# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
ABSTRACTER – Abominion
| 14.10.2021

“Yerinde olmak istemezdim” diye düşünülen insanların müziği.

Eğer bir grup black metal, death metal, crust, sludge metal ve doom metali bir potada eritiyorsa bu grubu oluşturan elemanların çocukluğunda, gençliğinde, ailesinde bir sıkıntı olması kuvvetle muhtemeldir. Zira sağlıklı hiçbir insan müziğin bu en dipteki, en karanlıkta kalmış, en çürümüş 5 unsurunu bir arada kullanmayı düşünmez, düşünse bile kendisi gibi dört kişi bulma konusunda sıkıntı yaşar. Bugün konuğumuz olan ABSTRACTER, geçmiş üyelerine de baktığımızda bu tür bir pisliğe bulaşmak isteyen 12 kişiyi bünyesinde barındırmış; leş gibi bir oluşum.

Kariyerine 2010’da başlayan Oaklandlı grup, 1 Ekim’de çıkardığı yeni albümü “Abominion”la dördüncü albümüne imza atıyor. 2015’te çıkardıkları “Wound Empire” zamanında tanıştığım ABSTRACTER’ı ne hikmetse ne albümde ne de 2018 tarihli “Cinereous Incarnate”te PA sayfalarına taşımayı düşünmüşüm. Muhtemelen düşünmüşümdür ancak bir şekilde sıra gelmemiştir. Zira PA’da ve genel olarak bu tür müziği sevenler içerisinde ABSTRACTER’ın paçoz müziğini sevecek pek çok insan olduğu ortada.

ABSCTRACTER’ı ve “Abominion”ı en yüzeysel, en düz ifadeyle betimlemek istersem, “fakir ALTARAGE’i” diyebilirim. Lakin bu “fakir” ifadesi hiçbir şekilde ABSTRACTER’ın alt seviye bir grup olduğu izlenimini yaratmasın. Bu referansı verme sebebim ABSTRACTER’ın da ALTARAGE gibi kaosa, karambole bulaşmış bir müzik yapıyor olması ancak bunu daha light bir mizaçla sunması. Daha yakın duran grupları düşündüğümde aklıma başta JUPITERIAN gibi gençlik sömüren gruplar geliyor fakat ABSTRACTER’ın farklı yüzleri içerisinde yer yer belirli bazı grupları çağrıştıran taraflar da mevcut.

Kim derseniz, yeri gelince BELL WITCH’in buhranlı boğuculuğundan; yeri gelince DOWNFALL OF GAIA’nın “doğmama vesile olan herkesin ecdadına atlayayım” şeklindeki mahvolmuşluğundan; yeri gelince PRIMITIVE MAN’vari bir en dipte olma fetişinden; yeri gelince de DEVOURING STAR’a özgü bir karanlık bağımlılığından söz etmek mümkün. Tüm bunları bir araya getirince, nereden baktığınıza bağlı olarak ortaya “bu müziği seven insan hayata 5-0 yenik/galip başlar” dedirten müziği çıkıyor.

Eğer “bir insan bu müziği seviyorsa bazı sıkıntıları vardır, çünkü normal bir birey bu müziği dinlemez” diyen taraftaysanız kendinize göre haklı olabilirsiniz. Sonuçta evet; ortada ölüm gibi, katliam gibi bir müzik var. Ancak benim gibi siz de bunun tam tersi taraftaysanız ve “bu müziği seven insanın derisi kalındır, kolay kolay düşmez” şeklinde düşünüyorsanız o zaman ABSTRACTER’ın müziği de hedeflediği konuma gelmiş demektir.

Esasında çok da uzatmaya gerek yok. Albümden nasıl bir şey beklemeniz gerektiğini yazının ilk cümlesinde söylemiştim: “Eğer bir grup black metal, death metal, crust, sludge metal ve doom metali bir potada eritiyorsa…” Bu zaten nasıl bir yıkımla karşı karşıya olduğunuzu size belli edecektir. Bu cümleyi okuduğunuzda kafanızda aşağı yukarı bir şey beliriyorsa, işte tam olarak onu duymaya ve içinizi şiddetle, yıkımla, buhranla şişirmeye hazır olun.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.43/10, Toplam oy: 14)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2021
Şirket
Sentient Ruin Laboratories
Kadro
Mattia Alagna: Vokal
Robin Kahn: Gitar
James Meyer: Gitar
G.: Bas
Justin Ennis: Davul
Şarkılar
1. Eclipse Born
2. Warhead Twilight
3. Tenebrae
4. Abyss Above
5. Lighteater
  Yorum alanı

“ABSTRACTER – Abominion” yazısına 2 yorum var

  1. Retrokafa says:

    acayip iyi bir saf black metal.allah nazardan korusun

  2. Rashid says:

    Leş gibi albüm be. Dinlerken üzerime çamur bulaştı resmen. Böyle albümlerin hastasıyız.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.