# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
HAMMR – Eternal Possession
| 02.03.2022

Doğruluk için biz haram yeriz.

Kötü kayıtlı, leş, old-school bazı albümleri ilk dinlediğimde veya o tarz bir grupla ilk tanıştığımda aklıma nedense “Ali Baba ve Kırk Haramiler” adlı filmde haramilerin mağaraya girerken ve çıkarken söylediği “asmak kesmek kelle uçurmak, hırsızlıktan altın vurmak; kırk haramiler, kırk haramiler, doğruluk için biz haram yeriz” şarkısı gelir. “Asmak kesmek kelle uçurmak” ifadesinin netliğinden ve aşırı direkt olmasından olsa gerek.

4 Mart’ta çıkacak yeni MIDNIGHT albümü “Let There Be Witchery”yi beklerken, benzer karakterde bir şeyler dinlemek için sağa sola bakınırken ikinci albümünü çıkarmak üzere olan tek kişilik proje HAMMR’a rastladım. HAMMR J. Hammer adlı arkadaş tarafından 2013’te kurulan ve ilk albümü “Unholy Destruction”ı 2018’de çıkaran ABD’li bir oluşum.

Yazıya MIDNIGHT diye başlamamdan, HAMMR’ın da black metal ile speed metali bir potada eriten bir müzik yaptığını anlamışsınızdır. Bunun yanına bir de TOXIC HOLOCAUST paçozluğunu ve punk karakterini ekleyip duyup duyabileceğiniz en distrotion’lı, en kirli efektli vokalleri ekleyin ve alın size HAMMR.

“Eternal Possession” her anlamda oldu-school ruhunu yansıtan ve medeni dünyanın müzikal tarafının son 35 yılını hiç duymamış bir adam tarafından yaratılmışa benzeyen bir yapıt. Son derece primitif, proto-black metal denebilecek kadar lo-fi, VENOM’a dayandırılabilecek düzeyde çiğ karakterde bestelerle dolu bir albüm olan “Eternal Possession”, esasında yazıyı şu anda noktalamam durumunda dahi anlaşılabilecek kadar direkt ve laf kalabalığından uzak bir çalışma. O yüzden ben de yazıyı burada nokta… yok biraz daha devam edelim.

Beste konusunda hiç öyle üzerinde uzun uzadıya düşünülen olaylara girmeyen HAMMR; her bir rifini sıfır plan program dâhilinde yapar gibi gözüken bir agresiflik ve netlikle sunuyor. Cayır cayır punk rifleri ve tüm albümü kapsayan proto-black metal karakteri yer yer DARKTHRONE’un black metalden sıkılıp iyice delirdiği o dönemleri anımsatıyor. J. Hammer albümü sadece ve sadece “haşin olsun, yırtıcı olsun tamamdır” düsturuyla bestelemiş ve ortaya da bu çirkinlik çıkmış.

Bu tür müzik %100 oranında eskiyi yaşatma amacı taşıdığından, referans verilebilecek gruplar da hep belli bir döneme ait oluyor. HELLHAMMER, ilk dönem SODOM, DESTRUCTION, SLAYER gibi paçozlukların tartışmasız hükmü içerisinde ilerleyen “Eternal Possession”, sadece bu tarafıyla ve sadece bu tür olayları sevenlerin bir şeyler bulabileceği bir albüm. Kayıt kalitesi diye bir şeyin olmaması; gitarların tıraş makinesiyle, davulların elektrik süpürgesiyle, vokallerin de kettle’la kaydedilmiş olması sebebiyle albümün gerçekten de sadece bu tarzı seven kısıtlı bir kesime hitap edeceği ve diğer dinleyiciler tarafından yok hükmünde değerlendirileceği neredeyse kesin gibi bir şey.

Fazla da uzatmayalım. MIDNIGHT, TOXIC HOLOCAUST ve türevlerini seviyorsanız ve bu denli kirli vokaller dinlemeye hazırsanız HAMMR’la tanışıp leşliğin, it kopukluğun keyfini çıkarabilirsiniz. Aşırı derecede old-school ve her şeyiyle garabet, çirkin mi çirkin bir albüm “Eternal Possession”.

6,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (4.63/10, Toplam oy: 8)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2022
Şirket
Hells Headbangers Records
Kadro
J. Hammer: Her şey
Şarkılar
1. Forces of Sin
2. Ritual Desecration
3. Seeping Chalice
4. Cascading Lustful Void
5. Suspicion
6. Negative Shift
7. Eternal Possession
8. Ceremonial Spite
9. Torment Prevails Again
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.