# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Kirk Hammett’tan klip
23.04.2022

High Plains Drifter.

METALLICA gitaristi Kirk Hammett ilk solo çalışması “Portals“ı 23 Nisan’da çıkarıyor.

Detaylar şöyle.

1. Maiden and the Monster
2. The Jinn
3. High Plains Drifter
4. The Incantation

Enstrümantal bir EP olan “Portals“, bir METALLICA üyesi tarafından çıkarılan ilk solo çalışma olma niteliğini taşıyor. EP’deki 3. ve 4. şarkıların beste sürecinde, S&M2′de de gruba eşlik eden Edwin Outwater da Hammett’a destek olmuş. EP kaydında yer alan diğer isimler ise davulda Jon Theodore ve Abraham Laboriel, basta Greg Fidelman ve yapımcı koltuğunda da Blake Neely ile Bob Rock.

İşte ilk single “High Plains Drifter”ın klibi.

  Yorum alanı

“Kirk Hammett’tan klip” yazısına 77 yorum var

  1. Cryosleep says:

    Offfffffff harika haber.

  2. enemyofgod says:

    23 nisanda çifte bayram kutlamak gibi bir hayalim oldu ama çok zor. Umudum pek yok bu albümden. Yine de belli olmaz.

  3. Tyrion lannister says:

    Alaaaaaaaaaaaah bu mükemmel ötesi bir haber ki ki el yerine albüm olsaydı sevinçten havalara ucardim inşallah ne Metallica vari bir müzik yapar progresif falan olmasın sert bir enstrümantal ep bekliyorum

  4. Melodika says:

    4 şarkıdan fazla olsaydı inşaallah şarkı süreleri uzundur ep değilde albüm olsaydı ilk şarkıyı heyecanla bekliyorum Metallica müzikalite olur omarim

  5. Melodika says:

    Kırk hammet grupta en sevdiğim adam her yönden karizma bence solo albüm yapmakta geç bile kaldı inşallah devamı gelir daha şarkı dinlemedim ama merakla bekliyorum

  6. Ebu zer says:

    Kıvırcık saçlarına hayran kırk abi enstrümantal albüm çok heyecan verici bir haber

  7. Avenged sevenfold says:

    Güzel haber buuu beee

  8. Deth says:

    kapakla pek hoşlaşmasam da merak ediyorum içeriği

  9. woodenpint says:

    Adam sürekli yerildi albümlerde wahsız solo atamıyor sololar çok kötü konserlerde zaten eski soloları çalamıyor Trujillo daha iyi gitarist şöyle böyle diye ama bence iş sadece kendi kafasına göre yaptığı besteler olunca Metallica’dan çok farklı shredder gitarist albümlerinden uzak güzel bir albüm yapacaktır diye düşünüyorum, ki kendisi de bakın nasıl çalıyorum kafalarından uzak biri zaten ve umarım yanılmam, bakalım çok merak ettim

  10. Dysplasia says:

    Vah vah…

  11. ArdaMiray says:

    James Hetfield böyle birşeye nasıl izin vermiş hayret,bildiğim kadarı ile böyle işlere karşıydı,Jason Newsted Metallica’nın haricinde başka bir grupta çalmak istemiş James buna izin vermediği için Jason gruptan ayrılmıştı,yani o zamanlar söylenen buydu, yaşlanıp olgunlaşmak insanı değiştirebiliyor tabiki, son derece normal.

    Cryosleep

    @ArdaMiray, Aradan 20 sene geçti. Bir zahmet bu konudaki fikirleri değişime uğrasın. Bir de o zamanlar acayip götü kalkık birisiydi.

    ArdaMiray

    @Cryosleep, Doğru söylüyorsun, sonradan pişman oldu ama, iş işten geçti tabi.

    gXnn

    @Cryosleep, polemik yaratmak için yazmıyorum sakın yanlıs anlama da adam JAMES HETFIELD, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük grubunun yaratıcısı ve frontmani. Bırak da biraz götü kalksın be reis. Ayrıca göt kalkmak dediğin adam kendi grubunun elamanlarının yarak kürek işlerle uğraşmasını istememesiyle alakalı sadece. Album yaratırkenkayıt dışında studuyoya bile sokmuyorlar kirkle robertı.

    deadhouse

    @gXnn, Kötü bir haberim var. Metallica gelmiş geçmiş en büyük grup değil. İlk 10′a girer ama.

    Yiğit

    @deadhouse, hayır, gelmiş geçmiş en büyük grup tabii ki Metallica. Araştırmanı öneririm.

    deadhouse

    @Yiğit, Bu subjektif bir şey değil ki. Bana göre sana göresi yok.

