# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Eski SLIPKNOT davulcusu Joey Jordison 46 yaşında hayatını kaybetti
28.07.2021

Eski SLIPKNOT davulcusu Joey Jordison 46 yaşında hayatını kaybetti. jordison’ın ölüm sebebi henüz açıklanmadı.

SLIPKNOT’la birlikte ekstrem metal davulculuğunu ana akım müzik piyasasına sokmasıyla bilinen Jordison için pek çok müzisyen taziye mesajı yayınladı. SLIPKNOT üyeleri de sosyal medya hesaplarından siyah kare paylaşarak Jordison’ın ölümünden duydukları üzüntüyü ifade ettiler.

Yaratıcı davul yazımıyla pek çok davulcuya ilham veren Jordison’ı saygıyla anıyoruz.

Huzur içinde yat.

  Yorum alanı

“Eski SLIPKNOT davulcusu Joey Jordison 46 yaşında hayatını kaybetti” yazısına 35 yorum var

  1. Erhan says:

    Hayatımda dinlediğim ilk öküz davulcu, uzun bir müddet twin pedalı sadece kendisinin kullandığını sanıyordum. Aşırı şahsına münhasır bir tarzı vardı. Çok üzüldüm gerçekten.

  2. Rzeczom says:

    sabahları kahvaltı ederken ara ara eyeless parçasını 20 sene evvel bir konser sırasında kamera arkası davul görüntülerini seyrederek izlerdim.

    SLIPKNOT bana bu müziği sevdiren gruptur. Corey’den sonra en sevdiğim ikinci üyeydi. Şüphesiz müzisyenlik anlamında da grubun en iyisiydi.

    Gruptan habersizce atıldıktan sonra her ne kadar başka gruplarla ile bir şeyler yapmaya çalışsa da bir türlü tutmadı.

    Hastalıktan artık davul çalamaz hale gelmişti ama ona rağmen tek başına mücadelesine devam edip hastalığı yenerek hem müzikal yolculuğuna hem de hayatına devam etmeye çalıştı ve başardı.

    Özellikle Corey ve Shaw’ın üzerinde büyük ahı var bu adamın. Çok üzücü bir haber cidden. Bu kadar erken yaşta ayrılmasaydı aramızdan keşke.

    yeteneğin ve performansınla her zaman çok iyi bir davulcu; kişiliğin ve tarzınla da nevi şahsına münhasır bir metalci olarak anılacaksın.

    https://www.youtube.com/watch?v=z4-EAK0VEV4

  3. 1999′da üniversiteye başladığımda kaldığım evde internet yoktu. Bir yerlerden Wait and Bleed’i dinleyip bayılmıştım. Ardından da albümün tamamını indirip dinlemiştim. Slipknot o sıralarda ortalıkta olan hiçbir şeye benzemiyordu. Özellikle davulları çok başarılıydı ve grubu bu konuda tebrik etmek istemiştim. Okulun internet kafesine gidip http://www.slipknot1.com adresine girmiş, mesaj kutusuna davulcunun çok iyi olduğuna dair bir şeyler yazmıştım. O sıralarda henüz büyümemiş olsalar da Slipknot üyeleri çok büyük ihtimalle o yorumları okumuyordu, okumayacaktı ama içimden yazmak gelmişti.

    Hiçbir zaman bir Slipknot hayranı, dinleyicisi olmadım. Baştan sona dinlediğim albümlerinin sayısı 1 ya da 2, ama Joey Jordison hakikaten bu tarz bir davulculuğu geniş kitlelere taşıma noktasında çok önemli bir isimdi.

    Huzur içinde yatsın.

  4. Agrypnie says:

    Joey jordison eşsiz bir davulcuydu gerçekten.Cok üzüldüm duyunca.Huzur içinde yatsın, slipknot ın bugünlere gelmesinde en çok payı olan kişilerden biridir ayrıca.

    Son olarak paragraftaki Slipknot ekini anlayamadım ben ya.Slipnat diye okunmuyor mu ben mi yanlış biliyorum veya kesme işaretinden sonraki ek yanlış mı yazıldı ?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Agrypnie, “SLIPKNOT’la” yazmakla “SLIPKNOT ile” yazmak arasında kalıp “SLIPKNOT’le” yazmışım. Düzelttim sağ ol.

