# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
❗️❗️❗️ Metal dünyasının Ukrayna’da yaşananlara ilişkin yorum ve paylaşımları (Kapsamlı olarak güncellendi)
02.03.2022

SLAUGHTER TO PREVAIL, VOLBEAT, GOJIRA, DECAPITATED, ALCEST, BATUSHKA, 1914, JINJER, LEPROUS, BEHEMOTH, CRO-MAGS ve daha fazlası.

Öncelikle Rusya’nın 24 Şubat 2022 itibarıyla Ukrayna’ya yönelik saldırılarını kınıyor ve masum insanların zarar göreceği bu eylemlerin bir an önce sonlandırılmasını diliyoruz. Pasifagresif olarak Ukraynalı ve Rus metal gruplarının yaşananlara ilişkin ilk yorumlarını, düşüncelerini merak ettik ve bu iki ülkeden çıkan grupların, müzisyenlerin sosyal medya paylaşımlarına baktık. Başka paylaşımlar geldikçe bu haberi güncelleyeceğiz.

Önce Ukrayna tarafından başlayalım.

1914

1. Dünya Savaşı konseptini benimsemiş olmasına rağmen savaş karşıtı tutumunu her fırsatta vurgulayan Lvivli grup, Putin’in “Rusya olmasaydı Ukrayna olmazdı” yorumuna cevap da içeren aşağıdaki paylaşımı yaptı:

Bu 1914′ün resmî açıklamasıdır ve diğer grupların da düşüncelerimize katılacağını umuyoruz!
Dünya genelindeki tüm dostlarımız:
Totaliter emperyalist şerefsizleri, yani Putin yanlısı Rusları desteklemeyin!
Rusya’da konser vermeyin, orası dünyanın en büyük terörist devleti!
Rus ürünlerini almayın ve kullanmayın, paranız terör faaliyetlerine harcanacaktır!
Rus etkinliklerini, basınını, haberlerini ve yalanlarını desteklemeyin!
Putin yanlısı piçlerle iş birliği yapmayın!

Ukrayna’nın ve Rusya’nın ne zaman kurulduğuna dair kısa bir tarih dersi isterseniz, lütfen aşağıyı okuyun:

Kiev (Ukrayna’nın başkenti): 482
Kiev Knezliği (Eski Ukrayna): 879
Moskova (Rusya’nın başkenti): 1147
Muscovy (Eski Rusya): 1283 (Altın Orda Devleti’ne tabi bir devlet)

Kahrolsun totaliter rejimler! Kahrolsun Putin! Kahrolsun savaş!

Grup ayrıca “Ruslar bize tüm güçleriyle saldırıyor. Tanklar, bombalar, askerler. Şu anda Kiev” notuyla aşağıdaki fotoğrafı paylaştı.

1914 sonradan da paylaşımlarına devam etti. Bu paylaşımlardan biri şu:

DRUDKH

Sosyal medyada neredeyse hiç aktif olmayan ve Facebook hesabı müzik şirketi tarafından idare edilen grup bir Ukrayna bayrağı paylaştı. Grup daha sonra da normalde yıl sonuna doğru yayınlayacağı yeni şarkısını, ülkenin mevcut durumundan ötürü erkenden yayınladı.

NOKTURNAL MORTUM

Yeni albümü “До лунарної поезії”yi yakın zamanda yayınlayan grup Facebook hesabından Ukrayna bayrağı renklerinde bir Ukrayna haritası paylaşarak Kharkiv merkezli Metal East Нове Коло festivalinin paylaşımını alıntıladı. Yaşananların sebeplerinden, Rusya’nın yaklaşımından ve Ukrayna’ya destek olmak için neler yapılabileceğinden bahsedilen mesajın sonunda “Kırım Ukrayna’dır. Donetsk ve Luhansk Ukrayna’dır. Ülkemiz için savaşacağız.” notu yer alıyor.

WINTERFYLLETH de DRUDKH’a destek vererek klibi paylaştı.

CHUR

Tek kişilik folk metal grubu CHUR’un her şeyinden sorumlu müzisyen Evgen Kucherov, Facebook’ta bir video paylaştı ve arkasındaki dumanlar eşliğinde “Merhaba, daha önce hiç video paylaşmamıştım ancak arkamdaki bizim helikopter üssümüz. Savaş başladı ve görünüşe göre… tüm Ukrayna sınırında gerçekleşiyor” şeklinde konuştu.

