# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Jon Schaffer’ın Kongre Binası baskını davasına kadar kefalet opsiyonu olmadan tutuklu kalmasına karar verildi, avukatından yorum geldi
20.03.2021

“Donald Trump’a uydu.”

ICED EARTH gitaristi Jon Schaffer, detayları aşağıdan okunabilecek 6 Ocak Kongre Binası baskınına katılması nedeniyle bir süredir gözaltında tutuluyordu. Federal hâkimin 19 Mart’ta yaptığı açıklamaya göre Schaffer görülecek davaya kadar kefaletle serbest kalma hakkı olmaksızın gözaltında kalacak. Hâkim bunun sebebi olarak Schaffer’ın Kasım 2020′deki MAGA yürüyüşü sırasında kameralara “Eğer birisi şiddet istiyorsa, aramızda buna hazır olan pek çok kişi var” şeklindeki ifadesini göstermiş. Schaffer’ın avukatı ise müvekkilinin Kongre Binası baskınının sorumlusu olmadığını söylemiş ve “insanların ülkenin en yüksek resmî makamına inanma hakkı var” diyerek, Schaffer’ın önceki ABD başkanı Donald Trump’tan etkilendiği için bunu yaptığını iddia etmiş.

Hatırlanacağı üzere, şubat ortasında ICED EARTH gitaristi Jake Dreyer ICED EARTH’ten ayrıldığını ve artık sadece kendi grubu WITHERFALL’a yoğunlaşacağını açıklamıştı. Yine aynı şekilde vokalist Stu Block ve basçı Luke Appleton da gruptan ayrıldıklarını açıklamıştı. Kalan tek eleman olan davulcu Brent Smedley’dense henüz bir açıklama gelmedi. Şubat ayının ilk günlerinde de BLIND GUARDIAN vokalisti Hansi Kürsch, Jon Schaffer’ın aşırı sağcı ve ırkçı söylemleri destekler şekilde ABD kongre binası baskınında yer almasının, FBI tarafından aranmasının ve akabinde tutuklanmasının ardından DEMONS & WIZARDS’dan ayrıldığını açıklamıştı.

Jon Schaffer’ın kalabalıkla birlikte Kongre Binası’na zorla girdiği ve polisleri itekleyen güruhla birlikte olduğu yeni bir güvenlik kamerası kaydı ortaya çıkmıştı. Schaffer mavi montu ve siyah şapkasıyla videonun 27. saniyesinde en soldan kadraja giriyor ve polislere bağırıyor.

19 Ocak’ta da Century Media, Jon Schaffer’ın gruplarından ICED EARTH ve DEMONS & WIZARDS’ı web sitesindeki grup listesinden çıkarmıştı.

Hatırlanacağı üzere, aşırı sağcı milis bir örgüt olan Oath Keepers üyesi olarak da bilinen ve Trump destekçiliğini çeşitli vesilelerle gösteren ICED EARTH kurucusu, gitaristi, bestecisi Jon Schaffer, 6 Ocak’ta gerçekleşen ve biri polis 5 kişinin hayatını kaybettiği, 50′den fazla polisin yaralandığı Amerikan Kongre Binası baskınına katılan topluluktan olduğu için FBI tarafından aranıyordu (sağ üst köşede).

FBI tarafından yapılan yeni açıklamada Jon Schaffer’ın tutuklandığı bildirildi. FBI ayrıca, 6 farklı suç işlediği belirtilen Schaffer’ın kongre binasına, ormanda ayı saldırısı sırasında ayıyı kaçırmak için kullanılan, güçlü kimyasallar içeren ayı spreyi ile girdiğini ve polislere bu spreyi sıkan kişiler arasında olduğunu açıkladı.

 

Kanada’da ve bazı eyaletlerde ayı spreyi, insanlara karşı kullanımı durumunda silah kabul ediliyor ve suç teşkil ediyor.

Schaffer’la birlikte baskına katılan kişilerin fotoğrafını yayınlayan polis, bu kişilerin bulunmasına yönelik bilgi verecek vatandaşlara 1000 Dolar ödül verileceğini açıklamıştı.

ABD demokrasi tarihinde kara bir leke olarak ifade edilen olaylara katılanlar arasında, “Camp Auschwitz” ve “6MWNE” (6 milyon yetmez) yazılı giysiler giyen, Nazi selamı veren insanlar da vardı. Schaffer’ın fotoğraflarının yayınlanmasının ardından pek çok kişi sosyal medyada bundan sonra ICED EARTH dinlemeyeceklerini ve gruba destek olmayacaklarını ifade eden yorumlar yapmıştı. Yorumlar üzerine grubun vokalisti Stu Block, her türlü görüşe saygı duyduğunu söylemiş ve Instagram hesabından bir kalp emojisi paylaşmıştı.

FBI’ın resmî olarak aradığı insanlar arasından yer alan Schaffer’a gelen tepkilerle birlikte, Schaffer’ın DEMONS & WIZARDS’dan grup arkadaşı olan BLIND GUARDIAN vokalisti Hansi Kürsch’ten de bir açıklama geldi.

Olayın şokunu yaşıyoruz ve hayatını kaybedenlerin yakınlarının acısını paylaşıyoruz. Kurumlara ve kişilere yöneltilen her türlü şiddete tamamıyla karşıyız. Yaşananlar kapsamlı şekilde araştırılacaktır ve sorumlular adalet önünde hesap verecektir. Sürekli yeni gelişmelerin yaşandığı bu olayla ilgili olarak şu an için başka açıklama yapmak istemiyoruz.

Konuyla ilgili olarak ICED EARTH’ün geri kalan dört üyesinden de bir açıklama geldi.

“Son birkaç gündür bize desteklerini sunan herkese teşekkür etmek istiyoruz. Bazılarınızın bu süreçteki sessizliğimizden dolayı endişelendiğini biliyoruz ve bunu anlıyoruz. Elimizdeki bilgileri gözden geçirmek ve bir açıklama yapmadan önce doğrular üzerinden konuşmak istedik.

Öncelikle, isyancıların 6 Ocak’ta Kongre Binasına yönelik şiddet eylemlerini kesinlikle KABUL ETMİYOR ve DESTEKLEMİYORUZ. O gün o eylemleri gerçekleştiren kim varsa, hepsinin adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz. 6 Ocak’ta yaşananlardan dolayı gerçekten üzgünüz ve o gün olanlar nedeniyle acı çeken herkese sevgilerimizi ve en içten duygularımızı gönderiyoruz. O gün hayatını kaybedenler için çok üzgünüz ve yakınlarını kaybeden ailelere sabır diliyoruz. Elbette ki hiçbir söz onların acısını hafifletmeyecektir, sadece yaşadığınız bu şoku, kederi ve acıyı paylaştığımızı bilmenizi istiyoruz.

Hepinize sevgilerimizle.”

“Stu, Luke, Jake, Brent”

  Yorum alanı

“Jon Schaffer’ın Kongre Binası baskını davasına kadar kefalet opsiyonu olmadan tutuklu kalmasına karar verildi, avukatından yorum geldi” yazısına 249 yorum var

  1. deadhouse says:

    Haber dilindeki yanlılık hoşuma gitmedi.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, neresini yanlı bulduğunu söylersen sevinirim. Özellikle öyle olmaması için yazdım metni.

    deadhouse

    @deadhouse, “Amerikan Kongre Binası baskınına katılan güruhtan”

    Güruh kelimesi. Trump destekçisi, AntiTrumpçı vs. değilim. Olumsuz bir kelime yerine olumlu bir kelime yazılsaydı da aynı şeyi söylerdim.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, şiddete dayalı ve yasa dışı bir eylem olduğu için, siyasi görüşten bağımsız olarak “güruh” yazmıştım. Kimseye dokunmasın diye “topluluk” olarak değiştirdim.

    Boba Fett

    @Ahmet Saraçoğlu, Doğru veya yanlış varsa, doğrunun tarafında olacağız tabi, bence bir sorun yok. Gericilik, cahillik bunların karşındayız.

    formulas

    @Ahmet Saraçoğlu, güruh az bile olmuş keşke OÇları yazsaydın.

    koca

    @deadhouse, “güruh” kelimesi kendi içinde nasıl bir olumsuzluk barındırıyor anlayamadım. “Kitle,” “kalabalık,” “topluluk” anlamına gelen bir kelimeyi nasıl pejoratif alabiliriz ki?

    Ahmet Saraçoğlu

    @koca, güruh, genelde düşünülenin aksine epey olumsuz bir ifade aslında. TDK’ya göre anlamı şu:

    Değersiz, aşağı görülen, küçümsenen topluluk.

