# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
THE LION’S DAUGHTER – Skin Show
| 13.04.2021

Dünyanın en tuhaf görünüşlü hayvanlarından biri olan Halep keçisine merhaba deyin.

Oldum olası hayvanlara meraklı biri olmuşumdur. 6-7 yaşındayken La Fontaine Masalları kitabının resimlerine bakar, sonrasında da televizyonda karşıma çıkan tüm belgeselleri büyük bir heyecanla izleyerek veteriner olacağım günlerin hayalini kurardım. Eğitim sistemimiz sağ olsun bir anda değişen sistem nedeniyle veteriner olma şansı bulamamış olsam da hayvanlara yönelik merakım günümüzde de devam ediyor.

Hayvanlar ve metal denince akla gelen ilk canlı elbette ki keçiler. Şeytan’la özdeşleştirilmesi sayesinde keçileri metalin ekstrem türlerinin tamamında öyle ya da böyle görebiliyoruz. Tüm hayvanların olduğu gibi keçilerin de sayısız farklı türü var. Bazısı 89 derecelik dağlara koşarak tırmanıyor, bazısı insan gibi çığlık atıyor… Bu türlerin en ilginçlerinden biri de Suriye, Filistin, Ürdün ve Lübnan’a özgü bir tür olan Halep keçisi. İngilizcesi “Damascus goat”, yani “Şam keçisi” olmasına rağmen o coğrafyanın pek çok yerinde görülen bu hayvan Türkçeye Halep keçisi ve bazen de Şami keçisi olarak geçmiş.

Yazının ilk iki paragrafını, hele ki bahsetmekte olduğumuz grubun adında “aslan” ismi olmasına rağmen neden bir keçi türüne ayırdığıma gelince, bu keçi aynı THE LION’S DAUGHTER gibi türdaşlarına benzemeyen ve çok net şekilde “bu nasıl keçi?” dedirten bazı özelliklere sahip.

Öncelikle burnu ve alnı çıkıntılı, hatta bazen köşe oluşturacak şekilde birleşik. Tıpkı THE LION’S DAUGHTER’ın sludge metali black metalle harmanlayarak “blackened” sıfatıyla sunması gibi. Boynuzları yok; tıpkı THE LION’S DAUGHTER’ın black metalin sivri, can yakan tarafıyla ilgilenmiyor olması ve türü sadece bir tat olarak kullanması gibi.

Referans madenini buldum, devam ediyorum. Halep keçisinin kafasıyla çok orantısız büyüklükte kulakları var. Fotoğraflarda farklı kulaklar görüyorsunuz çünkü genelde kulaklarını kesiyorlar. Yetişkin dişiler ise bu türün alametifarikası olan yüksek süt üretimini sağlayan DEVASA, pabuç gibi memelere sahip ve evet, tıpkı THE LION’S DAUGHTER’ın tüm blackened sludge metal karakterine rağmen müziğine çok etkin, ön planda klavyeler ekliyor oluşu gibi.

Grup, müziğindeki atarlı karaktere tezat oluşturacak şekilde, seksenler ve doksanların gotik rock gruplarını anımsatacak düzeyde yoğun klavyeler kullanıyor ve THE LION’S DAUGHTER’ın kimseye benzemeyen sound’u da bu sayede oluşmuş oluyor.

Bu noktada, aşağıdaki arkadaştan da görüleceği üzere, “kimseye benzememek” ile “bir şeye benzememek” arasında çok da kalın olmayan bir çizgi var.

Kimi dinleyiciler grubun müziğindeki farklı dinamikleri ve tatları “naalaaka” şeklinde yorumlayabilirler. Zaten bu yazının tüm iskeletini Halep keçisinin sıra dışı görünümü ve özellikleri üzerine kurmuş olmam da bundan kaynaklanıyor. Grup “Skin Show” boyunca temelinde sabit bir anlayışı, bazı beklenmedik dokunuşlar eşliğinde sunuyor. Bu noktada grup bazılarınca çok ilginç, kimilerince de saçma fikirlerin bir arada kullanılması olarak değerlendirilebilir.