MØRKT TRE

Lvivli black metal grubu 1942-1956 yılları arasından Ukrayna Direniş Ordusu’na ait fotoğraflar paylaştı ve “Sakin olun, güvende olun, silahınızı temizleyin! 🔥” notunu ekledi.

JINJER

Grup Instagram’dan şu paylaşımı yaptı:

Bu yazıyı yazdığımız sırada JINJER’ın tüm üyeleri ve ailelerimiz güvende ve sağlıklı. Tüm dünyadaki hayranlarımıza bizi önemsedikleri, bizimle iletişime geçtikleri ve grubumuza, daha da önemlisi ülkemize gösterdikleri yakınlık ve destekten dolayı teşekkür ediyoruz.

Bildiğiniz gibi 24 Şubat sabahı Putin özerk ve bağımsız Ukrayna’ya karşı savaş başlattı! Bu süreçte tüm ülkelerdeki siz hayranlarımıza güvendiğimizi; Ukrayna’ya ve ülkemizdeki barışa yönelik desteklerinizi beklediğimizi unutmayın. Özellikle de Rusya’daki hayranlarımız; sizler ve fikirleriniz şu anda büyük önem taşıyor.

Şiddeti ve masumların öldürülmesini HİÇBİR ŞEY makul kılamaz ve şu anda ülkemizde olan şey de tam olarak bu.

Ukrayna’daki savaşı hemen şimdi durdurun!

JINJER basçısı Eugene Abdukhanov grubun sosyal medya kanallarından bir video paylaşarak şu konuşmayı yaptı:

Tüm dünyaya merhaba. Şu anda size Ukrayna’nın Rus birliklerinin işgali altındaki başkenti Kiev’den sesleniyorum. Bugün Cumartesi, saat 17.00. Öncelikle JINJER’ın tüm üyeleri şu anda Kiev’de ve bu kara günlerde ne kadar iyi olunabilirse o kadar iyiyiz. Tüm dünya genelindeki hayranlarımızın Putin tarafından 24 Şubat’ta Ukrayna’da başlatılan bu barbarca savaş karşısında bizimle ve ülkemizle dayanışma içinde olmasından ötürü müteşekkiriz. Medeni dünyanın tüm insanlarına seslenmek istiyorum. Tüm hayranlarımıza, tüm müzikseverlere, tüm metalcilere. Nereden olduğunuz fark etmeksizin. Özellikle de Rusya’dakilere. Hiçbir şey bu savaşı haklı çıkaramaz. Yapılan propagandalar ne derse desin. Hiç kimse bizim şu anda Ukrayna’da yaşadıklarımızı yaşamayı hak etmiyor. Ukrayna’nın masum insanları acı çekiyor. Politikacılardan, devlet görevlilerinden bahsetmiyorum; ülkemizin masum insanlarından söz ediyorum. Tam olarak şu anda acı çekiyorlar. Kiev’de yaşayan herkes gecesini gündüzünü yer altındaki sığınaklarda geçiriyor. Çocuklar gecelerini gündüzlerini yer altındaki sığınaklarda geçiriyor. Korkuyorlar. Düzgün yiyecekleri yok, suları yetersiz, son derece rahatsızlar. Bunu hak ediyorlar mı? Tabii ki hayır. Lütfen Putin’in saldırgan tavırları konusunda herkesi bilgilendirin. Birlikte buna bir son verebiliriz.

SELFGOD

Eski NECROPHAGIA gitaristi Serge Streltsov aşağıdaki açıklamayı yaptı:

Ukrayna’da olanlar çok korkutucu ve üzücü. Rusya 8 yıldır bize savaş açmış durumda. Doğduğum yer olan Luhansk’ı aldılar ve şimdi de ülkenin tamamını işgal ettiler. Ailem bu kriz nedeniyle mülteci konumunda. Luhansk’taki her şeyimizi kaybettik. Annem savaş bölgesinden kaçana dek her gün insanların Rus güçleri tarafından öldürülmesine tanıklık etti. Ne yazık ki ailemin tüm üyeleri kaçmayı başaramadı. İnsanlara burada olanların Avrupa ve dünyanın geri kalanı için de bir tehdit olduğunu söylemek istiyorum.

