# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
ATOMIC WITCH – Crypt of Sleepless Malice
| 17.11.2022

Yılın en iyi ilk albümlerinden biri ve adından epey söz ettirecek bir vokalist.

Çok iyi, çok çarpıcı, vurup kaçan bir albümle karşı karşıyayız, bu yüzden kısa ve net bir yazı olacak.

Cüretkâr ilk albümlerin hastasıyız. ATOMIC WITCH 2016’da Cleveland’da kurulan bir thrash/death metal grubu ve bu albüm öncesinde 2 EP ve birkaç split yayınlamışlar. “Crypt of Sleepless Malice” adlı bu ilk albümleri de 4 Kasım’da çıkmış ve yakın zamanda yazdığım IRON KINGDOM albümü gibi yine sevgili Gökay’ın önerisi sonucunda tanıştığım bir topluluk.

Cüretkârlık konusuna dönersek, ATOMIC WITCH özellikle vokaller konusunda kendini asla geri planda tutmayan; çığlık çığlığa vokalleri death metal ile thrash metalin çirkin evliliğinin en ön safına koyarak bizlere gayet vahşi, yırtıcı bir 31 dakika vadeden bir oluşum. Grubu dinlerken aklınıza gelmesi muhtemel gruplar arasında DESTRUCTION gibi daha thrash odaklı gruplar da var SLAUGHTER gibi işi pisliğe bulaştıranlar da.

Grup iki türün uğursuz birlikteliğini gayet iyi yansıtan rifleri, atarlı vokalleri ve bin bir türlü çirkinliğiyle bu türü seven pek çok insanın yüzünü güldürecektir, bence bu konuda herhangi bir şüphe yok. Cidden sağlam rifler yazıyorlar ve çılgın atan davullar eşliğinde hatırı sayılır bir katliam sunmayı başarıyorlar.

Ne var ki ATOMIC WITCH’in en çok öne çıkan kalemi son derece değişken vokal karakterlerini bir arada sunan ve ciddi anlamda yetenekli bir vokalist olan Greg Martinis veya bu albümdeki takma adıyla Gorg the Impaler.

Vahşet noktasında kendini kesinlikle korkak alıştırmayan ATOMIC WITCH, albüm kapağındaki rengârenk görseli müziğindeki değişkenlik noktasında kullanıyor ve bu değişkenlikle müthiş bir karanlık yaratıyor. Mesela “She Drifts”in orta tempo bölümlerinde karşımıza çıkan MORBID ANGEL ruhu ve dezonant arpejlerle kararan ortam, akabinde Gorg the Impaler’ın DESTRUCTION Schmier’e kayan vokalleriyle mükemmel bir şeye dönüşüyor.

Bu vokal olayı başta olmak üzere diğer detaylar da eklenince “Crypt of Sleepless Malice” bence tartışmasız şekilde yılın en iyi ilk albümlerinden, hatta biraz daha ileri gidersem için yılın en iyi albümlerinden biri hâline geliyor. En üst perdeden adrenalin, full HD şiddet, doyumsuz bir yırtıcılık, köpek gibi performanslar.

Çarpıcı kapağı, vurucu müziği ve etkileyici vokal performansıyla ATOMIC WITCH’e kayıtsız kalmamanız yararınıza olacaktır. Şu albümü sırf vokalistin şarkılar içerisinde yaptığı beklenmedik hareketler için bile dinleyebilirsiniz. Dinlemelisiniz.

8,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.56/10, Toplam oy: 18)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2022
Şirket
Redefining Darkness Records
Kadro
Greg Martinis: Vokal
J. Meister: Gitar
Jesse Shattuck: Gitar
Kevin Czarnecki: Bas
Nick Amato: Davul
Şarkılar
1. Intro
2. Psychic Miasma
3. Leather Noose
4. 70,000 Skulls
5. Love Curse
6. Too Rotten to Die
7. She Drifts
8. Cemetery Mud
9. Spooky Technology
10. Casket Dagger
11. Crypt of Sleepless Malice
  Yorum alanı

“ATOMIC WITCH – Crypt of Sleepless Malice” yazısına 2 yorum var

  1. mandrake says:

    Taş gibi albüm.

  2. OblomoV says:

    Açılış şarkısıyla At the Gates gibi başlıyor devamında birçok başat grubun sounduna bazen bariz bazen epey gizli ve karmaşık öykünmelerle devam ediyor. Şu albüme düz brutal vokal de yapılabilirdi ama yırtıcı thrash / çığırmalı prog. metal vokali arasında gidip gelen karakterde performans olaya zenginlik katıyor.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.