    Firat Tale

    @Ahmet Saraçoğlu, vay be ABD’de senato basan cumhuriyetcilerin duyari da kasildiysa biz kalkalim yavastan. keske degistirmeseydin Ahmet. bunlar guruh bile degil. deadhouse umarim trollsundur.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Firat Tale, işim gücüm çok bugün. Konu uzamadan, biri “ona bakarsanız antifa da” falan demeden sıyrılayım diye değiştirdim.

    deadhouse

    @Firat Tale, Birkaç paragraf yazı yazdım sonra sildim. Cevap vermeye değecek bakış açısına sahip değilsin. Bu bakış açısıyla yaşamaya devam et.

    Firat Tale

    @deadhouse, burada bir haber paylasilmis, ilk yorumu haber dilindeki yanlilik hosuma gitmedi diye yazmissin, haberi bir daha okudum acaba ben mi kacirdim diye, yaziyi yazip silmen iyi olmus, umarim bundan sonra da fikirlerini kendine saklarsin.

    formulas

    @Firat Tale, güzel söylemişsin Fırat kardeşim, ırkçılığı, naziciliği oyun sananlardan iğreniyorum.

    emredeicide

    @Firat Tale, +1

    Yiğit

    @Firat Tale, deadhouse’a yan çıkacağımı düşünmezdim ama duyar kasmamış ki. Olumlu bir kelime kullanılsaydı da aynısını söylerdim demiş adam.

    Bana kalırsa da kongre binası basmanın savunulacak ya da duyar kasılacak bir yanı yok. Haberdeki bu kelimeye takılmak bana da saçma geliyor ama deadhouse’un söyledikleri tutarsızlık içermiyor

    Alondate

    @deadhouse, İşte sitedeki favori yorumcum. Müthiş bir yorum daha.

    deadhouse

    @Alondate, Övüyor musun sövüyor musun anlamadım hocam. Sövüyorsan da canın sağ olsun. Kötü niyetli olmayan insanlara ihtiyacımız var. :)

    In White

    PA taraflı olsa ne olur olmasa ne olur. Örneğin serbest kürsünün altında “Yeter söz milletin” yazıyor, buradan yola çıkıp Menderesçi malum parti taraftarı mı diyeceğiz mesela. Önemli olan ne kadar kaliteli metal işleri var mı var, gayet kaliteli site metal açısından, esas önemli olan bu bence

    Güzide Arslaner

    @In White, Katılıyorum. İlaveten tartışma konularının konuşulduğu bölümün de başlığı “Haydi Buyrun Sohbete”. Bu da eski Ankara belediye başkanının Twitter’da sıkça kullandığı bir tabirdi. Haber metinlerini yazan Ahmet’in akıl ve mantıktan başka bir şeyin taraftarı olmadığından emin olabilir herkes.

    sheep

    buradaki sıkıntı sizin için paylaşılan haberde bunu yazan kişinin veya herhangi bir kişinin bu yorumu yapma konusunda “mutlak” bir yargıya varabilme yetisinin olup olmadığı ve yanlış yargılamalar sonucunda şu anda veya başka bir zaman farklı konuda, olaylarda herhangi bir insan grubunun, azınlığın vs mağdur olup olmaması olabilir. ki bir bakıma da hak verilebilir çünkü bu davranışın mesela birtakım insanların menfaatleri için amansızca yapılmasının birçok insan grubuna ne kadar zarar verdiğini “bir şekilde duymuşsunuzdur” hani.

    ama sınır çizilebilecek olaylarda tepki verilmesinde bir sıkıntı görmüyorum, görmemek de lazım bence. şimdi “sınırı çizmek” doğru bir şekilde olacak mı ki sorusu başta dediğimiz olaya gidiyor ama açıkçası, mesela göz korkutma amaçlı, hedeflerine hukuksuzca ulaşmak isteyen veya kaos ortamı yaratıp bundan faydalanmaya çalışmak için eline silah alan, tehdit eden ve insan öldüren kişilere terörist diyebileceğimizi düşünüyorum. aynı şekilde burada da şiddete meyilli, hukuksuz, art niyetli cahillere de bir tepki vermek istersek güruh diyebileceğimizi düşünüyorum.

    başta belirttiğim sebeplerden dolayı oluşan endişeleri tabii ki barındıralım, bunu göz önünde her zaman bulunduralım ama eğer savunulacak bir taraf yoksa bir yerde de tepki belirtebilmek, sınır çizebilmek lazım. yoksa bu işin sonunda burada kimisi gelir teröriste de “haklarını kendi sebeplerine dayandırarak arayan gruplar” der, bu kafayla hiçbir şey diyemeyiz. sosyal adaleti “ya şimdi kimseye laf söylemeyelim” olarak anlamak yanlış bence. siz böyle düşünüyorsunuz demiyorum ama yine de genel olarak bir belirtmek istedim.

    deadhouse

    @sheep, Kardeşim, sakıncası yoksa kardeşim diyeceğim.

    Bak. Kongre binasını basanlar sikimde değil. Hiçbir şekilde ideolojim onlarla uyuşmuyor. Hakeza demokratlarla vs. ne sikim varsa hayat görüşü olarak farklıyız. Ben burada kimseyi ne savunuyorum ne de sövüyorum. Madem bu kadar tepki geldi senin özelinde yazayım: Dünyada binlerce hayat görüşü, binlerce ideoloji var. Aslında temelde 3 tane var bu binler bu 3′ün alt kategorileri. Bak ne güzel kendine bir dünya kurmuşsun. O terörist, bu özgürlükçü, öbürü demokrat diye takılıyorsun ne güzel dünya. Senin gibi milyarlarca karar mercii daha var merak etme. Kime göre terörist, kime göre demokrat? Bir başkasına göre de devletler terörist olabilir, bak böyle ideolojiler de var, duydun mu bilmiyorum. Bir başkasına göre anarko-kapitalizme geçilmeli, bir başkası için monarşi hala tek iyi siyasal sistemdir. Kimisi için komünizm tek kurtuluştur, kimisi mevcut düzenin taraftarıdır. Senin teröristin başkasının kahramanı, başkasının teröristi senin kahramanın olabiliyor. Dünya böyle. Çok uzatmak istemiyorum, bak bir anda bir sürü ideoloji, bir sürü hayat görüşü belirdi değil mi? Ben sadece bir müzik sitesinde (haber dilinde) tarafsız olmanın gerekliliğini belirtmek istedim. Çünkü bu işin sonu yok bana göre. Yarın öbür gün Yılmaz Özdil ya da Yeni Şafak gibi olabilirsin. Politika böyle bir şeydir, yarın bir saldırı, yakma eylemi olur. Başlık şöyle olur: “Hain teröristler can aldı.” Gördüğün gibi sen böyle bir haberciliği destekliyorsun. Politize olmaya, “haber dilinde” değil, dışarıda, sokakta, evde, sanatta, kültürde ihtiyacımız var. Politik olarak bir misyon hedefi koymayan bir müzik sitesinde, herkesin görüşü “ortakmışcasına” yayımlanan haber içeriklerinde değil. Bu site sakinlerinin ortak bir hayat görüşü var da benim mi haberim yok. Herkes liberal ya da herkes sosyalist mi herkes muhafazakar mı ben mi bilmiyorum? Forza Livorno forumu mu burası? Gördüğün üzere böyle bir şey yok. Büyük bir hassasiyet belirtmedim. Haberde ne tür bir içerik olursa olsun tarafsız olunmalı diye yazdım. İsterlerse olmazlar. Kimsenin yakasına yapışmadım. Ayrıca Ahmet Saraçoğlu’nun yazıldığı üzere akıldan ve mantıktan yana olduğundan kimsenin bir kuşkusu yok.

    Serkan

    @deadhouse, Kel Kartallar fandom’ı da varmış demek. Genç hepimiz Iced Earth’ü severiz, ama Jon mal bir adam. Politik kimliği ile müzisyen kimliğini ayrı tut.

  2. In White says:

    Robb Flynn gibi SJW soytarısı tipler kadar uyuz gelmiyor bana Jon Schaffeer

    cotard delusion

    @In White, Hahahaha şu yoruma katılıyorum. Robb flynn hakkında olumsuz her şeye katılıyorum aslında

  3. şeyh hulud says:

    Olayları izlerken gözlerim hep Schaffer’ı aramıştı göstericiler arasında ama kaçırmışım demek.

  4. Boba Fett says:

    Sildim seni Iced Earth, Amerika’da yaşasaydım da seni ihbar edip 1000 dolarla hamburger yeseydim.