SOMALI YACHT CLUB

Konuyla ilgili en sert açıklamalar Ukraynalı stoner rock grubundan geldi.

Rusya biz Ukraynalılara ve ülkemize olan nefretini saklama çabası dahi göstermeyen paranoyak, şovenist bir megalomanyak tarafından yönetiliyor. SOMALI YACHT CLUB olarak totalitarizmin, emperyalizmin karşısındayız ve Rusya Federasyonu denen faşist tümöre de koca bir “FUCK YOU” diyoruz. Putin’i durdurun.

Grup sonraki paylaşımında daha da sertleşti:

Putin ve zavallı yardakçıları, tüm içtenliğimizle kendi kanınızda boğulmanızı diliyoruz.

***

Rusya tarafından da paylaşımlar gelmeye devam ediyor.

ARKONA

Başlıca teması Slavizm olan grubun vokalisti Masha Scream önce Instagram profil fotoğrafının altına küçük bir Ukrayna bayrağı koyarak ülkesinin politikasını desteklemediğini ve Ukrayna’nın yanında olduğunu gösterdi. Masha daha sonra profil fotoğrafını değiştirerek üzerine kanlar akan siyah bir görsel koydu.

MALIST

Tek kişilik black metal projesi MALIST’in her şeyinden sorumlu Ovfrost takma adlı müzisyen Nick Kholodov, Facebook hesabından şu açıklamayı yaptı:

Bir şeyi netleştirmek istiyorum.
Malist hiçbir zaman politik bir oluşum olmayacak. Ancak dünya genelindeki metal sahnesinde Malist Rusya’yı temsil etmeye devam ediyor. Ben burada doğdum ve burada yaşıyorum.
Ülkem, gücü elinde tutan küçük bir adamın hırsları sonucunda bir kez daha uluslararası bir utanç kaynağına dönüştü. Bu ülkenin insanlarının bu ülkenin devletiyle aynı şey olmadığını lütfen unutmayın. Ben Ukrayna’ya yapılan müdahaleyi desteklemiyorum ve tanıdığım çoğu insan da bu şekilde düşünüyor. Kendimi de Malist’i de Rus yetkililerin yaptıklarından olabildiğince uzak tutmak istiyorum, çünkü onların bu ülkenin özüyle ve ruhuyla hiçbir ilgilerinin olmadığına inanıyorum.

SLAUGHTER TO PREVAIL

Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline en net tepki koyan Rus grup olan SLAUGHTER TO PREVAIL son birkaç gündür sürekli olarak savaşın durdurulmasını istiyen ve Ukrayna’ya destek çıkan paylaşımlar yapıyor. Grubun kurucusu, frontman’i Alex Terrible (Aleksandr Shikolai) konuyla ilgili olarak şu paylaşımları yaptı:

Savaşa hayır. Tüm savaşlara hayır. Ne zaman gerçekleştiği fark etmeksizin. Ukrayna için dua edin. Ukrayna’ya konsere gittiğimizde oradaki arkadaşlarımızla bu konuyu konuşmuş ve bunun salakça dedikodulardan ibaret olduğundan bahsetmiştik. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmayacağını konuşmuştuk. O zamanlarda da Donbass bölgesindeki sıkıntılar uzun yıllardır devam etmekteydi. Ben bir politikacı değilim, ordu mensubu değilim, tarihçi değilim. Ben bir müzisyenim ve Ukrayna’daki erkek ve kız kardeşlerimin korkunç şeyler yaşadığına tanık oluyorum. Tüm ülke bunları yaşıyor! Bunu yapanın Rusya olduğunu bilmek bana büyük acı veriyor. Gencecik askerlerin toplanıp cepheye gönderildiğini bilmek beni çok üzüyor. Ukrayna’daki milyonlarca insanın her şeylerini geride bırakıp sığınaklara gitmek zorunda kaldığını ve bu kâbus bitene dek orada kalacaklarını bilmek beni çok üzüyor. Pek çok insan bu durumdan memnun ve bunun bir gereklilik olduğunu söylüyor. Bu şekilde Donbass’ı özgürleştirdiğimizi ve kendimizi NATO’dan koruduğumuzu ifade ediyorlar. Tabii ki de istediğiniz fikre sahip olabilirsiniz, ancak ben hiçbir şeyin, hiçbir durumda bir savaşı haklı çıkaramayacağını, HİÇBİR SAVAŞI haklı çıkaramayacağını düşünüyorum. Kendinize dikkat edin, Ukrayna için dua edin.

