# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Steve Harris’in yan projesi BRITISH LION’dan klip
15.10.2021

Bible Black.

IRON MAIDEN efsanesi Steve Harris, yan projesi BRITISH LION’ın ikinci albümü “The Burning“i Ocak 2020′de çıkarmıştı.

Detayları hatırlayalım.

1. City of Fallen Angels
2. The Burning
3. Father Lucifer
4. Elysium
5. Lightning
6. Last Chance
7. Legend
8. Spit Fire
9. Land of the Perfect People
10. Bible Black
11. Native Son

Grup albümden “Bible Black” klibini sundu.

“Land of the Perfect People” klibi de şöyle.

  Yorum alanı

“Steve Harris’in yan projesi BRITISH LION’dan klip” yazısına 8 yorum var

  1. EdHunter99 says:

    Bu gidişle Maiden’ın yeni albümü 2099′da çıkar…..

  2. Twat says:

    Şarkı isimleri korkunçmuş ya. Bu aşırı hanzo brit milliyetçisi, klişelikten geberen etiketler yüzünden -metalin en yüce adamlarından biri olsa da- şu albümü açıp dinlemek gelmiyor içimden. İlk beş albüm maiden devam.

    Bir de bu kadar vatan millet şehidlerimiz kahramanlarımız din allah yapan adamların çulu bir yerde mutlaka patlıyor bakalım o günleri görmeyiz inş.

    deadhouse

    @Twat, Milliyetçi oldukları herkes tarafından bilinen apaçık bir şey. Ancak bunların din ve millet milliyetçiliği biraz muhalif ve farklı. Tarihsel yaşanan birtakım durum ve olayların onlarda uyandırdığı öfkeyle bu şarkıları yazmışlar. Bir kere katolik değiller. Mevcut hiçbir mezhep ve dinsel inanışlara bağlı değiller. Bu bilgiyi öğrendiğimden beri din ve milliyetçilik konusunda onlara antipati duymuyorum.

    https://youtu.be/SJjDmqVSWkc

    Twat

    @deadhouse, haklısın. Maiden için böyle bu, attığın şarkının anlattığı gerçek olay da buna bir örnek(katoliklerin montsegur kalesindeki kathar katliamı). ancak ben daha ziyade bu grup(british lion) ve şarkı isimlerinin özelinde klişelik bağırdığını ve ilk görüşte bir önyargı yarattığını vurgulamak istemiştim. Yoksa elbette grup üyeleri ve harris’in düz ingiliz çomarı olmadıklarını biliyorum.

    Bu arada yanlış anlaşılmasın, berbat ideolojilere sahip sanatçı/gruplar da harika müzik yapabiliyor, örneği çoktur bunu tartışmıyorum. (bkz. Nokturnal Mortum <3)

    deadhouse

    @Twat, Tabii öyle. Klişelik, İngiliz milliyetçiliği, konserlerde bayrak açmalar falan bana da şirin gözükmüyor. Yine de önceden antipati duyduğum duruma artık antipati beslemiyorum. Sempati duymasam da antipati de duymuyorum. Dediğin gibi sanat söz konusu olduğunda ideolojileri bir kenara bırakmak gerek. Sadece Iron Maiden değil, hayat görüşünü beğenmediğimiz, düşüncelerinden tiksinip ayıla bayıla dinlediğimiz bir sürü kişi var. Bu arada Katharlarla ilgili youtube’da şöyle bir video var. Sonsuz bilgiye sahipmişcesine konuşan bir hanımefendi anlatıyor. İlgilenenler izleyebilir. https://youtu.be/3_Dg6uFDDI0

    Emre Görür

    @deadhouse, NWOBHM veya genel olarak metal bir post-punk dönemi olgusu. Punk’lar ya İngiliz olmayan ya da İngiliz kültürüyle temelden sorun yaşayan işçi sınıfı kökenli tipler. Nihilist ve devrimciler. NWOBHM ise basitçe onların “düzlediği” alanda yeniden filizlenen heavy rock-metal hareketi. Bu grupların punk’lar gibi ideolojik dertleri yok. Fırsat bu fırsat deyip rock star olmaya çalışıyorlar sadece. Hareketin genel karakteri beyaz İngiliz işçi kültürünü yansıtıyor. Milliyetçi oldukları gibi punk’lara kıyasla gayet tutucular. Çıkışı itibariyle işçi barlarında bira içip futbol maçı izleyen ortalama beyaz İngiliz işçisine hitap eden bir müzik metal.
    Londra’nın en kötü mahallelerinden birinden gelen, ilk işi çöpçülük olan Steve Harris de bu ortalamayı gayet net şekilde yansıtan bir figür. Bütün NWOBHM hareketi Sounds dergisinde çıkan bir yazıyla başlar. Bu Maiden’ın da ilk kez basında kendisine yer bulduğu momenttir. Bu röportajda Harris’e punk hakkında ne düşündüğü de sorulur. Verdiği cevap betimlediğim sosyal çelişkinin ibretlik bir örneği: “Hiç sevmiyorum, çünkü benim dinime aykırı”. Tabii çok değil, 1982′de iş değişir. Artık Harris boynundaki haçı çıkarmıştır ve Number of the Beast sonrası röportajlarda “Satanist misiniz?” sorusuyla muhatap oluyordur.

  3. mahakali says:

    Siteye sürekli kötü yorum yapmak istemiyorum ama bu kadar orijinal olmayan şeylere hiç tahammülüm yok. ‘Yapmış olmak için yapmak’ bu çağın hastalığı herhalde. Hiç sevmedim yeni şarkıyı.

    Boba Fett

    @mahakali, Eğer yapan adamlar kaliteli işler yapmışlarsa klişe ve basit işler yapmalarını anlayışla karşılıyorum, bence hiç bir beğenilme kaygısı duymadan yapmak rahatlatıyor adamları.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.