  5. koca says:

    Ben gayet taraflı bir yorum yapayım: Gerizekalılığın bile sınırı olmadığını göstermesi ve Cumhuriyetçi yobazları bile karşısına alması açısından nefis bir örnek oldu kendisi. Sanatçı ve eserleri arasında uyum aranmaması gerektiğine dair de ahiretlik kanıtlardan biri daha oldu.

  6. ismail vilehand says:

    “Iced Earth – Vatanına Göz Dikeni Ez Oğlum”

  7. Salata says:

    Skmişim Amerikanın kokuşmuş Kongre Binasını da sağcısını da solcusunu da.. Night of the Stormrider gibi bi albüm var mıdır, sadece Desert Rain, Pure Evil, Travel in Stygian üçlüsünün içeriği bir grubun diskografisini doldurur..

    Olay benim için bitmiştir..

  8. Melkor says:

    Ne sikko duyarlar kasılıyo ya inanılmaz.
    Capitol salonlarında iç savaştan kalma güneyli ırkçı eyaletlerin bayraklarıyla dolaştılar inanılmaz aq. Neyse ki bu şaklabanlar yüzünden dünya trumptan, jr.ından, ivankasından uzun süre kurtuldu. Yamyam sağın sonunun başlangıcı olsun.

  9. Godless Killing Machine says:

    şu ”güruh” içerisinde düşünceleri değerli tek bir insan bile yok. en akıllısını bile mantık çerçevesindeki bir tartışmada 5 dakika içerisinde göt edip bırakırsın.

    black lives matter mevzusundan sonra bu white supremacist tayfanın da götü kaşınıyordu onlar yaptı biz neden yapmıyoruz diye. trump giderken onlar da çıkıp kendilerini öyle bi gösterdiler işte. biden geldi mi bu olaya katılanların alayının hayatını cezaya bağlar. türkiye’de düşünenlerin aksine amerika’da çok kısıtlı alanlarda gerçekleşiyor bu olaylar. toplumun genel gidişatında, insanların günlük yaşamında etkisi olan şeyler değil. problem, demokratların da cumhuriyetçiler kadar azgın olması. ellerindeki her şeyle cumhuriyetçileri tahrik ediyorlar. medyada, kültürde, günlük hayatta acayip bir political correctness olma zorunluluğu var. insanlar bundan baskılanıyorlar. eksen bariz olarak sjw propogandasına kayıyor. kısacası iki taraf da birbirlerini itiyorlar, şimdilik demokratlar önde. toplumdaki bu ayrım ilk defa obama döneminde bu kadar belirgin hale geldi. şimdi trump ile aradıkları sağcı baba figürünü kaybetmek istemyorlar. 8 sene daha yaşayabilirse ve hapse girmezse bir sonraki seçimde aday da gösterirler. ama pek mümkün gözükmüyor. amerika’da toplumun yarısından fazlası trump’tan patolojik derecede nefret ediyor çünkü. hapse atmayı isteyeceklerdir. o da beyaz üstünlükçü tayfayı iyice çıldırtır.

    schaffer denyosu da arabada bağıran dalyarağın amerika’daki muadillerinden biri. amerikan metal müzisyenlerindeki bu denyoluk zaten ezelden beridir sürüp gider.

    Rzeczom

    @Godless Killing Machine, onlar yaptı biz neden yapmıyoruz cümlesi bana nedense gezi sonrası 15 temmuzu hatırlattı :)

    her yere isimler vermeler, tankın üzerine çıkan, altına yatan ya da araba kullanan kara çarşaflı kadınları taşlara kazımalar falan haha.

    söyledikleri gibi: amerika büyük türkiyedir. son yıllarda bu topraklarda saçma sapan ne yaşandıysa inanılmaz şekilde benzer olaylar yaşanıyor.

    twitter’da hashtagler atıp ”artık hıristiyan olduğumuzu bile söyleyemiyoruz” falan demeler. akıl alır gibi değil.

    Melkor

    @Godless Killing Machine, Sırf beyaz oldukları için ayrıcalıklı oldukları eski zamanlara dönmek istiyolar. Çünkü günümüzde bi işin ucundan tutabilecek ne akılları ne de bi vasıfları yok. Bu olaylarla trump ve ailesinin işi bitti bence. Rezil görüntüler çıktı ama diğer taraftan yıllardır dillere pelesenk olmuş amerikan demokrasinin ne kadar güçlü olduğu görülmüş oldu. Kurumsal olarak çok güçlü karşısında durdular.

    Death

    @Godless Killing Machine, Ne yazik ki haklisin. Amerikan muzisyenlerinin buyuk cogunlugu amerikan milliyetciliginde bayrak tasir cinsten. Bu herifin amerika fasigi oldugunu uzun sûredir biliyodum ve iced earthe epeydir mesafeliyim.

  10. Twat says:

    Ben vatan evladı 11 eylül gazisi patriyıt *murican polis matt barlow’u beklerdim ama memurluğu yakmak istememiş zaar. john daha hızlı çıktı meğer o da ağır çomarmış. Bu içeri dalıp millet vekili linç etmeye çalışan ensestçi terörist kitle için de kendimce tanımım: it sürüsü. Neyse olan demons and wizards’a olacak galiba.

  11. formulas says:

    Umarim yakalıp en ağır şekilde cezalandırılır şerefsiz ırkçı pislik.

  12. Serkan says:

    İlk başta pasifagresif komik bir haber yaptı sandım, çünkü Jon bunu yapar mı yapar. Meğer cidden yapmış. Vay mal :D

  13. Rust in Peace. says:

    Deadhouse’a katılıyorum tarafsızlık noktasında. Bana göre olayın savunulacak bir tarafı yok, yanlışa yanlış demek zorundayız ama habercinin görevi haberi yorumlayarak aktarmak değil direkt aktarmaktır. Yanlış anlaşılmasın ben bu haberde bir yanlılık göremedim, üzerine tartışılan şey hakkında konuşuyorum.

  14. hf says:

    @deadhouse, bir şiddet eylemi içerisinde bulunanların güruh olarak nitelendirmesinden rahatsızlık duyabilmek anca ve anca sizin yanlılığınızla alakalı olabilir. Keşke Ahmet bey bu lafın arkasından tartışma yaratmasın diye söylemi değiştirmeseydi. Ayrıca daha aşağılarda kime göre neye göre terörist söylemi ile tüy dikmişsiniz. Bence siz hoşunuza gitmeyen içeriklerin bulunduğu bir siteyi takip etmeme kararını verebilirsiniz kendi kendinize. Bizi nahoş hislerinizi okumak durumunda bırakmayın lütfen.

  15. Berca B. says:

    Güruh yazılmasından ben de rahatsız olmuyorum ama direkt damga vurmaya, linç içgüdüsüne gerek yok beyler sakin olun. Adam olumlu olsa da aynısını söylerdim yazmış.

    Yiğit

    @Berca B., millet kafayı yemiş hakikaten. Haber içeriğinden bağımsız konuştuğunu belirtmiş, bunu anlamayacak ne var.

    Ha gerçekten Trumpçı vs olup rahatsız olsa bile bu kadar linçe gerek yok. Sitenin sahibi ve haberi yazan adam aşağıdaki kişi kadar rahatsız olmamıştır herhalde. Milleti anlamak cidden zor.

    İyi forumlar

    deadhouse

    @Yiğit, Alışkınım. Patolojik vaka bunlar. Bir insanla aynı fikirde olmamayı olağan karşılayamayan kin dolu insanlar. Onlara mutlu, huzurlu bir hayat diliyorum. Kendileri için de başkaları için de tehlike arz ediyorlar. İyileşmeleri ümidiyle.

  16. Firat Tale says:

    Ahmet hakikaten peygamber sabrina sahip bir adamsin, kisisel blogdan hallice bir siteyi bildigim kadariyla kar amaci gutmeden ve hayatini gecindirecek bir para kazanmadan yillarca ayakta tutuyosun. yogun isinin yaninda bir de bu siteye mesai harciyosun ,ben senin yerinde olsam pasifagresif logosunun altina kocaman puntolarla “Begenmezseniz siktirin gidin” diye yazardim, bunu sadece burasi icin degil sana bu siteyle alakali en ufak bir elestiri getiren guruh icin yazardim.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Firat Tale, ahah, yok yahu, hiç öyle düşünmedim bunca zamandır. 12 yıla yaklaşıyoruz, henüz PA’dan herhangi bir para kazanmadım ve zaten böyle bir amacım da hiç olmadı. Sitenin bana manevi anlamda büyük katkısı oldu, olmaya da devam ediyor.

    Geniş bir takipçi kitlemiz var. Misal senin yukarıdaki yorumun PA tarihinin 140.000. yorumuydu.