Ben SLAUGHTER TO PREVAIL frontman’i, vokalisti Alex Terrible, tüm grup adına bu resmî açıklamayı yapıyorum. Biz deathcore ve death metal çalıyor, kliplerimizde tabancalar, silahlar, tanklar gösteriyoruz. Ancak biz savaşa karşıyız. Tüm savaşlara karşıyız. Ukrayna’da olanlar bizi çok üzüyor. Biz Ukrayna’da pek çok konser verdik, hatta son turnemizi Ukrayna’da noktaladık. Lütfen tüm Rus halkını bu durumun suç ortağı olarak görmeyin. Size başınızın üstünde güzel, aydınlık bir gökyüzü diliyorum. Teşekkürler.

Alex Terrible bir diğer Instagram paylaşımında da şöyle yazdı:

Ukrayna’da olanları takip etmekten başka hiçbir şey yapasım gelmiyor. Bugün Moskova’da dolaştık. Tabii ki çok üzücü günler geçiriyoruz. İnsanların kafası karışık, korkuyorlar. Düşünüyorlar. Ekonomik olarak korkunç bir dönem geçiriliyor ve biri bu konuda şöyle söyledi: Şu anda esas kâbus Ukrayna’da yaşanıyor ve benim sıkıntılarım bunların yanında geçici şeyler.” Bu karanlık içerisinde ben de başka hiçbir şey düşünemiyorum. Özellikle de müzik yapmayı. Benden müzikal içerik bekleyen birileri varsa, üzgünüm ama şu anda bunu yapamam. Savaşa hayır.

Grup daha sonra YouTube’a koyduğu bir konser videosunu da “NO WAR” notuyla paylaştı.

***

Konuyla ilgili olarak başka ülkelerden gruplar da çeşitli açıklamalar ve paylaşımlar yapıyorlar.

BEHEMOTH

Ukrayna’nın sınır komşusu olan ve savaştan kaçan 500.000 Ukraynalıyı ülkesine kabul edeceğini açıklayan Polonya’nın en önemli gruplarından BEHEMOTH’ın frontman’i Nergal de Instagram hesabından “Ukrayna, güçlü kal. ❤” mesajı eşliğinde Ukrayna bayrağı paylaştı.

Grup daha sonra da nadir bulunan ve eski günlerden kalan koleksiyon niteliğindeki pek çok BEHEMOTH ürününü toplayacaklarını ve tüm geliri Ukraynalılara yardım için kullanılmak üzere bu ürünleri BEHEMOTH webstore’dan satacaklarını açıkladı.

LEPROUS

Vokalist Einar Solberg Instagram hesabından şu mesajı paylaştı:

Rusya’nın şu anda yaptıklarını şiddetle kınıyorum. Sosyal medyada hiçbir zaman politikadan bahsetmedim, ancak bu olanlar gerçekten çok kötü. Kız arkadaşım Elena Sihida Ukraynalı ve ailesi Odessa’da yaşıyor. Bu yüzden bu hepimiz için, özellikle de onun için korkunç bir durum. Ukrayna’daki herkese en içten duygularımızı gönderiyoruz.

Solberg sonradan da şu açıklamayı paylaştı.

Bunun sona ermesi gerekiyor!!! Tek başına konuşmamın bir anlamı olmadığını biliyorum, ancak hepimiz bir araya gelirsek (Rusya’daki insanlar da dâhil) fark yaratabiliriz! Benim için en önemli şey özgürlüktür ve ifade özgürlüğü de buna dâhil. Ancak şimdi tartışma değil, harekete geçme zamanı. Bu durum yaşamımızı temelden tehdit ediyor. Normalde hiçbir şeyi sansürlemem, ancak şu anda ne “whataboutism”in ne propagandanın ne de komplo teorilerinin zamanı. Putin mantık sınırlarını aşmış durumda ve bu eylemler sadece Ukrayna halkını değil, Rusya halkını da ciddi şekilde etkileyecek. Buna karşı birlik olalım. Norveççede de dediğimiz gibi “mange bekker små blir en stor å”; “pek çok küçük akıntı bir araya gelirse ortaya büyük bir nehir çıkar”.

Ihsahn ve Krimh de Solberg’e destek verdi.

