# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
❗️❗️❗️ Metal dünyasının Ukrayna’da yaşananlara ilişkin yorum ve paylaşımları (Kapsamlı olarak güncellendi)
02.03.2022

SLAUGHTER TO PREVAIL, VOLBEAT, GOJIRA, DECAPITATED, ALCEST, BATUSHKA, 1914, JINJER, LEPROUS, BEHEMOTH, CRO-MAGS ve daha fazlası.

Öncelikle Rusya’nın 24 Şubat 2022 itibarıyla Ukrayna’ya yönelik saldırılarını kınıyor ve masum insanların zarar göreceği bu eylemlerin bir an önce sonlandırılmasını diliyoruz. Pasifagresif olarak Ukraynalı ve Rus metal gruplarının yaşananlara ilişkin ilk yorumlarını, düşüncelerini merak ettik ve bu iki ülkeden çıkan grupların, müzisyenlerin sosyal medya paylaşımlarına baktık. Başka paylaşımlar geldikçe bu haberi güncelleyeceğiz.

Önce Ukrayna tarafından başlayalım.

1914

1. Dünya Savaşı konseptini benimsemiş olmasına rağmen savaş karşıtı tutumunu her fırsatta vurgulayan Lvivli grup, Putin’in “Rusya olmasaydı Ukrayna olmazdı” yorumuna cevap da içeren aşağıdaki paylaşımı yaptı:

Bu 1914′ün resmî açıklamasıdır ve diğer grupların da düşüncelerimize katılacağını umuyoruz!
Dünya genelindeki tüm dostlarımız:
Totaliter emperyalist şerefsizleri, yani Putin yanlısı Rusları desteklemeyin!
Rusya’da konser vermeyin, orası dünyanın en büyük terörist devleti!
Rus ürünlerini almayın ve kullanmayın, paranız terör faaliyetlerine harcanacaktır!
Rus etkinliklerini, basınını, haberlerini ve yalanlarını desteklemeyin!
Putin yanlısı piçlerle iş birliği yapmayın!

Ukrayna’nın ve Rusya’nın ne zaman kurulduğuna dair kısa bir tarih dersi isterseniz, lütfen aşağıyı okuyun:

Kiev (Ukrayna’nın başkenti): 482
Kiev Knezliği (Eski Ukrayna): 879
Moskova (Rusya’nın başkenti): 1147
Muscovy (Eski Rusya): 1283 (Altın Orda Devleti’ne tabi bir devlet)

Kahrolsun totaliter rejimler! Kahrolsun Putin! Kahrolsun savaş!

Grup ayrıca “Ruslar bize tüm güçleriyle saldırıyor. Tanklar, bombalar, askerler. Şu anda Kiev” notuyla aşağıdaki fotoğrafı paylaştı.

1914 sonradan da paylaşımlarına devam etti. Bu paylaşımlardan biri şu:

DRUDKH

Sosyal medyada neredeyse hiç aktif olmayan ve Facebook hesabı müzik şirketi tarafından idare edilen grup bir Ukrayna bayrağı paylaştı. Grup daha sonra da normalde yıl sonuna doğru yayınlayacağı yeni şarkısını, ülkenin mevcut durumundan ötürü erkenden yayınladı.

NOKTURNAL MORTUM

Yeni albümü “До лунарної поезії”yi yakın zamanda yayınlayan grup Facebook hesabından Ukrayna bayrağı renklerinde bir Ukrayna haritası paylaşarak Kharkiv merkezli Metal East Нове Коло festivalinin paylaşımını alıntıladı. Yaşananların sebeplerinden, Rusya’nın yaklaşımından ve Ukrayna’ya destek olmak için neler yapılabileceğinden bahsedilen mesajın sonunda “Kırım Ukrayna’dır. Donetsk ve Luhansk Ukrayna’dır. Ülkemiz için savaşacağız.” notu yer alıyor.

WINTERFYLLETH de DRUDKH’a destek vererek klibi paylaştı.

CHUR

Tek kişilik folk metal grubu CHUR’un her şeyinden sorumlu müzisyen Evgen Kucherov, Facebook’ta bir video paylaştı ve arkasındaki dumanlar eşliğinde “Merhaba, daha önce hiç video paylaşmamıştım ancak arkamdaki bizim helikopter üssümüz. Savaş başladı ve görünüşe göre… tüm Ukrayna sınırında gerçekleşiyor” şeklinde konuştu.

MØRKT TRE

Lvivli black metal grubu 1942-1956 yılları arasından Ukrayna Direniş Ordusu’na ait fotoğraflar paylaştı ve “Sakin olun, güvende olun, silahınızı temizleyin! 🔥” notunu ekledi.

JINJER

Grup Instagram’dan şu paylaşımı yaptı:

Bu yazıyı yazdığımız sırada JINJER’ın tüm üyeleri ve ailelerimiz güvende ve sağlıklı. Tüm dünyadaki hayranlarımıza bizi önemsedikleri, bizimle iletişime geçtikleri ve grubumuza, daha da önemlisi ülkemize gösterdikleri yakınlık ve destekten dolayı teşekkür ediyoruz.

Bildiğiniz gibi 24 Şubat sabahı Putin özerk ve bağımsız Ukrayna’ya karşı savaş başlattı! Bu süreçte tüm ülkelerdeki siz hayranlarımıza güvendiğimizi; Ukrayna’ya ve ülkemizdeki barışa yönelik desteklerinizi beklediğimizi unutmayın. Özellikle de Rusya’daki hayranlarımız; sizler ve fikirleriniz şu anda büyük önem taşıyor.

Şiddeti ve masumların öldürülmesini HİÇBİR ŞEY makul kılamaz ve şu anda ülkemizde olan şey de tam olarak bu.

Ukrayna’daki savaşı hemen şimdi durdurun!

JINJER basçısı Eugene Abdukhanov grubun sosyal medya kanallarından bir video paylaşarak şu konuşmayı yaptı:

Tüm dünyaya merhaba. Şu anda size Ukrayna’nın Rus birliklerinin işgali altındaki başkenti Kiev’den sesleniyorum. Bugün Cumartesi, saat 17.00. Öncelikle JINJER’ın tüm üyeleri şu anda Kiev’de ve bu kara günlerde ne kadar iyi olunabilirse o kadar iyiyiz. Tüm dünya genelindeki hayranlarımızın Putin tarafından 24 Şubat’ta Ukrayna’da başlatılan bu barbarca savaş karşısında bizimle ve ülkemizle dayanışma içinde olmasından ötürü müteşekkiriz. Medeni dünyanın tüm insanlarına seslenmek istiyorum. Tüm hayranlarımıza, tüm müzikseverlere, tüm metalcilere. Nereden olduğunuz fark etmeksizin. Özellikle de Rusya’dakilere. Hiçbir şey bu savaşı haklı çıkaramaz. Yapılan propagandalar ne derse desin. Hiç kimse bizim şu anda Ukrayna’da yaşadıklarımızı yaşamayı hak etmiyor. Ukrayna’nın masum insanları acı çekiyor. Politikacılardan, devlet görevlilerinden bahsetmiyorum; ülkemizin masum insanlarından söz ediyorum. Tam olarak şu anda acı çekiyorlar. Kiev’de yaşayan herkes gecesini gündüzünü yer altındaki sığınaklarda geçiriyor. Çocuklar gecelerini gündüzlerini yer altındaki sığınaklarda geçiriyor. Korkuyorlar. Düzgün yiyecekleri yok, suları yetersiz, son derece rahatsızlar. Bunu hak ediyorlar mı? Tabii ki hayır. Lütfen Putin’in saldırgan tavırları konusunda herkesi bilgilendirin. Birlikte buna bir son verebiliriz.

SELFGOD

Eski NECROPHAGIA gitaristi Serge Streltsov aşağıdaki açıklamayı yaptı:

Ukrayna’da olanlar çok korkutucu ve üzücü. Rusya 8 yıldır bize savaş açmış durumda. Doğduğum yer olan Luhansk’ı aldılar ve şimdi de ülkenin tamamını işgal ettiler. Ailem bu kriz nedeniyle mülteci konumunda. Luhansk’taki her şeyimizi kaybettik. Annem savaş bölgesinden kaçana dek her gün insanların Rus güçleri tarafından öldürülmesine tanıklık etti. Ne yazık ki ailemin tüm üyeleri kaçmayı başaramadı. İnsanlara burada olanların Avrupa ve dünyanın geri kalanı için de bir tehdit olduğunu söylemek istiyorum.

SOMALI YACHT CLUB

Konuyla ilgili en sert açıklamalar Ukraynalı stoner rock grubundan geldi.

Rusya biz Ukraynalılara ve ülkemize olan nefretini saklama çabası dahi göstermeyen paranoyak, şovenist bir megalomanyak tarafından yönetiliyor. SOMALI YACHT CLUB olarak totalitarizmin, emperyalizmin karşısındayız ve Rusya Federasyonu denen faşist tümöre de koca bir “FUCK YOU” diyoruz. Putin’i durdurun.

Grup sonraki paylaşımında daha da sertleşti:

Putin ve zavallı yardakçıları, tüm içtenliğimizle kendi kanınızda boğulmanızı diliyoruz.

***

Rusya tarafından da paylaşımlar gelmeye devam ediyor.

ARKONA

Başlıca teması Slavizm olan grubun vokalisti Masha Scream önce Instagram profil fotoğrafının altına küçük bir Ukrayna bayrağı koyarak ülkesinin politikasını desteklemediğini ve Ukrayna’nın yanında olduğunu gösterdi. Masha daha sonra profil fotoğrafını değiştirerek üzerine kanlar akan siyah bir görsel koydu.

MALIST

Tek kişilik black metal projesi MALIST’in her şeyinden sorumlu Ovfrost takma adlı müzisyen Nick Kholodov, Facebook hesabından şu açıklamayı yaptı:

Bir şeyi netleştirmek istiyorum.
Malist hiçbir zaman politik bir oluşum olmayacak. Ancak dünya genelindeki metal sahnesinde Malist Rusya’yı temsil etmeye devam ediyor. Ben burada doğdum ve burada yaşıyorum.
Ülkem, gücü elinde tutan küçük bir adamın hırsları sonucunda bir kez daha uluslararası bir utanç kaynağına dönüştü. Bu ülkenin insanlarının bu ülkenin devletiyle aynı şey olmadığını lütfen unutmayın. Ben Ukrayna’ya yapılan müdahaleyi desteklemiyorum ve tanıdığım çoğu insan da bu şekilde düşünüyor. Kendimi de Malist’i de Rus yetkililerin yaptıklarından olabildiğince uzak tutmak istiyorum, çünkü onların bu ülkenin özüyle ve ruhuyla hiçbir ilgilerinin olmadığına inanıyorum.