    Bu kitle burayı düşüncelerini belirtebileceği bir mecra olarak görüyor. Dolayısıyla her türden fikrin olması normal. Ben burayı ne istersem onu yapabileceğim kişisel sitem olarak görmediğimden ve bunca yazıyı, haberi, şunu bunu insanlara beğendirmek amacıyla yazmadığımdan; burası da kitlesiyle birlikte ilerliyor, kitlesiyle şekilleniyor. Burada amaç ortak bir zevki, ilgi alanını paylaşan insanları bir araya getirmek ve birbirimize bir şeyler katmak.

    Bu yüzden de şikâyet edecek, sinirlenecek bir şey görmüyorum. Sadece dinlediğimiz müziğe baktığımızda bile bizler genele oranla daha ekstrem zevklere sahip insanlarız, o yüzden birilerini irite edecek, birilerine saçma gelecek fikir ve davranışların olması da çok şaşılası değil.

    Başkasına hakaret edilmediği ve konuyu saptırmak adına kötü niyetli yaklaşımlar benimsenmediği sürece burası her zaman özgür bir yer olacak. Bunca yıldır binlerce insandan on binlerce yorum gelmiş; bence buranın kafasını, yaklaşımını gayet iyi anlayan ve nihayetinde buraya bir şeyler katmak isteyen bir kitlemiz var. Türkiye gibi metalin çok “dışarıdan” bir konu olduğu, kültürel arka planının olmadığı bir ülkede bu kadar katkılı ve destekleyici bir kitleye sahip olmak gerçekten güzel.

    dice

    @Ahmet Saraçoğlu, patreon vs. tarzı ufak bağışlar yapılabilse, bence güzel olur.

    Belhor41

    @Firat Tale, Neyseki sayın Ahmet Saraçoğlu sizin gibi tahammülsüz değil hocam.

    Dysplasia

    @Firat Tale, Ben bazen ıslak oduna inanıyorum.

  17. Aaron says:

    Jon Schaffer Capitol riot sonrasi silenler biraz gec kalmis sanirim. Acip lutfen pandemi hakkinda aciklamalarini dinleyin =) Tam bir comar.

  18. Murad says:

    Yaşasın ırkımız, çine bedel kırkımız

  19. Twat says:

    Hürsi Kansch da açıklama yapmış, benim bu adamın ya da güruhun mal hareketleriyle bir ilgim yok demiş.

    https://www.blabbermouth.net/news/jon-schaffers-longtime-friend-and-demons-wizards-bandmate-hansi-kursch-is-deeply-shocked-by-violence-at-u-s-capitol/

    Seni biz zaten biliyoruz güzel insan, iyi aile babası, allahsal müzisyen, varolası şahsiyet. Sen bu dünya için fazla iyisin <3

  20. formulas says:

    Nazi artığı umarım yakalanır ve en ağır şekilde cezalandırılır.

  21. Kavanozkafa says:

    Yallah Schaffer Yallah- İbrahim Tatlıses cover by Iced Earth coming soon

  22. ismail vilehand says:

    Arnold baba yargı dağıtmış.

    https://bit.ly/3bxqyVX

    deadhouse

    @ismail vilehand, İkiyüzlünün teki. Kaliforniya valisiyken ne haltlar yediğini bilmesek inanacağız. Bir keresinde neredeyse Yahudiler Filistinlerin ırzına geçmeli demediği kalmıştı.

    ismail vilehand

    @deadhouse, siyasi görüşü ve geçmiş söylemlerinden bağımsız olarak burada söylediklerinin büyük bölümü gayet doğru bence.

  23. Aura magula says:

    deadhouse a haber konusunda katılıyorum. Kimine göre ordaki şiddet eylemi doğru bişey olabilir.Ayrıca arkadaş bu olayı savunmuş olsaydı bile linç etmeyi yanlış bulurdum.İsteyen istediği duyarı kassın herkes istediğini düşünmekte özgür.Yeterki kimseye zararı dokunmasın.

    Kongre binasını basmak ve insan öldürüp yaralamayı aşırı derecede barbarca buluyorum.

    deadhouse

    @Aura magula, Özgürlük mü ahaha. Yemin ediyorum Orta Çağ ile yarışır günümüz dünyası. Çocukluğu saymazsak (çocukluk aklı ile algılanamayacağı için) hayatım boyunca bu kadar sıkışmış olduğumu hatırlamıyorum. Ve işin kötü tarafı gelecek hiç parlak değil. Otoriterlik daha da büyüyecek. Medyada, sokakta, devlette, toplumda, her yerde kimse sesini çıkaramıyor. Bu ülkenin hali berbat. Batı da aynı şekilde. Gücü, iktidarı ellerinde bulunduranlar, aksi durumlarda baş ezmeye devam edecek. Mesela akademilerde korkutucu derecede muhafazakarlık ve linç var. Evet en özgürlükçü (sözde) ülkelerden bahsediyorum. Dünyanın geri kalan zaten berbat. Bu site özelinde bile linç duygusu hakim. Bir de bunlar metal dinleyicileri ha. Dinledikleri müziği “salt” müzik aletleri aracılığıyla dinledikleri kesin. Başka şekillerde nasiplenememişler.

    çaksu

    @deadhouse, (Semt şu an askeri bölge gibi zaten) Bugün Hisarüstü metrodan inip evime geçerken polis çevirip çantamı aramak istedi. Açarken gayet yumuşak bi ses tonuyla “Ne bulmayı bekliyosun abi?” diye sordum. “Ne mi bulmayı bekliyorum!” diye bi durdu, küfür etmişim gibi baktı. Bi şey daha söyliyim diye bekledi. Söylemedim. Çantayı verdim. Hırkama, hapıma ve ıslak mendillerime baktı, verdi, tek laf etmeden uzaklaştım.

    Annem zaten zor durumda. Bi de bana üzülmesin.

    ismail vilehand

    @çaksu, açlık ve sefalet biraz daha artsın, en saçma olayda bile, kim haklı kim haksız diye bakmadan “polisimizin yanındayız.” diye havlayanlarla karşı karşıya gelecekler. Müthiş olacak gerçekten.

    deadhouse

    @çaksu, Üzücü gerçekten. Maalesef Yunuslar tarafından hunharca arandığım birkaç olay yaşamıştım. El Kaide, Işid teröristi muamelesi gösteriyorlar. Ne hissettiğinizi anlıyorum.

    Aura magula

    @deadhouse, Tek tip insan yaratmaya çalışıyorlar.Otoritenin destekçisi olan, minimum paraya günde 16 saat çalışan, manevi değerleri sembolik olup”bizden olmayanları taşlayalım”kafasında insanlar yaratmaya çalışıyorlar.En büyük silahlardan biri de dezenformasyon.Birçok insanı yalan yanlış uydurma haberlerle öyle bir kandırıyorlarki fikir bile üretemeyenler var.Artık gördüğümüz tv programlarna bile karışılıyor.Bir şekilde insanların düşünmesini engelliyorlar.

    Günümüzün en büyük problemi cehalet.İşin daha da kötü tarafı gün geçtikçe cahil insanların sayısı çoğalıyor.(siteden alakasız konuşuyorum).PA sosyal medyanın yanında çölün ortasındaki akarsu gibi kalıyor.

  24. koca says:

    Aptallık hakikaten sınırsız bir şey. Iced Earth’ten ve Hansi’den gelen “açıklamalar” da çevir kazı yanmasından başka hiçbir şey değil. Zamana bırakıp konunun unutulmasını bekliyorlar. Metal müzik ve faşizmin birbirine çok da uzak olmayan kavramlar olduğu sıkça zihnimizden çıkıyor sanırım. Buradaki bazı yorumlar da bu gönüllü unutuşu destekler nitelikte. Utanç verici.

    Ahmet Saraçoğlu

    @koca, “sorumlular adalet önünde hesap verecektir” demiş adam. Bence makul bir açıklama. Saniyesinden “Demons & Wizards bitti şu an, yazıklar olsun Con Şefır” demesi de garip olur.

    koca

    @Ahmet Saraçoğlu, “makul” olduğu konusunda itirazım yok zaten, hem makul hem de beklenen nitelikte… Ama bu, bomboş ve suya sabuna dokunmayan bir açıklama olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Hem dünya hem de Türkiye, aptallıklara yönelik makul açıklamalar, bir türlü “yetmek” bilmeyen destekler nedeniyle gelmedi mi? Bu saçmalığa bile makul sınırlarda tepki verilirse, daha çok kafalar daha çok duvarlara vurulacaktır. Tepkim buna yönelikti.

