# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Eski CYNIC basçısı Sean Malone’un ölüm nedeni açıklandı, daha önce yayınlanmamış şarkı yayınlandı
04.09.2021

“Önce Reinert, sonra annesi, sonra salgın”

Ocak 2020′de henüz 48 yaşındayken hayatını kaybeden CYNIC davulcusu Sean Reinert’ın ardından, CYNIC’in üç albümünde de çalan ve özellikle “Focus“ta yaptıklarıyla sayısız müzisyene ilham veren bas gitarist Sean Malone 7 Aralık 2020′de 50 yaşındayken aramızdan ayrılmıştı. Paul Masvidal, Sean Malone’un önce Sean Reinert ardındna da annesinin ölümünden sonra çok yıprandığını, bir süre kendisiyle birlikte yaşadıktan ve moralini düzelttikten sonra Covid-19′la birlikte tekrardan dibe çöktüğünü ve bu yüzden de intihar ettiğini açıkladı.

CYNIC, “Re-Traced” EP’sinde gitar ve vokal olarak yayınlanan “Integral”ın basları Sean Malone tarafından çalınmış versiyonunu yayınladı.

Paul Masvidal, ölüm haberinin ardından “Bugün Sean Malone’un öldüğünü öğrendim. Hissizleştim ve büyük acı çekiyorum. O gerçek bir dehaydı, çok iyi bir insandı ve karşıma çıkan en iyi müzisyenlerden biriydi. Bunun onun sanatının dokunduğu pek çok seveni için şok edici bir kayıp olduğunun farkındayım, aynı şekilde benim için de öyle. Lütfen onu düşünün ve yaşadığı zamanları kutlamak için yaptığı müzikleri dinleyin” şeklinde konuşmuştu.

Malone GORDIAN KNOT ve OSI gibi başka önemli projelerde ve AGHORA, ANOMALY adlı gruplarda da yer almıştı.

Bir efsane daha durup dururken aramızdan ayrıldı. Huzur için de yat.

  Yorum alanı

“Eski CYNIC basçısı Sean Malone’un ölüm nedeni açıklandı, daha önce yayınlanmamış şarkı yayınlandı” yazısına 35 yorum var

  1. Harbiden diyecek söz yok. Neler hissederek dinledim yıllarca, defalarca. Çok üzgünüm.

  2. koca says:

    Sabah duydum ve o andan itibaren Aghora, Cynic, Gordian Knot dinlemekteyim. Büyük bir müzisyen ve büyük bir yaratıcı kaybetti dünya. Çok ama çok üzgünüm.

  3. Dysplasia says:

    Reinert – Malone efsanesi de bitti böylece.

  4. deadhouse says:

    Ne oldu bu Cynic üyelerine akıl alır gibi değil. Böyle büyük yeteneklerin erken vedası acı verici.

    Kürşat

    @deadhouse, ABD’nin boktan sağlık sistemi ve pandemi döneminde olmamızın yanında, ben yüksek ihtimalle bunun AIDS ya da herhangi başka bir STD’ye bağlı olduğunu düşünüyorum -Sean Reinert da aynı şekilde-. Bu ayıp bir şey mi? Değil elbette. Sonuçta öldüler ve bu çok üzücü ya. Masvidal başkan kendine dikkat etsin.

    koca

    @Kürşat, hocam niyetinizin bu olduğunu sanmıyorum ama eşcinsellerin STD’lere daha sık yakalanma öngörüleri 1990′lardan sonra tamamen bitti. Bunun bir şehir efsanesi olduğu saygın tıp insanları tarafından defalarca kanıtlandı. Söz konusu hastalıkları eşcinsel ilişkiye girenler değil, korunmasız ilişkiye girenler kapıyor. Eşcinsellik sizi herhangi bir hastalığa daha açık yapmaz. Cinsel aktivite sayısındaki artış bile sizi teknik olarak potansiyel hasta yapmıyor. Mesele korunmada bitiyor. Bir kez korunmasız ilişkiye girerek STD kapabileceğiniz gibi farklı bireylerle, defalarca korunmalı ilişkiye girerek STD’den uzak durabilirsiniz. ABD sağlık sistemi konusunda ise kesinlikle haklısınız.

