# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
KEVIN MACLEOD
| 26.08.2021

Tanrısal.

Deniz Güneş (deadhouse)

Kevin Macleod, 1972 yılında dünyaya gelen ilerici ve ufuk açıcı, Wisconsin doğumlu Amerikalı bir müzisyen. Kevin Macleod, 2000′den fazla şarkı bestelemiş durumda. Telif hakkı yasasını gülünç bulduğundan ötürü eserlerini Creative Commons aracılığıyla yayımlıyor. İsteyen herkes lisans hakkını belirttiği sürece Kevin Macleod’un müziklerini kullanabilir. Filmlerde, video oyunlarında, Youtube’da milyonlarca video’nun arka fonunda müziği kullanılıyor. Oyun oynuyorsanız, film delisiyseniz, Youtube’da yeterli vakit geçiriyorsanız, bir şekilde Kevin Macleod’un müziklerini dinlemişsinizdir.

Bir beste makinesi olan Kevin Macleod için müzisyenlik çocuk oyuncağı gibi. Müziğin bug’ını bulmuş bir insan Kevin Macleod. Müziği, Klasik müzik, Film müziği, Elektronik müzik, Kütüphane müziği, Prodüksiyon müziği olarak adlandırılıyor. New Age, Medieval müzik, Gizemli sırlar ve Kayıp uygarlıklar müziği olarak tanımlayanlar da var. Bu boş muhabbeti bırakıp türler üstü bir insan olan Kevin Macleod’un müzik sanatıyla alay edercesine, nasıl bu kadar başarılı olduğuna bir bakalım.

Kevin Macleod ilhamını nereden alıyor? Cebini doldurmak gibi bir derdi olmayan bir insanın kendini sanatına adadığı vakit neler olabileceğiyle ilgili muhteşem bir örnek teşkil ediyor Kevin Macleod. Şurası kesin ki Kevin Macleod saf bir yetenek. Çalışma, ilham kendisi için ikincil şeyler. Sen git binlerce beste yap, neredeyse içlerinde kötü bir şarkı yer almasın. Yüzlerce bestesini dinlemiş biri olarak kendisini modern zaman müzik tanrısı olarak adlandırıyorum. Google’da kendisiyle ilgili arama yaptığınızda çok bilgi yok. Kendisiyle ilgili hayranlarının bağışlarıyla çekilmiş bir belgesel ve belli başlı bazı bilgilerden ziyade pek fazla bilgi yer almıyor. Böylesine bir müzik dehası çok daha fazla ilgiyi hak ediyor. Saçma telif hakkı yasalarına meydan okuyan, belli ki büyük dertleri olan inanılması güç bir karakter Kevin Macleod.

Kevin Macleod, müziğinin analizi yapılabilecek biri değil. Birbirinden farklı onlarca, kendi başına bağımsız türde müzik icra ediyor. Video oyunu müziğinden, Klasik müzik ve Neo-folk müziğine, Tekno-Punk tarzından, Rock altyapılı etnik progresif müziğe kadar Kevin Macleod yelpazesi en geniş müzik insanı olabilir. Aklınıza gelebilecek her türden müzikte Kevin Macleod müzik besteleyebilir.

Bir tema bakışı yaparsak kendisi, modern zamana, teknolojiye ve uzay çağına uyum sağlamış, ancak binlerce yıl önce yaşamış uygarlıklarla da çokça vakit geçirmiş özel bir ruh. Ve bunu müziğine yedirmede oldukça başarılı.

Kevin Macleod tüm bu övgüye değer büyük işlerine rağmen oldukça mütevazi bir karakter. Müziği zengin olmak için yapmıyor. Milyarlarca insana müziğini ulaştırıyor. Bu dünyaya madde dünyası olarak bakmıyor. Yaşamın değerli olduğunu ve ölmeden önce geriye baktığımızda yaşamımızın anlamlı mı olduğunu ya da boşa mı yaşadığımızı sorgulamamızı sağlıyor. Kevin Macleod’un binlerce bestesi var. Dinlediklerim arasında bırakın kötüyü, vasat olana bile rastlamadım. Tam tersine çok etkili, çok değerli eserler. Dinlerken bu adam bu şarkıları nasıl bu kadar rahat icra etmiş diye şaşırıyorsunuz. Gerçekten inanılır gibi değil. Dünya, Kevin Macleod gibi iddiasız ama derin, değerli insanların yüzü suyu hürmetine varlığını devam ettiriyor.

Gelmiş geçmiş en üretken müzik insanlarından olan Kevin Macleod’un deniz derya müzik dünyasına misafir olup güzel anlar geçirmek istiyorsanız, bu ilham verici insana kulak verin.

Albümün okur notu: 12345678910 (6.29/10, Toplam oy: 21)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
1996-...
Şirket
Kadro
Kevin Macleod
Şarkılar
2000'den fazla beste
  Yorum alanı

“KEVIN MACLEOD” yazısına 6 yorum var

  1. Murad says:

    Kritik için teşekkürler, arada böyle farklılıklar da iyi geliyor.

  2. Vertax616 says:

    Sneaky Snitch’i evvelden duymuşum hatta aklıma gelmedi duyduğum video daha düşünürüm üstüne gün boyu. Böyle bir içerik görmeyi beklemiyordum, okudukça saygı duydum Kevin abime, yazı için teşekkürler…

  3. Berke says:

    Özellikle savaş temalı eserlerine bayıldığımı belirtmeliyim. Mapping videolarında şarkıları çok sık kullanılır.

  4. Kendisinden hiç haberdar değildim, ama yazıyı siteye koyarken tesadüfen bir şarkısının bir yerini duydum ve şu videonun 1.21′de başlayan kısmındaki müzik olduğunu hatırladım.

    https://youtu.be/gNDvpPsYDNM

    Dünyanın en saçma videosu evet.

    Rust in Peace.

    @Ahmet Saraçoğlu, ahahahaha ben niye buna bu kadar güldüm :D manyak adam ölecek

  5. Jonni says:

    Youtube’u tek başına besleyen adam bu. Sitenin girişine resmi asılmalı. Az biraz bile yerli/yabancı youtuber videosuna maruz kalmış her insan farkında olmadan Kevin Macleod müziğine denk gelmiştir. Yaptığı müziklerin çeyreğinden telif kazansa şimdi milyonerdi, harrbi sanatçı olduğu için öyle bir derdi de yok.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.