  25. profound lore ise at sepete says:

    hansi gibi adamı da töhmet altında bıraktın ya yazıklar olsun sana con şefır

  26. Melkor says:

    John maus da gösterideymiş :(

    Canoir

    @Melkor, ariel pink de oradaymış. Bu ikisi aşırı üzdü beni

  27. Alper Ulubey says:

    Ulan paran var, şöhretin var, ne diye bu kadar ciddiye alıyorsun bu olayı, yani tabi herkesin bir ideolojisi olabilir, ona lafım yok, ama bu kadar da salak olamazsın ya, demin bir yerde okudum, kongreye girenler arasında bir şirket CEOsu bile varmış. CEO ULAN CEO. Hem şirketden atıldı, hem de hapse girecek. Karyerini de mahvetti, hayatını da.

  28. ismail vilehand says:

    Ya ben aslında bu başlığı kaşımak istemiyorum dayanamayacağım.

    Bu olay sonrası; “Jon Schaffer’ı sildim.”, “Iced Earth benim için bitmiştir aga.” diyenlerin bu adam hakkında hiç mi bir fikri yoktu da, bu kadar şaşırdılar çok merak ediyorum.

    17 yıl öncesine dönelim, “The Glorious Burden” albümünün ikinci şarkısı “When the Eagle Cries”ın sözlerine bir bakın, neden bahsettiğini kesin anlarsınız ama anlamazsanız geri gelin bizzat açıklayayım.

    Hayatımda dinlediğim en Amerikan faşisti ve saçma sapan militarist şarkı olabilir. Buna rağmen şu olanlara şaşırmanıza ben daha çok şaşırdım açıkçası. Adam ezelden beri böyleydi. Bu olaylara dahil olmaması, dahil olmasından beni daha çok şaşırtırdı.

    Müziğini dinlediğiniz adamların ideolojisinden bu kadar uzak olmayın.

    Nox

    @ismail vilehand, “Hayatımda dinlediğim en Amerikan faşisti ve saçma sapan militarist şarkı olabilir.”

    bence biraz abartmışsın.

    ismail vilehand

    @Nox, hiç o tarz müzik dinlemiyorum ondandır.

    şeyh hulud

    @ismail vilehand, bence metal tarihinin en büyük propaganda çalışması Manowar’ın Warriors of the World albümüdür. The Glorious Burden ile birlikte ikisi çıktıkları zamanın gündemiyle yakından ilişkililer.

    deadhouse

    @şeyh hulud, Warriors of the World propaganda anlamında gerçekten de çok etkili. Görünürde basit lirikler. Ancak dikkatle incelendiğinde o sözleri yazmak zor. Ne yalan söyleyeyim hala arada (nadir) dinleyince (dinlediğim tek albümleri) gaza getirebiliyor. Bir de bence bu konuda Accept de başarılı. Özellikle geri dönüşleri sonrası yaptıkları ilk 3 albümleri bayağı etkili. Gerçi onlar militarist sözlerden ziyade savaş tarihini anlatmakla meşguller.

  29. Dunedain says:

    Ya arkadaş ben anlayamıyorum. Tamam dünya çok boktan tamam kimse eleştiriye katlanamıyor da bu her şeyi ben bilirim havası nerden geliyor. Sanırsın okuduğu ya da üstadı olduğu bölüm hakkında ünvan üstüne ünvan almış arkadaşlar. Madem burası linç dolu bir yer siz neden saçma eleştirilerle bu lince katılıyorsunuz. Ben size söyleyeyim :sadece başkası yapınca linç oluyor.
    Ayrıca burdaki haber dili muhabbeti de her konu hakkında farklı bir yorum yapacam diye kasan, kendince insanların düşünce kalıplarına uzak(?), her şeye felsefi yaklaşan(?) birinin kendince gayet makul bir tepkisi. Sanki pasifagresif taraflı haber yapınca ülkenin son kalesi düşecek.
    Burdaki haberi sikiyim pasifagresife bir şey olmasın.

  30. Murad says:

    @ismail vilehand, Gerçekten hiç bilmeyenler de olabilir. Mesela geçen Paradise Lost belgeseli izliyordum, Kreator ve Morbid Angella birlikte turlarken Morbid Angel elemanlarının aşırı sağcı olduklarına, turladıkları dönem Bosnada yaşanan olaylarda sırpların yaptığı katliamları takdir etmelerine şahit olmuşlar. Bunu yıllar sonra öğrendim.

    deadhouse

    @Murad, God is Emptiness gibi bir şarkısı olan grubun sivil katliamları takdir etmesi gayet olağan bir şey. Tanrı yeryüzüne inse, Trey; Tanrı’yı karşısına alır ve onunla hesaplaşır, önce Tanrı’yı sonra tüm masumiyeti ve kötülüğüyle birlikte tüm varlığı yok etmeye çalışır.

    Şaka bir yana ismail vilehand’ın dediği gibi bu adamlara şaşırılması asıl şaşılası olan. Ne bekliyorlar ki hümanist olmalarını mı. Kendilerini müzik aracılığıyla yeterince ifade ettiler diye düşünüyorum. O şarkı sözleri, o temalar şaka falan değil. Ticari olarak kullanmaları insanların gözünü boyamış.

    Murad

    @deadhouse, işte hangisinin şaka, hangisinin ciddi olduğunu anlayabilmemiz için de demeçlerine ya da davranışlarına bakmalıyız, Tom Arayanın çıkıp ben satanist falan değilim inançlı bir katoliğim demesi gibi

  31. Aykut Taştan says:

    Valla Ahmetin güruhlar kelimesini yadırgamadım. Hatta yerinde bir tespit. O kadar yazdım yazdım sildim. Tabiki bu olan olayların kabul edilecek bir yanı yok. Her nekadar her açıdan kendini geliştiren insan olsada bir o kadar da çok cahil ve yobaz kesim azımsammıyacak kadar çok. Bir akıllının yüzünden milliyetciyim vatanseverim ayağına ülkesinin en önemli yerlerini basıp vatan millet sakarya adı altında ülkesini ayaklar altına alacak insanlarda çok. Tıpkı kendi ülkemiz gibi. Bu tür insanlarla zaten karşılıklı oturup konuşmak birşeyleri yatıştırmak hele ki daha da çok zor. Baştan zaten kendi kendilerini zaten kendileri etiketlendirip belli bir kalıba mensup ediyorlar. Oradaki binlerce örgütler sivilinden tut siyasi ve askeri. Neyse lafı fazla uzatmayayımda esas olaylar ayın 20sinde bekleniyor. Hemde bu baskın olaylarından daha çok büyük mevzular olacakmış. Insanlar diken üstünde çok tedirginler. Bazı taraftarlar iç savaş nidaları atıyorlar. Ortalıkta resmi olmayan ayın 20sini işaret eden el altından silahlanma olaylarından bahsediyorlar. Yani dananın kuyruğu kopacak büyük bir ihtimalle bu tarihte.

  32. In White says:

    Agent Orange spreyi ile girse de şaşırmam, Jon Schaffer bu.

  33. emredeicide says:

    haber dili benim de hoşuma gitmedi ‘ayı spreyi’ demek çok olumsuz geldi.
    mesela elinde biber gazı olan beyefendiler denilse daha kibar daha tarafsız olabilirdi.

  34. Rzeczom says:

    deadhouse isimli arkadaşın söylediği gibi bir yanlılığı ne hissettim ne de okudum. bana epey anlamsız geldi. demek ki o daha farklı bir yerden görmüş, algısı da bu sebeple buradaki pek çok kişi ile aynı frekansta buluşmamış. ama bu demek değil ki herifi sürekli iğneleyip laf sokalım.

    daha önce kendisinin cevap verdiği insanlarla mı alakalı yoksa başka bir şey mi bilemiyorum ama şu son bir kaç haftadır ne zaman adamın bir yorum yaptığını görsem, hemen herkesin siki ona kalkıyor. biraz sakin olmak lazım.

  35. Karlos says:

    Jon yapraaaa yedin olımm… kilise yakan şu varg özentisi mal genç ile yeni albüm bekliyom senden yiğidim

  36. Alondate says:

    Bu haber bir tek benim mi sikimde degil? Kendi ulkemizin facia gundemi bitti. Bir de bununla ilgilenecek, yorum yapacak, kafa yoracak vakit buluyorsunuz? Yanlilik falan filan vallahi inanilmaz bos vaktiniz var. Kiskaniyorum sizi. Sabahlari canli ders yapmaktan, oglen evrak islerinden 5 dakika buraya girebilirsem sukrediyorum :)

    hen

    @Alondate, senin gelip buraya bu yorumu yazmandan cok da farkli bi vakit ayirmadi kimse muhtemelen.

    deadhouse

    @hen, +1

    Yedinci hüsar alayı

    @Alondate, bravo. işin varmış, okulun da varmış vs. herkes işsiz. buraya yorum da yazılmasın, yazan ağır işsizdir süper mantık ahah.

    deadhouse

    @Yedinci hüsar alayı, Alondate ifşa.

    https://bit.ly/39SGMXg

    Twat

    @deadhouse, ooo son 20 yılın en sevdiğim türk filminin en sevdiğim sahnelerinden biri. Görünce yazdım dayanamadım heheh.

