# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
VITRIOL – To Bathe from the Throat of Cowardice
| 17.07.2022

Grubun şarkıları çalarken sarf ettiği fiziksel eforu içinizde hissettiğiniz bir gövde gösterisi.

Tam bir hayvanlıkla karşı karşıyasınız arkadaşlar. Bunu baştan söyleyeyim de neden durup dururken 2019′da çıkmış bir albümü incelemeye karar verdiğim anlaşılmış olsun. Death metalle, ekstrem metalle öyle ya da böyle ilgiliyseniz, sizi çok acayip bir şey bekliyor, hazır olun.

Yeni tanıştığım bir grup hakkında yazacağım zaman ilk olarak grup elemanlarına bakarım. Bunun ilk sebebi elemanları başka gruplardan tanıyıp tanımadığımı öğrenmek, ikinci sebebi ise bu sayede yazıda bahsedecek ekstra bir şeylerin olmasıdır. Şu anda yazmakta olduğum VITRIOL’la tanışmamı, şu an okumakta olduğunuz incelemeye konu olan albümün sitede yer almasına yönelik bir okur isteğine borçluyum.

“To Bathe from the Throat of Cowardice” 2019 yılında çıkan -şimdilik- ilk ve tek VITRIOL albümü. Grup elemanlarına baktığımda, hâkim olduğum gruplar arasında olan THE FACELESS, ARKAIK, INHERIT DISEASE, DRAWN AND QUARTERED, GORGASM, SKELETAL REMAINS gibi gruplarla öyle ya da böyle ilişkisi olmuş birtakım insanların VITRIOL’la da bir şekilde haşır neşir olduğuna tanık oldum. Şimdi gelin bu acayip albüm bize neler vadediyor bakalım.

Dört kişiden oluşan VITRIOL bu ilk albümünde bizlere hayvan gibi sert bir death metal sunuyor. Grup fotoğrafındaki elemanlardan birinin üstünde görülen OF FEATHER AND BONE seviyesinde kaotik olmayan bu death metal anlayışı yine de dibine kadar tavizsiz bir hışım, soluksuz bırakan bir şiddet sunuyor. ANGELCORPSE’un öküzlüğünü, HATE ETERNAL’ın müzisyenlik becerilerini bir potada erittiğinizi ve içine de CATTLE DECAPITATION, HATH gibi manyaklıklar kattığınızı düşünün. Bunu da son derece organik bir sound’la ve vahşeti evlerimizin konforuna getiren bir vokalle sunduklarını hayal edin.

Hayalleriniz gerçek oldu, çünkü VITRIOL önüne çıkan her şeyi yok etmeye ant içmişçesine karşımızda duruyor. Soloların rastgele gibi gözüken ancak bence son derece karakteristik bir kimliğe bürünen çıldırmış havası, grup elemanlarının işitsel şiddeti nasıl yaratacaklarını çok iyi bilmeleri ve üstüne de bu prodüksiyon eklenince “To Bathe from the Throat of Cowardice” gerçek bir kan banyosuna, katliama dönüşmüş.

Albümü çok tutkulu ve acımasız yapan başlıca şey ise elbette ki performanslar. Yukarıdaki “The Parting of a Neck” videosundaki bir yorum albümün genel havasını gayet iyi açıklıyor aslında: “Adam gitarı sanki hayatı buna bağlıymışçasına çalıyor.” Gerçekten de böyle bir durum var ve albümü dinlerken grup üyelerinin sarf ettiği fiziksel emeği resmen içinizde hissediyorsunuz.

Her performansın ayrı ayrı kusursuz olduğu albümle ilgili tek şikâyetim, yazıdaki ilk videodan da görebileceğiniz çok üst düzey bas performansına rağmen bas gitarın yeterince duyulmaması. Duyuluyor duyulmasına ancak böylesi bir performans bundan çok daha güçlü şekilde kafamıza sokulabilirdi. Bu bence bir eksi, ama muhtemelen albümdeki tek eksi de bu.