DECAPITATED

JINJER’ın Instagram paylaşımını story olarak paylaştı. Ayrıca gitarist Vogg Ukrayna bayrağı eşliğinde “Güçlü kalın. ♥️” yorumunu yaptı.

Grubun gitaristi Vogg Instagram’dan yaptığı çağrıyla Krakow’a gelecek Ukraynalıları almak için otobüsle Ukrayna sınırına gideceğini ve boş bir otobüsle gitmektense ihtiyacı olanlara bir şeyler götürmek istediğini söyledi. Vogg, buluşma yeri ve zamanı vererek herkesten temel ihtiyaç maddesi, ilaç, giyecek, yiyecek, su, battaniye, bebek bezi ve işe yarayabilecek ne olursa getirmelerini istedi. Vogg ertesi gün yaptığı paylaşımda getirilen tüm yardımları Ukrayna tarafına götürdüklerini, hatta malzemeleri götürmeleri için birkaç kez sınırdan geçmelerine dahi izin verildiğini söyledi. Vogg insanların zor durumda olduğunu ve aynı şeyi tekrar yapacaklarını da ifade ederek destek vermek isteyenler için tüm geliri sadece ihtiyaç malzemelerine harcanmak üzere bir PayPal hesabı paylaştı.

Şu sıralarda MACHINE HEAD’e konserlerde eşlik eden Vogg’un bu çabalarına Robb Flynn’den de destek geldi.

LACUNA COIL

Grubun vokalisti Cristina Scabbia Instagram’da “Ukrayna, güçlü kal” şeklinde bir story attı. Ardından da Kiev’deki bir patlamanın fotoğrafı eşliğinde “Söyleyecek söz yok” ibaresini paylaştı.

SCHAMMASCH

Sessiz kalmak diye bir seçenek olamaz.

VARATHRON

Çok üzücü haberler. Ukrayna’daki dostlarımızın yanındayız, daha iyi günlerin umudunu yolluyoruz. Güçlü kalın!

WATAIN

Instagram hesabından 10 Mayıs 2019′da Kiev’de verdiği konserin fotoğraflarını paylaşan grup, altına da şu metni ekledi:

Watain Kiev, Ukrayna’daki ilk konserini 10 Mayıs 2019′da gürültülü, vahşi ve tutkulu bir seyirci önünde verdi. O gece oluşturulan ve paylaşılan kutsal ateş bugün bu zor zamanlarda savaşçı ruhlarınıza güç versin ve size yol göstersin.

MACHINE HEAD

Ukrayna bayrağı eşliğinde “A Farewell to Arms” şarkısının sözlerini paylaşan grup, mesajının sonuna da #Ukrainestrong hashtag’ini ekledi.

THE MONOLITH DEATHCULT

İşlediği sonsuz tema içerisinde Rusya tarihini de ironik/sarkastik olarak ele alan Hollandalı grup, “Red Archive” adını verdiği Komünist Rusya temalı şarkılarından “From the Stalinic Perspective”i ve Çernobil faciasını konu eden “The Concrete Sarcophagus” şarkılarını Facebook’ta paylaştı. Grup ayrıca bir dinleyicisinin “Putin yanılıyor, elektro gitar yerine balalayka dinliyor” yorumuna cevap olarak “Putin her zaman yanılıyor” yorumunu yaptı.

ARCH ENEMY

Vokalist Alissa White-Gluz Instagram’da siyah bir kare eşliğinde şu metni paylaştı:

Korkunç haberlerle uyandık. Lütfen güvende olun, sizi çok seviyoruz. Hem Rusya’da hem Ukrayna’da harika hayranlarımız olduğunu biliyorum ve hepinize güçlü olmanızı diliyorum.

Grubun önceki vokalisti Angela Gossow da sis görüntüsü eşliğinde şu metni paylaştı:

Bugün çok üzücü bir gün. 💔 Ukrayna’nın ve oradaki tüm dostlarımızın yanındayım. Kendinize ve çocuklarınıza dikkat edin. İnsanlık tarihi adına ne büyük bir trajedi.

HATEBREED

Vokalist Jamey Jasta Instagram’da aşağıdaki görseli paylaşarak “Ukrayna ve Rus halkları için, barış isteyenler için üzücü bir gün. #WarWhatIsItGoodFor” yazdı.

WACKEN OPEN AIR

Bugün diyecek bir şey bulamıyoruz.

