# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
THE BLACK DAHLIA MURDER yeni kadrosuyla ilk konserini verdi, video geldi
30.10.2022

Trevor’ın anısını yaşatıyorlar.

Hatırlanacağı üzere melodik death metal grubu THE BLACK DAHLIA MURDER’ın vokalisti, ayaklı death metal ansiklopedisi Trevor Strnad 41 yaşında hayatına son vermiş ve 11 Mayıs’ta aramızdan ayrılmıştı.

Eylül ortasına dek sessizliğe gömülen grup 15 Eylül’de yeni kadro yapılanmasını paylaşmış ve grubun kurucu üyelerinden olan gitarist Brian Eschbach’ın vokale geçtiğini, grubun “Deflorate”, “Ritual”, “Everblack” ve “Abysmal” albümlerinde çalan gitarist Ryan Knight’ın da ikinci gitarist olduğunu duyurmuştu.

THE BLACK DAHLIA MURDER yeni kadrosuyla ilk konserini 28 Ekim’de Detroit’te verdi. İşte o konserden “Verminous” performansı.

  Yorum alanı

“THE BLACK DAHLIA MURDER yeni kadrosuyla ilk konserini verdi, video geldi” yazısına 100 yorum var

  1. Az önce ismail vilehand’e ve Oğuz’a Vatsap’tan yolladım. Bugün 17.39′da yarın sabah basket oynarken dinlemek için şöyle bir not almıştım:

    PL:
    TBDM

    https://www.instagram.com/p/Cdbt770oVWs/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

    Haftalardır, hatta birkaç aydır hiç TBDM dinlemediğimi fark edince bu notu almıştım ve nasıl bir anda esti bilmiyorum ama adam canına kıymış. Metal dünyasının en eğlenceli, en sosyal insanlarından biriydi. Gerçekten çok ama çok üzüldüm. Akıl almaz bir olay.

  2. Yiğit says:

    Sikeyim böyle işi hakikaten

  3. Erhan says:

    Daha yarım saat önce Vilehand ile TBDM’ye nenzeyen bir grup hakkında tartışıyorduk. Ondan sonra Removal of the Oaken Stake dinleyecektim. Üstüne bunu duyunca şok oldum.

    Seneye albüm bekleyecektim lan senden…

  4. çaksu says:

    Ruhu şad olsun. Hayat zor. İçinde neler yaşadı, neler duydu kim bilir.

  5. Metal dünyasında underground death metal piyasasını uzak ara en çok destekleyen, grupların adlarını duyurması için en çok emek harcayan insandı. Modern zamanların efsanelerinden biriydi. Bu satırları niye yazıyorum amına koyim ya cidden aptala döndüm gecenin bir saati. Kimseler bilmezken, 2003 yılında paso ilk albümleri “Unhallowed”u dinliyordum Bursa’da üniversite yolunda. Harbiden sikeyim böyle işi.

  6. deadhouse says:

    Kendisini yakından takip edenler söyleyebilir mi merak ettim. Ailevi mi, psikolojik mi, dış faktörler mi ne acaba nedeni. Kendisi hakkında hiçbir bilgi yok mu? Deli gibi müzik üreten, liste paylaşan tutkulu bir metal müzisyeninin henüz erken yaşta aniden intihar etmesi cidden üzücü ve sorgulanası. Kendisi hakkında bilgim olmadığı için yorum yapmak istemiyorum ancak maalesef haddimi aşarak çok boktan bir zamana denk geldiğimizi söylemek istiyorum. Etrafımda pozitif enerjili kimseyi göremiyorum. Herkesin modu eksilerde. Her yandan bombardıman altındayız. Yaşamak oldukça zorlayıcı hale geldi.

  7. Ouz says:

    Böyle hayat dolu ve yaratıcı bir adamın 150 yaşına kadar yaşaması gerekirdi. Ahmet’e yazdığım mesaj da haberin başlığı gibiydi, “inanamıyorum”.

  8. Necrobutcher says:

    Bu adamlar böyle giderse biz ne yapalım abi

  9. ozzy says:

    metal dünyasında çok sevdiğim karekterlerden biriydi,yaptıları yaşattıkları için ne desek az,underground piyasaya emeği çok,söylenecek çok şey var ama insanın bu tarz durumlarda sözü de bitiyor,umarım huzurlusundur…

  10. Aaron says:

    Riley Gale’in olumunden daha az uzuldum diyemem. Inanilmaz derecede basarili iki muzik insani; kendi kulvarlarinda lokomatif olabilecek ve muzigin gelisimine buyuk katki saglayabilecek figurlerdi. Metal dunyasi icin bir baska buyuk kayip.

  11. Unanimated says:

    Vay amına koyayım ya.insan diyecek bir şey bulamıyor

  12. dreadfulfate says:

    Daha dün dedikodusunu yaptık onlyfans olayıyla ilgili. Sonra bi post gördüm şaka sandım.

    Ben grubu pek dinlemiyordum da üzücü yine de.

  13. Erutururu says:

    Haberi görünce şok oldum. Dışarıdan çok matrak ve hayat dolu bir insana benziyordu. Huzur içinde yatsın.

  14. Rashid says:

    Instagram’da postu gördükten sonra 5-10 dakika kendime gelemedim. Trevor aşırı eğlenceli, durmadan yeni grupları tanıntmaya çalışan mis gibi adamdı. Yaptığı müzikle de yıllardır bizim neşemize neşe katıyor. Klişe seslense de çoğu zaman dışardan güleryüz, her zaman keyfi yerinde gibi görünen insanlardan böyle acı haberler alıyoruz. Abi 41 yaş ne ya. Bu adam daha çok yaşamalıydı. 70-80 yaşında konserler verecekti daha. Diğer müzisyenlerin de paylaşımlarına bakılırsa her kes şaşkın bir halde. Ne diyeyim başımız sağolsun.

  15. Rzeczom says:

    gerçekten şok etkisi yarattı. detaylarını merak diyorum.