SLAUGHTER TO PREVAIL

Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline en net tepki koyan Rus grup olan SLAUGHTER TO PREVAIL son birkaç gündür sürekli olarak savaşın durdurulmasını istiyen ve Ukrayna’ya destek çıkan paylaşımlar yapıyor. Grubun kurucusu, frontman’i Alex Terrible (Aleksandr Shikolai) konuyla ilgili olarak şu paylaşımları yaptı:

Savaşa hayır. Tüm savaşlara hayır. Ne zaman gerçekleştiği fark etmeksizin. Ukrayna için dua edin. Ukrayna’ya konsere gittiğimizde oradaki arkadaşlarımızla bu konuyu konuşmuş ve bunun salakça dedikodulardan ibaret olduğundan bahsetmiştik. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmayacağını konuşmuştuk. O zamanlarda da Donbass bölgesindeki sıkıntılar uzun yıllardır devam etmekteydi. Ben bir politikacı değilim, ordu mensubu değilim, tarihçi değilim. Ben bir müzisyenim ve Ukrayna’daki erkek ve kız kardeşlerimin korkunç şeyler yaşadığına tanık oluyorum. Tüm ülke bunları yaşıyor! Bunu yapanın Rusya olduğunu bilmek bana büyük acı veriyor. Gencecik askerlerin toplanıp cepheye gönderildiğini bilmek beni çok üzüyor. Ukrayna’daki milyonlarca insanın her şeylerini geride bırakıp sığınaklara gitmek zorunda kaldığını ve bu kâbus bitene dek orada kalacaklarını bilmek beni çok üzüyor. Pek çok insan bu durumdan memnun ve bunun bir gereklilik olduğunu söylüyor. Bu şekilde Donbass’ı özgürleştirdiğimizi ve kendimizi NATO’dan koruduğumuzu ifade ediyorlar. Tabii ki de istediğiniz fikre sahip olabilirsiniz, ancak ben hiçbir şeyin, hiçbir durumda bir savaşı haklı çıkaramayacağını, HİÇBİR SAVAŞI haklı çıkaramayacağını düşünüyorum. Kendinize dikkat edin, Ukrayna için dua edin.

Ben SLAUGHTER TO PREVAIL frontman’i, vokalisti Alex Terrible, tüm grup adına bu resmî açıklamayı yapıyorum. Biz deathcore ve death metal çalıyor, kliplerimizde tabancalar, silahlar, tanklar gösteriyoruz. Ancak biz savaşa karşıyız. Tüm savaşlara karşıyız. Ukrayna’da olanlar bizi çok üzüyor. Biz Ukrayna’da pek çok konser verdik, hatta son turnemizi Ukrayna’da noktaladık. Lütfen tüm Rus halkını bu durumun suç ortağı olarak görmeyin. Size başınızın üstünde güzel, aydınlık bir gökyüzü diliyorum. Teşekkürler.

Alex Terrible bir diğer Instagram paylaşımında da şöyle yazdı:

Ukrayna’da olanları takip etmekten başka hiçbir şey yapasım gelmiyor. Bugün Moskova’da dolaştık. Tabii ki çok üzücü günler geçiriyoruz. İnsanların kafası karışık, korkuyorlar. Düşünüyorlar. Ekonomik olarak korkunç bir dönem geçiriliyor ve biri bu konuda şöyle söyledi: Şu anda esas kâbus Ukrayna’da yaşanıyor ve benim sıkıntılarım bunların yanında geçici şeyler.” Bu karanlık içerisinde ben de başka hiçbir şey düşünemiyorum. Özellikle de müzik yapmayı. Benden müzikal içerik bekleyen birileri varsa, üzgünüm ama şu anda bunu yapamam. Savaşa hayır.

Grup daha sonra YouTube’a koyduğu bir konser videosunu da “NO WAR” notuyla paylaştı.

***

Konuyla ilgili olarak başka ülkelerden gruplar da çeşitli açıklamalar ve paylaşımlar yapıyorlar.

BEHEMOTH

Ukrayna’nın sınır komşusu olan ve savaştan kaçan 500.000 Ukraynalıyı ülkesine kabul edeceğini açıklayan Polonya’nın en önemli gruplarından BEHEMOTH’ın frontman’i Nergal de Instagram hesabından “Ukrayna, güçlü kal. ❤” mesajı eşliğinde Ukrayna bayrağı paylaştı.

Grup daha sonra da nadir bulunan ve eski günlerden kalan koleksiyon niteliğindeki pek çok BEHEMOTH ürününü toplayacaklarını ve tüm geliri Ukraynalılara yardım için kullanılmak üzere bu ürünleri BEHEMOTH webstore’dan satacaklarını açıkladı.

LEPROUS

Vokalist Einar Solberg Instagram hesabından şu mesajı paylaştı:

Rusya’nın şu anda yaptıklarını şiddetle kınıyorum. Sosyal medyada hiçbir zaman politikadan bahsetmedim, ancak bu olanlar gerçekten çok kötü. Kız arkadaşım Elena Sihida Ukraynalı ve ailesi Odessa’da yaşıyor. Bu yüzden bu hepimiz için, özellikle de onun için korkunç bir durum. Ukrayna’daki herkese en içten duygularımızı gönderiyoruz.

Solberg sonradan da şu açıklamayı paylaştı.

Bunun sona ermesi gerekiyor!!! Tek başına konuşmamın bir anlamı olmadığını biliyorum, ancak hepimiz bir araya gelirsek (Rusya’daki insanlar da dâhil) fark yaratabiliriz! Benim için en önemli şey özgürlüktür ve ifade özgürlüğü de buna dâhil. Ancak şimdi tartışma değil, harekete geçme zamanı. Bu durum yaşamımızı temelden tehdit ediyor. Normalde hiçbir şeyi sansürlemem, ancak şu anda ne “whataboutism”in ne propagandanın ne de komplo teorilerinin zamanı. Putin mantık sınırlarını aşmış durumda ve bu eylemler sadece Ukrayna halkını değil, Rusya halkını da ciddi şekilde etkileyecek. Buna karşı birlik olalım. Norveççede de dediğimiz gibi “mange bekker små blir en stor å”; “pek çok küçük akıntı bir araya gelirse ortaya büyük bir nehir çıkar”.

Ihsahn ve Krimh de Solberg’e destek verdi.

DECAPITATED

JINJER’ın Instagram paylaşımını story olarak paylaştı. Ayrıca gitarist Vogg Ukrayna bayrağı eşliğinde “Güçlü kalın. ♥️” yorumunu yaptı.

Grubun gitaristi Vogg Instagram’dan yaptığı çağrıyla Krakow’a gelecek Ukraynalıları almak için otobüsle Ukrayna sınırına gideceğini ve boş bir otobüsle gitmektense ihtiyacı olanlara bir şeyler götürmek istediğini söyledi. Vogg, buluşma yeri ve zamanı vererek herkesten temel ihtiyaç maddesi, ilaç, giyecek, yiyecek, su, battaniye, bebek bezi ve işe yarayabilecek ne olursa getirmelerini istedi. Vogg ertesi gün yaptığı paylaşımda getirilen tüm yardımları Ukrayna tarafına götürdüklerini, hatta malzemeleri götürmeleri için birkaç kez sınırdan geçmelerine dahi izin verildiğini söyledi. Vogg insanların zor durumda olduğunu ve aynı şeyi tekrar yapacaklarını da ifade ederek destek vermek isteyenler için tüm geliri sadece ihtiyaç malzemelerine harcanmak üzere bir PayPal hesabı paylaştı.

Şu sıralarda MACHINE HEAD’e konserlerde eşlik eden Vogg’un bu çabalarına Robb Flynn’den de destek geldi.

LACUNA COIL

Grubun vokalisti Cristina Scabbia Instagram’da “Ukrayna, güçlü kal” şeklinde bir story attı. Ardından da Kiev’deki bir patlamanın fotoğrafı eşliğinde “Söyleyecek söz yok” ibaresini paylaştı.

SCHAMMASCH

Sessiz kalmak diye bir seçenek olamaz.

VARATHRON

Çok üzücü haberler. Ukrayna’daki dostlarımızın yanındayız, daha iyi günlerin umudunu yolluyoruz. Güçlü kalın!

WATAIN

Instagram hesabından 10 Mayıs 2019′da Kiev’de verdiği konserin fotoğraflarını paylaşan grup, altına da şu metni ekledi:

Watain Kiev, Ukrayna’daki ilk konserini 10 Mayıs 2019′da gürültülü, vahşi ve tutkulu bir seyirci önünde verdi. O gece oluşturulan ve paylaşılan kutsal ateş bugün bu zor zamanlarda savaşçı ruhlarınıza güç versin ve size yol göstersin.

MACHINE HEAD

Ukrayna bayrağı eşliğinde “A Farewell to Arms” şarkısının sözlerini paylaşan grup, mesajının sonuna da #Ukrainestrong hashtag’ini ekledi.

THE MONOLITH DEATHCULT

İşlediği sonsuz tema içerisinde Rusya tarihini de ironik/sarkastik olarak ele alan Hollandalı grup, “Red Archive” adını verdiği Komünist Rusya temalı şarkılarından “From the Stalinic Perspective”i ve Çernobil faciasını konu eden “The Concrete Sarcophagus” şarkılarını Facebook’ta paylaştı. Grup ayrıca bir dinleyicisinin “Putin yanılıyor, elektro gitar yerine balalayka dinliyor” yorumuna cevap olarak “Putin her zaman yanılıyor” yorumunu yaptı.

ARCH ENEMY

Vokalist Alissa White-Gluz Instagram’da siyah bir kare eşliğinde şu metni paylaştı:

Korkunç haberlerle uyandık. Lütfen güvende olun, sizi çok seviyoruz. Hem Rusya’da hem Ukrayna’da harika hayranlarımız olduğunu biliyorum ve hepinize güçlü olmanızı diliyorum.

Grubun önceki vokalisti Angela Gossow da sis görüntüsü eşliğinde şu metni paylaştı:

Bugün çok üzücü bir gün. 💔 Ukrayna’nın ve oradaki tüm dostlarımızın yanındayım. Kendinize ve çocuklarınıza dikkat edin. İnsanlık tarihi adına ne büyük bir trajedi.

HATEBREED

Vokalist Jamey Jasta Instagram’da aşağıdaki görseli paylaşarak “Ukrayna ve Rus halkları için, barış isteyenler için üzücü bir gün. #WarWhatIsItGoodFor” yazdı.

WACKEN OPEN AIR

Bugün diyecek bir şey bulamıyoruz.

