# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
MALEFIC THRONE – Malefic Throne EP
| 15.08.2022

Galericiler, kuyumcular ve Steve Tucker.

Erhan Yiğit

Selamlar, geçen yıl bu zamanlar CRAVEN IDOL – “Forked Tongues” yazısı üzerinden ülkede çıkan peş peşe yangınlar sebebiyle zehir kusmuş, her bir yanı dertten ve kederden kavrulan ülkemizi bu hale getirenler için az dememiştim. Bu seneki öfke kusma seansım ise kadrosunda galericileri ve kuyumcuları bulunduran, az önce de MORBID ANGEL’ın emektar vokalisti Steve Tucker’ın (s.a.v.) içeriye girdiği Death Metal oluşumu MALEFIC THRONE’a nasip oldu.

Geçen sene çok pahalı diye yakındığımız her bok an itibariyle fiyatını daha da yukarıya çekerken, müzik dinlerken yapılacak en büyük aktivitelerden birisi olan alkol alma olayı da iyice zengin işi haline geldi; Eskiden mekan fiyatları pahalı diye içkimizi eve götürürken, sorumlular çok sağ olsunlar mekanlar ayağımıza geldi. Malumunuz bu fiyatları ancak içkimizi mekanda yudumlarken kabul etmemiz gerek.

“Kafam azıcık güzel olsun, 7/10 albümü dinlerken 9/10 keyif alayım” demek için bile sadece 4 biraya en az 90 tl falan bayılmamız şart oldu. Her kim sırf kendisi imam hatipte okuyup hayatında bir kere bile olsun hatun eli tutmamış ve ağzına damla alkol sürmemiş diye benim hayatımı da buna dönüştürmeye çalışıyorsa MORBID ANGEL logosundaki şeytan tırpanı onun mabadına girsin. Seansı uzatmadan EP’ye geçeyim:

O ne büyüktür ki Allah biz fanilere MORBID ANGEL’ı hediye etmiş, sadece MORBID ANGEL’ı değil, onun arkasından onun fikirleriyle modern Death Metali inşa etmeye koyulmuş yüzlerce, hatta binlerce grubu da görmeyi bizlere nasip etmiş. Sene 2022 olmuş ama ne MORBID ANGEL parolasıyla yola çıkan grupların ne de biz Metal dinleyenlerin sayısında bir azalma meydana gelmiş.

Aynı parolayla yola çıkmaktan daha fazlasını elinde bulunduran, direkt MORBID ANGEL’in şah damarlarından birisini bünyesinde tutan MALEFIC THRONE yeni kurulmuş taze bir grup olsa da bu yıl başında görücüye çıkardığı bu tadımlık EP’si ile kanımca birçok emektar gruba Death Metal’in olurunu göstermeye yeminliymiş gibi tavırları takınmaya çoktan başlamış bile; Steve Tucker’ın yanı sıra ORIGIN, MISERY INDEX ve HATE ETERNAL’da aktif davulculuk görevini üstlenen John Longstreth’i ve ANGELCORPSE ve IMPIETY gibi gruplarla hikayesi olan Gene Palubick’i de kadrosunda tutan grup hepi topu 3 şarkı ile adeta gövde gösterisi yaparak gün sonunda dinleyiciyi mest etmeyi başarıyor, ”EP’teki şarkılar böyleyse müstakbel albüm nasıl olur acaba?” dedirtiyor.

Death Metal’in kalbine hançer saplayan, Steve Tucker’in kendine has zehirli ses rengiyle beyinleri uyuşturan ve sonlarına doğru kemik kıran bir davul atağı barındıran, bence yılın en iyi parçalarından birisi olan Deciding the Heirarchy açılışıyla başlayan bu çok kısa EP, dediğim gibi her dakikasıyla Death Metal seven herkesi memnun edecek ve Steve Tucker özleyenleri gerçekten mutlu edecek kadar sağlam bir çalışma.

Eğer sadece 13 dakika içerisinde damarlarınıza biraz MORBID ANGEL pisliği bulaşsın istiyorsanız 2022 senesi içerisinde daha iyi bir şeyle karşılaşma ihtimaliniz çok düşük. Öyleyse daha fazla beklemeden dinlemeye koyulun derim.

Albümün okur notu: 12345678910 (6.64/10, Toplam oy: 14)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2022
Şirket
Hells Headbangers Records
Kadro
Steve Tucker: Vokal, bas
Gene Palubicki: Gitar
John Longstreth: Davul
Şarkılar
1. Deciding the Heirarchy
2. The Dawn of the Truth (Shed This Flesh)
3. A New Hand upon the Blade
4. Nuclear Winter (SODOM cover)
  Yorum alanı

“MALEFIC THRONE – Malefic Throne EP” yazısına 2 yorum var

  1. Koralp says:

    Yağ gibi aktı gitti 13 dakika. Baya iyi öneri. Kritiği de keyifle okudum, öneri ve kritik için teşekkür ederim. Konuk yazarların kritiklerinin de siteye ayrı bir hava kattığını düşünüyorum. Umarım çeşitlilik, bu hafta olacağı gibi devam eder bundan sonra.

  2. Tekrar hoş geldin Erhan, eline sağlık.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.