  16. enemyofgod says:

    İnanılmaz üzüldüm. Piyasada eşi benzerine rastlanmayan kişilerdendi. Gerçek bi metal dahisi. Ciddi bir iş yaparken eğlencenin de dibine vuran, gerçekten örnek alınması gereken biriydi. Son 2 haftadır sürekli tbdm dinliyordum. Bundan sonra ne zaman dinleyebilirim bilmiyorum. Ortaya başka detayların çıkmasını bekliyor olacağım. Kalbim buruk.

  17. Erhan says:

    Trevor gibi intihar düşüncesi besleyip de saklayan, zamanı kollayıp intihar edecek olan vokalleri, enstrümantalistleri toplayıp iki tokat atacaksın. Yediğiniz önünüzde yemediğiniz arkanızda, en güzel karılar sizde, şan şöhret evinizin içinde. İnsanlar iç sıkıntılarına bu kadar takmamalı, Trevor için söylemiyorum ama mesela Chester Bennington bildiğin kendini bok yoluna attı.

    Derdiniz ne amk. Benim bir sıkıntım var dediğiniz anda bütün fanlar, bütün metal dünyası yanınızda biter. Paraysa toplarlar, hasımsa sikip atarlar. İntihar seçenek mi allahini sevdiklerim.

    Seyfettin Dursun

    @Erhan, hayatımda okuduğum/duyduğum en saçma yorum kesinlikle bu. Ve bu insan albüm falan yorumluyor… Pasifagresif için utanç olmalı, çok üzüldüm.

    TanSolo

    @Erhan, “benim bir sıkıntım var, para atın” diyeceğime intihar ederim amk

    Erhan

    @TanSolo, o kadar dediğim şeylerin arasından ayıklayıp cevap vermek için bunu mu seçtin. Burası pembe götlü ekşicilerle doldu zaten son iki yıldır

    Son 9 senede geçirdiğim travmalar burada bir insan evladının başına gelmiş olsaydı demek istediklerimi gayet iyi anlardı. İntihar hiç bir şeyin çözümü değil burada bunu sizin gibi güzellemek yerine eleştirmek benim için en doğrusu.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Erhan, diğer konuda tartışmaya girmeyeceğim ama “Burası pembe götlü ekşicilerle doldu zaten son iki yıldır” diyorsan ben de sana “bi sakin” demek durumundayım. Böyle konuşmayalım burada. Hoş değil.

    Yiğit

    @Erhan, adam fikrini belirtmiş ne diye saldırıyorsun? Ki bence de ilk yorumun falso ve tan iyi ki sadece o kısmı ayıklayıp cevap vermiş. Çünkü diğer kısımlar daha kötü.

    Ayrıca ne kadar travma yaşadığının ne önemi var? ”Ben o kadar travma yaşadım hayattayım; adamda o kadar şan, şöhret, para ve seks var ama ben bile intihar etmezken onun etmesi saçmalık” düşüncesindeysen çok geçmiş olsun zaten.

    Mehmet

    @Erhan, Çok yanlış yorumluyorsunuz olayı. Öncelikle burada yorum yapan insanların neler yaşadığını bilemeyiz, bu yüzden de bu karşılaştırma unsuru olamaz, yazdığınızı da doğru çıkarmaz.

    İkincisi her insan kendi dertleriyle boğuşur. Adamın parası şöhreti vardı neden intihar etti demek kadar ucuz bir yorumu gerçekten bu sitede kritik yazan birine yakıştıramadım, tepki gösterene de hakaret etmeye kalkışmanız ise…

    TanSolo

    @Erhan, napalım erhan hangimiz daha çok acı çekti diye çıkıp sidik mi yarıştıralım burada?

    deadhouse

    @Erhan, İntihar edenlere de yaşamaya devam edenlere de saygı duyuyorum. Metafiziksel sorunlar çözülmedikçe bu böyle kalmaya devam edecek. Öldükten sonra ne olduğunu kimse bilmiyor. Sen solucan olacağım dersin, öbürü cennet cehennem der, diğeri yeniden doğacağım der, bir başkası hiçbir şey gerçek değil der, bazısı da bu bir rüya ölünce uyanacağım diyor. Demem o ki intihar doğru bir karar mı değil mi bilmiyoruz. Bu şeye benziyor. Her gün bir gezegen keşfedip evrenin sırlarını çözmeye çalışıyoruz ama hala gezegenimiz hakkında bile bi sikim bilmiyoruz. Yaşamanın ne olduğunu çözememişken, ölümü ve intiharı sorgulamaya çalışıyoruz.

    İnsan hastalıklı bir varlıktır.

    Rzeczom

    @deadhouse, belki sürekli izlediğim dizilerden, filmlerden belki de oynadığım oyunlardan dolayıdır ama nedense ‘İnsan hastalıklı bir varlıktır.’ cümlesi bana hristiyanlığın yeni doğana karşı olan bakış açısını anımsattı.

    deadhouse

    @Rzeczom, Haklısın. Görsel ve yazınsal dünyada sık sık değinilen bir konu. Hıristiyanları sevmem ama bu konuda aynı düşünüyoruz. Aslında İsa iyi adam. Sonrakiler kötüydü. Zaten peygamber dediğimiz adamların şu anki dini kurumlarla ve ritüellerle bir alakaları yoktu. İsa dediğimiz kişinin etrafında 30-40 kişi vardı. Muhammed iktidarı ele geçiren bir devrimciydi. Musa çöllerde serap gören, dünya dışı varlıklarla temaslar kuran bir medyumdu. Sonradan gelenler güzel birer mitolojik hikaye olabilecek bu olayları kötüye kullanarak başımıza belaya koydular. Buda, Konfüçyüs, Sokrat gibileri bunların arasından sıyrıldılar. Çünkü yığına dikte etmenin boşunalığını biliyorlardı. Musa, İsa, Muhammed dikte etti. Yığınlar yanlış anlamaya ve yanlış anlatmaya müsaittir.