ALCEST

Şu anda Ukrayna’da yaşananlardan dolayı Ukrayna, Rusya ve Beyaz Rusya’daki konserlerimizi iptal etmek zorundayız. Söyleyecek söz bulamıyoruz ve şok içerisindeyiz. Tüm kalbimizle, bu savaş yüzünden acı çeken Ukrayna halkının yanındayız.

BATUSHKA

Kiev konserimiz BATUSHKA tarihinin beşinci konseriydi ve sold-out olan ilk konserimizdi (28 Mayıs 2016). Kiev’deki organizatör Konstantin’e (C&S Music) ve Ukrayna’da iletişimde olduğumuz tüm kardeşlerimize desteklerimizi gönderiyoruz. GÜÇLÜ KALIN! #stopthewar”

Grup Ukrayna bayrağı eşliğinde “Barış için dua edin!” şeklinde bir paylaşım daha yaptı.

OF THE WAND & THE MOON

Danimarkalı neofolk grubu, Ukrayna bayrağındaki renklerin temsil ettiği gökyüzünü ve ayçiçeklerini (esasında buğday tarlalarını temsil ediyor) içeren bir fotoğraf paylaştı.

SEASON OF MIST

Fransız şirket, DRUDKH ve SOMALI YACHT CLUB ürünlerinin satış gelirlerinin tümünün kesinti olmaksızın gruplara verileceğini açıkladı.

GOJIRA

Davulcu Mario Duplantier Eyfel Kulesi’nin mavi sarı ışıklarla aydınlatılmış fotoğrafını paylaştı.

VOLBEAT

Ukraynalı eski dünya ağır sıklet boks şampiyonu Vladimir Kliçko ve kardeşi Vitali Kliçko’nun Rusya’ya karşı başlatılan direnişe katılmasını vurgulayan grup “Ring içinde de ring dışında da savaşçılar. Vitali ve Vladimir gerçek birer şampiyon ve birer halk kahramanı. Ukrayna halkının yanındayız” mesajı eşliğinde grubun frontman’i Michael Poulsen’in elindeki Klitschko dövmesinin fotoğrafını paylaştı.

CRO-MAGS

New Yorklu hardcore efsanesi Harley Flagan, Instagram hesabından yaralıların ve yıkılmış şehirlerin de yer aldığı çeşitli Ukrayna fotoğrafları paylaştı ve “Bana Ukrayna’dan gönderilen fotoğraflar. Bu deliliğe son verin, işgali durdurun” mesajını ekledi.

  Yorum alanı

“❗️❗️❗️ Metal dünyasının Ukrayna’da yaşananlara ilişkin yorum ve paylaşımları (Kapsamlı olarak güncellendi)” yazısına 132 yorum var

  1. Bu tarz paylaşımlar görürseniz buraya yazın, onları da habere ekleyelim. Sadece Ukraynalı ve Rus olması gerekmez, metal dünyasından bu olaylara dair her tür yorum, açıklama olur.

  2. ben says:

    Kız arkadaşı Ukraynalı olan Einar da tepkisini dile getirmiş. Üzücü olaylar.

    https://www.instagram.com/p/CaXKuX6r6k6/?utm_source=ig_web_copy_link

    Ahmet Saraçoğlu

    @ben, sağ ol, tercüme edip yazıya ekledim.

  3. Birileri says:

    Farklı ama gündeme dair güzel bir içerik olmuş emeğinize sağlık çok beğendim.

  4. Burak says:

    Jinjer var. Kaynak: https://www.instagram.com/p/CaXssymtj19/

    Ahmet Saraçoğlu

    @Burak, sağ ol, tercüme edip yazıya ekledim.

  5. Ouz says:

    Grupların savaşa dair düşünceleri kadar grup üyelerinin sağlık durumlarının da öğrenilebildiği ölçüde buralarda yer alması yararlı olacaktır. Kiev’de yaşayanı da var Kremençuk’ta (dünyada benimle birlikte 17 kişinin dinlediği Her Pale Skin mesela) bulunanı da.

    Umarım sivil halk çok zarar görmez ve müziğini dinlediğimiz insanlar, bu karanlık günleri atlatıp normal yaşantılarına dönebilirler.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ouz, gördüğüm herhangi bir şey olursa paylaşacağım Oğuzum.

  6. Emre Görür says:

    İlk Soğuk Savaş’ın koşullarını II. Dünya Savaşı belirlemişti. O dönemde iki kamp kendi etki alanlarını karşı tarafa kabul ettirdi. Sovyetler çok güçlü komünist partilerin bulunduğu Batı Avrupa ülkelerinden elini çekerken ABD de Doğu Avrupa’daki Rus egemenliğine rıza gösterdi. Tabii 1991′de konjonktür değişince ABD -arada buna karşı yasal anlaşma olmasına rağmen- NATO’yu da kullanarak Doğu Avrupa ülkelerindeki nüfuzunu artırmaya başladı. Başlarda Rusya’nın buna karşı koyacak gücü pek olmasa da ülke zamanla toparlanmasını bildi ve Putin kadim Rus emperyal ülkülerini hayata geçirme hayalleri kurmaya başladı. Suriye Savaşı bunun bir provasıydı aslında. Orada ABD planlarını büyük oranda püskürtmeyi başardılar. Pandemiyle birlikte de Ukrayna hamlesi için görece uygun koşullar oluştu. Rusya son dönemde Çin ile yaptığı anlaşmalar sayesinde kendisini kısmen güvenceye almış durumda ve gerilimin sertleştiği koşullarda bir enerji krizi yaratarak Avrupa’nın canını ciddi şekilde yakabilir. II. Soğuk Savaş başlamış gibi görünüyor.
    ABD’nin bir imparatorluk olarak miadını doldurma evresindeyiz. Çin-Rusya onun yerine geçmeye çalışıyor. Tabii ilk yaptıkları şeyler de kendilerinden çalındığını düşündükleri eski egemenlik alanlarını geri almaya çalışmak. ABD buna şiddetle karşılık vermeyi seçerek iki kamp arasındaki olası sıcak çatışmayı öne çekmeye mi çalışacak? Yoksa daha geri bir pozisyonda mı mevzilenecekler? Kararları ne olursa olsun, yeni bir dünya savaşı olmayacak şey değil. Dünya tarihindeki bütün büyük güç kaymaları savaşlarla gerçekleşmiş gibi duruyor ve ABD’nin savaşmadan imparatorluk pozisyonundan düşmeyi kabul etmesini beklemek gerçekçi değil.

    deadhouse

    @Emre Görür, Bence ABD’nin miadını doldurduğu görüşü gerçekçi değil. Çin en büyük ekonomik güç olacak yakında. Yalnız askeri ve siyasi olarak halen en büyük askeri güç ABD. Bunu kaybetmesi yakın gelecekte olası gözükmüyor. 700 milyar dolar askeri harcama, tüm dünyada 700 bin asker, yüzlerce, binlerce askeri üs, son teknoloji silahlar. Nükleer bir savaş dışında Amerika’ya karşı koyabilecek bir güç yok. ABD donanması dünyanın en büyük 2. ordusu. Sadece Pasifik’e kıyısı bulunan Çin, ABD’yle boy ölçüşemez. Rusya bütün kozlarını oynuyor. Kötü bir ekonomi ve önemli bir askeri güçle dediğin gibi imparatorluk, emperyalist güç refleksiyle yapabileceği şeyi yapıyor, daha da fazlasını yapacak gibi. Felaket tellallığı yapmak istemiyorum ama ben senden de karamsarım. Bu üç büyük güç ve başka devletlerin katılımıyla yakın gelecekte bir nükleer savaş çıkabilir. Argümanım ise şu; Çin ve Rusya tek başlarına veya ittifak halinde ABD ve Batı’ya karşı konvansiyonel savaşta başarılı olamazlar. Olası büyük bir konvansiyonel savaş ihtimali Rusya’yı ve Çin’i nükleer silahlara yönlendirebilir. Şöyle düşün: Hitler 1944-1945 yıllarında nükleer silahlara sahip olsaydı ne yapardı? Müttefik devletlere teslim mi olurdu yoksa nükleer silahları kullanır mıydı? Nitekim 1945′te nükleer silaha sahip olan başka bir devlet bunu kullandı. En büyük yanılgı “asla olmaz bu” mantığıdır. Her şey olabilir. Hiçbir ihtimal, insan ırkı için imkansız değildir. Daha önce olmaz denilen çoğu şey oldu.

    Emre Görür

    @deadhouse, ABD miadını doldurdu demiyorum. Bir imparatorluğun miadını doldurma evresinde olduğundan bahsettim. Bunun ne kadar süreceği henüz belirsiz. ABD ile Çin arasındaki açı farkı ilki aleyhine gayet hızlı şekilde kapanıyor ve bu durumun “nizami” yollarla ortadan kaldırılması bana pek mümkün görünmüyor.

  7. deadhouse says:

    Bir şey merak ediyorum. Bu başlık sadece savaş karşıtı mesajlar için mi açıldı yoksa savaşı kışkırtıcı, fanatik, milliyetçi grup yorumları da yer alacak mı? Eğer öyle mesajlar da yayımlanırsa iyi olur. Kimin ne olduğunu görelim. SOAD gibi militarist, faşist gruplar vardır mutlaka.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, ne görürsek paylaşacağız.

    Extaggression

    @deadhouse, SOAD faşist, milliyetçi mı? 🤣 RATM ile ortak projeler geliştiren ve Amerika’da sosyalist camiada bilinen ve protesto eylemlerine katılan bir grup kendileri. Yahu Daron’un SSCB tshirtuyle fotoğrafları var. Milliyetçilik konusu ise başka halklar yapınca tu kaka, siz yapınca bravo mu çekeceğiz. SOAD Ermeni Soykırımı tanınana kadar ezilen ulus milliyetçiliği yapacaktır ve destekliyorum kendilerini.

    woodenpint

    @Extaggression, Hayatımda okuduğum en aptal şeylerden biri bu. SSCB tişörtüyle fotoğrafı varmış, Ermeni Soykırımı falanmış. Arkadaş ne zannediyor bilmiyorum sscb’yi veya bu bahsettiği grupları falan ama kimse bir şey anlatmaya çalışmasın bence, bu çağda bu kadar cahillik olsa olsa kasıtlı olur, bir şey anlatılmaz böylelerine.

    deadhouse

    @Extaggression, Karabağ Savaşı’nda SOAD üyelerinin yorumlarını, twitlerini okumadın herhalde. Sivil ölümleri umursamadan faşist bir tavırla hareket ediyorlardı.

    Opethsevenbiri

    @Extaggression, Vaaay SSCB tişörtü varsa Sosyalist rejim ve sol iktisadi teorilere baya hakim olmalı. Helal.

