# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
MORBIKON – Ov Mournful Twilight
| 12.11.2022

Alakasız gözüken bir birliktelikten doğan karanlık.

Metal dünyasında zaman zaman “Siz hayırdır?” denebilecek türde enteresan kadrolu yan projelere rastlayabiliyoruz. Örnek vermek gerekirse diye düşündüğümde şu an aklıma gelmiyor, ancak var böyle oluşumlar ve bugün de bu tür bir birliktelikle bir aradayız.

MUNICIPAL WASTE, CANNABIS CORPSE, IRON REAGAN gibi gruplardan tanıdığımız thrash, crossover, death metal insanı Land Phil ve MUNICIPAL WASTE davulcusu Dave White, yanlarına FINNTROLL, …AND OCEANS vokalisti Vreth’i alarak yeni bir proje başlattılar. MORBIKON adlı grupta bir de henüz herhangi bir grupta yer almamış gözüken Quotidius adlı bir vokalist daha var.

Grubun yaptığı tür çok net bir black/thrsah metal ve ilk andan göreceğiniz üzere şu ana dek adı geçen gruplardan herhangi birine benzemiyor. Ne thrash metalinde MUNICIPAL WASTE, IRON REAGAN paçozluğu ve eğlencesi var ne de black metalinde FINNTROLL’vari bir folk etkisi yahut …AND OCEANS tarzı bir güç gösterisi var.

Peki ne sunuyor MORBIKON? Bir kere adamlar gerçekten de işi kitabına uygun yapıyorlar. Black/thrash metal nedir diye sorulsa “aha budur” diye gösterilecek düzeyde net bir müzik var ve albüm süresince öyle “farklı bir şeyler denedik”, “macera aradık” tarzı fazla bir şey yok. Lakin sunulan müzik usta ellerden çıktığını belli edercesine hedef odaklı, gayet keyifle dinlenecek yapıda.

Black metalin melodik tarafını, tremolo riflerini fazlasıyla kullanan MORBIKON, blast beat’e abanıp pür black metal olmayı da başarıyor, daha cazgır thrash metal karakterlerine de bürünüyor. Elbette ki bu thrash metalden kasıt bildiğimiz tarzda bir Big Four thrash’i değil. Black metalle iç içe geçen ve olayın dinamizm tarafını besleyen bir anlayış var. Black/thrash dendiğinde akla gelecek NIFELHEIM, AURO NOIR, DESTROYER 666 gibi grupların leşliğini bekliyorsanız burada o yok. Burada ön planda olan şey, KVELERTAK’ın daha karanlık tarafları ile melodinin buluştuğu; hatta melodinin büyük rol oynadığı bir müzik.

Aklıma geçen yılın sonlarında çıkan güzel albümlerden STORMKEEP – “Tales of Othertime”ı getiren bir melodi anlayışı var ve o albümün zaman zaman hissettirdiği power metal x black metal evliliği hissi burada da zaman zaman kendini gösteriyor. Ne var ki albümde öyle laylay bir karakter de yok. Akustik pasajlarda dahi doksanların ortalarında vücut bulan black metal kimliğini bulmak mümkün.

Bu paçozluk yer yer akıllara CELTIC FROST’un sert olaylarını, black “metal yapan MOTÖRHEAD” fikrini falan getirebilir. Her ne kadar TOXIC HOLOCAUST kadar zehirli tarafa kaymasalar da albümün arada kalmak gibi bir sıkıntısı kesinlikle yok. Belli ki adamlar hoşlarına giden bir müziği yapmak için bir araya gelmişler ve gayet de güzel yapmışlar. “Ov Mournful Twilight” öyle yıllar sonra akla gelecek, unutulmayacak bir iş değil, lakin her anlamda eli yüzü düzgün bir albüm.

Farklı dünyaların insanlarının elinden çıkan ancak buluşulmak istenen ortak amaca kesinlikle ulaşılan “Ov Mournful Twilight”ı, türü seven herkese düşünmeden önerebilirim. Köpek gibi black metal olduğu anları ve melodiyi ön plana alıp keyiflendiği anlarıyla, MORBIKON ilk adımını gayet iyi ve sağlam atmış.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.11/10, Toplam oy: 9)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2022
Şirket
Tankcrimes
Kadro
Matthias "Vreth" Lillmåns: Vokal
Quotidius: Vokal, sözler
Phil "Landphil" Hall: Gitar, bas
Dave Witte: Davul
Şarkılar
1. Consumed by Entropy
2. Universal Funeral
3. Cursed to March on Shattered Limbs
4. Deaththirst
5. Ov Mournful Twilight
6. In Ritual Isolation
7. Borne of Phantom Vessel
8. Infinite Pathways to the Earthen Grave
  Yorum alanı

“MORBIKON – Ov Mournful Twilight” yazısına 1 yorum var

  1. OblomoV says:

    Black karanlığını da power pozitifliğini de yaşatabilen enteresan bir albüm olmuş. Epik melodikliği epey keyif veriyor.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.