    Sarhoşum. Bu şarkıyı dinliyorum şu an.

    https://www.youtube.com/watch?v=LWXUdqvVO8Y&ab_channel=FrankSinatra-Topic

    Rzeczom

    @deadhouse, isa’nın yaşayıp yaşamadığı bile tarihçiler arasında epey tartışmalı bir konu. yaşadılarsa bile bence kötüye kullananlar bizzat kendileriydi. bütün bu saçmalıklar silsilesini de kendi toplumlarının başına kakarak tüm dünyanın başına belaya soktular.

    bu arada şarkı MANK’te çalsa sırıtmazmış. güzel seçim.

    deadhouse

    @Rzeczom, Muhammed hakkında tereddütteyim. Ancak İsa ve Musa’nın kötü olduğunu düşünmüyorum. Evet İsa ve Musa tarihsel kişilikler değil, ancak Muhammed tarihsel bir kişilik. Buda da tarihsel değil. Bu üçünden yaşadılarsa varsayımıyla söz ettim. İsa yaşamışsa bile 30-40 kişiyi arkasına alarak romantik de olsa güzel sözler söylemeye çalışan birisiydi. Yaptığı şeyin büyük bir dine ve iktidar ve sömürü aracına dönüşeceğinden bence haberdar değildi. Zaten Muhammed hakkında tereddütte olmamın sebebi bu. Musa bence bambaşka bir kişilik. Peygamberler arasında farklı bir yerde duruyor.

    çaksu

    @deadhouse, Musa’nın yaşadığı DMT tribi olabilir diye bi teori var, çok tatlı ^.^ Bu senaryoya göre “yanan çalılık”, o dönemde oralarda sık görülen akasya olabilir.. bu bitki içinde DMT barındırıyor ve bu çok güçlü halüsinojen akciğerden alındığında insan vücudunda aktif, direk beyine gidip “nörotransmitter’ım ben” ayağına ortalığı birbirine katıyor.

    Doğruluğu tabi ki ispatlanamaz da… Bu ve benzer insanların yaşadığı mistik tecrübelerin saykodelik triplerden pek farkı olduğunu sanmıyorum şahsen. Beyin kimyasının değişmesi sonucu olan bişey… belki de. Evrimin eşşek şakası.

    İsa’nın da aslında var olmadığını, bir “mantar tarikatı”nın kendilerini korumak ve sahte hedef üretmek için yarattığı bi “efsane” olduğunu iddia eden bi bilim adamı vadı. Haha. Onun ilgili kitabını bi gün okumak istiyorum muhakkak. John Allegro.

    https://www.goodreads.com/book/show/368632.The_Sacred_Mushroom_and_the_Cross

    deadhouse

    @çaksu, 2000 yıldır tartışılıyor İsa’nın yaşayıp yaşamadığı. Herhangi bir konsensüs de yok. 20. yüzyıldaki çalışmalarda artık yaşayıp yaşamadığından ziyade onu kabul etmek veya etmemek daha mühim görülüyor. İsa öğretileriyle 2000 yıldır aramızda. Cismani olarak yaşayıp yaşamadığını tartışmak bence anlamsız. Musa bambaşka bir mevzu. Mısır uygarlığı, Babil, Yahudiler, Kabala, çöller, firavunlar derken dediğin gibi o topraklardan olağandışı hikayelerin veya deneyimlerin çıkması pek şaşırtıcı olmasa gerek. Bence Musa psişik güçleri olan biriydi. Ve oldukça eğitimliydi de. Muhammed gibi okuma yazması olmayan biri değildi. Metinlerde Musa’nın hem filozof, hem öğretmen, hem yönetici olduğuyla ilgili muhabbetler geçiyor. Yahudi halkını etkilemesi ve zamanına damga vurması şaşırtıcı değil.

    Yiğit

    @çaksu, peygamberler ve dmt ilişkisi çok enteresan. Muhammed’e de uyarlanabilir. Bu tarz maddelerin etkisi karanlık ve yüksek noktalarda daha yüksek oluyor, mağara gibi. Ancak söylediğin gibi dmt hipotezi en çok Musa için geçerli. Bana da çok mantıklı geliyor bu hipotez. Zaten öteki türlü ciddi psikoz sıkıntıları olmalı.

    woodenpint

    @Yiğit, Olmayacak metafizik şeylerden veya mucizelerden çok daha gerçekçi bence de ya bu şekil sanrılar görmesini sağlayacak bir sıkıntılarının olması veya dmt hipotezi. Büyük ihtimalle dönemindeki insanlardan çok daha üstün zeki ve kitlelere hitap etmesini bilen kişilerdi ve hikayenin gerisi ortada zaten

    woodenpint

    @çaksu, Bu dmt, epifiz bezi, üçünçü göz vesaire ile bir süre ilgilenip kendim de iyi kötü bi tecrübe yaşamıştım bulabildiğim tek malzemeyle ama bu mantar konusu gerçekten çok fena bir rabbit hole, dünden beri okuyorum ufkum genişledi gerçekten teşekkürler hocam hahahah.

    deadhouse

    @woodenpint, Üzerlik otu kullandın mı? Kullanıp da memnun kalmayan görmedim. Çok zahmet gerektiren diyeti olmasa kullanmayı düşünüyorum.

    woodenpint

    @deadhouse, Kullandım. Kaynatıp kullandığımda aldığım tad hayatımda tattığım en kötü koku ve tatlardan biriydi, tarifsiz şekilde kötü gerçekten

    çaksu

    @woodenpint, Afiyet olsun haha. Dmt’yi de, John Allegro’nun teorsini de ilk Terence McKenna’dan duymuşumdur büyük ihtimalle. Dünyanın en güzel konuşan insanı. Ki bu maddelere ilgim oldu diyorsan kendisini de biliyosundur tahminim.