    Gazapkulu

    @Extaggression, Sana göre Türklere düşman olan,katleden herkes haklı,sevgi kelebeği. Bir tek türkler barbar ve kötü sanırım.

    Savaş sırasında cephe gerisinde,anadoluyu parçalamk için fransa ve rusya destekli katliamlar yapan ermenilere Osmanlı meşru müdaafa olarak karşılık vermiştir.Ermeni tehciri de bölgenin istikrarsızlaşmasına karşı bir önlemdir.

    Sadece türk tarihçiler değil,Bernard Lewis gibi isimler de tehcirin soykırım ile uzaktan yakından alakası olmadığını dile getirmişlerdir.

    https://www.youtube.com/watch?v=U0SDHOiY7vQ

    Tabi ki karşılıkçı çatışmalar,hastalık,açlık vs.sebelerden bir çok ermeni de öldü.Bu savaşın trajik gerçekliği,ve en çok farkında olan milletlerden biriyiz zaten.Ama tüm bu bu sebepler sözde soykırımı gerçek yapmaya yetmez. Ölen milyonlarca türk insanı da var aynı zamanda.

    İşin aslı bugün Ermeniler, bütün varoluş sebeplerini neredeyse tamamen bir yalana indirgemiş ve bunun sonucunda etrafında düşmanlık ve nefretten başka birşey yaymamakta.Ve nefret nefreti doğurur. Bugün ermeniler 100 küsür yıl önce olduğu gibi kendilerini başka büyük devletlerin siyasi kozu olarak kullandırmakta.

    Gerçekten soykırım arıyorsan Balkan savaşları sırasında olanlara bak,bosna’ya bak,hocalıya bak…

    neka morgondagen

    @Gazapkulu, abi nefesini boşuna tüketmeseydin keşke. siyasi şeylere yazmaktan ya da konuşmaktan her zaman kaçınırım da birkaç gündür kendimi zor tutuyorum. sitede nerden mantar gibi türedi bu tipler ben anlamadım. şu an iş güç yoğunluğunda vakit bulabildiğimde okuduğumda bu tiple birlikte birini daha tespit edebildim. sanki fırsat kolluyorlarmış. yorma kendini, bunlara laf anlatmaya değmez.

  8. TAAKE says:

    ukrayna deyince aklıma hep drudkh gelir,en sevdiğim ukraynalı gruptur,bu olaylar olunca gene aklıma geldiler direkt,her albümünü sayrı sevsem de Кров у наших криницях (Blood in Our Wells) en sevdiğimdir.O albümdeki hüzün adamın içine işler,kapağından soundandaki çiğlik ve doğallık,gitarların sanki inler,ağlar gibi cızırdaması ve ağıt yakar gibi derin vokaller,ilginç olan bu albümünde de gene ruslardan ve rusların ukrayna halkını ittiği açlık ve sefaletten bahseder.Bu albüm şimdi daha manalı

    Слава Україні
    https://www.youtube.com/watch?v=B60yvu8GHH0

  9. Geldikçe eklemeye devam ediyoruz, yeni mesajları ve yorumları görmek için arada göz atabilirsiniz.

  10. Bu arada Ukrayna bayrağı ve #StopWar hashtag’i eşliğinde bu haberi Instagram sayfamızdan da paylaştık ve bizi takip eden biri altına “artık takipten çıkma zamanı gelmiş” diye yorum yaptı.

    Herkes kendi bilir tabii ama bu olayın taraf tutulacak bir şey olmadığını, tamamen hukuksuz olduğunu ve masumların zarar görmesi dolayısıyla “kim haklı?” noktasının çoktan geçildiğini söylememize gerek olduğunu sanmıyorum.

    Yiğit

    @Ahmet Saraçoğlu, gelen diğer yorumlar da falso. Daha ılımlı ve orta yolcu yaklaşımı daha doğru sanmak da bir mantık safsatası.

    mandrake

    @Ahmet Saraçoğlu, paylaşılan mesajlar arasında “nasyonal sosyalizm” temalı gruplara yer verilmesini hazmedemeyen ve bu doğrultuda eleştiri getiren ayrı bir kitle oluşmuş.

    Ahmet Saraçoğlu

    @mandrake, görüşlerine bakmaksızın her grubu ekledik. Saldırıya uğrayan ülke Ukrayna olduğu için de Ukrayna bayrağıyla paylaştık.

    mandrake

    @Ahmet Saraçoğlu, benim açımdan bir sakıncası yok. Hatta ideoloji gözetmeksizin yapılması gerekeni yapmışsınız.
    Twitter / Instagram gibi platformlarda durumun bu derece tepki toplamasına pek anlam veremedim.

    Extaggression

    @Ahmet Saraçoğlu, Suriye sınırları ve Kuzey Kürdistan bölgesinde ki uluslararası hukuğu aşan ve ağır insan hakkı ihlalleri, infaz, kaçırma ve demografik yapıyı değiştirme saldırılarına karşı Türkiye devletinin işlediği suçları da buradan hatırlatıyorum ikiyüzlü Türkiye toplumuna!

    eskiblackcilardan

    @Extaggression, berdelci,pedofili,zoofili,hizli cogalan , cocuklari katleden, ogretmenleri katleden, untermensch topluluga fazla yuz verince insalik taslamaya baslamis. Keske yasalar onunde esit olmasaydik.

    Ugur

    @Extaggression, Sen karıştırdın burası fıratnews değil canım.

    Gazapkulu

    @Extaggression, İnsan hakkına saygı bekliyorsan eline silah alıp kendin katliam yapmayacaksın önce. Bir ülkenin vatandaşlarını,memurlarını askerlerin öldürür de sonra karşılık olarak çiçek dağıtmasını bekleyemezsin.Demokrat ve özgürlükçü numaralarını da kimse yemez. Başkalarına ikiyüzlü demeden önce kendi ikiyüzlülüklerinle yüzleşeceksin.PKK bir terör örgütüdür,suçludur,varlığı hangi sebepe dayanırsa dayansın hiç bir zaman meşru değildir,olmayacaktır.

  11. TAAKE says:

    @deadhouse, söylediklerine aynen katılmakla birlikte nükleer savaş kısmında ben de senin gibi karamsarım,zaten savaşlar proxy grup ve kiralık kuvvetler ve eğit-donatlarla yürütülüyordu,ama işler öyle cılkından çıktı ki artık açık açık savaş naraları atılıyor,yanlış anlaşılmasın insanlar ve devletler her haltın yenilip melaike görünmekten,algıdan ve siyasetten bunaldı,aklı selim ve bilinçli olmak,hareket etmek duyar kasmanın parıltılı ışığından çok zayıf ve beta gözükmeye başladı.Suriye olayı milattı,ukrayna olayı ise bu miladın dönüm noktası olacak bence,bundan sonra minnoş liberal politikalar da tarihe gömülecektir,devletler otoriter ve militaristleşicek,en yumoş iskandinav ve avrupa ülkeleri bile askeri bütçeyi arttırma konusunu hedefe aldı,avrupa birliği ordusu macronun fantezisi olmaktan çıkıp gereklilik haline geldi gibi gözüküyor,bu arada yanlış bilmiyorsam nazi almanyasının atom bomba ve nükleer silahları olduğu iddia edilir hep.Çizimleri var ve roket halinde basit halleri denenmiş.Hatta o alman profesörlerin affedilme karşılığında bunları abd ye verdiği,abd nin nükleer silah gücünün temelini eski alman profesörlerden aldığı çok yerde söylenir.Niye kullanmadılar sorusuna hitler güçlü silah denen aklına yüzlerce tonluk dev tank ve obüsler geliyordu,roketlere bile çatapat muamelesi yapıyordu der ve ekler celal şengör almanyanın erken savaşa girmesi iyi oldu,eğer 5 sene daha geç girseydi jetler ve diğer hava kuvvetleriyle karşısında durulmaz bir güç olacaktı diye belirtir

    deadhouse

    @TAAKE, Liberalizm gibi iğrenç bir ideolojiyi babasını savunur gibi savunan mahlukatlar oldukça dünya büyük bir yıkıma doğru gitmeye devam edecek. Bunlar sömürüye, ikiyüzlülüğe, dini dogmalara, medya ve kapitalizm diktatörlüğüne hizmet etmekten başka bir şey yapmıyorlar. Ukrayna halkına bak. Çökmüş, zavallı bir ideolojinin hayallerini kurarak liberal adamları devlet başkanı seçtiler. Sözde medeni dünyaya yakın olacaklardı. Medeniyetinizi yediklerim. Medeniyet dedikleri Irak’ı, Afganistan’ı, Suriye’yi işgal eden, şeriatçı teröristleri yaratan, Taliban’ı beyaz sarayda ağırlayan ülkelerin yancısı olmak. Batılı ülkeler işin ucu onlara dokunmadığı zaman dünya siklerinde değildi. Ebemiz sikildi Ortadoğu’da kimsenin umurunda değildi. Bu kez onlara yakın diye kıyameti koparıyorlar. İnsanlar olaylara gerçekleri görmezden gelerek salt kafatasçı beyin yapılarıyla romantik, rasyonellikten uzak bakıyorlar. Medya zehri insanların beyinlerini sıvılaştırdı. Kimisi kör gibi bakıyor. Kimisi de Ahmet abinin dediği gibi lider övücülüğü yapıyor. Putin adamdır diyor. Haberi yok. Rusya aşırı güçlenirse Kars, Ardahan bizimdi deyip ülkesine bile göz koyacak.

  12. Güncellendi. Yorumlar geldikçe ilgili bölümlerin altına ekliyorum. Ukraynalı gruplar, Rus gruplar, diğer ülkelerden gruplar şeklinde. Her seferinde en baştan kontrol etmenize gerek yok, son okuduğunuzdan devam ederek görebilirsiniz.

  13. eskiblackcilardan says:

    Bu ne moruk sasirdim? kaostan beslenen misantropist black metalciler bile humanist olmus neyse Marduk ile Mayhemin gorusunu bekliyorum. Buyuk ihtimalle Rusyayi linc etme akimina kendilerini de kaptiracaklar. Linc kulturu yuzunden Wacken, Hellfest, Bloodstock basta olmak uzere bu tur buyuk festivallerden cikarilabilirler, linclenebilirler.

    Yine kaldik Black Metal Promotion youtube kanalindaki tek kisilik albumlere.

    deadhouse

    @eskiblackcilardan, Alayı sahtekar bunların. Hepsi aile babası, kedi gibi. Torpil sesi duysalar ödleri kopar. Black metal dünyası Varg’ın dediği gibi farelerden oluşuyor.

