# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
ASHES OF ARES – Emperors and Fools
| 28.01.2022

Dünyanın buzları eridi, yolun bundan sonrasına Matt Barlow’larla devam edeceğiz.

Geçtiğimiz yılın en çok konuşulan isimlerinden biri şüphesiz ki ABD’deki kongre baskınında yer alan ve uzun süre tutuklu kalan ICED EARTH yönetim kurulu başkanı Jon Schaffer’dı. Her ne kadar siyasi görüşleri bilinse de farklı görüşlerden insanlar yaptığı müzikten dolayı ICED EARTH’ü seviyor, takip ediyordu. Ne gariptir ki Schaffer yıllardır tırnaklarıyla kazıyarak önemli yerlere getirdiği ICED EARTH’ü bir günde yok etmeyi; kadrodaki müzisyenleri vebadan kaçar gibi gruptan kaçırtmayı başardı.

Yine de tüm bunları ICE 4’ün metal tarihinde bir yere gelmiş ve sayısız insanı peşine takmış olduğu gerçeğini değiştirmiyor. ICED EARTH hiçbir zaman sevdiğim, dinlediğim bir grup olmadı ancak metal tarihine geçen şarkılar, albümler yaptıkları da tartışılmaz bir gerçek.

İşte bu metal tarihine geçmelerini sağlayan başlıca sebeplerden biri de metal vokalisti olmak için doğan, bir noktadan sonra polis olsa da tekrardan metale dönme isteğini engelleyemeyen Matt Barlow’du. Matt Barlow metal tarihinin gördüğü, kulağa en metal gelen vokalistlerden biriydi ve bu yeteneğini park cezası keserek heba etmesi en çok kendine haksızlıktı.

Barlow’un ICED EARTH’ün “Dystopia” albümünde bas çalan ancak belli ki yapabilecekleri daha fazla olan Freddie Vidales ve eski NEVERMORE davulcusu Van Williams ile 2012 yılında kurdukları ASHES OF ARES üçüncü albümü “Emperors and Fools”la karşımızda. Van Williams esasında 2017 yılında gruptan ayrılmış ve başka sulara yelken açmıştı. Ne var ki “Emperors and Fools”da konuk olarak yer alıyor ve albümdeki tüm davullardan sorumlu kişi olarak karşımıza çıkıyor.

“Emperors and Fools” tam olarak Barlow’un rahat vokal yapabileceği tarzda, ICED EARTH’e pek çok açıdan benzeyen bir power metal albümü. Power metal derken ejderha peşindeki Avrupa power metalinden değil ICED EARTH’vari ABD power metalinden bahsediyorum elbet. Şarkılar fazlasıyla tahmin edilebilir olsalar da bu türde bunun bir şikâyet unsuru olmasına gerek olmadığı ortada.

Bunun dışında ICED EARTH’ün “Melancholy” veya “A Question of Heaven” benzeri yarı ballad yarı sert şarkı karakterine uyan türde şarkılara “Emperors and Fools”da da rastlıyoruz. Bu tahmin edilebilirliğin biraz tat kaçırdığı anlar da olmuyor değil aslında. Gitarın ve davulun birkaç saniye sonra ne yapacağını 100 metre öteden görmenin mümkün olduğu yerler bir yana, albümü ilk dinleyişimde şarkı sözlerindeki kafiye düzeninden dolayı albüme adını veren şarkıyı hangi şarkının çaldığını bilmeden tahmin etmeye başardım.

Bu gibi heves kırıcı ufak detaylar dışında ICED EARTH ve özellikle Matt Barlow seven dinleyiciler için ASHES OF ARES gayet makul bir seçenek gibi görünüyor. Bazı ballad anlarında içimin sıkıldığı, “hadi artık noolursun bit” diye düşündüğüm olsa da genel itibarıyla albüm ortalamanın üstünde bir power/heavy metal sunarak saf metal dinlemek isteyecek insanlar için hiç de fena olmayan bir bir saat sunuyor.

Sadede gelirsek, Matt Barlow seviyorsanız “Emperors and Fools”u dinlememeniz için hiçbir sebep yok. Kendisine karşı özel bir ilginiz yoksa albümden sıkılmanız ya d albümde pek bir şey bulamamanız da gayet olası. Bu durumda sadece “By My Blade”i dinleyip günlük Amerikan power metali dozunuzu alabilir ve mutlu bir çocuk olarak hayatınıza devam edebilirsiniz.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (3.50/10, Toplam oy: 10)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2022
Şirket
Rock of Angels Records
Kadro
Matt Barlow: Vokal
Freddie Vidales: Gitar, bas

Konuk:
Van Williams: Davullar
Tim "Ripper" Owens: Vokal (12)
Şarkılar
1. A City in Decay (Intro)
2. I Am the Night
3. Our Last Sunrise
4. Primed
5. Where God Fears to Go
6. Emperors and Fools
7. By My Blade
8. What Tomorrow Will Bring
9. The Iron Throne
10. Gone
11. Throne of Iniquity
12. Monster’s Lament
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.