    @alondate yalnız cidden niye böyle çıkarımlar yapılıyor yav? Bir habere yorum yapılıyor, iyi kötü herkes fikrini söylemiş kimse atomu parçalamıyor. Ha bana kalırsa da bizim durum daha kötü evet ama bize türlü belaları salan malum devletin ve yöneticilerinin de canı cehenneme, çok da vaktimi almıyor bu yorumu yapmak. kıskanmalık bir durum yok sitenin yıllardır bazı haberlerinin böyle alıp yürümesi gelenekselleşmiş bir durum ayrıca.

    Alondate

    @Twat, Beni bilen bilir ben pek tepki ceken seyler yazmayi, insanlarla tartismayi sevmem. Her tasin altindan deadhouse cikinca artik kiskandim ve benim neyim eksik diyerek ben de bu piyasaya girmek istedim. Aha bak birileri tetiklenmis ve deadhouse bey +1 bile vermis. Dogru yoldayim demek.

    @deadhouse, hayir reis ben buna benzemiyorum. Gozleri cekik Asyali bir tip bulup yolla. Bir de cok yakisikli olsun.

    Boba Fett

    @Alondate, Ahahahahahah

  37. Bir insan neden sağcı olur ya

    deadhouse

    @Ashes of the Wake, Bir insanın neden sağcı olduğunu anlamak çok kolay. Bir insanın neden solcu olduğunu anlamak da kolay. Yalnız bir insanın neden liber*l olduğunu anlamak kolay değil. Ben asla anlayamadım. Anlayanın olduğunu da sanmam.

    Ashes of the Wake

    @deadhouse, liberallere ek olarak ulusalcıları, türkçüleri, islamcıları falan da anlamıyorum. çok değişik uç görüşlere sahipler.

    Murad

    @deadhouse, Liberallerle sorunun ne?

  38. Cryosleep says:

    Iced Earth’ü sevmezdim zaten, Jon Schaffer’ın hardcore faşist olduğunu bilmiyordum yakın zamana kadar ama ne kadar geçimsiz bir herif olduğunu biliyordum. Açıkçası görüntüler çıktığında çok da şaşırmadım kendisi için.

  39. koca says:

    Century Media gibi kapitalizmin beşiğinde büyüyen bir firma bile bu sitedeki “politically correct” arkadaşlardan, “güruh” kelimesine takılanlardan daha cesur çıktı: https://metalinjection.net/news/century-media-drop-iced-earth-from-artists-page-on-their-official-site

    Yiğit

    @koca, geçenlerde o arkadaş sjw’cilere tehlikeli falan demişti. Yani politically correct olduğunu sanmıyorum

    politically correct ne zaten yea madafaka

    deadhouse

    @koca, Century Media’nın yaptığı tam olarak politik doğruculuk, hem de alası. Sen politik doğruculuğun ne olduğunu anlamamışsın.

    Rust in Peace.

    @koca, hmm, politik doğruculuğa direkt örnek verilebilecek bir eylemi cesurluk diye tanımlamak da ilginçmiş doğrusu.

  40. bardetto says:

    yalnız benim koptuğum olay şu rakun kılıklı denyonun hapisanede organik olmayan gıda tüketmeyi reddetmesi oldu.
    https://www.today.com/food/man-arrested-storming-capitol-refuses-eat-non-organic-jail-food-t205569

  41. deadhouse says:

    Ey kapitalizmin beşiğinde büyüyen şerefli antifaşist şirketler! Siz bu kararınızla neyi amaçlamaktasınız? Elbette ki salt kar amaçlı var olmadığınızı, müziğe, sanatçıya ve dinleyiciye meta muamelesi yapmadığınızı biliyoruz! Günümüz politik doğrucu ortamında bu kararınızın PR amaçlı yapılmadığının da gayet farkındayız! Bu hamlenizin kapitalist modern şirketlerin vermiş olduğu kararlara benzemediğini de biliyoruz! Siz neyin peşindesiniz? Iced Earth’ün şeytan sizin de melek olduğunu zaten bilmeyen yok! Ne bu tantana?

    koca

    @deadhouse, sayın deadhouse, siz Pasifagresif tarihinde, bu sitenin başına gelen en kötü ve avam şeysiniz ve muhtemelen bu hayattaki en büyük başarınız da bu… Üzücü…

    deadhouse

    @koca, Daha politik doğruculuğun ne olduğunu bilmiyorsun. Yazdığın ilk yorum oksimoron ideolojinin kralı. Neyi savunduğunu, neyi kastettiğini bilmiyorsun. Benimle tartışmayı göze alamayacağın için anca hakaret etsen. Avam mıyım değil miyim bilmiyorum ama gerçek hayatta tanışsak karşımda bacakların titrer.

    deadhouse

    @koca, Bu arada Avamın da ne olduğu hakkında bir fikrin olduğunu sanmıyorum. Malum yazdığın şeylere bakınca “ne olduklarını” bilmemene rağmen kavramlar hakkında konuşuyor gibi görünüyorsun. Başka yerlerde bu hale düşme. Belli ki Avam olmayan ortamlara pek girmemişsin. Sana bir dipnot: Avamlık temelde kültürel bir tanıma işaret eder. Yazdığın yorumlar bu sitenin % 90′ından daha avam olduğunu gösteriyor. Biliyorsun avamlar da bilmedikleri şeyler hakkında bol bol konuşurlar. Sokak röportajlar buna iyi bir örnek.

  42. riser says:

    @koca, valla “politically correct” ya da “az bilinen efsane duyarlar” listesine girse de, deadhouse’un century media’dan cesur olduğu kesin. “cancel culture” tayfası iflahını sökerdi onların.

    koca

    @riser, avam olmak 1 şey ise avamın yancısı olmak 2 şey mi oluyor? Aferin.

  43. Berca B. says:

    Beyler ben de bir duyar patlatıyorum o zaman, biraz daha kafa yorup Türkçe konuşmaya ne dersiniz? Oktay Sinanoğlu’culuk oynamıyorum, groove, catchy gibi Türkçe’ye çevirince tam dile oturmayan kelimelere de lafım yok ama straw man, politically correct, cancel culture gibi şeyler kullanmaktan Hintli gibi hangi dili konuştuğumuz belli değil hale geldik. Bu konuda cidden faşizan bi tavrım yok ama şu durum da çok göz tırmalıyor valla.

    Yiğit

    @Berca B., zaten özel isimlere gelen yapım eklerini kesmeyle ayırarak “Oktay Sinanoğluculuk” oynamaman gerektiğini belli ettin, teşekkürler.

    Berca B.

    @Yiğit, öyle yapmadığımı söylemiştim zaten, tartışmaya yeni bir soluk getirmeye gerek yok, ne demek istediğim gayet açık. Giderek daha da tuhaflaşan bir durumu dile getirmek için önce sıfır hata yapmak zorunda değiliz, o zaman kimse kimseyi herhangi bir konuda uyaramaz. Bilinçsizce yapılan bi imla hatasıyla, bilinçli bi şekilde Türkçe kullanmamak aynı şey değilken “sen önce kendine bak…” atarı yapmaya yapmaya gerçekten gerek var mı?

    Yiğit

    @Berca B., ben de itinayla yanlış yazdıklarına dikkat çektim zaten. “Türkçe’ye” diye bir yazım yok, doğrusu “Türkçeye”. Türkçe konuşalım duyarı patlatan birinin itinayla dil bilgisi hatası yapması bana ironik geldi sadece, atar yapmadım. İyi günler

    Berca B.

    @Yiğit, dostum uyarırsın ben de düzeltirim olur biter. Uyarıdan gocunup birbirimize sikimizi kaldırırsak bişi çözemeyiz zaten.

    Yiğit

    @Berca B., patlattığın duyarın benle alakası yok ki neden gocunayım zaten? Hatta senden önce ben de ”politically correct” denmesiyle dalga geçmiştim yukarda. Sadece mesajındaki bir noktayı ironik bulduğumu belirttim, olayın kendisiyle ilgisi yok. Atar yapmadığımı da söylemiş olduğuma göre sikimi kaldırdığımı düşünmüyorum. İyi forumlar.

    Berca B.