    Kürşat

    @koca, Niyetim kesinlikle kötü değildi. Ancak sizin de dediğiniz gibi cinsel yönelimleriyle birlikte eşcinsel bireyler bunun sorumluluklarının artık daha farkındalar. Ben de bir hekimim, bulunduğu çevrede itibariyle halihazırda eşcinsel insanlar var hatta belki kendi cinsel yönelimi de o şekildeydi. Ve STD zaten çatı bir isim ve kapsadığı hastalıklardan sadece seksüel yolla da değil kan, çeşitli vücut sıvıları hatta damlacıkla bile bulaşanlar var. Ben kendisine böyle bir şey bulaşmışsa bile sehven bulaşma ihtimalini düşünerek yazmıştım.

    koca

    @Kürşat, hocam yanıtınız için çok teşekkürler. Bir hekimin bunu teyit etmesi çok daha önemli. Sağlıklı günler.

    Dysplasia

    @Kürşat, Eşcinsellerle aynı ortamda bulunduğu için std kapıp ölmek de güzel kurguymuş.

    Kürşat

    @Dysplasia, Şu yazdığın güzel bir straw man fallacy örneği ama detaylı açıklamayla uğraşmayacağım. Sonuç olarak adam öldü konuyu bulandırmanın anlamı yok, başta benim yazmam da hataydı.

    Canoir

    @koca, korunmanın öneminin yeterince bilinmediği dönemlerde eşcinseller zaten gerek olmadığı düşüncesiyle korunmadıkları için aids eşcinsellerde daha çok yaygındı bildiğim kadarıyla. Bu yüzden de toplum bunu eşcinsel hastalığı olarak damgaladı uzunca bir süre. Şimdi ise böyle bir durum yok. Hatta eşcinseller korunma konusunda genelden daha bilinçliler sanırım

    koca

    @Canoir, kesinlikle öyle, yorum için çok teşekkürler.

    Death

    @Kürşat, Sağlık sistemi??!

    Kürşat

    @Death, Hahah öyle bi şey yok gerçi, doğru.

    Death

    @Kürşat, yok konunun sağlık sistemiyle ne alakası var demek istemiştim aslında.

  5. Boba Fett says:

    Vay amk ne yıl oldu

  6. Horrendous says:

    Böyle tesadüfler başıma gelince ürperiyor ve korkuyorum. Dün tüm gece Cynic maratonu yaptım. Tokyo konserini izledim, yorumlarda defalarca Sean Malone övülmüş ve Reinart anılmıştı. Her birine hak vererek müthiş müzisyen olduğunun farkındalığıyla saygımı ve sevgimi sundum, sonra işlerimi bitirip yatıp zıbardım. Az önce uyandım, uyku sersemliğiyle telefonu elime alıp instagrama girdim, karşıma çıkan ilk fotoğrafta Sean Malone’u görünce idrak edemedim ohaa dedim ne tatlı tesadüf, saliseler sonra caption’ı okuduğumda donakaldım resmen. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Huzur içinde uyu.

  7. Berca B. says:

    48 ve 50 yaş nedir arkadaş bu yaşlarda hayat mı biter? Sadece acayip bir müzisyen olmasından değil, ayrıca bu kadar genç gitmelerinden de dolayı acayip üzüldüm.

  8. deadpig says:

    yazık oldu…

  9. Aaron says:

    HAYDAAAA!

  10. Rzeczom says:

    eminim nazım abi de çok üzülmüştür. bir kaç konuşmasında, yazısında övdüğünü hatırlıyorum.

    bas dünyası için büyük bir kayıp. çok fazla müzisyeni etkilemiş bir kişi.

