# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
ABYSMAL DAWN – Nightmare Frontier EP
| 28.02.2022

Balık lokantasına gidince balık söylemeyip mezeyle, ara sıcakla doymak.

2014’te çıkardıkları “Obsolescence”ın ardından 6 yıllık bir ara veren ve 2020’de “Phylogenesis” ile kortlara geri dönen ABYSMAL DAWN’un bu dönüşü kalıcı kılacağını ve yeniden uzun süre ortalardan kaybolmayacağını gösteren yeni çalışmasıyla birlikteyiz bugün.

ABD’li grup arayı açmadan yeni bir şeyler yayınlamak adına yapabileceği en kolay şeyi yaptı ve dört şarkıdan oluşan “Nightmare Frontier” adlı bir EP çıkardı. EP’de bir adet yeni şarkı, bir adet eski şarkının yeni kaydı ve iki de cover bulunuyor. Bunlardan ilki geçen yılın sonlarında klibiyle birlikte yayınlanan ve EP’ye adını veren şarkı.

Bu şarkıda ABYSMAL DAWN’un ne olduğunu her açıdan görme fırsatı buluyoruz. Gayet iyi bir şarkı ve harika bir de solosu var. İkinci sıradaki “Blacken the Sky”, ABYSMAL DAWN tarihinin yayınlanan ilk şarkısının yeni kaydı. Grubun bundan 18 yıl önce yaptığı bu şarkı da gayet günümüz standartlarında, iyi bir şarkı. Cover’lara geldiğimizde iki efsane grubun şarkılarına rastlıyoruz. IN FLAMES “Behind Space” büyük oranda orijinaline sadık olsa da şahsen şarkının en sevdiğim noktalarındaki farklılaştırmalar beni biraz üzdü. Misal bence “Behind Space”in en lezzetli, en ikonik anı olan “Intensity – I feel the lava rushing through my veins, stars are reforming – to enter the fourth dimension” kısmında davulun ekstra işler yapmış olması o kısmın muazzam gazlı groove’una biraz sekte vurmuş. Aynı kısımda vokaller de keşke aslına uygun ritim ve vurgularla kullanılsaymış diye düşünmedim değil.

Buradaki esas sürpriz ise grubun 2020’de single olarak da yayınladığı CANDLEMASS cover’ı “Bewitched”. Bu kült grubun bu en ünlü şarkılarından biri ABYSMAL DAWN’un elinde son derece iyi yorumlanmış. Doğal olarak en ilginç tarafı, vokalist Charles Elliott’ın Messiah Marcolin’i aşırı derecede iyi yansıtan vokalleri. Kendisinin bu tür vokal yapabiliyor olması bir yana, dinlerken “bu adam çok rahat şekilde epik bir heavy metal grubunda, doom metal grubunda söyleyebilir” diye düşündüm. Cidden bunu düşündürtecek düzeyde başarılı bir Messiah Marcolin taklidi var.

Bu dört şarkıyla birlikte “Nightmare Frontier” 19 dakikalık doyurucu ve keyifli bir EP’ye dönüşüyor. Yeni şarkı sağlam, yeniden kayıt başarılı, cover’lardan biri ortalama üstü biri de çok başarılı olunca ABYSMAL DAWN sevenlerin şikâyet edeceği herhangi bir nokta kalmıyor, yüzler gülüyor.

Albümün okur notu: 12345678910 (5.13/10, Toplam oy: 8)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2022
Şirket
Season of Mist
Kadro
Charles Elliott: Vokal, gitar
Vito Petroni: Gitar
Eliseo Garcia: Bas
James Coppolino: Davul
Şarkılar
01. A Nightmare Slain
02. Blacken The Sky
03. Behind Space (IN FLAMES cover'ı)
04. Bewitched (CANDLEMASS cover'ı)
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.