    Elfleri görmek için 3 dolu nefes gerekiyomuş dediklerine göre :) “İyi kötü bi tecrübe” dediğine göre o kadar gitmedin heraldi haha. Yoksa gidenler “imkansız bu” falan diyor, konuşmakta zorlanıyor gördüğüm.

    woodenpint

    @çaksu, Teşekkürler hocam :D Evet biliyorum John Allegro’nun yazdıklarını keşfettikten sonra merak başlamıştı bende de. Üzerlik otu yem kanyaşı gibi şeylerden ötede bir deneyim yaşayamadım daha, ama mantar konusu gerçekten çok acayip insan beyni kadar karmaşık ve birbiriyle konuşan bir organizma, bulunduğum yerde yetişse gidip toplayacağım da o tarz yok maalesef :D Daha hafif şeyleri bile çok kaldıramayan biri olarak 3 dolu nefesten sonra ne olacağından korkmuyor da değilim, bu bad trip olayından dolayı tereddüte düşürüyor

    Boba Fett

    @deadhouse, Sömürü aracı lafı bence her şey için kullanılabilir, sanmıyorum ki Karl Marx reis Komünist Manifesto’yu yazarken Kuzey Kore gibi bir ülke hayal ediyor olsun, bu adam kanlı devrimlere de karşıydı, bugün muhalif olmak bile bir yerde sömürü aracı olarak kullanılıyor. Dozundan fazla alınan iyi şeyler bile birer afyona dönüşüyor.

    deadhouse

    @Boba Fett, Kesinlikle. Günümüzde zirvesi yaşanıyor. Sömürü ve manipülasyon aynı doğrultuda ilerliyor. Greenpeace üyesi de, solcusu da, aşırı sağcısı da, hemen hemen herkes bir şekilde sömürülüyor ve manipüle ediliyor. Sattığı tarım ilacında kanserojen madde belirlenen şirket, ekolojik faaliyetlere sponsor oluyor. Garip bir dünya.

    Boba Fett

    @deadhouse, İşin komik tarafı cahil cühela diyebileceğimiz, gerçekten de cahil cühela adamın sömürüsü çok kolay görülüp, aşağılanırken işte görece biraz daha okumuş bilgili adamın sömürüsü pek görülmüyor. Biri de diğerini ezikliyor. Bana sorarsan cahil cühela kendince çok daha iyi konumdadır diğerinden, diğerinden tiksinmeye başladım ben.

    deadhouse

    @Boba Fett, Muazzam tespitler hocam. Cahil adama bir yere kadar laf atabilirim ya da atıyorum aşırı yoksullukla mücadele içinde olduğu için okuyamamış, kültürlenememiş kişiye bir şey söyleyemem. Ama dediğin gibi okumuş cahil bende artık mide bulantısı uyandırıyor. 2 üniversite okumuş, edebiyat, felsefe, sanatla iç içe olanların cahil olma hakkı yok. Ve maalesef günümüzde inanılmaz şekilde türedi bunlar. Anlaşılıyor ki mesele sadece okumak değilmiş. Sadece okumuş cahiller değil, bir de gezen cahiller var. 50 ülke gezdim diyor, ama oturup iki kelam edemezsin.

    Boba Fett

    @deadhouse, Okumuş cahil çok, kitap okumadan öğrenmeden cahil kalındığı gibi hayatı anlamadan, görmeden de cahil kalınıyor ki bu cehalet gizli cehalet en tehlikelisi bana göre.

    Şu gazeteciler, aydın geçinenler ya da en basitinden felsefe öğrencileri (yakından gözlemleme fırsatım oldu.) yahu sen daha insan içine çıkmamışsın ne, yapay dertlerin içinde, belli bir komünün içinde iki üç kitap fazla okudun diye ahkam kesiyorsun. Bu kitap eğer gidip insanların içine karışırsan bir faydası olur, örneğimi küçültmek istiyorum. Felsefeci ya da şu aydın geçinen gazetecileri örnek alalım, iyi güzel imkanın varmış kitabını okumuşsun ama lan çık sanayileri gez, toplumun daha fakir olduğu yerlere git insanların dertlerini dinle veya çık doğaya tek başına, lan bir gözlem yap, hangi dünyada yaşadığını bilmiyor, insan bilmiyor, 10 kişilik aşko kuşko sikko grubunun boktan, yapay dertleriyle psikoloji, evrim bir bok bilmeden bana felsefe, gazetecilik yapıyor.

    Bana göre en büyük problemimiz bu. Bu toplumun çatışmasının bir sebebi de bana göre bu, bu bir bok bilmeden iki üç kitap okuyup oldum sanan tipler, bunlar dışarıdan solculuk ithal ediyor heh işte o zaman iyice tiksiniyorum amk ya.

    Rust in Peace.

    @Erhan, tabi canım herkes senle aynı dünya görüşüne, aynı psikolojiye sahip zaten. Bu yorumun kadar saçma ve cahilce yorum az görmüşümdür bu sitede.

    oğuz kayıkçı

    @Erhan,intihar alınan bir karar,bu yola sürükleyen sebepler sonrasında olagelen bir sonuçtur,yaşamda karşılaştığımız stres,travmalarla başa çıkabilmemizdeki başarı bizleri bağlar,bu bizim güçlü yada looser olduğumuzu göstermez,doğmak,dünyaya gelmek için fikrimizin alınmadığı bu dünyada ,hayatımızı sonladırmak için de kendimizce gerekçelerimiz olabilir,intihar eden kişilerin ezici bir çoğunluğunda psikolojik rahatsızlıklar görülmekle birlikte(%95) görülmeyedebilir!!! bu bir seçimdir ve emin ol ne seni ne beni kimseyi ilgilendirmez!!!,herkes kendi yaşadığını bilir ve bunun katlanması en zor acılar olduğunu da düşünebilir,dışardan bu saldıralara karşı kaya olunamayabilir,naif yapımız bu yapıyı daha fazla koruyamacağını,devam edemeyeceğini düşünüp herşeyi sonlandırabilir bu asla ve asla aciz olduğumuzu göstermez!!

  18. Ömer Kus says:

    Blabbermouth’in yazdigina göre gectigimiz Kasim ayinda annesini kaybetmis ve cok yakinlarmis, bu bayagi etkilemis hatta sosyal medyada da paylasmis hislerini. Ayrica depresyon ve alkol bagimliligiyla da savasiyormus, turnelerde hep aksamdan kalma oluyormus ve uzerine daha da cok icip böyle bir döngu icinde gidiyormus. Insanlarin kendisinden bekledigi “eglenceli, umarsiz, rahat” kisi olabilmek icin iciyormus. 40′li yaslarindan sonra da bok gibi görunmemek, saglikli olmak ve yuksek tempoda turneleri kaldirabilmek icin ickiyi birakmaya calisiyormus. Pandemi sureci de psikolojisini kötu etkilemis.