  11. Rashid says:

    Abi bu ne ya. Önce Reinert şimdi de Malone. Facebook’da Masvidal paylaşımını görünce donup, kaldım öyle. “Progressive” müziğe beni sevdiren ilk gruptu Cynic. Daha dün gibi hatırlıyorum “How Could I”ın Wacken’deki canlı performans videosunu ilk dinlediğimde hissetiklerimi. Traced in Air dinlerken “3 kişi nasıl böyle bir şeyi yapmayı başarmış” diyordum kendi-kendime. Benim için çok özel bir gruptu Cynic ve o yüzden bu 3 kişinin yeri bende her zaman ayrı olmuştur. Gerçekten çok üzüldüm bu habere. Umarım Masvidal iyi durumdadır. Çünkü, adam bir yıl içinde kendisine çok yakın olan iki insanı kaybetti.

    Fırat

    @Rashid, Katılıyorum hepsine. How Could I Wacken performansını izlemeden uyuyamıyorum birkaç haftadır. Özellikle 3:54′de giren solo ve riff’i dinlerken ağlayasım geliyor.

    İzlemek isteyen arkadaşlar için:
    https://www.youtube.com/watch?v=EIG3o3KIjqk

  12. Box Up My Bones’un sözleriyle kendimi avutmaya çalışmaktan başka hiçbir şey gelmiyor elimden, sadece çok üzgünüm.

    With an open heart
    Let go of your name,
    Let go of your body,
    Let go of your mind,
    Let your self die…

  13. Fırat says:

    O kadar yetenekliler ve o kadar çok kişi kendilerinin farkında değil ki ölümlerinin haberini okumak beni bu yüzden daha da çok üzüyor. En çok da Paul Masvidal için üzülüyorum. Belki bazı problemler oldu aralarında ancak ne olursa olsun birlikte yola çıktığı iki arkadaşını aynı yıl içinde kaybetti. Huzur içinde uyuyun Reinert ve Malone…

  14. çaksu says:

    Traced in Air’i dinlemediğim yıl yoktur, ama Focus’u yıllardır dinlemiyordum. Nasıl bir şaheser olduğunu unutmuşum resmen.

    Ruhları şad olsun <3

  15. Dysplasia says:

    Daha önce açıklanmamıştı heralde ama bugün Masvidal intihar ettiğini söylemiş FB sayfasında. Annesinin ve Reinert’ın ölümü sonrası bir de Covid kapanması eklenince bırakmış gitmiş.

    Dysplasia

    @Dysplasia, https://youtu.be/woGfOQ6Ze90
    Böyle de bir şey yayınladı.

    nomoshnocore

    @Dysplasia, paul masvidal intihar etti diye okudum, kalbim bir iki saniyeliğine durdu

    enemyofgod

    @nomoshnocore, aynısı oldu.

    Dysplasia

    @nomoshnocore, Ben de ‘Yolla’ya tıkladıktan sonra farkettim anlam bozukluğunu ama çok geçti.

  16. Yiğit says:

    Ölüm haberini yeni görmüşüm gibi tekrardan üzüldüm aynı şekilde.

  17. All2 says:

    Haberi şarkıyla beraber okurken inanılmaz canım sıkıldı. Bugün death metal dinliyor olmamın sebebi Focus ve Human gibi birkaç albüm.
    24 yaşındayım ancak ben henüz lisedeyken bile 5-10 saniyelik videolar interneti sarmadığı, telefonlarda bu kadar fazla mesaj trafiği dönmediği için (belki ben asosyaldim) benim de odaklanabilme sürem şimdikine kıyasla hayli fazlaydı. Her gün yeni albümlere atlamak yerine tekrar tekrar bu albümleri dinliyordum. Müzik dinleyemediğim ders saatleri de grupların logolarını deftere çizmekle geçiyordu.
    Çok iyi albümler çıkmaya devam etse de gelecekte herhangi bir grup için benzer hislere kapılabileceğimi sanmıyorum. İnsanın 15-19 yaşlarına özel bir şey, ne şanslıyım ki o yaşları böyle efsaneler ile geçirdim.

  18. jd says:

    Kral müzisyen soyu tükendi gibi

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.