    Yanlış anlaşılmasın ben neden böyleler demiyorum. Beni ilgilendirmez neye inandıkları, kişilikleri, ne oldukları. Durumlarını özetliyorum sadece. Kimse kusura bakmasın ama liriklerde şöyle böyle deyip aktivist, hümanist takılmak sahtekarlıktır. Madem öyle şarkı sözlerinde insanlığın iyiliği üzerine, küresel barış ve eşitlik üzerine konuşsunlar. Black metal elbette ki salt militarizm, aşırı görüşler, misantropizm değil. Ama misantropik sözler herkes ölsün insanlığın anasını sikeyim yazıp aa yazık insanlara demek komik kaçıyor.

    Necrobutcher

    @deadhouse, black metal zaten bunun için kötü değil mi ? insanların içindeki en karanlık en hayvani yerlere ulaşabilmesi ve oradaki salt kişiliği çıkarması ?

  14. Boba Fett says:

    Grup Yorum şöyle bir şey paylaşmış;

    https://twitter.com/freegrupyorum/status/1496950223586967552?cxt=HHwWgIC-tYKTnsYpAAAA

    ismail vilehand

    @Boba Fett, bunlar ve bunlar gibiler yüzünden şu ülkede insan kendine solcu demeye utanır. Beyin fukaraları hala Rusya’yı sosyalist sanıyor.

    Opethsevenbiri

    @Boba Fett, Her şeyi geçtim Perinçek’le aynı tarafta anılmaya utanmayacak mısınız ya?

    eskiblackcilardan

    @Boba Fett, Su dhkpcyi oven vatan haini tipi bu siteden banlayin lutfen. Bir sehit yakini olarak asiri rahatsiz oldum.

    Boba Fett

    @eskiblackcilardan, Bana mı dediniz? Ben sol görüşe oldukça uzak bir insanım, hiçbir terör örgütünü övmedim.

    TanSolo

    @Boba Fett, extragression’a diyor sanırım, neden sana yanıt olarak yazmış anlayamadım

    Melkor

    @Boba Fett, doğru düzgün savaş atmosferi bile yaşayamıyoruz. bunların scbb’nin dağıldığının farkında olmaması aklıma gelince gülüyorum, kendimi durduramıyorum hahah. rüyalardalar. perinçek cephede mi sorusu bile tek başına komik aq.

  15. ismail vilehand says:

    Sene 2022; Putin delisi Red Alert oynar gibi tanklar, piyadeler, uçaklar, helikopterler ile Ukrayna’yı işgal ediyor, bütün dünya bunu izleyip “uzun süreli yaptırımlar” uygulayacaklarını söylüyorlar. Bana aşırı ütopik geliyor bu. Yıllar önce anlatsalar inanmazdım.

    Ayrıca bunlar Doğu Avrupa’daki bir ülkede oluyor, hani az ötesinde dünyanın en refah seviyesi yüksek, en huzurlu ülkeleri yer alıyor. Hepsi sus pus oturuyor.

    Pedo Biden bunağından cacık olmayacağını gördük, bizimki zaten kucaktan kucağa geziyor, uzun yıllardır dış siyasette başı kesik tavuk gibi. Cidden kafayı yiyeceğim, şu an dünyada aklı başında yönetilen tek bir ülke veya ittifak olmaz mı ya?

    Ya kim siker Şampiyonlar ligi finalinin Rusya’dan alınmasını. Adamlar gazı bi kapatır siker ananızı. Putin’i kimse hafife almasın, adam direkt sahadan geliyor. Bizim kofti gibi simit satıp top koşturmamış adam, bildiğiniz eski KGB. Putin bariz biçimde; Çarlık döneminden, Sovyetlere ve Rusya federasyonuna kadar olan ülkesinin işgalci hayallerini gerçekleştirmeye çalışıyor. “Aman lattem dökülmesin, götüm sikilmesin.” diyen batı BOMBOŞ yaptırımlar açıklıyor.

    Bu batı ülkeleri kafayı am-sik-göt-cinsiyetsizlik muhabbetlerine yormaktan dengelerin ne derece değiştiğinin zerre farkında değil. Rusya, Çin, Kuzey Kore, İran korkunç silah yığını yaptı ve ekonomik olarak çok güçlüler. O silahlar her türlü eritilecek.

    Tehlikenin en ufak farkında olsalar yıllardır süren Rusya-Ukrayna gerilimine sıcak çatışma çıkmadan bir önlem alırlardı ama ılık götlü oldukları için sadece Ukrayna’yı gazladılar ve adamları ortada bıraktılar.

    Eğer Ukrayna düşerse, batının tüm ülkelerinin ve ittifaklarının ağırlığı ve varlığı tehlikeye girer, resmen Putin tarafından orospu edilmiş olurlar ki stratejik önemi dolayısıyla Finlandiya ve Türkiye ilk tehlikeye giren ülkeler olurlar. O yüzden “FIRE EVERYTHING!”. Ukrayna düşmemeli.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Ne yapsınlar abi Batı gidip Rusya’yla mı savaşsın. Fransız, Amerikan, İngiliz, Amerikan, Alman birlikleri Ukrayna’ya mı girsin. Öyle bir şey olursa ne olacağını söyleyeyim. Rusya 1950′lerde Süveyş krizinde olduğu gibi Londra ve Paris’e nükleer bomba atmakla tehdit etmez bu kez atar. Hem de engellenmesi çok çok zor olan hipersonik füzelerle. Zaten Almanya diye bir ülke yok. Onların götü asla yemez. ABD esiri halen.

    ismail vilehand

    @deadhouse, girmeyeceklerse Ukrayna’yı gazlamayacaklardı o zaman. Uyuyan ayıyı uyandırdılar, Ukrayna düşerse herkes sonuçlarına katlanır. Bu gazla bir yandan Finlandiya’ya atlar, bir yandan da Akdeniz’e kadar gitmeye çalışırlar.

    Nükleer bomba olayı bambaşka bir mevzu. Artık ben bu saatten sonra bir sabah zombi salgınına veya uzaylı istilasına bile uyansam şaşırmam ama topyekün bir nükleer savaş ihtimalini çok zayıf görüyorum çünkü ilk nükleer bombayı atan adam tüm insanlığın ipini çekmiş olur. Nükleer silahların karşılıklı kullanılmaya başlanması bizi sıfırlar, taş devrine götürür, buna da kimsenin göze alacağını sanmıyorum.

  16. Melkor says:

    Yaptırımlar tırışka gözüküyor ama sonuçları uzun vade de belli olur. Putin 600 milyar rezerv ayırmış ne kadar dayanırlar bilmiyorum. Batı sovyetlere yaptığı gibi güçlü bir ambargo uygularsa ruslar kalaşninof kemirir hale gelebilir. Putin dingili sahadan gelme ama bariz şekilde güç zehirlenmesi yaşıyor. İhracatının büyük bölümünü oluşturan avrupa ile bu kadar ilişkileri koparmak akıl karı değil. Şimdi kiminle ihracat yapacak çok merak ediyorum. Çin var o da bir yere kadar. Elinde bir tek gaz hamlesi var onunda bir şekilde alternatifini bulurlar. Dünya iyice çift kutuplu hale geldi. Bir tarafta gözü dönmüş otokrat ibneler, diğer tarafta demokrat ve liberal ibneler. Seç seçebilirsen. Bizim ki google’da ismet inönü ikinci dünya savaşı stratejisi yazsa iyi olur. Şu haliyle bile en savaşan ülkelerden sonra en çok tc etkileniyor.

    Şaka maka dünya iyice çift kutuplu bir hal aldı. Bir tarafta birbirini kollayan otokrat ibneler, diğer tarafta demokrat ve liberal ibneler.

  17. ozzy says:

    yorumların birçoğu gerçekten çok samimiyetsiz,samimiyetsizlik sadece bahsi geçen gruplar için değil,kendi varandaşlarımız için de geçerli,amerikanın afganistan,ırak ve suriye işgaline savaşa hayır diyebildiğiniz gün yine azerbaycan-ermenistan arasındaki savaşa hayır diyebildiğiniz gün,ırak ve suriye için tezkereye hayır diyebildiğiniz gün savaşa hayırınız,barış temennileriniz samimiyet içerir.

    deadhouse

    @ozzy, Kesinlikle öyle. Aksi halde söylenen hiçbir şeyin geçerliliği ve samimiyeti yok.

    Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü

    @ozzy, Bu haber altında okuduğum en aklıselim ve tek katıldığım yorum.

    Birileri

    @ozzy, tüm bu Ukrayna Rusya savaşı başladı başlayalı samimiyetsiz açıklamalar saçma sapan söylemler duymaktan o kadar bıkmıştım ki aklımdan geçenleri dile getirmişsiniz. Savaş kendi haklı(!) savaşları olunca savaş çığırtkanlığı yapmaktan nefret dolu faşizan söylemlerini tükürükler saçarak ifade etmekten en ufak imtina etmeyenler barıştan, insan haklarından, savaş hukukundan dem vurur oldular. Kadınların çocukların ülkelerini terk etmesi üzerinden bizim kadınlarımız terk etmezdi gibi söylemler ile ırkçılık bile yaptığının farkında olmayan televizyon muhabirleri falan görmek midemi bulandırıyorlar gerçekten.

    Kastaga

    @ozzy, ben de kutluyorum yorumunuz için, kimseyle tartışmamak adına yorum yazmamıştım, sonuçta küçücük farklı bir bakış açısı bile belirtilemiyor (PA’da değil), her yerde tek taraflı şeyler okuyoruz. Aslında son iki gündür savaşın Rusya-Ukrayna değil, Rusya ve karşıtları arasında olduğu anlaşılıyor. Umarım Ukrayna oyuna gelmez ve bugün anlaşma çıkar. Bundan en çok Amerika ve her geçen gün desteğini yitiren başkanları rahatsız olur. Ayrıca 2013′te Odessa’da Rus sivillerin katledildiğinde hiç ses çıkaran görmemiştim, daha poroşenkolar falan var girmeyeyim ama ukrayna bilenler biliyordur, nasıl bir aşırı sağcı kitlenin şu anki yönetimi desteklediğini ve içerisinde olduğunu. Minsk Protokolleri’nin neden uygulanmadığı da önceki cümlenin içinde. Eğer iki ülke barışmazsalar, ki Minsk Protokolleri’ne dönebilirler (fakat mevcut başkanı öyle gazlıyorlar ki batılılar, aslında adamın iktidar olduğundaki ilk vaadiydi uygulamak) Söz gelimi kimse ölmesin, ama biz ülkemize bakalım, ülkemizin çıkarına hangisi uygunsa o iyidir. Tarafsız kalmak gerekir, çok fırsat da doğar öyle olursa. Diğer senaryoda Batı ülkeleri Türkiye’yi savaşa zorlayacak, başka çaremiz de kalmayacak. (bkz.Montro)

  18. deadhouse says:

    3. Dünya Savaşı hayırlı olsun. Son gelişmeler apaçık şekilde bunu gösteriyor. Özellikle AB ve ABD bu savaşı kışkırtıyor. Nükleer silahların kullanımı da kaçınılmaz olacak.

    ismail vilehand

    @deadhouse, oha…

    https://bit.ly/3t6PbQ8

    Haklı çıkacaksın galiba.