    TanSolo

    @deadhouse, hesabını tam olarak nasıl yapıyoruz? Zahmet olmazsa formülü bir kağıda yazıp atar mısın?

    deadhouse

    @TanSolo, Bu tartışılacak bir konu değil. Herkesin bildiğini sanmıştım. Yanılmışım. Biraz müzik tarihi bilen biri Metallica’dan daha büyük gruplar olduğunu bilir.

    Raddor

    @deadhouse, büyüklükte neyi ölçüt alıyoruz bilmiyorum ama en büyük olduğu alanı söyleyeyim: Dünya genelinde elektro gitaristlerin en çok çaldığı grup olması. Rock ve Metal elektro gitar müziği olduğu için bu konuda zirvede olmak büyük olay.

    Kanıta ihtiyaç yoktur diye düşünüyorum zaten oldukça fark edilen bir gerçek. Yine de herhangi bir gitar tab okuma sitesine girip Metallica’nın ezici üstünlüğüne bakılabilir. Örneğin: Songsterr.com

    Not: Chords bölümüne bakılırsa Ed Sheeran, Jeff Buckley gibi isimler görünür. O bölümün muhatabı klasik ve akustik gitaristler. Elektrocular için Tabs bölümlerine bakın. Her sitenin en üstünde Stairway to Heaven olur ancak sonra art arda Metallica döşer. Şarkı fazlalığıyla ismi en çok tekrar eden, gitaristlerin ilgisini çeken grup onlar.

    Ve şimdi dünyada en çok çalınan grubun lead gitaristi ilk defa solo albüm yapıyor. Büyün olay.

    Amma velakin kapağa bakarak göt gibi albüm olacağını düşünüyorum. :D

    deadhouse

    @Raddor, Sen yapma bari. :D

    Rolling Stones’u, Led Zeppelin’i, Pink Floyd’u geç son 10 bin yılın en büyük müzik grubu The Beatles var. Metallica bunlarla aynı kategoride değil. Sonra Metallica’yı Iron Maiden’ı sayabiliriz.

    Raddor

    @deadhouse, ben sana katılıyorum. Büyüklüğü hangi alanda tartıştığımızı anlamadığım için Metallica’nın diğer grupların önüne geçtiği konuyu yazdım.

    Yoksa objektif başka hususları ele alırsak: Metallica dünyanın en çok dinlenen grubu değil (Spotify’da Queen olması lazım), en çok albüm satan grup değil (The Beatles), konserlerden en çok kazanan grup değil (736,421,584 dolar ile U2), en çok sevilen grup anketlerinde zirvede olan da onlar değil (yüzde 99′unda Led Zeppelin).

    gXnn

    @deadhouse, abi ne kadar boş muhabbet yapılmış burada yahu. dünyanın en iyi grubu diye rasyonel bir veri mi var????tam da sana göre bana göresi olan bir konu bu. yok su kadar album satmıs yok bilmem ne geçin o işleri.kime ne bunlardan? sizin yaptıgınız hesapla backstreet boys da sıralamaya girer. dünyanın en iyi grubu net metallicadır. gerisi heyecandır, populizmdir,tıraştır.. hatta o öyle değil diyip bu sitede gezen adam yine bana göre çıkıntılık yapma peşindedir. biz de biliyoruz led zepellini, the beatlesı belkide sizden çok dinliyoruz. şey var bir de oasis falan diyelim hatta tam kitabına uygun olsun.:)))bizim gençliğimizde de nirvanacılar vardı hemen bitiverirlerdi bu muhabbet olunca onlar da gelmeden uzayayım ben. hadi eyv.

    Yiğit

    @deadhouse, 10 yıl bile müzik yapamamış gruplar mı en büyük? Pink Floyd dediğin grup esrar illetini çekmeden müzik yapamıyor zaten. Argümanların geçersiz 👎👎

    TanSolo

    @deadhouse, spama düşmesin diye kasıtlı yanlış yazıyorum. BETESE denen grup şu yazdığın grupların hepsinden büyük.

    Retrokafa

    @Yiğit, Metallica dünyanın en büyük grubuysa sikiym böyle dünyayı.

    deadhouse

    @Retrokafa, Z kuşağı deyince kızıyorlar. Bts saydığın gruplardan büyük diyen var. Argümanların geçersiz diyen var. Sanıyor ki benim argümanım. The Beatles diyorum hala bana göre öyle değil diyor. Söyleyecek bir şey bulamadım daha. Yorucu.