Şahsi kanaatim THE LION’S DAUGHTER’ın enteresan denebilecek bir müzik yapmanın yanına yaklaşması ancak başta akılda kalıcılık olmak üzere kimi departmanlardaki eksikliklerden ötürü belli bir “oha lan bu nasıl grup” noktasına gelememesi. Albümde güzel bölümler, fikirler var ve sevenin gerçekten seveceği bir karakter ortaya koyuyorlar. Ama yine de birtakım konularda geliştirilmesi gereken yanlar olduğunu da ortada.

Halep keçisinin bazı keçi yarışmalarında en güzel keçi ırkı seçildiği düşünüldüğünde, THE LION’S DAUGHTER ve “Skin Show”u çok beğenenlere de “mal mısın bunun nesini beğendin?” demek haksızlık olur. Bence siz bu keçi konusunda ne düşünüyorsanız gruba karşı da o tavrı takının.

“Hayatımda bundan çirkin hayvan görmedim senin tipine sokam” diyorsanız, sadece fikir edinmek için sayfadaki klibi izleyin. “Aaa ne acayip hayvanmış, çok enteresan” diyorsanız, albümü açın ve 40 dakika akıtın gitsin.

6,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.62/10, Toplam oy: 13)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2021
Şirket
Season of Mist
Kadro
Rick Giordano: Gitar, vokal, klavye, bas
Scott Fogelbach: Vokal
Erik Ramsier: Davul, perküsyon
Şarkılar
1. Become the Night
2. Curtains
3. Neon Teeth
4. Dead in Dreams
5. Werewolf Hospital
6. Sex Trap
7. Snakeface
8. All Hell Is Mine
9. Skin Show
10. The Chemist
  Yorum alanı

“THE LION’S DAUGHTER – Skin Show” yazısına 8 yorum var

  1. Boba Fett says:

    No Man’s Sky hayvanı

  2. HaNNibaL says:

    Şarkıyı dinleyince aklıma bu geldi direk

    https://www.youtube.com/watch?v=kNNKtW4p7EE

  3. Alondate says:

    Cok iyi kritik olmus Ahmet abi ellerine saglik. Bahsettigin hayvan ile grup gercekten de benzerlik gosteriyor. Album benim icin hayal kirikligi oldu cunku grubun bundan onceki calismalari akilda kalicik konusunda oldukca basariliydi.

    https://www.metal-archives.com/albums/The_Lion%27s_Daughter/A_Black_Sea/399616

    Su split albumleri ozellikle cok enteresan anlar barindiriyor. Spotify’da mevcut, agza takilan cok saglam sarkilar var That Place gibi. Tavsiye ederim.

    https://open.spotify.com/album/4sFoQaGX6Zc9q135gej5q2?si=Y5BS9nXvQlyEN9d9M9aj2w&utm_source=copy-link

    Ahmet Saraçoğlu

    @Alondate, sağ olasın. Senden de hareketlenmeler bekliyoruz; işler yoğun, destek fena olmaz. :)

    enemyofgod

    @Ahmet Saraçoğlu, @Alondate beyden yeni Këkht Aräkh albümünün kritiğini bekliyoruz o zaman.
    https://www.youtube.com/watch?v=fRQb04e09vs

    Alondate

    @enemyofgod, Sagolun varolun enemyofgod bey. İngilizce ogretmeniyim. 2 aydir sik sok bir suru isle ugrasiyorum. Bir okula gidiyorum bir uzaktan egitim yapiyorum. Ne fiziksel ne ruhsal saglik kaldi yoksa su 2 ayda neler neler yazacaktim ah ah.

    Albumu bu aralar ben de dinliyorum. İlk firsatta yazmaliyim. Crying orc kardesim yapmis yine yapacagini.

    enemyofgod

    @Alondate, öncelik sizin işleriniz, sizin sağlığınız tabii, sonra bol bol yazarsınız.

  4. Berca B. says:

    Tüm albümü aynı şekilde benimseyemedim ama Neon Teeth baya iyi şarkı, açıp açıp dinliyorum. Normalde endüstriyel işlerle çok alakam yoktur ama bu şarkıdaki endüstriyellik + Inquisition’ın son albümünü anımsatan klavyeleri garip bi şekilde iyi gitmiş.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.