    Yani kisacasi o kadar da yakindan takip etmiyormusuz demek, bayagi problemlerle ugrasiyormus ve bunlardan da bahsetmis. Keske sorunlarini cözebilip devam etseydi uzun yillar daha.

  19. Salih Çetin says:

    Dinlemeye neredeyse çocuk yaşlarımda başladığım bu adamlar beni kahramanlarımdandı. Laiho’dan sonra ilk defa bu kadar kötü oldum. Diyecek söz bulamıyorum. Huzur içinde yatsın. Bize kattıkları için minnettarım.

  20. Yıllar boyunca “Bir metal grubu ne kadar fazla eğlenebilir?” sorusunun cevabının mutlak şekilde Pantera’nın “Cowboys from Hell”, “Vulgar Videos” ve “3 – Watch It Go” videoları (klip değil, home video olarak yayınlanan kasetler) olduğunu düşünüyordum. Ta ki TBDM’nin “Fool ‘Em All”unu satın alana kadar.

    Grup DVD’si kavramının en iyi örneklerinden birini izlemek isterseniz kesinlikle tavsiye ederim. YouTube’da tamamı var. Trevor ve diğer elemanlar nasıl güzel vakit geçiriyorlar, nasıl coşuyor coşturuyorlar görmenizi öneririm. O filmi izleyince “bu adam bu yaşta gitmemeliydi” hissi çok daha ağır hissedilecektir.

  21. Metal tarihinin -bence- en havalı tişörtlerini giyen adamı gitti. Trevor’ın her fotoğrafını gördüğümde, giydiği tişörtlerden dolayı saygım bir kat daha artıyordu. Harbiden kralın da kralı, efsane bir insandı.

  22. Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü says:

    Vay anasını önce Metal Church’den Mike Howe sonra bu. Biraz daha eskiye gidersek 2017′de Chester Bennington ile Chris Cornell. İntihar eden vokalistler furyası başladı. TBDM ile bir hukukum yok kendisini de çok fazla tanımam ama Allah rahmet eylesin demekten başka bir şey gelmez.

  23. lammoth says:

    Warrel Dane ve Joey Jordison ile birlikte müzik aleminde açık ara en beklenmedik ölüm oldu benim açımdan. Müzisyenliği bir yanda Metal Injection sitesinde kaleme aldığı yazılarla ufkumu genişleten, beni birçok farklı grupla tanıştıran adam gibi adam bir abimizdi. Anasını avradını sikiyim böyle işin. Olacak iş değil. Şoktayım.

  24. mandrake says:

    Sebebi her ne olursa olsun, bilinçli bir tercih olduğu için ölümü adına üzülmekten ziyade saygı duyuyorum.

    Böylesine yetenekli ve potansiyeli yüksek birinden yeni bir şeyler göremeyecek, dinleyemeyecek olmak elbette üzücü. Özellikle bir dönem düzenli olarak “Unhallowed” ve “Nocturnal” albümlerine sarmıştım. Şerefine en az birer tur döndürmek farz oldu.

    Ruhu şad olsun.

  25. Aykut taştan says:

    Haberi görünce boğazım düğümlendi yemin ederim. Çok sevdiğim karakterlerden biriydi. Şen şakrak şakacı kendini ti ye alan. Fazla kastırmayan bir adam gibi adamdı. Inanılmaz gerçekten. Sonradan çıkıp ortaya şaka yaptımlan develer demesini bekliyorum.

  26. Ensamvakt says:

    İntihar ve bilinçli bir karar olduğu için kendisine saygı duyuyorum metal camiası içinse üzücü bir haber. Böyle çok eğlenceli insanların çoğunlukla intihar haberlerini görmek beni şaşırtmıyor. En basitinden nörotipik olmamaları olsun pek çok psikolojik rahatsızlıkları olabiliyor o sebeple ben intihar etmelerine şaşırmıyorum doğrusu. Tabi ki üzülüyorum ama kendi ellerinde olmayan sebeplerle nöroçeşitlilik ile tüm ömür boyu mücadele etmek zorunda kalıyorlar hayatları hiç kolay olmuyor o yüzden bir noktada hayatına son verme kararına saygı duymaktan başkası mümkün değil.

  27. Death magnetic.instrumental says:

    İntihar etmesi çok üzücü bunlar hep yaşama umudunu kaybetme nedeniyle bir bunalım bir boşluk Allah kimseyi böyle bir durumla imtihan etmesin

  28. Raddor says:

    Kendinden rahatsız oluyorsun. Öyle rahatsız oluyorsun ki kendini göstermemek için başka şekillere giriyorsun. Komik oluyorsun, eğlenceli oluyorsun. Yine de o rahatsızlık duygusu bitmiyor. Belki bir gün biter diye umut ediyorsun. Türlü arayışlara giriyorsun. Hiçbirinin seni kurtaramayacağını gün be gün anlamaya başlıyorsun. Paran, şan, şöhret hiçbir şey değiştiremiyor bu durumu. İnsanlar seni seviyor, takip ediyor. Sen ise varoluşundan anlamadığın bir şekilde tiksiniyorsun. Bir yandan hiçkimseye bir şey belli edemiyorsun. Çünkü ortada açıklayacak bir şey yok. Onların seni sevmesi, gördükleri kişi olmak; ancak onu kendinle özdeşleştirememek kendinden sadece daha da nefret etmene yol açıyor.

    Anlamaya çalışıyorsun. Neden? Tanrım neden? Orada bir yerdeysen tüm bu anlamsızlığa bir son ver diyorsun. Her zamanki gibi susuyor. Çabalamanın çırpınmanın sadece daha dibe batırdığını fark etmeye başlıyorsun. Günden güne umudun, yerini umutsuzluğa bırakıyor. Düşüncelerin kanser gibi beynine yayılmaya devam ediyor. Onu susturmanın tek yolunu fark ediyorsun. Ama hayır! Kendi hayatına kıymak sadece aklının ucundan geçti. Böyle biri değilsin sen fakat o tohumu ektin bir kere.