    @Yiğit, güzel kardeşim bu nasıl bir defans mekanizmasıdır cidden hayret ettim ya gardını indir biraz. Sen beni uyarırsan ben gocunmam düzeltirim, herkes de böyle yapsa sorun yaşanmaz minvalinde bir şey söylüyorum. Mesajlarında karşındakini sinirlendirmeye dayalı bir tavrın olduğu için aynısını ben de sana yapıyorum sanıyorsun ama öyle değil işte.

    Yiğit

    @Berca B., aksine bunun uzatılacak bir mesele olduğunu düşünmüyorum ve bu kadar uzatmana anlam veremiyorum. Türkçe konuşulması hakkında yazarken yazım yanlışı yapmanı komik buldum olay bundan ibaret. Yanlış yazmayayım diye kesme de koymuşsunuz ama yanlış olmuş işte. Ne ben sinirlendim ne de başkasını sinirlendirmek istedim. Yazdıklarıma bakarsanız da sadece bunları belirtmeye çalışmışım. Atar yapmadığımı 50. kez belirtmeye çalışmak artık atar yapmak olacağı için daha fazla uzatmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Nasıl istiyorsanız öyle düşünün, benim için önemli değil gerçekten.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Yiğit, Berca eski bir PA yazarı ve ne yazdığını bilen, yazım kurallarına da gayet hâkim bir insan. Bir yerde bir hata yapmış olabilir, durduk yere bilgi kibrine girmeye gerek yok. Mesleği yazmak olan bir insan olarak ilk cevabının net şekilde kızdırma, bilmişlik taslama içerdiğini düşünüyorum. İtinayla dil bilgisi hatası falan da yapmıyor. Gerek yok böyle şeylere.

    Ashes of the Wake

    @Berca B., türkçe de her dil gibi zamanla değişime uğradı. yıllardır kullandığımız pantolon, pardon, avukat falan türkçe kelimeler değil. alışmak lazım.

    Berca B.

    @Ashes of the Wake, ben Türkçe’ye yabancı kelimeler girmesin demiyorum ki, bunun önüne geçmeye çalışan faşizan bi tavrım olmadığını baştan söyledim zaten. Türkçe olmayan pantalonun yerine kullanabilecek Türkçe bir kelime aklıma gelmezken kalkıp bu konuda ahkam kesmem ama direkt Türkçe karşılığı olan durumlarda İngilizcesini kullanmak da göz tırmalıyor.

    riser

    @Berca B., haklısınız. türkiye’de çok oturmayan ve tam olarak karşılığı kavramlar olduğu için orijinal versiyonlarını kullanmayı tercih ettim.

  44. Ashes of the Wake says:

    Şu sjw lafı da baydı iyice. Bu kelimeyi kullanan birinin homofobik, transfobik bir nazi sempatizanı olmama ihtimali yok. Dünya s*ğcıların etrafında dönmüyor, halklar uyandı artık. Hakkını arayana, ezilene sjw diyecekseniz işimiz var. BLM tayfa az bile yapıyor.

    Rust in Peace.

    @Ashes of the Wake, homofobik, transfobik bir nazi sempatizanı mı olduk şimdi de? Ne dediğinin farkında mısın bilmiyorum ama insanları olmakla itham ettiğin şeyler öyle gelişigüzel denilecek şeyler değil.
    Sjw lafı da hakkını arayanlar için kullanılan bir terim değil artık. Ota boka gereksiz duyar kasan, her şeyden bir mağduriyet çıkaran, faşistliğe karşı çıkayım derken kendileri faşist olan insanlar için kullanılıyor.
    Şaka gibisiniz. Şu sitedeki insanların açık fikirli, aklından geçeni yazmadan önce düşünen insanlar olduğunu düşünüyordum ama son zamanlarda görüyorum ki ortadoğulu linç kafası da var hoşuna gidilmeyen bir şey yazıldığında direkt bir şeylerle itham etme de var.

    çaksu

    @Ashes of the Wake, “Bu kelimeyi kullanan birinin homofobik, transfobik bir nazi sempatizanı olmama ihtimali yok.”

    Çok talihsiz olmuş. Umarım bigün bu cümle ile hatırlanmak istemeyecek bi konuma gelirsin.

    Sjw’lerin sjw olmayan herkesi illallah ettirmesinin sebeplerinden biri tam olarak da bu. Kendi gibi düşünmeyen herkesi homofobik, transfobik, nazi ilan etmesi. Herşeyi bu kadar basite, “iyi budur böyle değilsen kötüsün” e indirgersek işler hiç de iyi yerlere gitmez. Zaten gitmiyor.

    Börbır

    @Ashes of the Wake, Siyah-Beyaz Safsatası, bir bak derim.
    Bu kelimeyi kullanan herkesle tanışıp transfobik ve homofobik olduğunu anladığın için çabanı takdir ediyorum. Bu çabana ve üst başarına rağmen konuştuğun insanların (internetteki üç kişi) öyle olması dünyada bu kelimeyi kullanan herkesi homofobik, transfobik bir nazi sempatizanı yapmıyor maalesef. Lütfen yazarken biraz dikkat, biraz akıl yürütme…
    Bu arada Siyah-Beyaz Safsatası ve Dış Grupların Homojenliği bu kavramlara bak lütfen sonra yorumu silmek isteyeceksin.

    Boba Fett

    @Ashes of the Wake, Dünya sağcıların etrafında dönmüyor ama solcuların etrafında da dönmüyor. Rica ederim insanları görüşlerinden dolayı yaftalamayın. Sağcı olmak, liberal olmak ayıp şeyler değil, bunları güya *** kullanarak atmak sadece komik görünüyor.

    Ashes of the Wake

    @Ashes of the Wake, linç yiyeceğimi tahmin ediyordum, o yüzden şaşırmadım. metalcilere laf anlatmak zor cidden. sadece aşağıda attığım videoyu biraz izlemenizi öneriyorum. ben sjw önyargımı o videoyla kırdım. bu insanlar neler yaşıyor, nasıl haksızlıklara uğruyor anlayın. tabi cisheteronormatif bakış açınızla kalacaksanız da kalın. bu hayat sizin, siz bilirsiniz.

    https://youtu.be/vB2cxCFZj2Y

    Boba Fett

    @Ashes of the Wake, Tavsiyem biraz kitap okumanız yönünde olacak. Özellikle biyoloji, fizyoloji, evrim falan ne bulursanız okuyun

    Ashes of the Wake

    @Boba Fett, kitap okumamamı varsayman süper. bu arada sağcı olmak ayıp bir şey. kendinden olmayana yaşam hakkı tanımayan bir şeyden bahsediyoruz.

    Boba Fett

    @Ashes of the Wake, Bazen bazı zor felsefi sorunların bilimsizlikten ilerleyemediğini, çözümlenemediğini düşünüyorum, eğer böyle şeylerle uğraşacaksak kitap okumak özellikle insanı iyi bilmek lazım. sol dediğin şeyin bir sürü çeşidi var ki kendi içlerinde de bazen bu sebeple kavga ediyorlar, sağ düşüncede de bu var. Yani sağ, sol diye ayırmak nasıl desem inceliksiz ve kaba, yani sağ görüştesin o yüzden şöylesin ya da sol görüştesin o zaman kesin şöyle düşünürsün demek doğru değil. Senin açından bakarsak bir sağcı da gelip solculuk ayıptır diyebilir. İşin içinden çıkılmaz, bir yere varılmaz.

    Rzeczom

    @Ashes of the Wake, ”sağcı olmak ayıp bir şey”

    abi neler oluyor bu gün burada.

    çaksu

    @Ashes of the Wake, Aranıza giriyorum ama dayanamdım yaw.

    Kendinden olmayana yaşam hakkı tanımamak tam olarak yukarıda örneğini gösterdiğin tavrı tarif ediyor bence. Hoşuna gitmeyen, sana ters gelen bi fikir/sözcük söyledi diye düşünebildiğin en aşağılık suçlara meyilli olduğunu iddia edebiliyosun birinin. Senden değil diye Nazi yapıyosun.

    Naziler de tam olarak aynı şeyi yaptı. Kendilerinden olmayanı algılarında insanlıktan çıkardılar. Bir iki sıfat haline getirdiler. Artık insan olmadıkları için onlara zulüm etmek, onları öldürmek kolaylaştı. Sen öldürürsün, zulüm edersin demiyorum. Ama bu tavrı sonuna kadar takip edersen gittiği yerler oralar. Oralara gitmese de sosyal hayatı hepimiz için çekilmez bi şeye dönüştürüyor.

    Sağı bağnaz baskıcı, solu kahraman özgürlükçü diye tanımlamak zorunda değiliz. Kimseyi baskılama niyetinde olmayıp basitçe geleneği düzeni ön planda tutan sağcılar olabilir. Rahatça kınayabileceğin şekilde tanımlamak zorunda değilsin senin gibi olmayanı.