“To Bathe from the Throat of Cowardice” 2019′da nasıl atladığımı bilmediğim bir albüm. Yorumlarda aratınca bir kişinin albümü yıl sonu listesine aldığını, iki kişinin ise önerdiğini gördüm. Bu cidden enteresan bir durum çünkü bırakın “To Bathe from the Throat of Cowardice”ın muazzam bir albüm olmasını, 2019 yıl sonu listelerinde de kendine yer bulacak hayvanlıkta bir çalışma. Death metalin en sert icralarından birini, üstelik de karambole gitmeden dinlemek isteyen herkes VITRIOL’la mutlaka tanışmalı. Grup muhtemelen 1-2 sene içinde yeni albüm çıkaracaktır. Siz bu albümü iyice dinleyin ki yenisi çıktığında hakkında konuşabilelim, “Ğöh ulan ne yapmış adamlar” diye gaza gelebilelim.

8,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.65/10, Toplam oy: 17)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2019
Şirket
Century Media Records
Kadro
Kyle Rasmussen: Vokal, gitar
Adam Roethlisberger: Vokal, bas
Scott Walker: Davul

Konuk:
Naas Alcameth: Vokal (2)
Şarkılar
1. The Parting of a Neck
2. Crowned in Retaliation
3. Legacy of Contempt
4. I Drown Nightly
5. The Rope Calls You Brother
6. A Gentle Gift
7. Violence, a Worthy Truth
8. Victim
9. Hive Lungs
10. Pain Will Define Their Death
  Yorum alanı

“VITRIOL – To Bathe from the Throat of Cowardice” yazısına 18 yorum var

  1. ismail vilehand says:

    Lan bu grup “Those Who Lie Beneath”in devamıymış. Yeni fark ettim.

  2. Boba Fett says:

    Albüm kapağı küçük olunca kozmik kafalı teknik thrash sanmıştım.

  3. D says:

    Bunlari bi defa canli izledim Cattle Decapitation’dan once cikmislardi. Hayvan gibi seyapiyolar. Ozellikle su videodaki ikili bassci ve gitarist arkadas baya sayko tipler.

  4. sakin says:

    Nerede izlemistin hocam?

    D

    @sakin, Denver.

  5. OblomoV says:

    İşitsel çete saldırısı.

  6. seemore says:

    Teşekkürler, birkaç hafta önce bir kritiğin altında rica etmiştim bu albümün kritiğini sanırım. Teşekkür ederim cevapsız bırakmadığınız için.

    Son olarak:

    “I wait for the skies to throb into life with fire.
    The burning of the night will be remarkable in that you will not see many fires, but one.
    Outstanding it will tower
    Among the homes of heaven”

  7. ismail vilehand says:

    26 ocakta yeni albüm geliyor.

  8. crowkiller says:

    yeni albüm çıkarmışlar, hayvan gibi bişi olmuş

  9. ismail vilehand says:

    Ben müzisyen olsam şu yeni çıkan albümü dinledikten sonra enstrümanımı kırar yakarım ve müziği bırakırım. Müzik denilen sanat dalını yoketmişler. Ben hayatımda böyle şey görmedim.

  10. EmptyWords says:

    Sene içinde Suffer & Become’ı aşabilen bir albüm çıkacak mı çok merak ediyorum.

  11. Erhan says:

    @ismail vilehand, İnsan neş’e ile doluyor değil mi ismail abi.

  12. 12ParmakBağırsağı says:

    Suffer and Become harbi buyuk hayvanlik. Hate Eternal yoklugunda ilac gibi album.

  13. ismail vilehand says:

    https://youtu.be/gXFetvmGQrE?si=M_UsjUwbsRmCF0_z

    Manyaklık.

    12ParmakBağırsağı

    @ismail vilehand, Grubun playthrough videolarinda kendilerini parcalarcasina calmalari albumun ruhunu cok iyi yansitiyor. Su videoyu sesi kisik olarak izlesem kafamda tam boyle bir album canlanir.

    ismail vilehand

    @12ParmakBağırsağı, yaptıkları iş bence “Bakın, çok iyi çalıyoruz.”un çok ötesinde. Teknik/progresif cambazlığı yok adamlarda.

    Ortada planlı ve mükemmel şekilde uygulanmış bir işitsel terör var. İşitsel anlamda keyif verme ve kulakları terörize etmenin tam ortasında duran bir albüm.

    Şahsen ben” Hate Eternal yokluğunu giderdi.” fikrine de pek katılmıyorum. Daha fazlası var bence. Açıp şarkı sözlerini okumadan bile müziği dinleyince insanlık karşıtı bir şeyler döndüğünü anlamak mümkün. Sevimsiz, nefret dolu ama çok sanatsal bir çalışma. Ölmeden önce böyle bir albümü tecrübe ettiğim için çok mutluyum.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.