    Çaresizlik döngün kendini tekrar ettikçe o tohum büyüyor, daha da büyüyor, büyüyor ve sonunda, daha fazla katlanamayacağını anladığın o anda, zihninde ektiğin o son şeye başvuruyorsun.

    .

    İntihar edenlerin son bir yılında zihninden geçenler genelde böyledir. Chester Bennington’ın intiharından iki gün öncesinin videosu var. Adam gülüyor eğleniyor, çocuklarla şakalaşıyor. Korkunç bir olay. Her şey zihinde yaşanıyor.

    Bu tarz düşüncelere batmış arkadaşlarım için; Mark Manson’ın ismini koyduğu Cehennem Geri Bildirim Döngüsü’nden haberdar olmanız sizi daha sağlıklı bir farkındalığa ulaştıracaktır.

    https://1000kitap.com/cehennemden-geri-bildirim-dongusu–251689?amp=1

    Mark Manson’la alakasız bir kanalda ama Eckhart Tolle’un Şimdinin Gücü kitabı da zihnin kurnazlıklarına karşı yine sizi daha farkında hale getirecektir.

    deadhouse

    @Raddor, Buda’nın binlerce yıl önce anlattığı şeyleri “eksik ve kötü bir kopya” şeklinde anlatmaya çalışıp zengin olmak. İyi iş.

    Raddor

    @deadhouse, yazdıklarının arada faydasını gördüğümden pragmatist bir sebeple ismini geçirdim. Yoksa tipik New Age’ci işte.

    şeyh hulud

    @Raddor, ismini aldığı Meister Eckhart New Age tayfası için Mevlana’nın Hristiyan versiyonu gibidir zaten.

    çaksu

    @Raddor, New Age deyince böyle enerji menerji kandırıkçı şeyler canlanıyor kafamda. Ciddiye almak için “inanmak” gerektiren şeyler. Eckhart’ın böyle bir olayı yok ya. Tecrübeye odaklı öğretisi. Ara sıra ağzından, bilimsel olarak doğru olmayan, kendisi adına bilimsel kavram yanılgısı denebilecek şeyler çıkabilir. Ama net olarak söylediğini duydum kaç kez, “dediklerime inanmayın, kendiniz için test edin”, ya da “inanç gerektiren bi kavramı mevzuya katmak istemiyorum” diye. Savunması olsun efendim ^.^

    Canlı sohbetlerini falan dinleyince, entelektüel olarak insanı tatmin etmeyeceğini düşünüyorum. Ama “enerjisi” bana da yardım edebiliyor haha. Şu sıralar bi ses kaydını dinliyorum ara sıra. Kendi zihnimde kaybolup bunun yorgunluğunu iyice hissetmeye başladığımda. Sakin sesi, yavaş konuşup bol bol sessizliği öne çıkarması falan iyi geliyor ^.^ Entelektüel bir bilgelik değil de, varoluşsal bir bilgeliği var haha. Bizim kedi gibi. Varoluşuyla barışık puşt.

    Power of Now benim için gateway drug’dı. Mevzuya zaman zaman daha derin bi yerlerden baktığını düşünüdüğüm Adyashanti var mesela, periyodik olarak geri döndüğüm. Daha çiğ, daha süssüz, daha gerçek.. Hayatta kaldıysam bu kerataların payı vardır.

    Raddor

    @çaksu, evet New Age’cilerde düşünce gücüyle kendine bir şeyleri çekmek var. Eckhart Tolle tam tersine kendimizi zihnimizle özdeşleştirmememiz gerektiğini söylüyor.

    Maalesef ki yukarıda yazdığım intihar psikolojisine kesin bir çözüm önerisi bilmiyorum. Bu konuda pek çok kafadan ses çıkmıştır. “Boş durmayın çalışın, geçer” diyeninden “İnançsız bunlar. O yüzden oluyor.” diyenine kadar. Ben de negatif düşünceye kısa devre yaptırmayı deneyin dedim ama o da net bir çözüm değil. Profesyonel yardım almak lazım.

    çaksu

    @Raddor, Kesinlikle profesyonel yardım almak lazım.

    Kısa devre an içinde olabiliyor, bi anda özgürlük hissi yakalayabiliyor insan ama kalıcı olacağından şüpheliyim. Bende olmadı en azından hiç, biraz had bilmece katarsam işe. Yaşanmşılıkların, kendin yarattığın kişiliğin momentumu az dinlenip geri geliyor, direksiyona geçiyor. Bu momentumun yönünü çevirmek çok zaman (muhtemelen yıllar) alacak bişey bence.

    Bu nondual kafalar, benim kendi tecrübemde anladığım kadarıyla, insanı, akışın içine kendini bırakabildiği bi yerlere götürmeye çalışıyor. Tıkanıklıkları açalım, sevgi nefret coşku bunalım ne gelirse gelsin, ve geçip gitsin akış içinde. Tecrübede var olalım ama akışın önünü tıkamayalım.

    Bu hal de zaman içinde filizlenen, gelişen, organik şekilde büyümesi gereken bişey. Halihazırda intihar düşüncesi bunalım vs gibi şeyler varsa, bunu daha kötü bile yapabilir, yardımsız bunların içine dalmaya çalışmak. O güne kadar birikmiş şeyler bir anda dağılmıyor çünkü.

    Yani diyeceğim iyi olun mk. <3

    çaksu

    Çok olumsuz konuşmuş gibi olmayayım. Power of Now ve türevi şeyler, eğer kendini buna açacak bi durumdaysa çoğu insana yardımcı olur, hatta hayatını değiştirmeye aracı olabilir bence.

    Raddor

    @çaksu, bence eninde sonunda yine en iyisi Motörhead dinleyip Californication izlemek.

