# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
TOMBSTONER – Victims of Vile Torture
| 13.01.2022

Gökten zembille inen death metal canavarları.

Erhan Yiğit

Selamlar, 2022 üzerimize çökmeden evvel elimden geldiğince geçen yıl ve ondan önceki yıllarda çıkmış olan güzel albümleri yazmak için çabalıyorum, ve ben dinleyecek ve yazacak albümleri buldukça ve hiç biriyle daha önce karşılaşmadığımı fark ettikçe ah üstüne ah ediyorum. Elbette her şeyi dinleyemem, illa ki bir çok albüm radarıma giremez lakin şu an kritiğini yazmakta olduğum ”Victims of Vile Torture” albümü hakkında tek bir kişi tarafından bile sitede söz edilmemesi beni ziyadesiyle şaşırttı açıkçası. Çünkü böylesine iyi bir şeyin, böylesine bir canavarın mutlaka birileri tarafından fark edilmesi gerekiyordu diye düşünüyorum.

”Victims of Vile Torture” bundan sadece 2 yıl önce ABD’de icraatlarına başlayan TOMBSTONER’in ilk albümü. Albüm hakkında söyleyeceğim son sözü hemen söyleyeyim: ”2021 yılında çıkan, en iyi, en çok nefes alan, dinlemesi en rahat, en tatlı Death metal albümlerinden birisi.”

Davulcunun ve vokalistin oldukça underground bir grup dışında hiç bir grup üyesinin bilindik bir yerde çalmışlığı yok ama adamlar sanki 40 yıldır bu işi yapıyorlarmış da haberimiz yokmuş gibiler. Bu yönüyle gökten zembille indiklerine canıgönülden inandığım ve grup üyelerinin ikişer ayrı kardeş olduğunu düşündüğüm TOMBSTONER’ın Death metali ele alış biçimine de yabancı değiliz; Son derece canlı, groovy, thrashy ve ön planda tutulan, yer yer Erik Rutan’ı hatırlatan gitar kullanma stiliyle ve basit ama özde etkili beste yapısıyla kısa, adamı yormayan, akılda kalıcı şarkılara imza atıyorlar. Öyle ki albümdeki her bir şarkı için ”Şu an A şarkısını dinliyorum” diyebiliyorsunuz, içlerinden size göre en iyisini rahatlıkla belirleyebiliyorsunuz.

Ayrıca bütün şarkılara özenle yerleştirilmiş olan her biri birbirinden farklı yaratıcı detayları, gitar oyunlarını ve tadında kullanılmış efektleri de işin içine katınca bizlere sunulan bu güzide Death metal albümünün üzerinde ne kadar çok uğraş gösterildiğini de fark ettiğiniz de TOMBSTONER’ın gelecek vaat eden, işini gerçekten ciddiye alan bir Death metal topluluğu olduğunu düşünmeye başlıyorsunuz.

”Victims of Vile Torture”da yer bulan her şarkının birbirinden güzel olduğu ifadesini biraz daha detaylandıracak olursam, Albümdeki favori şarkım olan Armageddon’un 2:25′de kendisini gösteren nefis clean gitarlarını, akabinde devreye giren blues solosunu ve onun da üzerine eklenerek olayın tadına tat katan kemanlarını, Frozen in Fear’ın 1:28 civarı şarkının aşmışlığına aşmışlık katan thrashy riflerini, aynı şarkıda kedi yavrusunu aslana çevirecek kadar azmanımsı MESHUGGAH tabanlı rifini, ve yine, yine aynı şarkının 2:27′de ortalığa veremli gibi saldıran LAMB OF GOD tarzı groovy rifini örnek olarak gösterebilirim.

İnanın albüm hakkında, şarkı özelinde anlatılacak, detaylandıracak o kadar çok müthiş fikir var ki geriye kalan parçalar hakkında da konuşacak olsam saatlerce yazabilirim. Eğer ”Victims of Vile Torture”’u zamanında keşfetmiş olsaydım kesinlikle kendi listeme de yazardım. Sitede Death metalin her türlüsüne ayrı ayrı sevgi gösterildiğini ve hak edene hakkının çoğu zaman verildiğini düşündüğüm de bu albümü dinleyip de kasıkları kasılmayacak, tüyleri ürpermeyecek bir Death metal severin bulunmadığını düşünüyorum.

O yüzden bu kritiğin sizi bulduğu herhangi bir an ”Victims of Vile Torture”u vakit kaybetmeden açın ve burada sunulan gövde gösterisine siz de tanık olun. Eminim ki TOMBSTONER’un bundan sonraki işleri için kulak kabartacak ve sabırsızlıkla bir sonraki albümlerini bekleyeceksiniz.

8,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.31/10, Toplam oy: 13)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2021
Şirket
Redefining Darkness Records
Kadro
Jesse Quinones: Vokal, gitar
Dan Megill: Gitar
Thomas Megill: Bas, vokal
Jason Quinones: Davul
Şarkılar
1. Victims of Vile Torture
2. Sledgehammer
3. Breaking Point
4. Fractured Souls
5. Grave Dancer
6. Nothing's Sacred
7. Frozen in Fear
8. Armageddon
9. The Witch
10. Trepidation
  Yorum alanı

“TOMBSTONER – Victims of Vile Torture” yazısına 2 yorum var

  1. Candaş says:

    Heathen Deity-True English Black Metal geçen sene çıktı çok güzel bir black metal albümüydü. Sitede olmaması üzücü, sizden o albümün kritiğini görebilir miyiz?

    Erhan

    @Candaş, Albümü dinlemedim ama dinlersem müsait bir vakitte yazılabilir.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.