    Yiğit

    @deadhouse, aynen ab ve abd çok kötü. Yine bunlar başlatacak savaşı.

    deadhouse

    @deadhouse, Putin’in açıklamasını az önce öğrendim. Biz bunları hep söyledik. Umarım yanılırım. Ancak şu anki gelişmeler (Batı’nın Rusya’yı sıkıştırması ve bundan vazgeçmemesi durumunda) nükleer savaş kaçınılmaz olacak. Çünkü Rusya bir askeri güç. Kötü bir ekonomisi var, Putin’in daha önce söylediği gibi de Batı’yla konvansiyonel savaşta boy ölçüşemez. Kala kala nükleer silahlar kalıyor. Son olarak bence bu durum sistemli ve hazırlıklı bir şekilde yaratılıyor. Birileri gerçekten de insanlığın sonunu getirmek istiyor.

  19. ismail vilehand says:

    Alın size 3. dünya savaşı playlisti. Gelişmeleri takip ederken dinlersiniz.

    https://spoti.fi/3Itb2YI

  20. Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü says:

    Allah’ım nasıl bir çağda yaşıyoruz. Savaşı bi yandan, pandemisi bi yandan, malum şahsı bir yandan. Offff.

  21. Atsuki Koyama says:

    Facebook hesabıma aylardır girmiyordum. Putin’in işgal harekatı üzerine bu konu benim de aklıma geldi, acaba dedim vaktiyle takip ettiğim gruplardan bi paylaşım var mı şöyle bi bakınayım…

    GÖrebildiğim kadaryıla sadece Pearl Jam böyle bi paylaşım yapmış. https://www.facebook.com/PearlJam (insta hesabına da baktım oradan da paylaşmışlar)

    Savaş karşıtı bir sürü albüm/şarkı yapmış özellikle de Thrash/heavy gruplarından tık yok. Aklıma geldi baktım Roger Waters en son Erdoğan hapisteki Kürt birini salsın diye çağrı yapmış.

    İlginç tabii.

  22. Boba Fett says:

    Einar, İhsoş, Kerim Lechner

    https://www.instagram.com/p/CafXA6_JDgH/

    Çevirip koyabilirsiniz.

  23. namamdam says:

    Arkadaşlar NEW WORLD ORDER temalı metal şarkılarını dinleyin orada adamlar kitap gibi anlatmış bu günleri zaten.

  24. deadhouse says:

    Amerikan ve Nato köpekliğinde birleşmiş herkes. Beyin yok bu insanlarda. Dindarlar, Şeriatçı teröristler, Neo Naziler, Sekülerler, Milliyetçiler, Demokratlar, Liberaller, Solcular, Sağ Sol demeden herkes Amerika’nın ve Nato’nun köpekliğini yapıyor. Amerika dünyanın anasını siktiğinde kimsenin sesi çıkmıyordu. İkiyüzlü orospu çocukları.

    riser

    @deadhouse, konvansiyonel medya fikirleri yönetmek için hala iyi bir aygıt, sosyal medya bu konuda daha da başarılı.

  25. deadhouse says:

    https://www.aljazeera.com/news/2022/2/27/western-media-coverage-ukraine-russia-invasion-criticism

    “This isn’t a place, with all due respect, like Iraq or Afghanistan that has seen conflict raging for decades. This is a relatively civilised, relatively European – I have to choose those words carefully, too – city where you wouldn’t expect that, or hope that it’s going to happen.”

    It’s very emotional for me because I see European people with blonde hair and blue eyes being killed every day with Putin’s missiles and his helicopters and his rockets”

    “prosperous, middle class people” who “are not obviously refugees trying to get away from areas in the Middle East that are still in a big state of war; these are not people trying to get away from areas in North Africa, they look like any European family that you would live next door to.”

    “We’re not talking here about Syrians fleeing the bombing of the Syrian regime backed by Putin, we’re talking about Europeans leaving in cars that look like ours to save their lives.”

    Daha bir sürü var. Bunlar muhabirler, gazeteciler sadece. Çoğu bu zihniyette.

    Irkçı Orospu Çocukları.

  26. deadhouse says:

    Ben buraya dün bir yorum daha atmıştım. Spame gitti herhalde.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, “Putin” kelimesini sakıncalı bulmuş olabilir ahah. Bulup onayladım şimdi.

  27. Raddor says:

    Mesleğimden ötürü çok fazla Ukraynalı tanıdım, arkadaş oldum. Sıcak kanlı insanlar. Hemen dost olurlar, erkekleri biraz fazla konuşkandır.

    Julia ve Salman çifti vardı. Hem kendilerine yük olmasın diye hem de bizi sevdikleri için bavullarını bize hediye etmişlerdi. Salman giderken güneş gözlüğünü çıkarıp gözüme taktı. “Benden hatıra olsun” dedi ingilitszçe. Hala kullanırım gözlüğü.

    Özellikle Yevhen’i ve soğuk karısını unutamam. Bu dostum beni kuzenlerimle okey oynarken görüp meraklanmıştı. Youtube’dan açmış bu oyun nasıl oynanır izlemiş, öğrenmeye çalışmış. Acemi götü ballı olur, geldi bizi darma duman etti pezemenk. Sıkıntı şu; misafir kuzenlerimin bir kısmı kız, Yevhen’in karısı da bunu acayip kıskanıyor. Kadını davet ediyoruz gelmiyor da, soğuk yapıyor.

    Oyun bitmek bilmedi, saat gece 2′ye geliyor. Yevhen’e bombardıman gibi karısından mesaj yağıyor ama bizim paşamız ipleyip de doğru düzgün dönmüyor karısına. Biz yusuf yusuf olmaya başladık. “Lan hadi” diyorum. “Şu oyunu çabuk bitirelim yoksa kadın gelip okey tahtalarını kafamızda parçalayacak.” Bir yandan da kahkahadan yarılıyoruz. Yevhen Türkçe bilmiyor ne de olsa. “Ulan biz bu Ukraynalı adamı nasıl oldu da okey masasından kalkmayan, gece karısından fırça yiyecek Türk’e çevirmeyi başardık?”

    Tam biz böyle kızlı erkekli gülerken bir anda bu Ukraynalı kadın gözlerinden ateşler saçarak bizim salona dalmasın mı?! Hayatımda bir kadından bu kadar korktuğumu bilmem. Ben tam “Allahu Ekber !!!” diye bağırarak masanına altına kaçmak üzereyken bu hışımla kocasını arkadan sertçe dürtüp gidiyor. Neyse ki finalde öpüşüp barışarak ayrıldılar bizden.

    Ukrayna’lıların da benim gibi sosyal medyayla pek ilgisi yok. Şu an ne yapıyorlar bilmiyorum. Savaş görüntülerini görünce düşünüyorum. Yevhen 30 vardı. Onu da almışlardır askere. Karısı yine dönmesini bekliyordur. Ne yazık ki bu sefer okey masasından dönmesini beklemek gibi olmayacak. Hayat; bundan bin beter daha boktan şeylerin olabileceğini gösterince, insan önceden ne kadar basit şeylere canını saktığını fark ediyor.

    Julia, Salman, Yevhen, soğuk karısı Inna, güzelliğini asla unutamadığım motorcu Victoria ve ismini hatırlamadığım diğerleri. Umarım iyisinizdir lan?!? Gönlüm bu güzel insanlarla. Dilerim savaş daha fazla yıkım vermeden bitsin.

    “Peace” ulan ! ✌✌

  28. deadhouse says:

    Batı resmen Rusya nükleer silah kullansın diye götünü siktirdi. Bu kadar ikiyüzlülük, bu kadar çifte standart, bu kadar aşağılıklık fazla. Kışkırtıcılığın böylesi. Sen gel Irak’ta 1 milyon insan öldür, hiçbir şey olmasın. Sana biat etmeyen her ülkenin anasını sik bir şey olmasın. Rusya yapınca 5 günde neler oldu. Anlamadığım bizim salak Ortadoğuluya ne oluyor. Ulan adamlar sizi ”insan” olarak bile görmüyor. Mavi gözlü, sarışın olmadığınız için çöp torbasından farkınız yok onların gözünde. Buna rağmen 5 günde Nato, ABD köpeği oldunuz.

    Bora

    @deadhouse, “Rusya yapınca neler oldu” oldukça hatalı bir önerme. Rusya’nın son 40 yılda Afganistan, Tacikistan, Abhazya, Çeçenistan, Gürcistan’da öldürdüğü insan sayısı Suriye ve Irak’taki 10 katı filandır. Bu ülkedeki iki yüzlüler dahil hiç kimsenin sikinde bile olmadı o devasa katliamlar.

  29. Paul Pogba'nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü says:

    Ukraynalı Semargl vardı bir de. Erken dönem Black/Death yaptıktan sonra 2011 gibi Satanic Pop Metal diye Pop-Dance/Industrial/Black Metal kırması garabet bi albüm çıkarmışlardı. O dönemler buralarda çok küfür yemişlerdi hatta. O dönemlerde bu sitede olanlar hatırlardır bahsettiğim grubu. Neyse bu arkadaşlardan bu son olaylar üzerine herhangi bir yorum/tepki vs geldi mi acaba Ahmet biliyor musun?

    T(H)rash

    @Paul Pogba’nın Bir Kolu Uzun Bir Kolu Kısa Forma Altı Tişörtü, Semargl‘a baktım şimdi bizim murder king bunlardan baya etkilenmiş olabilir mi

  30. deadhouse says:

    Desene Spor kuruluşları da ABD ve Nato güdümündeymiş. Böyle bir tiyatroya ve riyakarlığa uzun zamandır hasret kalmıştık. Adamlara bak ya üç beş kıçı boklu yönetici 8 milyar insan adına karar veriyor. Sen kimsin takımları, sporcuları men ediyorsun. Gerçi siz efendileriniz ne derse onu yaparsınız. Haysiyetsiz, onursuz, yavşak oçları

  31. Rust in Peace. says:

    Olaylar başladığından beri suçu Ab ye, Abd ye atanlardan hep rahatsız oldum ama şu son birkaç gündür bokunu çıkardı Ab ve Abd tarafı olayın. Faşist kelimesini kullanmayı hiç sevmem ama yaptıkları gerçektem ağır faşistlik şu anda. Bu hareketler Rusya halkının isyan etmesine değil tam tersi putine bağlanmasına yol açar, yazık gerçekten. Bu yüzyılda dünya savaşı çıkmaz diyordum ama olay oraya gidiyor gibi.

    deadhouse

    @Rust in Peace., Amaçları dünya savaşı çıkartmak. Bu çok belli. Kendimce 3 senaryom var.