    çaksu

    @Raddor, You win some, lose some, all the same to me
    The pleasure is to play, makes no difference what you say
    Going with the flow, it’s all a game to me
    I don’t wanna live for ever

    Hakkıyla dinlersen aydınlanabilirsin ^.^

    ismail vilehand

    @çaksu,

    “Time to go to hell
    Better be on your way
    Don’t moan
    Don’t pout
    Three strikes take your ass out
    Oh no, bad news
    No chance to shine your shoes
    Fear the sky, eat the rich
    Just remember life’s a bitch”

    Lemmy > Musa + İsa + Muhammed + Buda + Zeus + Odin

    Raddor

    @ismail vilehand,

    You don’t know the trouble you’re in
    Ne dedin gardaş, ne dedin sen?

    Motörhead ~ Broken

    Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü

    @çaksu, Hocam konuyu hortlatmış gibi olacağım ama senin bu yorumların ve tavsiyelerin üzerine dün gittim DnR’dan ”Power of Now” aldım geldim, onu okuyacağım. Son dönemlerde her bi boku kafaya takmaya başladım, zihnim susmuyor, gidişatım iyi değil, hayata bakış açımı değiştirecek, şöyle beni resetleyecek bir şey lazım. Tavsiyen üzerine gittim aldım o kitabı dün.

    Raddor

    @Paul Pogba’nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü, yukarıda konuyla alakasız diye yazmamışım ama James Clear’ın Atomik Alışkanlıklar kitabını şiddetle tavsiye ederim. Okuduğum en iyi kişisel gelişim kitabı, net. İnsanın hayatını kolaylıkla değiştirmesini sağlayan davranışçı bir kitap o. İtiraf bölümünde de önermiştim. Bütün insanlık okuyana kadar da tavsiye etmeye devam edeceğim galiba hahah.

    Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü

    @Raddor, Teşekkür ederim. Aldım listeme, ona da bakacağım sağ olasın.

    de mysteriis dom sathanas

    @Raddor, hayatımda burdaki ilk üç paragrafta yazdıkların kadar anlamlı çok az şey var .

  29. Hellion says:

    Antalya’da yaşıyorum. Yıllardır denize giderken TBDM ve TAIM dinlemek en büyük eğlencemdir. 2-3 gün önce havaların ısınması ile “aha sezonu yine geliyor” diye aklımdan geçirmiştim. Umarım aradığı huzuru bulmuştur. Huzur içinde uyusun.

  30. şeyh hulud says:

    Grubu hiç bilmiyorum ama çok üzücü. Tam da bu sabah dinlediğim için “You bless with wounds that never heal” kısmı aklıma geldi.

  31. ismail vilehand says:

    Ben hala olayı idrak etmekte zorlanıyorum.

  32. Kürşat says:

    Üç gündür internette haberleri kontrol ediyorum, yanlış olması ümidiyle. İnanmak istemiyorum. Nocturnal ve sonrasında grubu tanıdım, büyük fanları değilim ama röportajlarından falan takip ettiğim kadarıyla o da sen ben gibi hayata tutunmaya çalışan biriymiş gibi geliyordu. “Bizden” diyebileceğimiz birini kaybettiğim için üzüldüm.

  33. ismail vilehand says:

    Trevor’ın konuk olduğu şarkılardan bulabildiklerimi alttaki playlistte derledim. Nasıl bir adam olduğunu daha iyi anlamak isteyenler göz atabilir.

    https://spoti.fi/3MhhVxZ

  34. ismail vilehand says:

    Duruyorum duruyorum aklıma geliyor kahroluyorum. Trafik kazası geçirse veya kanser olsa yine çok üzülürdüm ama bu şekilde gitmesi gerçekten kahretti beni. Hazmedemiyorum bi türlü.

  35. thefakefloydian says:

    Son 1 2 yıldır en çok dinlediğim sevdiğim gruptu. son 2 albümlerini sayısız kere dinledim. Eğlenceli pozitif birisi gibi görünüyordu. Ahmet’in dediği gibi modern dönem için rolemodel bi frontmandi. Çok üzücü

  36. tunainchains says:

    Belirli bir tanınırlığa sahip olan en azından ünlü diyebileceğimiz insanların da bizler gibi normal insan olduklarını hatırlatıyor bana bu tarz olaylar. Kim bilir neler yaşadı içinde. Çok üzücü, sevenlerinin başı sağolsun.

    Hayat bazen gerçekten katlanılmaz hal alabiliyor ama hayatın inişlerle çıkışlarla geçen bir mücadele olduğunu unutmamak lazım. Hepimiz değerliyiz ve yaşamayı hakediyoruz. İntihar eğilimi olan insanların çoğu terapiye erişemiyor, toplum tarafından yalnızlaştırılıyor. Mental sağlık en az fiziksel sağlık kadar önemli olmasına rağmen bugün bile çoğu kişi için psikoloğa, psikiyatriste gitmek bir tabu. Grubun resmi açıklamada yardım hattı bilgisini paylaşmasını takdir ettim. Kesinlikle mental sağlık konusunda farkındalık arttırılmalı.

  37. Frontman’ini kaybeden gruplar bir yerden sonra başka bir frontman bulup yola devam ediyor, mesela Suicide Silence gibi. Trevor TBDM’nin sadece vokalisti, sadece frontman’i, sadece söz yazarı değil aynı zamanda özü, karakteri, sahnedeki personası, vücut bulmuş hâliydi. Bu yüzden TBDM nasıl bir yol izleyecek, birini bulacak mı yoksa grubu noktalayacak mı hepsi muallak şu an.

    Of neler konuşuyoruz.