ALCEST

Şu anda Ukrayna’da yaşananlardan dolayı Ukrayna, Rusya ve Beyaz Rusya’daki konserlerimizi iptal etmek zorundayız. Söyleyecek söz bulamıyoruz ve şok içerisindeyiz. Tüm kalbimizle, bu savaş yüzünden acı çeken Ukrayna halkının yanındayız.

BATUSHKA

Kiev konserimiz BATUSHKA tarihinin beşinci konseriydi ve sold-out olan ilk konserimizdi (28 Mayıs 2016). Kiev’deki organizatör Konstantin’e (C&S Music) ve Ukrayna’da iletişimde olduğumuz tüm kardeşlerimize desteklerimizi gönderiyoruz. GÜÇLÜ KALIN! #stopthewar”

Grup Ukrayna bayrağı eşliğinde “Barış için dua edin!” şeklinde bir paylaşım daha yaptı.

OF THE WAND & THE MOON

Danimarkalı neofolk grubu, Ukrayna bayrağındaki renklerin temsil ettiği gökyüzünü ve ayçiçeklerini (esasında buğday tarlalarını temsil ediyor) içeren bir fotoğraf paylaştı.

SEASON OF MIST

Fransız şirket, DRUDKH ve SOMALI YACHT CLUB ürünlerinin satış gelirlerinin tümünün kesinti olmaksızın gruplara verileceğini açıkladı.

GOJIRA

Davulcu Mario Duplantier Eyfel Kulesi’nin mavi sarı ışıklarla aydınlatılmış fotoğrafını paylaştı.

VOLBEAT

Ukraynalı eski dünya ağır sıklet boks şampiyonu Vladimir Kliçko ve kardeşi Vitali Kliçko’nun Rusya’ya karşı başlatılan direnişe katılmasını vurgulayan grup “Ring içinde de ring dışında da savaşçılar. Vitali ve Vladimir gerçek birer şampiyon ve birer halk kahramanı. Ukrayna halkının yanındayız” mesajı eşliğinde grubun frontman’i Michael Poulsen’in elindeki Klitschko dövmesinin fotoğrafını paylaştı.

CRO-MAGS

New Yorklu hardcore efsanesi Harley Flagan, Instagram hesabından yaralıların ve yıkılmış şehirlerin de yer aldığı çeşitli Ukrayna fotoğrafları paylaştı ve “Bana Ukrayna’dan gönderilen fotoğraflar. Bu deliliğe son verin, işgali durdurun” mesajını ekledi.

  Yorum alanı

“❗️❗️❗️ Metal dünyasının Ukrayna’da yaşananlara ilişkin yorum ve paylaşımları (Kapsamlı olarak güncellendi)” yazısına 132 yorum var

  1. ismail vilehand says:

    Elon Musk, Putin’i kafes dövüşüne davet etmiş.

    Yiğit

    @ismail vilehand, cigara fısmış dedikten 5 dk sonra

    ismail vilehand

    @Yiğit, kara kuşak sahibi, yakın dövüş uzmanı, eski KGB ajanını kafes dövüşüne davet etmek için gerçekten çok kaliteli sigaralar tüketiyor olmak gerek.

  2. Rusya Instagram’ı da engelledi. İşte şimdi Alex Terrible’ın gazabından kork zalım Rusya.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, adam Rusya’yı komple terk edip Amerika’ya yerleşti.

  3. Tuna says:

    Aynı açıklamaları Filistin için de beklerdik ama ölen Beyaz Avrupalılar olunca kıymete biniyor. Batı’nın ikiyüzlülüğüne ayar oluyorum. Ukrayna’nın İsrail ile dayanışması da ayrı bir rezillik.

    deadhouse

    @Tuna, Ahaha aleni yaptılar ki Özel Askeri Operasyon başladığında. CNN, Abc spikerleri “inanılmaz, mavi gözlü, sarışın çocuklar acı çekiyor” diyordu.

    İyi oluyor iyi. Bizdeki ahmak Batı hayranları oldukça bizi aşağılamaya devam ederler. Buradaki salak Batı hayranının anlamadığı şey oraya gittiği zaman, sarışın, mavi gözlü olmadığı için asla onunla eşit seviyede görülmeyeceği. 7/24 göt yalarsa belki biraz saygı görebilir tabii.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.