  5. ismail vilehand says:

    22 yıldır dinlediğim, Iowa albümü ile müzik zevkimi kökünden değiştiren gurubun davulcusu, ergenlik kahramanlarımdan biriydi.

    Böyle çocukluğuma damga vuran adamlar gittikçe kendimi çok kötü hissediyorum. Sanki ben de adım adım sona yaklaşıyormuşum gibi geliyor.

  6. deadhouse says:

    “Joey Jordison diye bir davulcu var, adam süper çalıyor, baksana, mükemmel davulcu lan.”

    Davulu sevdiren insanlardandı. Ruhun huzur bulsun.

  7. Dysplasia says:

    Kendisini ergen yıllarımda hareketli davul platformuyla yaptığı şu şov ile tanımıştım ve her ne kadar Slipknot’la pek bir ilişkim olmasa da kendisini severdim, sayardım.
    https://youtu.be/tUibKh0Z–c

  8. Berca B. says:

    Dün akşam tam yatmaya hazırlanıyordum ki bu haberi gördüm, uykudan eser kalmadı. Bütün o çocukken emule’den saatlerce indirdiğim ve yüzlerce kez izlediğim Conan’daki Heretic Anthem videoları, Slipknot’ın internet sitesinde manasızca gezindiğim saatler gözümün önüne geldi. Ergenken kulağımda Roadrunner United, yürüdüğüm dershane yolları geldi. Şimdi de birdenbire gitti adam. Valla en çok koyan ölümlerden oldu bu.

  9. osman says:

    Bu güne kadar burada gördüğüm ölüm haberlerine pek üzülmedim çünkü uzaktan duyduğum belki bir şarkılarını bildiğim gruplardı.Ama slipknot gençliğimde dinlediğim ilk metal gruplarından biri yaşım 36 ve ben bu grupla büyüdüm. Ölmesine çok üzüldüm. Umarım intahar ya da madde kullanımı değildir.

  10. P L A G U E says:

    “Olum herif manyak twin atıyo laaan”

    Çok üzücü, sabah haberi görünce donup kaldım. Şu an ne desem boş aq sikeyim böyle işi.

  11. nomoshnocore says:

    Blast beatleri ana akıma taşıyan davulcuydu, ben dahil milyonların üstündeki etkisi tartışılamaz. Ortaokul yıllarımın kahramanını, beni davula başlatan kişiyi kaybettim :/

    Erhan

    @nomoshnocore, Blast beat denilen şeyi hayatımda ilk kez Three Nil şarkısında duymuştum. JJ’yi o kadar çok seviyordum ki slipknot’u unutmaya başlamama rağmen bile sırf onun hatırına dinlemeye uzunca bir süre devam etmiştim.

    JJ’nin ne kadar allahsal bir davulcu olduğunu öğrenmek isteyenler Vol3 Albümüne bakabilirler.

    Candaş

    @nomoshnocore, Ben de blast beatin ne olduğunu Iowa albümünü ilk dinlediğimde öğrenmiştim, gerçekten çocukluk kahramanım öldü, çok üzgünüm :(

  12. Evrim Eren says:

    Çocukken metal müzik denince gözümün önüne joey jordison’ın maskesi gelirdi. Önce Alexi şimdi Joey… Gerçekten çok üzgünüm sevdiğimiz insanlar neden bu kadar erken gidiyor anlamıyorum. ne diyebilirim ki
    Huzur içinde uyu :(

  13. enemyofgod says:

    Haydaaa, bu ne böyle haftanın ikinci ölüm haberi. Hem de daha gençken. Çok üzüldüm.

    https://www.youtube.com/watch?v=zRS9uKs3Rlk

  14. Negro Lupus says:

    Yemin ediyorum hüngür hüngür ağlıyorum şuan 😭😭😭 nedir bu metal müziğin cenabetliği?? Neden hep gencecik yaşta gidiyorlar ? 😭 Son 2 yılda Riley Gale, Lars Petrov, Alexi Laiho ve şimdide Joey Jordison aramızdan ayrıldı :((((( lanet olsun hiçbirşey diyemiyorum nutkum tutuldu keşke dünyaya bir meteor çarpsa da hepimiz topyekûn silinsek yeryüzünden amk 😭😭😔