    TanSolo

    @deadhouse, Lapsekilli Tayfur and His Orchestra varken the beatles kimdir?

    Yiğit

    @Retrokafa, tamam arkadaşlar yeter bence. Artık komik değil.

    Cryosleep

    @deadhouse, Buna katılıyorum maalesef.

    Bora

    @ArdaMiray, Solo şarkı yazmakla bir başka grupta çalmak çok çok başka şeyler yalnız. Papahet’in bu yaşta bile buna ok diyeceğini sanmam.

  12. Boba Fett says:

    Pasifagresif’ta Metallica üyesi övülüyor, gözlerim yaşardı.

    Bora

    @Boba Fett, -75 iq’ya hitap eden Metallica hater’lığı artık pek cool değil malum:)

  13. Avenged sevenfold says:

    Bence çok geç kalınmış bir karar zaten Metallica 10 yılda bir albüm çıkarıyor illaki herkesin kendine göre bir materyal birikimi vardır keşke enstrümantal solo albümü daha önce cikarsaydi mesela slayerdan Kerry King sende böyle bir solo albüm bekliyorum

  14. deadhouse says:

    Kötü bir albüm olacak.

  15. Raddor says:

    Şarkı isimleri Witcher hikayelerine benziyor.

  16. Melkor says:

    Anders friden’ın solo projesinin bir tık üstü olur ahah

  17. Alondate says:

    İnsanlarin canla basla bir seyleri savunmasi bir tek bana mi anormal geliyor?

    Raddor

    @Alondate, bana da tuhaf geliyor aslında. Çünkü totalde en büyük Motörhead! \m/ :D

  18. All2 says:

    50000 yeni ve müthiş riffle dolu telefonunu bulmuş

  19. Death magnetic.instrumental says:

    Beklentim çok yüksekti single tam bir hayal kırıklığı film müziği gibi bir şey Metallica veya kırk hammet soloları yok kafamı duvara vurmak istiyorum bende sert bir el bekliyordum

  20. Retrokafa says:

    single güzel lan.bu yıl dinlediğim en iyi şey.şarkının müthiş bir düzenlemesi var

  21. Boba Fett says:

    Çok beklentim yoktu, tarz olarak hiçbir şey beklemiyordum sadece Kirk Hammett ve solo kelimeleri heyecanlandırmıştı beni, parçayı dinleyince çok hoşuma gitti. Sıfır kasıntılı çok hoş iş olmuş.

  22. Serkan says:

    Valla hoş olmuş. Ters köşe yaptı, böyle bir şey beklemiyordum. Sanki İyi, Kötü ve Çirkin’in devam filmi olmuş da onun main theme’i gibi.

  23. Yenal says:

    Adam içinden geldiği yapmış. Bence böylesi daha kıymetli.

  24. Death magnetic.instrumental says:

    Bu şarkıyı sıradan bir sanatçı yapsaydı kimse lafını bile yapmaz bir iki dinler unuturdu bence

  25. neverdeth says:

    Bir bana mı öyle geldi bilmiyorum ama ecstasy of gold 2 mi olmuş; n’olmuş bu?

  26. eren says:

    merak ediyordum ama beklentim benim de buradaki yorumlar gibi genel olarak yoktu. ancak parça fazlasıyla hoşuma gitti, çok fazla blind guardian havası aldım parçadan.

  27. deadhouse says:

    Çok kötü bir şarkı. Ucuz duygulu slow/ballad pop/rock parçaları gibi olmuş. Herhangi bir duyguyu tam olarak veremeyen, zorlama, basit melodili, kararsız bir parça. Şarkının kendi içinde bir bütünlüğü bile yok. Sound çok kötü. Metallica üyelerinden iyi bir şey beklemek büyük hata. Berbat Hardwired, Lou Reed ile olan skandal müziğimsi şey. St. Anger, Death Magnetic. Hiç iyi işiniz yok, çok uzun süredir.

    Tompa

    @deadhouse, O kadar haklısın ki. Eşeği 40 yıl şu içinde bulundukları müzik ortamına bıraksan, dile gelir, toynakları evrimleşir besteler filan yapar. Onca senenin birikiminden damıtılan şey şöyle osur osur ipe diz işler. Vallahi net söylüyorum, şu besteyi başka bir A, B, C kişisi yapsa, he abi, evet abi, çok güzel abi der geçeriz.