    ABD (İngiltere) ve köleleri Rusya’yı parçalayıp Çin’e yönelecekler.

    ABD (İngiltere) ve köleleri Rusya’yı parçalayamayacaklar. Çin ve Rusya birleşip ABD (İngiltere) ve köleleri ile Uzun soluklu bir savaşa girişecekler. Kazanan olmayacak.

    (Bu biraz komplo teorisi içeriyor)

    ABD (İngiltere) ve köleleri aslında Rusya’yla da Çin’le de daha büyük planlar için (insanlığı yok etme) savaşacaklar. Amaç yapay bir tufan yaratıp insanlığın %90′ını yok etmek.

    Rust in Peace.

    @deadhouse, kimin amacı nedir, ne olacak bilmiyorum ama iki taraf da savaşı engellemek adına hiçbir adım atmıyor, sürekli işleri geriyorlar. Korkuyorum ben valla artık, rusyanın ne olduğunu zaten biliyoruz, üstelik her açıklamalarında nükleer, savaş tehditleri var. Diğer taraftan Abd ve Ab tarafı da yaptırımlarıyla halkı Putin’i desteklemek zorunda bıraktıracak (doğru ya da yanlış demiyorum, olacak olandan bahsediyorum), swiftten çıkarılma olayı mantıklıydı bence ama mesela futbol takımlarını elemek, filmleri rusyadan çektik direkt saçma ve bir şeye etkisi olmuyor.

    Melkor

    @Rust in Peace., Kiev’den kaçan insanlar arasında renk ayrımı yapılması ve rus öğrencilerin avrupa’daki üniversitelerden atılması cidden problemli. Geri kalan çoğu yaptırım gerekliydi bence. 2022 yılında tanklarla ülke işgal etmeye kalkarsan dünya’dan soyutlanırsın yapacak bir şey yok. Nato organize suç örgütü fakat putin denilen puştun yaptıklarını eksiltmiyor malesef. Rus halkına gelecek olursak herkes kendi delisine sahip çıkacak. Yoksa izole şekilde kalaşnikof kemirtirler.

    Rust in Peace.

    @Melkor, dibimizdeki Suriye’ye girmeyen ülke, atılmayan kimyasal bomba kalmadı. İran, Irak, Afganistan, Vietnam malum. Çinlilerin Uygur zulmü var. Ukrayna’nın işgalinin başlamasından itibaren atılan insanlık dışı yorumlar var. Ben insanların, ülkelerin ikiyüzlülüğüne dikkat çekiyorum.
    Ekonomik yaptırımları geçiyorum, sanat, spor alanındaki yaptırımları saçma görüyorum. Üniversitelerden atılma olayı doğru mu bilmiyorum ama bu kesinleştiyse rezalet bir şey dediğin gibi.
    Ukrayna istediği her yardımı hakediyor, onların da destekçisiyim ama ortadoğuda 100er kişinin öldüğü katliamlar haberlerin manşeti bile olamıyor, ona sinirleniyorum.

  32. Yiğit says:

    Bir süre siteye (veya en azından bu başlığa) girmeme vakti gelmiş.

    owlbos

    @Yiğit, +1

  33. ismail vilehand says:

    Steven Seagal konu hakkında açıklama yapmış. Jean-Claude Van Damme ve Chuck Norris’ten de açıklamalar bekliyorum.

  34. deadhouse says:

    Dünyaca ünlü orkestra şefi Valery Gergiev, Rus işgalini kınamadığı gerekçesiyle görevden alınmış. Nazileri aratmıyorlar. Naziler kitap yakıyordu. Bunlar da sanatçı, sporcu, öğrenci avına çıkmış.

  35. Emre Görür says:

    @deadhouse, NATO an itibariyle Rusya’yı oyuna getirmiş gibi görünüyor. Putin’i devirip yeni soğuk savaşı tek hamleyle kazanmaya çalışıyorlar. Bunu başarırlarsa bütün güçleriyle Çin’e yüklenecekler.
    Tam istedikleri gerilim ortamı oluştu. Putin kontrolü bırakıp şiddeti yükseltirse soğuk savaş gerilimi iyice artacak, zararı minimize etmeye çalışıp geri adım atarsa perişan olacak. Her iki senaryo da işlerine geliyor.
    Barışa ihtiyacı olan Çin. 5-10 yıllık bir barış sürecine daha sahip olursa zaten ABD’nin ona karşı yapabilecek pek bir şeyi kalmayacak. Dahası tipik bir sömürgeci değil Çin. Sömürgelikten geliyor ve ticaret dışında pek bir şeyle ilgilendiği söylenemez.
    Ben Putin’in geri adım atacağını düşünmüyorum. Ukrayna arada harcanacak. Çin de mecburen zamanla Rusya’ya yakınlaşacak. NATO ise bütün bu olan bitenler sayesinde soğuk savaşı önceleyip ona avantajlı bir başlangıç yapmış olacak.

    deadhouse

    @Emre Görür, Dünya için iyimser bir bakış açısı. Taraflar birbirlerini hafife aldı. Taraflar 365 günlük planlarını bile hazırlamıştır, ancak yarının bile bize ne göstereceği belli değil. Böyle bir belirsizlik, beklenmedik (bence beklenen) sonuçlar doğurur. Bahsettiğin senaryo da büyük bir yıkımı işaret ediyor. Atom silahları keşfedildiğinden beri hiçbir zaman gerçek manada iki nükleer güç bir savaşta karşı karşıya gelmedi. Bana bir nükleer gücün mutlak yenilgisiyle sonuçlanacak konvansiyonel bir savaş ikna edici gelmiyor. Eğer korkunç gerilim ve tahrik devam ederse ve bir yerde büyük bir şey patlak verirse insanlık olarak yeryüzüne güle güle diyeceğiz gibi geliyor.

  36. Arkadaşlar yıl olmuş 2022, PA 13 yıldır açık.

    Karşımızdaki kişinin yazdıkları bizi sinirlendirse bile o kişiye hakaret etmeden de tartışabiliyor olmamız lazım. Kendini tutamayan, illa birilerine küfür edeceğim diyen varsa Twitter’a gidip istediği gibi sağa sola kusabilir.

    Bu devirde, PA gibi bir yerde bunları konuşmayalım ne olur.

  37. Ugur says:

    Şunu yapıcam kusura bakmayın

    https://webmshare.com/play/bxgmB

  38. deadhouse says:

    Uygar, medeni, özgür Batı Dostoyevski seminerini yasaklamış. Nazilerin torunları olduklarını kanıtladılar. Zavallılar.

    https://bit.ly/3sxxESm

    Punished Osman

    @deadhouse, Aynısı Rusya’da olsa duyamazdın bile.

    Dysplasia

    @deadhouse, Kavga gürültü çıkmasın diye ertelendiği yazıyor. Şu postruth ortamında gereksiz ama anlaşılır bir karar, üzerinden slogan atılacak bir durum değil.

  39. Rust in Peace. says:

    Rusya, Abd, Fransa, İngiltere, Çin vs hepiniz birleşin dünyanın içine edin anasını satayım. Lavrov çıkmış şimdi de üçüncü dünya savaşı nükleer ve yıkıcı olacak diyor. Medvedev de savaşı ima ediyordu. Bunlar hava cıva laflar mı gerçekten bunu mu ima ediyorlar anlayamıyorum artık. 21.yüzyılda dünya savaşı çıkması bana saçma geliyordu ama olay oraya gidiyor. Avrupada da ırkçı eylemler çoğaldı

  40. deadhouse says:

    Lavrov’un açıklaması malum. Görünen köy kılavuz istemez. Kaç gündür yazıyoruz. Natocu, Batıcı savaş kışkırtıcıları dünyanın sonunu getirecek.

    Rust in Peace.

    @deadhouse, ruslar getirmeyecek mi? Tüm suç batının mı şu durumda? Hiçbirinin diğerinden farkı yok, ayrım yapmak saçma.

    deadhouse

    @Rust in Peace., Bir ülkeyi doğal düşman olarak görürsen, komşusu 7-8 ülkeye devasa askeri yığınaklar yaparsan, o ülke tepki verir. O ülkenin tepkisi sonrası ölçüsüz, saçma yaptırımlarla o ülkeyi tahrik etmeye devam edersen ve o ülke nükleer güç ise o ülke de ölçüsüz tepki verir. Olan da insanlığa olur. Nato bir terör örgütüdür. Aslında tüm devletler terör örgütleridir. Ancak tüm dünyayı 700 bin askeriyle ve yüzlerce askeri üssüyle esir alan, ülkeler üzerinde koca bir karanlık gölge gibi duran ABD en büyük terörist devlettir. İnsanlık için en büyük tehdittir. Rusya işgalcidir, saldırgandır, ancak bahsettiğim olguları zikretmeden iki taraf da suçlu diye kestirip atmak doğru değildir. Nato’nun Ukrayna’yı koruduğunu zannetmek ancak romantiklerin işi olabilir. Ne Nato’nun ne de başka bir örgütün, devletin hiçbir ülke umurunda değildir. Tek söz konusu devletlerin çıkarlarıdır. ABD en büyük güçtür ve diğer ülkelerin misyonu ya ABD çıkarlarına hizmet etmek ya da zayıflatılıp yok etmektir. Rusya da askeri güç, onlar da güçlenmek istiyor, kendilerine alan açmak, yayılmak istiyorlar. Çin de hakeza öyle. Her ülke kendi çıkarlarını korumak, kollamak, büyümek, güçlenmek ister. İşin insani boyutundan bahsetmeye gerek görmüyorum. İnsan olan o boyutu zaten bilir, görür. Fakat çocuk gibi (sana değil lafım) rasyonaliteden uzaklaşıp olayları yorumlamak kimseye bir fayda sağlamaz.

    Bana şahsi görüşümü sorarsan tüm devletlerin canı cehenneme. Hiçbir egemen ideolojiye bağlı değilim. Benim ideolojim günümüz dünya sistemine uzak, romantik bir ideoloji. Buraya yazdıklarım benim ideolojimi değil, tespitlerimi içeriyor. Yanlış veya doğru olabilir okumalarım. Mutlaka benim dediğim doğrudur demiyorum.

    ismail vilehand

    @deadhouse, https://bit.ly/3pvDeCy

    Peki bu dalyarak nerenin savaş kışkırtıcısı?

