# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
NORDJEVEL – Fenriir EP
| 17.05.2021

Alfa kurt.

Underground düzlemde bir süpergrup olarak görmek istersek o şekilde görebileceğimiz bir grup olan NORDJEVEL’la birlikteyiz bugün. Kadrosunda mevcut ve eski DARK FUNERAL, RAGNAROK, MYRKSKOG, MORBID ANGEL üyelerini barındıran bu grup, kendi adını taşıyan ilk albümünden bu yana black metalin en kaliteli işlerinden bazılarını bize sunmakta, ortalığı karanlığa bulamakta.

Yıllar içerisindeki bazı kadro değişiklikleri sonrasında, şu anda tesadüf şekilde adı D ile başlayan 4 tane ruh hastasından oluşan NORDJEVEL, ne mutlu ki üretkenlik konusunda gayet tatminkâr bir noktada duruyor. Geçen 6 yıla 2 albüm, 2 EP ve bir de split sıkıştıran Norveçli grubun son çalışması da şu anda yazmakta olduğum “Fenriir” EP’si.

İşi gücü Şeytan gibi gözükse de genel bir karanlık ve kötülük çerçevesinde ilerleyen NORDJEVEL, bu kez İskandinav mitolojisinin meşhur dev kurdu Fenrir’i referans kabul ederek bize 5 adet şarkı sunuyor. Bundan 16 yıl önce Kanada’da okumak için hazırladığım portfolyomdaki resimlerden birinde bu Fenrir adlı arkadaşı çizmiş, çizmeden önce de kendisiyle ilgili detaylı bilgi edinmiştim. Dileyenler görsellerini aratarak Kuzey mitolojisinin bu en yakışıklı kurdunu daha detaylı olarak görebilirler. NORDJEVEL’e geldiğimizde, adamlar bu EP özelinde daha önce yaptıkları vahşetin bazı noktalarda kırıldığı ve bir şekilde Kuzey motiflerini hissettiren türde bir şey yapıyorlar. Viking metal, pagan metal demeyeceğim ama şu ana kadarki albüm ve EP’lerdeki tavizsiz mutlak black metal zehri içerisinde kendini belli eden bir kuzeylilik bilinci de kendini hissettiriyor. MITHOTYN’vari diyeyim konu kapansın.

EP’ye adını veren şarkının akabindeki “Gnawing the Bones” bence EP’deki en dehşet, en acımasız şarkı. Özellikle bu şarkıda Dominator’ın gruba katılmış olmasının ne kadar harika bir şey olduğunu bir kez daha idrak ediyoruz. Kendisi bana kalırsa günümüzün en üstün, en dominant, en insan yiyen black metal davulcusu. EP’ye adını veren şarkı ve “Rovdyr”deki beste yapıları akıllar DARK FUNERAL’ın “Where Shadows Forever Reign”ini getiriyor, ki o albümdeki davullardan da ne hikmetse Dominator sorumlu. Yukarıda da dediğim gibi NORDJEVEL bu şarkılarda, albümlerindeki zehri %10 kadar azaltarak daha tane tane bir beste anlayışı sergiliyor.

Kalan iki şarkıdan biri POSSESSED cover’ı “Fallen Angel”, ki NORDJEVEL burada da şarkıyı kendine benzeterek albümdeki en hızlı blast’lerden bazılarını döşemekten geri durmuyor. Bence mükemmel bir tercih, mükemmel bir cover. Son sırada ise ilk albümdeki muazzam şarkı “Det ror og ror”un Brutal Assault 2019 performansı var. Kayıt ve icra açısından uzun zamandır duyduğum en kusursuz performanslardan biri. Tek kelimeyle dehşet çalıyorlar ve belli ki ortalığı yıkıp geçiyorlar.

Tüm bunlar bir araya gelince ortaya gayet doyurucu bir 23 dakika çıkıyor. Son birkaç aydır uzun zamandır olmadığım kadar yoğundum ve bu yazı da benim 2 haftadır yazabildiğim ilk inceleme. Özellikle son 2 haftada bu yoğunluğum tavan yaptı ve neden bilmem, bu süreçte içimden sadece black metal dinlemek geldi. 2 haftadır sadece NORDJEVEL, DJEVEL, DARK FUNERAL, HORNA, CRAFT, TAAKE, INFERNO, KAMPFAR gibi grupları dinliyorum ve bunlar arasında da en çok dinlediğim 3 şarkı bu EP’nin ilk 3 şarkısı diyebilirim. EP çıktığından beri (son bir haftadır) siz deyin 35, ben diyeyim 40 kez bu EP’yi dinledim ve şu an bile doymuş değilim.

“Fenriir” uzun zamandır dinlediğim en iyi black metal EP’lerinden biri ve NORDJEVEL’le tanışma konusunda da son derece iyi bir tercih olacaktır. Bugüne dek hiç NORDJEVEL dinlemediyseniz, yazıdaki “Gnawing the Bones”u dinleyin, sizi nasıl bir grubun beklediğini zaten göreceksiniz.

Albümün okur notu: 12345678910 (7.33/10, Toplam oy: 21)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2021
Şirket
Indie Recordings
Kadro
Doedsadmiral: Vokal
Destructhor: Gitar
Valla: Gitar
DezeptiCunt: Bas
Dominator: Davul
Şarkılar
1. Fenriir
2. Gnawing the Bones
3. Rovdyr
4. Fallen Angel (POSSESSED cover'ı)
5. Det ror og ror (Live at Brutal Assault 2019)
  Yorum alanı

“NORDJEVEL – Fenriir EP” yazısına 7 yorum var

  1. crowkiller says:

    grubun son 2 albümünde anlamsız bir metalcore soundu var, ilk album iyiydi ama sonra sıçtılar

  2. P L A G U E says:

    Dominator yine hayvanlık yapmış olsa da ilk 3 parça + coverı hiç beğenmedim. Gerçi ep olduğu için zaten bi beklentim de yoktu. Çok daha iyilerini yeni full albümde bekliyorum.

  3. Alondate says:

    Asiri asiri iyi olmus bu EP. Benim de herkes gibi ilk album favorim fakat cok saglam is cikarmislar burda da.

    Dominator reisin en sevdigim albumu Angelus Exuro pro Eternus. O albumdeki davullari aklimdan cikaramiyorum. Belki de hayatimda dinledigim ilk bm albumudur o yuzden :))

  4. Noumena says:

    İlk 3 şarkı o kadar iyi ki cover şarkı kulağıma zayıf geliyor her dinleyişimde :D

    Köpekler.. (or you fucking Hellhounds..)

  5. “Gnawing the Bones” dinleyip oturduğum yerde kuduruyorum.

  6. “Gnawing the Bones” dinleyip oturduğum yerde çıldırıyorum.

  7. Noumena says:

    Oturduğum yerde çıldırıp “Gnawing the Bones” dinliyorum.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.