  15. PA açıldığında beri şu haberleri yapmışız:

    - EYEHATEGOD davulcusu hayatını kaybetti
    - Eski IRON MAIDEN davulcusu Clive Burr hayatını kaybetti
    - LORDI davulcusu 38 yaşında hayatını kaybetti
    - MANOWAR davulcusu Scott Coumbus hayatını kaybetti
    - Nick Menza sahnede kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
    - Eski MOTÖRHEAD davulcusu Phil Taylor hayatını kaybetti
    - WEEDEATER davulcusu hayatını kaybetti
    - Vinnie Paul’ün uykusunda kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği açıklandı
    - WORMED davulcusu 28 yaşında hayatını kaybetti
    - INTERNAL BLEEDING, yangında ölen itfaiyeci davulcusu Bill Tolley’nin anısına yeni single’ını yayınladı
    - Efsane RUSH davulcusu Neil Peart hayatını kaybetti
    - CORROSION OF CONFORMITY davulcusu Reed Mullin hayatını kaybetti
    - CYNIC davulcusu Sean Reinert 48 yaşında hayatını kaybetti
    - Eski SLIPKNOT davulcusu Joey Jordison 46 yaşında hayatını kaybetti

    İlkini 2011′de yapmışız. 11 yılda 14 davulcu kaybı haberi. Bu sadece haberini yaptıklarımız, daha niceleri aramızdan ayrılmıştır. Çoğu da epey genç yaşta. Diyecek bir şey yok.

    Rzeczom

    @Ahmet Saraçoğlu, Nick Menza’nın ölümü bunların içerisindeki en ani olanıydı.

    konser esnasında, seyircilerin gözü önünde ölmüştü. çok üzücüydü.

    Erhan

    @Rzeczom, Ankara Gölbaşındaydim. Arkadaşımla buluşacaktim ama çok fena ekilmistim. El mecbur geldiğim onlarca kilometreyi tekrar kat edip otobüse bindim ve PA’yi açtığım da Nick Menza haberini gördüm. Daha kötü bir gün olamaz amk dediğimi hatırlıyorum.

    enemyofgod

    @Ahmet Saraçoğlu, Yarısı sadece son 3 sene içerisinde.

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu, Davullara bir şey mi karıştırıyorlar lan..

  16. hickdead says:

    joey’i bir gün yeniden slipknot’la göreceğimize dair inancım tamdı. içimde hiçbir kuşku yoktu adeta… bu adam olmasa muhtemelen bugün bu müziği dinliyor olmazdım. çok da bir şey yazasım gelmiyor, iyi ki geçti bu dünyadan.

  17. Raddor says:

    Yıllardır sağlık durumu kötüydü. Izdırap çekerek devam ediyordu hayatına diye biliyorum. Slipknot meselesinde de; ben hem onun hem de grup üyelerinin ayrılık olmasını istemediğini ancak hastalığından dolayı gitmek zorunda kaldığını kendisinin anlattığı bir röportajdan okumuştum. Sağlığından söz etmemelerini rica etmiş arkadaşlarından. Onlar da sözünü tutarak hiçbir açıklama yapmamışlar Joey’nin ayrılma sebebi hakkında. O nedenle grupla arasında mesele olduğunu düşünmemiştim ancak sonrasındaki detayları bilmiyorum. Umarım huzur içindedir şimdi.

