# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
TIMES OF GRACE – Songs of Separation and Loss
| 30.08.2021

Sanki bir gün çıkıp gelecek misin? Sensiz ne hâldeyim bilecek misin?

Oğuzcan Dilek (Alondate)

Evren, enerji, mesajlar yollamak, niyet etmek gibi olaylara oldum olası inanmamışımdır. Zaten son dönemlere kadar her daim kötümser, ofansif ve kara mizahtan başka bir şey bilmeyen, bardağa boş tarafından bakan, 7/24 her an depresyona girmeye müsait bir insandım. Sonra birden bire kendime, “Lan bir de öbür türlüsünü deneyelim, bakalım nasıl olacak?” diyerek 180 derece dönüş yaptım hayatımda. Modumu düşüren, bana fayda sağlamayan, tamamen zarar ziyan olan tüm insanları ve şeyleri bir bir hayatımdan çıkararak ilk adımı attım. Ruh daraltan, basiretsiz insanlara da, öyle olmaya da son!

Kısa vadedeki sonuçlarına gelirsek şimdiye kadar gerçekten hem ruh sağlığımda hem de iş ve aşk hayatımda çok pozitif şeyler yaşamaya başladım. “Ulan yoksa? Polyannacılık işe yarıyor mu? Oha!”. Belki de hepsi birer tesadüftür bilemiyorum. Her ne olursa olsun bir şeylerin değiştiğini hissediyorum ve sanki her gün daha iyiye gidiyor her şey. Yakın zamanda güzel bir haber bekliyorum. O haber gelir gelmez çalıştığım okulun damına çıkıp CB gibi öğrencilerimin kafasına çay atmayı planlıyorum. Ayrıca bu sefer bir değişiklik yapıp incelemeyi tüm şarkılara değinerek yazacağım. Allah’ım yüzümü kara çıkarma.

The Hymnn of a Broken Man ile yaklaşık 10 yıldır her türlü derdime deva olan Times of Grace çok şükür yeni albümleri ile ortamlara geri döndü. Killswitch Engage’den tanıdığımız Adam Dutkiewicz ve Jesse Leach’ın yanı sıra daha önce adı sanı pek duyulmamış bir davulcu olan Dan Gluszak ile Songs of Loss and Separation yaklaşık 2 aydır ortamlarda. Bu süre zarfında albümü sayısız kez dinledim ve gerçekten de bekleyişimin karşılığını aldım diyebilirim.

Times of Grace duygusal serseriler için Melodic Metalcore yapıyor dersek doğru olacaktır. Peki, bunu nasıl yapıyorlar? Adam Dutkiewicz inanılmaz derecede akılda kalıcı melodiler yazıp, geri vokallerde destek olurken Jesse Leach bülbül gibi şakıyıp hafiften böğürüyor, vokalleri ile bizi mest ediyor ve Dan Gluszak iyi bir davul performansı gösteriyor. Albümde 10 şarkı mevcut ve 48 dakikalık bir oynatma süresi var. Bu seferki albüm ilk çalışmalarına göre o kadar kolay ve tek seferde kavranılacak, alışılacak bir albüm olmamış. İlk tur bittiğinde en azından birkaç şarkı aklınızda kalıyor fakat dediğim gibi tam olarak idrak edebilmek adına en azından iki-üç kez albüm dinlenmeli. Peki, harcayacağınız o kadar vakte değecek mi? Kesinlikle.

The Burden of Belief albümün açılış ve en kolay hatim edilen şarkısı. Girişteki gitar bölümü, Jesse reisin şeker gibi vokalleri, şarkının zihne kazınan nakaratı derken dinleyiciyi tavlama konusunda oldukça başarılı bir iş çıkarıyor. Mend You da aynı çizgide devam ediyor. Fakat Rescue ile Jesse Bey sert vokallerini konuşturmuş. Bu şarkıdaki gitar ve davul komboları da oldukça güzel. Far From Heavenless’a gelirsek yoğun bir Doom Metal havası mevcut.

Bleed Me özellikle sözleri ve nakaratları bakımından çok duygusal bir şarkı olmuş. Buradaki gitar tonunu bir ayrı beğendim. Medusa albümün en ağır ilerleyen ve kasvetli şarkılarından biri. Hem vokal tarzı hem de ana melodisi bakımından oldukça depresif. Currents benzer bir çizgi ile bolca haykırmalı, isyan etmeli bir eser. To Carry The Weight inanılmaz güzel bir şarkı. Bulunduğunuz ruh haline göre sizi fazlasıyla etkileyebilir. Çok tehlikeli, dikkatli olun. Jesse reisin yağ gibi akıp giden temiz vokallerine bir kez daha hayran oluyor insan burada. Cold benim kişisel favorim. Kardeşim ben bu albümden tek bir şarkı dinleyeceğim ve ona göre kararımı vereceğim diyorsanız hemen Cold’u dinleyin. Baştan sona etkileyici bir parça olmuş. Forever ile de mezara son çivi çakılıyor. Bu şarkının sözlerini bir türlü zihnimden atamıyorum.

Why can’t you see,
We were meant to be
You can’t run away,
From your destiny

Songs of Loss and Separation özünde melodik ve melankolik bir çalışma. Vurdulu kırdılı albümlerden kaçıp nefes almak isteyenler için çok güzel bir mola durağı. Bu tarzı sevenler için ise uzun bir süre dinlenecek emek dolu kaliteli bir albüm. Ayrıca bunu sevenler grubun ilk albümüne de muhakkak bir göz atsın derim.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.85/10, Toplam oy: 13)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2021
Şirket
Wicked Good Records
Kadro
Jesse Leach: Vokal
Adam Dutkiewicz: Gitar, bas, geri vokal
Dan Gluszak: Davul
Şarkılar
1. The Burden of Belief
2. Mend You
3. Rescue
4. Far From Heavenless
5. Bleed Me
6. Medusa
7. Currents
8. To Carry the Weight
9. Cold
10. Forever
  Yorum alanı

“TIMES OF GRACE – Songs of Separation and Loss” yazısına 1 yorum var

  1. bardetto says:

    kritik için teşekkürler. diğer albümü ucundan kıyısından dinlemiş biri olarak, kulak kabarttığım kadarıyla bu albümün daha önde olduğunu söyleyebilirim.

    her iki albümü de zevkle dinleyeceğim.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.