    Boba Fett

    @ismail vilehand, tipini siktiğim

  41. Melkor says:

    Putin, batının eline öyle koz verdi ki rus’un adına kadar siliyor herifler. Devrilene kadar da dünya eskisine dönmez artık. Küba krizi çıktığında bile kimse nükleer atarım ha gibisinden konuşmamıştı. Bu ne kadar çaresiz olduklarını gösteriyor. İşler çok kötü giderse ukrayna’ya bir iki tane bırakabilir puşt. Dünya’nın çivisi onarılamaz şekilde çıktı artık ne olursa olsun kimse şaşırmaz. Uzaylı istilası olsa iki dk beklesinler amk kıvamındayız.

  42. Raddor says:

    Vallahi ben sarı pipiyi özledim.

    https://youtu.be/AeVHUY74uus

    Uzun uzun savunmaya üşendiğim için katıldığım entry’leri bırakacağım.

    http://eksisozluk.com/entry/134218296
    http://eksisozluk.com/entry/134212509
    http://eksisozluk.com/entry/134312150
    http://eksisozluk.com/entry/134286059

    deadhouse

    @Raddor, Kesinlikle doğru tespitler. Sosyal Medya ve Sürü Psikolojisi, fikri olmayan insanları, başkalarının fikirlerini savunur hale getirdi. Ve dünyanın her yerinde yönetimleri, başkasının fikrini tanrısı yapan fikri olmayan insanlar seçiyor. Bunca propaganda, dezenformasyon, manipülasyon ve şov dünyası (kültürel faşizm) bunun için var.

    Yiğit

    @Raddor, savaşla alakalı değil ama benim de şunu atasım geldi:
    https://eksisozluk.com/entry/134395559

    Neredeyse noktası virgülüne katılıyorum.

    Raddor

    @Yiğit, devamını da yazdı.

    http://eksisozluk.com/entry/134481598

    Ben de katılıyorum.

    deadhouse

    @Raddor, Değerli hocam bu öneriyi size armağan ediyorum.

    https://bit.ly/3pIwzFh

    Raddor

    @deadhouse, teşekkürler. Bu ara çok kitap okuyorum bunu da yutayım hemen.

  43. ismail vilehand says:

    Ooo sevgi pıtırcıkları da Rusçu/Putinci çıktı.

    https://bit.ly/3pv6Sb6

    cotard delusion

    @ismail vilehand, abi sadece terör örgütleri değil radikal sol gruplarda da korkunç bir şuursuzluk var. Denk geldikçe histerik kahkahalar atıyorum akıl alır şeyler değil.

    Boba Fett

    @cotard delusion, Bunların bir din olduğuna inancım bir kaç kat daha arttı, bunların ki siyasi bir görüş, fikir değil bağnaz bir inanç, bunların egemen olduğu bir toplumda yaşar da bunlara muhalefet edersen kellen gider.

  44. Burak says:

    Faith No More’dan da bir paylaşım var; https://www.instagram.com/p/CaiXhZIvcQL/

  45. deadhouse says:

    Zavallı ırkçılar, zavallı ABD ve Nato köpekleri. Çaykovski, Tolstoy, Dostoyevski sansüründen sonra Tarkovski filmleri IMDB Top 250′den çıkarılmış. İçinizdeki Hitler’i çıkardınız ama köpekleriniz buna rağmen hala havlıyor. Kültür ve Sanat düşmanı faşistler.

    Dysplasia

    @deadhouse, Eşkıya’yı da çıkarmışlar, zamanlama manidar.
    https://250.took.nl/history/2022/3/1

    TAAKE

    @deadhouse, iyice zıvanadan çıktı manyaklar,en son almanlar böyle dışlanmıştı(bundan daha hafif)oradan da başlarına bela olacak biri çıkıp tümünü panzerlerin altında inletmişti,yalnız ruslardan böyle bir adam ortaya çıkarsa hitleri mumla ararlar,slavların nasıl bir manyak olduğu tartışmaya kapalı,avrupa ve dünya resmen bela arıyor,müreffeh ve modern hayatlarından sıkıldılar herhalde

    deadhouse

    @TAAKE, Çok akıllılar aslında. Telegraph’da çıkan bir haberde ingiliz bir bakan üçüncü cephe kültürdür demiş. Goebbels’i gölgede bıraktılar yalan ve propaganda’da. Sömürge aklı ve manipülasyona uğramaya meyilli zihinleri ve yığınları etraflarında kolaylıkla topladılar. İngilizler çok akıllı. Üçüncü cephe kavramı savaşın sadece sahada kazanılabilecek bir şey olmadığını gösteriyor.

    Dysplasia

    @deadhouse, Her iki tarafın ta çatır çatır manipüle edilirken karşı tarafı manipüle olmakla suçlaması?

    enemyofgod

    @deadhouse, İlk gördüğümde şaka sandım. Bu kadar alçalmış olamazlar.

    Emre Görür

    @deadhouse, Zaytung seviyesine geldi iş:

    “Uluslararası Kedi Federasyonu’ndan sahibi Rus olan kedilere yaptırım:
    🔸Yarışmalardan men edildiler
    🔸Sahibi Rusya vatandaşı olan kediler, ülke dışında soy kütüğüne kaydedilemeyecekler”

  46. TAAKE says:

    algı operasyonunun ,dezenformasyonunun boku çıktı,vpn ile girilen sitelerden bazı giyiniksiz insanların çektiği üreme belgesellerini izleyeyim kültürleneyim dedim orda bile stop war,stop russia,siteleri sarı mavi yapmışlar,bi rüyalarımız kaldı,oraya girin kardeş,bu nedir ya
    bence tek yapılması gereken yaptırım cs go dan rusların atılması olmalıydı,bu arada birlafta ukrayana ya o wyborowa votka nasıl lan öyle bir bardak bile içsen yarın sabah kesin kusturuyor,kusturmasa da baş ağrısından kıvrandırıyor,sizin yapacağınızın votkanın amk

    Koralp

    @TAAKE, tamamen katılıyorum. Ruslara karşı yapılması gereken tek yaptırım CS:GO’dan tüm Rusların banlanmasıyken, yıllardır bunun hayaliyle yanıp tutuşuyorken CS:GO hariç her yerden uzaklaştırıyorlar. Dünya adil bir yer değil.

    Rzeczom

    @TAAKE, wyborowa POLONYA’ya ait bir vodka markasıdır.

    TAAKE

    @Rzeczom, evet öyleymiş,ben de diyororum rzezcom rzezcom albüm yorumlarında krakow da içtim deyip duruyordu,heralde oraya da geliyordur,yakın ülke diye düşünmüştüm,yalnız hiç bakmamışım nete,bizim tekelciler pis tufaya getirdiler beni, istanbul, ankara, eskişehir dahil 7-8 farklı tekelciden aldım hepsi isminin söyleniş zorluğundan dolayı ukrayna votkası deyip duruyorlar,hepsi birden nasıl yanlış yapıyorlar anlamadım,tekelcinin bile güvenilirini bulmak lazımmış bu devirde

    ismail vilehand

    @TAAKE, Ruslar cidden CS:GO’dan komple banlanırlarsa sivil darbe ile Putin’i düşürürler.

  47. Cem Sofya says:

    Zavallı rus ve putin köpekleri. Keşke yaptırımlar daha çok putin ve çevresindeki satılıkları hedef alsa. masum rusya halkının aşağılık bir diktatörün inadının bedelini ödemesini istemem. yine de egemen bir devlete yaptıklarının bedelini ödemeliler. ülkemiz sınırları içindeki rus köpeklerini de belediye toplar artık.

    Yiğit

    @Cem Sofya, 2022 yılında toprak işgal ediliyor, masumlar öldürülüyor. Millet gidip putine sövmek yerine sürekli nato’ya, ab’ye, abd’ye sövüyor. Bizim milletteki rus tapıcılığı ve batı düşmanlığı akıl sır erdirilebilecek bir şey değil. Adam nato ülkesinde yaşayıp nato’ya terörist diyebilecek öz güveni buluyor ama Rusya’ya tek bir laf söylemekten çekiniyor. Yarın bir gün bizim topraklarımız işgal edilse “nato üyesi olduğumuz için işgal edildik, kahrolsun nato” der bunlar.

    Necrobutcher

    @Yiğit, cidden inanılmaz bir durum. senelerdir işgal korkusuyla yaşan insanlara faşist nazi falan diye eleştiri yapılıyor. ben söyleyeyim bi azov taburları var ukraynalıların keşke nazi ya da faşist olsalar adamlar akıl almaz şeyler yapıyorlar esirlere. çarmığa gerip yakılan rus askerleri var. ruslar bu çılgınlığa bir kere de çeçenistanda denk geldiler meşhur kafa kesme videoları dönemleriydi, çeçenler cihad kafasıyla hayvanlığın sınırlarını zorlamışlardı bi tek rusları kesip yemedikleri kalmıştı ama insanları sürekli işgal korkusuyla siren sesleriyle bu hale getirenler de rusların kendi devletleri.dün akşam yatarken hava saldırısı sirenleri çalıyordu herkes fare gibi sığınaklara doluşuyor sabah kalktım hala siren. sen insanlara sıçan muamelesi yaparsan onlar da sana her şeyi yapar. kesinlikle dağıtılması gereken bir devlet içinde binlerce farklı kesimden toplum yaşıyor hepsi baskı altında.

  48. riser says:

    bilmem katılır mısınız, sanırım sosyal medya döneminden sonra moda olan “cancel culture” olgusunun ilk defa bir savaşa damga vurduğunu görüyoruz. ben yanlış bir söylemde bulunan internet ünlüsüne uygulanan aynı stratejinin uygulandığını düşünüyorum. bu sefer bir kişinin ya da grubun değil, bir toplumun tamamen sistem dışına itilmesi var. dünyada ve amerika’da sol liberal grupların en aktif olduğu döneme gelmesi de bunda etkili oldu.

    ha ne kadar itici olursa olsun; gidip füzelerle, uçaklarla başka ülkelere dalmanın yanında ninni gibi kalır bu linçler.

  49. Necrobutcher says:

    kesinlikle savaş karşıtı değilim bu ülkenin acilen hava savunma sistemi yapması lazım adamlar on günce harkovla kharkivi yok ettiler burası ortadoğu alinde no war dövizi ile sikerler adamı. ukrayna ve rusya konusunda rusyanın sıçtığını (nasıl mümkün oldu anlamadım bunun) şimdi de sıvadığını düşünüyorum. bir taraf kızıl öbür taraf mavi faşist çocuklar ve yaşlılar ülkeden çıksın güçlü olan kazansın ete göte para vermesinler.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.