    Murad

    O olayın zirvesi bence Cavalera’nın Sepultura’dan ayrılmasıydı, Sepultura devam edebildiyse TBDM de devam eder. Motörhead örneği de var ama adamlar zaten yaşlıydı.

    ismail vilehand

    @Murad, “Motörhead örneği de var ama adamlar zaten yaşlıydı.”

    https://youtu.be/3d8p0ZP66Zc

    Murad

    @ismail vilehand, Orada fikrimi doğru ifade edemedim galiba, evet adamlar hala faaliyetdeler, ama onca yıldan sonra Lemmysiz Motörhead’e devam etmezdiler diye dedim, nitekim öyle de oldu.

    ismail vilehand

    @Murad, Lemmy ve Motörhead hakkında en ufacık bir fikri olan insan bile böyle bişeyin asla olamayacağını bilir. Yani bilmesi lazım.

    oğuz kayıkçı

    @Ahmet Saraçoğlu, abi trevor suz tbdm düşünülemez aksi iddia edilemez,özünü bırak tbdm trevordur,trevor tbdm’dir,ilk albümlerinden beri bildiğin takip ettiğin grubun bu duruma gelmesi çok üzücü,ilk çıktıkları zamanları çok net hatırlıyorum,o zaman at the gates de faal olmadığından acaba yeni at the gates tbdm yorumları yapılıyordu,tabi bunun böyle olmadığı anlaşıldı ama,yarattıkları heyecan arctic monkeys’in yeni beatles onlar mı ? sorunsalı gibi birşeydi,herşeyi geçtim,ya trevor bildiğin metal için yaşayan biriydi ya umrunda değildi hiçbişey diyeceğim ama basbaya umarındaymış işte abi,ne diyebilirim huzur içinde uyusun gerçekten ama gerçekten çok büyük bir kayıp,bunu yıllar içinde çok daha fazla hissedeceğiz,müzisyenliğiyle değil belki ama kişiliğiyle,ekstrem metal dünyasında çok ama çok az kişilik vardı trevor gibi…

  38. Dysplasia says:

    Valla ben yıllardır TBDM’ı sevememiş biriyim. Her albümlerinde tekrar denedim ama olmuyor. O yüzden kendi adıma çok yazacak bir şeyim yok. Ama günlerdir facebook’ta orda burda takip ettiğim (slugdge bile yorum yaptı) irili ufaklı bir sürü gurubun taziyelerini birkaç paragrafla ve anılarla iletmeleri adamın geride bıraktığı mirası da gözüme gözüme soktu.

    OblomoV

    @Dysplasia, Ben de aynı durumdayım. Bu ara tüm albümlerini bir daha dinledim acaba bir şeyi atlıyor muyum diye, yine olmadı.

  39. ismail vilehand says:

    https://youtu.be/Ln7L8p1mmn8

    Rzeczom

    @ismail vilehand, bunu çıktığı gün izlemiştim. şimdi tekrar izleyince odasına gidip, kedisini severek kameraya bakmasıyla ‘this is kitty, man. my son. he’s cute.’ demesi beni daha da bi’ üzdü.

    o kediye kim bakacak şimdi.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Hiçbir videosunu izlememiş biri olarak gerçekten yazık olmuş diyorum. Ne kadar da sevimli, iyi niyetli bir adam. Kötü insanın gözünden belli olur kötü olduğu. Daha önce bu videosunu izlemiş olsam asla ihtimal vermezdim intihar edeceğine. Şimdi senin şaşkınlığını daha iyi anlıyorum. Kim memnun hayatından, kim değil. Kim acı çekiyor, kim çekmiyor. Belli olmuyor.

  40. woodenpint says:

    İntiharla ilgili tek sorun ölse daha iyi olacak insanlar yerine çoğunlukla hep böyle güzel insanların intihar ediyor olması

  41. enemyofgod says:

    Az önce bir anlık unutup Everything Went Black açtım listemden. 2 dakika sonra fark ettim ilk kez Trevor hayatta değilken dinlediğimi. Aşmam zaman alacak.

  42. Kastaga says:

    müzisyenliği bir tarafa, ayrıca bir dinleyici olarak bizden biriydi diye düşünüyorum. spotify’da onun profilini hep kurcalardım. üzüntümün çoğu bundan. belki havalı gelmez ama kendi sevdiğim albümü onun listelerinde görünce iyi hissederdim (bazen PA’da yok, ama trevor bile koymuş yav derdim içimden). çok çok iyi bir metal dinleyicisiydi, haberini alınca çok fazla müzik dinleyesim gelmemeye başladı, yeni albüm haberlerini az takip eder oldum.

  43. Önümüzdeki 1,5 saat içinde ikimizden birine bir şey olmazsa bugün podcast kaydı var. Konumuz belli.

    https://youtu.be/z1RGLloJGp8

  44. psylocke says:

    lanet olsun.
    .
    ölüm gerçekten kaybetmeyene soyut kavram buyuk konusmamak lazım yine de
    .
    ölünüyor.

  45. Zeynel says:

    Bence çok mantıklı bir hareket tbdm devam etmeli, çok yetenekli müzisyenler hepsi

  46. enemyofgod says:

    Brian’ı tebrik ediyorum herkesin yapamayacağı bir iş. Tbdm’in Trevor harici en önemli ismiydi Brian, eminim şarkı yazımına da devam ediyordur.

  47. Erhan says:

    Elbette sesi Trevor kadar iyi değil, en azından burada öyle anlaşılıyor. Hoş, Trevor’un yeri tutulamaz zaten ama bence de grubun devam etmesi gerekiyordu bir şekilde. Brian bir röportajında ”Eğer Trevor’un fikrini alabilseydik grubun devam etmesini isterdi” demişti

  48. crowkiller says:

    helal olsun valla, grubumuzun frontman’i öldü dağılalım demeyip tam gaz devam ediyorlar, elaman vokali cidden iyi kotarmış neredeyse Trevor’un aynısı( zaten adam hayattayken de bazı kısımları bu eleman back vokal yapıyordu) bir kez daha hayran oldum gruba

  49. Erutururu says:

    Gayet de iyi söylemiş adam bence. Sahne duruşunda da bir sıkıntı yok. Normalde gitaristlik yapan müzisyenlerin elinden gitarı alınca yolunmuş tavuk gibi kalırlar sahnede. Eschbach hiç sıkıntı yaşamamış o konuda, gayet enerjik ve rahat bir performans sergilemiş.

    Trevor’u hepimiz seviyoruz ama geri kalan elemanların da hakkını yememek lazım. Gerçekten saygı duyulası bir iş çıkarmışlar.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.