    Facebook’un ilk zamanlarında arkadaşlarımın yarısı bu adamın soyadını taşıyordu. Levent Jordison, Ramazan Jordison… Ver dese verecek adamlar tanıyordum yani. Ahtapot derdik hatta kendi aramızda. Hepimizin hayatına bir şekilde dokunmuş. Hoşçakal reyizz 🤘🏻

  18. atilla says:

    ben de birçok dinleyici gibi slipknot’la tanımıştım joey jordison’ı. çok slipknot dinlemediğim için sürekli takip etmedim ama ayrılmasına şaşırdığımı hatırlıyorum (sonra ciddi sağlık problemleri olduğunu öğrendiğimde üzülmüştüm). kurucusu olduğu ve yer aldığı murderdolls, scar the martyr, sinsaenum, vimic gibi grupları beğenerek dinledim (yanlış hatırlamıyorsam murderdolls grubunun kurucu davulcusu ben graves’de genç yaşta hayatını kaybetmişti). hala aklıma estiğinde murderdolls açar dinlerim. joey jordison birçok insanı etkilemiş ve kalplerinde iz bırakmış bir isim.

  19. Candaş says:

    Nee? Huzur içinde yatsın gerçekten şok oldum bu haberle. Çok kötüsün 2021 :(

  20. Aaron says:

    Mike Howe de olmus yahu.

  21. Ouz says:

    Metale yeni başladığım dönemde arkadaşlar arasında dönen Dave Lombardo vs Joey Jordison, Lars Ulrich vs Joey Jordison muhabbetleri canlandı bir an gözümde. Slipnot’ın müzikal şok ediciliğinde katkısı çoktu. Huzur içinde uyusun.

    Bu arada Joey Jordison haberlerine bakarken, geçtiğimiz günlerde Kansas grubundan Robert Eugene Steinhardt’ın da vefat ettiğini öğrendim. Üzüntüm x2 oldu. Rock/metal dünyası için tam bir yaprak dökümü oldu bu sene. Çok yazık.

  22. Murad says:

    Bana metali sevdiren gruplardan birinin en kilit üyelerinden birisiydi, Slipknottan ayrılma şekli ve sonradan ortaya çıkan polemikler beni çok üzmüştü, dönen platformda davul çalışı benim için metal müziğin en ikonik anlarından birisidir. Huzur içinde uyusun.

  23. Spacedementia says:

    Dünya inanılmaz bir yetenek kaybetti. Ortaokul yıllarımda saatlerce davul videolarını izleyip bir insan nasıl da bu denli drum machine mertebesine ulaşabilir diye düşünceler kafamı kurcalardı. Zira dinlediğim ilk ekstrem metal davulcularından biriydi ve timingi inanılmaz şaşmaz bir düzeydeydi. Kısacası god leveldı ve sırf bu bile Slipknot i dinlemesi epey keyifli hale getiriyordu benim için. Haberi duyunca büyük bir boşluk oluştu içimde, YouTube’dan All Hope is Gone isolated drum track yazıp dinlemeden edemedim. Anılar depreşti, hüzünlendim, saygım bin kat daha arttı. Umarım huzur içerisindesindir Joey…

  24. Aura magula says:

    Tüh bee çok kötü oldu slipknot dinlediğim ilk birkaç metal grubundan biridir. Huzur içinde yatsın:(

  25. Ömer Kus says:

    Disasterpieces DVD’sindeki davul solosunu zamaninda Limewire tarzi platformlardan uzun ugraslar sonucu indirip agzimiz acik izledigimiz gunler hala aklimda.
    Cidden ikonik birisiydi, cok genc ölmus. Huzur icinde yatsin.

  26. Necrobutcher says:

    Paul Gray öldüğünde de üzülmüştüm ama bu adamın gidişi cidden bende şok etkisi yarattı. gerçek bir idoldü. dünyada kaç bin genç bu adam sayesinde davula başlamıştır kim bilir… (gray öleli 11 yıl olmuş……)

    Dysplasia

    @Necrobutcher, Türkiye Sonisphere konserinde Paul Gray yerine eleman almamışlardı da adamın sahne kıyafetini sahneye koymuşlardı. O zamanlar benim de Joey Jordison dışında grupla hiç alakam yoktu ama hem bu yaptıkları şey hem de performansları hoşuma gitmişti. Amma velakin sonrasında ne kadar dinlemeye çalışsam da müziklerine ısınamadım o ayrı.

  27. Thorns says:

    Olum bu adamlar niye boyle erkenden gocup gidiyo ?

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.