    Noumena

    @deadhouse, harbiden düşününce taparcasına sevdiğim ilk 4 (zorlarsak 5) albümü saymazsak Metallica adına çok sevdiğim tek şey My Apocalypse parçası. Onun dışındaki hiçbir parçalarını açıp dinleyesim gelmiyor.

    Yiğit

    @deadhouse, hardwired’a laf yok

    Raddor

    @Yiğit, sitede Hardwired’ı muhteşem bulan sadece 3-5 kişiyiz.

    enemyofgod

    @Raddor, şeker gibi albüm mis gibi Metallica bence de. Dystopia daha iyi ama o ayrı bir konu.

    Raddor

    @enemyofgod, sen, ben, Yiğit, vilehand de çok seviyor. 4 kişi varız.

    deadhouse

    @Raddor, Abi galiba herkes seviyor, bir ben sevmiyorum.

    Dysplasia

    @deadhouse, Metallica’nın tırt dönemi içindeki tek vasatüstü albümü denebilir ama kurtarmıyor.

    Raddor

    @deadhouse, şu yorumu yapabilirim gibi geliyor: Death Magnetic’i sevenler Hardwired’ı da sevdi. Ancak o albümü sevemeyenler Hardwired’a hiç ısınamadı (Magnetic’in kötü prodüksiyonunu hariç tutarak yapıyorum bu tespiti).

    Bu konunun dışında, son 15 yıl Metallica’sından en sevdiğim 6 şarkıyı yazmak isterim. Beni en bağımlı edenleri şunlar oldu:

    That Was Just Your Life, Broken Beat & Scarred, The Day That Never Comes, Cyanide, Moth Into Flame, Spit Out The Bone.

    deadhouse

    @Raddor, Aslında Death Magnetic’i seven taraftandım. Ancak bir süre sonra dediğin gibi albümün iğrenç prodüksiyonunu, leş gitar tonlarını, yapay rifleri düşününce albüme bol kepçeden puan verdiğimi düşündüm. İlk 12 sene albüme 7.5 veren ben şu an 5 veriyorum. :D

    Şimdi eğri oturup doğru konuşalım. Metallica’nın 2008′de verdiği bir röportajı hatırlıyorum. Biz thrash metalciyiz, Metallica thrash metaldir, özümüz budur minvalinden sözler türetiyordu Hetfield abi. Sen ki Nu-metal soslu, Robb Flynvari (Supercharger) etkili ne idüğe sahip olduğunu bir tek Lars Ulrich’in bildiği St. Anger’ı çıkartmışsın. Sen ki 90 yılından itibaren thrash metali bırakmışsın. Birdenbire Death Magnetic’i ortaya çıkarıp Metallica thrash metaldir diyorsun. Buna inanacak kadar saf değiliz. Sonra 8 yıl ara veriyorsun, diyorsun ki 700 rif falan. Ardından heavy metal etkili Hardwired’ı çıkartıyorsun. Pardon? Hani thrashçiydin? 32 yıldır bir berbat prodüksiyonlu, kulak tırmalayan tek bir thrash metal albümü çıkaran thrash metal bayraktarları. Samimiyetsizlik baştan sona. Metallica ne olursa olsun en sevdiğim gruplardan biri. Hala çok seviyorum. Ama seviyoruz diye de körler gibi saplantılı şekilde yanlışlarını görmeyecek değiliz. Ben hala Metallica dinlemek istediğimde ilk dört albüme gidiyor elim. The Shortest Straw açıyorum.

    Raddor

    @deadhouse, ilk dört albüm bambaşka cidden. Onların mertebesi benim için de o kadar yukarıda ki, black albümü bile ilk dört albümle kıyaslayınca lanetler okuyasım geliyor. :)

    Papa Het biraz Lars’ın gondikliklerine uğruyor gibi geliyor bana. Load/ReLoad’u da istemediğini söylemişti. Belki gerçekten daha thrashy şeyler yapmak istiyordur ama bilmiyorum belki o da sallıyordur. Ulrich günah keçisi olmaya müsait ne de olsa.

    Vay be bayağıdır Metallica Magazin konuşmamıştık. :)

    ismail vilehand

    @Raddor,

    Murder One
    Dream No More
    All Nightmare Long
    Broken Beat & Scarred
    Moth into Flame
    Halo on Fire

    Raddor

    @ismail vilehand, +1. Yazmadıklarımızı dahi seviyorum. Örneğin; Now That We’re Dead. Corrosion of Conformity vari main rifi ve Lars’ın şarkının başlangıcında tıpı tıpı tıpı tomlara vuruşu harika.

    Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü

    @Raddor, Yanlış yorum. Death Magnetic’i baya seviyorum altta da yazdım benim için çok özel bir yeri varken, Hardwired benim için çok bir şey ifade etmiyor. Bi kere Death Magnetic cayır cayır Thrash Metal iken diğeri anca yer yer Thrash soslu Hard’n Heavy am göt meme.

    Raddor

    @Paul Pogba’nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü, evet demek ki Magnetic’i sevip Hardwired’ı sevmeyen de varmış epey bir. Alttaki yorumda woodenprint de aynı şekilde son albüme elinin gitmediğini yazmış.

    Beyond Magnetic’i hiç sevmiyorum ben bu arada.

    Boba Fett

    @Raddor, tapmasam da seviyorum. Metallica değil de Fuckkellica olsa 10 10 denirdi.

    Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü

    @deadhouse, Death Magnetic son derece güzel bir albümdü. Yeri bende çok ayrıdır. Çıktığı ilk günler aklım hayalim gitmiş, kendimi iyice metal müziğe vermiştim. Hemen çıktığında CD baskısını almış, kısa sürede her saniyesini ezberlemiştim. Arkası diğer gruplar ve Thrash Metal’i derinlemesine incelemek oldu benim için. Yani şu an hala metal müzik dinleyebiliyorsam Death Magnetic’in payı bunda çok büyük. Benim için çok özel bir albüm bunu her yerde söylerim. Onun dışunda çok eleştirilen St. Anger’da da bir kaç şarkı bence çok güzel. Onun dışındakilere katılıyorum ama. Hardwired’da pek bi iş yok. Lulu zaten çöp.

    Bora

    @deadhouse, Metallica’nın geç döneminde St.Anger dışında vasat iş yok bence. Death Magnetic de Hardwired da çıktıkları yılların benim için en değerli albümleri fakat bence geç dönemleri içinde asıl Beyond Magnetic adamların daha önce sürekli çıktığı 8850 metreye en fazla yaklaşan işleri.

    Körk beyimizin şarkısı da uçup kaçmıyor tabi ama bütün albümle tekrar dinlenip öyle not verilesi gibi.

    woodenpint

    @Bora, St. Anger, Beyond Magnetic ve Death Magnetic sevip Hardwired’a eli pek gitmeyen tek kişi benim herhalde. Title track, All Within My Hands ve My World isimli korkunç şarkılar haricinde St. Anger’da bence kötü bir şarkı yok. Death Magnetic ve özellikle Beyond Magnetic’i baştan sona seviyorum bence ”kötü” bir şarkı yok. Hardwired ilk diski Dream No More dışında açıp dinleyesim gelmiyor. İkinci yarısı ManUNkind ve Murder One dışında gayet iyi bence. Ama sorun zaten şarkıların kötü olması değil. Spit Out The Bone’dan nedense korkunç solosuna rağmen bir All Nightmare Long’un tadı ateşi gelmiyor. Sorun orada

  28. Death magnetic.instrumental says:

    Death magnetic albüm um ben sadece enstrümantal versiyonu dinliyorum sert gaza getirici süper pasajlar rifler ve soloları mevcut ama bu şarkı çok özgün bir iki kez dinledim bıraktım rif. Ve solo ustası Bir müzisyen den beklemediğimiz bir ters tokat yedim diyebiliri

  29. Raddor says:

    Where are you Marshall!? Don’t be a fool Marshall! diye bağırarak dinledim.

    Ömer Kus

    @Raddor, Outlaws <3 En sevdigim oyun soundtracklerinden birine sahip.

    Raddor

    @Ömer Kus, bir şekilde uyumluluk sorununu çözüp hala oynuyorum. Muhteşem oyun.

    şeyh hulud

    @Raddor, eskilerden Blood oynuyorum arada. Çoğu modern FPS den daha zevkli geliyor bana.

    Raddor

    @şeyh hulud, Blood, Doom, Duke Nukem 3d gibi oyunlarda kamera yukarı/aşağı hareket edemiyordu. Outlaws’u bu yüzden daha seviyorum. Bir de soundtrack’leri oyunu oynamanın haricinde oturup dinlenebilecek güzellikteydi.

    Körk’ün parçası da bana andırdı. İkisi de Ennio Morricone’dan esinlendiğinden doğal tabi.

    https://youtu.be/l3WehNyIhxg

  30. Cryosleep says:

    Çok dürüst olacağım, beğenmedim, hatta rezalet ötesi buldum. Klasik belli bir yaştan sonra gelen “SAN’AT” ve Lou Reed tripleri.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.