    İnsanlar söylediği şeylerden ibaret olmak zorunda değil.

    Olsa bile kastettiği şey bizim anladığımız/varsaydığımız şey olmayabilir.

    Olsa bile hayat siyah ya da beyaz, sağcı solcu, iyiler ve kötülerden ibaret değil. Çizgi film değil.

    Burada hemen herkes transtı düzdü sağcıydı solcuydu herkesin haklarının korunmasını ve mutluluk arayışını sürdürebilmesini destekler.

    Bikaç sene önce belki ben de epey ters şeyler söylerdim. Dediğin benim için aşırı abes çünkü. Ama insan olduğunu, muhtemelen hayatın senin için de zor olduğunu aklımdan çıkarmamaya çalışıyorum. Kötü hissetmen bana bişey kazandırmaz. Ve söylediğin şeylerden ibaret değilsin.

    Bence.

    Ashes of the Wake

    @çaksu, toplumun ezilen kesiminden olduğum için maalesef sizin gibi bakamıyorum sağ kesime. kendinizi kürtlerin, alevilerin, ermenilerin, eşcinsellerin, transların kısacası ezilenlerin yerine koyarsanız bu tavrımı da anlayışla karşılarsınız. kimliklerimiz inkar ediliyor, insan hakları ihlalleri yaşıyoruz. nasıl öfkeli olmayalım? bizim bu ülkede yaşadıklarımızın bir benzerini ABD’de siyahiler yaşıyor.

    Ashes of the Wake

    @Ashes of the Wake, neyse bu konu hakkında daha fazla yorum yapıp tartışma ortamını iyice germek istemiyorum. ayrıcalıklı normatif kesimlerden çıkıp biraz da farklı kesimlerden insanların açısından hayatana bakmanızı, ayrıcalıklı bir kesimdenseniz (etnik kökeninizi ve cinsel yöneliminizi bilmiyorum, bu ülkede türkler ve cishetero erkekler ayrıcalıklıdır aynı abd’de beyazların olduğu gibi) bunu kabullenmenizi tavsiye ediyorum.

    çaksu

    @Ashes of the Wake, Ortamı germeye değil, yumuşatmaya yarar bence kendimizi daha somut şekilde ifade etmeye çalışmak. Atışıp durmamızdan iyidir.

    “Ne yapayım?” ın cevabını bilmiyorum malesef. Keşke bilsem. Umarım herşey daha iyi olur gelecekte senin için de.

    Ama öfkeni rastgele bir şekilde, ve çok ağır ithamlarla oraya buraya savurursan tepki görürsün bu çok normal. Sjw denen tiplerin bu kadar tepki görmesinin sebebi zaten bu tavır. Olur olmaz herkesi nazi, ırkçı, cinsiyetçi yapmaları. En ufak “durun bi bakim burada birinin hakkını yediniz” de “Sen de nazisin!” diye cıngar çıkarmaları, höt diyen herkesi işinden statüsünden etmeye çalışmaları..

    Hayat zor. Kimimiz için daha zor. Kimimiz için olan zorluklar diğerlerimiz için anlaşılmaz da olabiliyor. Vaaza dönmeden toparlamaya çalışıyodum ama döndü galiba.. :/ Genele konuşurken aslında ben de manyak, aptal gibi sivri kelimeler kullanırım. Belki de biraz ikiyüzlülük.. Neyse.

    En azından yeni sorun yaratmamaya çalışalım vesselam.

    :)

    Ashes of the Wake

    @çaksu, Öncelikle güzel üslubunuz için, empati yaptığınız için teşekkür ederim. Haberdeki diğer yorumlar sizin üslubunuz gibi olsaydı eminim ki hdpli, lgbti aktivisti sjw damarım atmazdı diye düşünüyorum :). İnsanlarımızın çoğu kendi çevresinden çıkmıyor, merak etmiyor. En ufak bir hak mücadelemizde sjw olmakla suçlanmak gerçekten kırıcı oluyor. Karşı taraf kabul etse biz de sakin olacağız ama olmuyor. Nefret, öfkeyi doğuruyor.

    Börbır

    @Ashes of the Wake, “kendinizi kürtlerin, alevilerin, ermenilerin, eşcinsellerin, transların kısacası ezilenlerin yerine koyarsanız”
    Arap kökenliyim ailem ve çevrem alevi ve bu kültürle yetiştim. Diğer bahsettiğin sınıflardan kişiler tanıyorum. Yani çok uzak değilim bahsettiğin kişilere. SJW kelimesini de boş duyar kasan politik doğrucular için kullanıyorum ve yukarıda yazdığım gibi siyah beyaz safsatası yaptın benim tepkim bunaydı ve sen hala şu şöyle bu böyle diyorsun. Senin yaşadığın durumu anlıyorum ancak insanları sağcı solcu şucu bucu diye ayırmak çok sığ bir yaklaşım. Her şeyin bir ortası olabilir ve var da zaten. İki renk arasında birçok ton olduğu gibi her sağcı ve solcu arasında birçok farklı fikir var. Totaliter Komünist bir yaklaşım da var Anarko-Kapitalist de. Her şey ikiye ayrılacak kadar keskin sınırları olmayabilir. Senden tavsiyem öfkeni dizginle ve mantıklı düşün aksi takdirde kendini yanlış ifade edersin ve bu tepki çekmene yol açar. Bir kelimeye de bu kadar takılma nazi transfobik veya homofobik olmak sjw kelimesini kullanmaktan bağımsız bir şey ve burada mantık dışı davrandığını düşünüyorum.

    Dunedain

    @Börbır, sanırım aynı etnik kökeni paylaşıyoruz ve her an akraba çıkabiliriz

    Aura magula

    @Ashes of the Wake, Sjw lafını kimlere kullandığımı açıklayayım.Bazı tipler vardır bir oyun oynar her karakter erkek olduğu için yapımcıyı cinsiyetcilikle suçlar,kınar,söver,döver.Yada bir film izler filmde bir sahnede zenci köle görür hoppadanak yapımcıyı ırkcılıkla suçlar.Bir mesaj atarsın 5 paragrafın içinden cımbızla bir kelimeyi çıkarıp yanlış yanlış anlayıp linç kampanyası başlatır. Yada en basitinden, bir kişinin düşüncesini beyenmedi diye o kişiyi ırkcılıkla suçlar linç eder,rencide eder ama kendisininde ırkcılık yaptığının farkında değildir.

    Kısacası otaboka duyar kasıp ırkcılık yapıp başkasını ırkcılık,cinsiyetcilik ve daha bir sürü şekilde suçlayanlara sjw diyorum.Herkes eşittir,din dil ırk ayrımı yoktur deyenleri bende destekliyorum. Sadece en ufak bir bokta hemenden tepki verecek neden arayanlara sjw diyorum.

    Site özelinde konuşmuyorum ve senin hakkında da konuşmuyorum,bu kelimeyi neden kullandığımı açıklamak istedim sadece.

    deadhouse

    @Aura magula, Cyberpunk oyununda siyahi çete olmasını ırkçılıkla bağdaştıranlar varmış. Bu oyunu yapan ırkçıdır demişler. Siyahi çete olayını yapan adam siyahi çıkmış, demiş ki ben yaptım. Sonra sj* tayfası sözl*rinin arkasında durmuş. Ama işte siyahi olabilir bunu yapan, bu durum olayın ırkçı olmadığını göstermez demişler. Evet. Yeryüzünde hiç siyahi çete olmadı zaten daha önce.

    Bunlar her yeri ele geçirdi. Sanatsal, kültürel faaliyetleri de tekellerine aldı. Adam film çekmek istiyor. Yapımcı yönetmene siyahi ve eşcinsel karakterler de olsun diyor. Yönetmen diyor ki tamam eşcinsel karakter olsun ama bizim coğrafyada siyahi yok. Sahiciliğe gölge düşürür bu diyor. Yok diyor yapımcı. Siyahi karakter yoksa desteğimi filminden geri çekerim.

    Yüzlerce örnek verilebilir. Bu sj* tayfa akademileri ele geçirdi. Bu sj* tayfa sanatsal, kültürel olayları tekeline aldı. Batı’da medyayı ele geçirdiler. Bu tayfanın ne lgbti+lara, ne siyahilere, ne ezilenlere, hiçkimseye faydası yok. Sadece zararları var. Her şeye zarar veriyorlar. Millete faşist diyorlar, onlardan faşisti yok. Sabaha kadar yazabilirim. Gerek yok. Ve hala bunların zararlı faaliyetlerini ortaya adam gibi döken kimse yok. Çünkü iktidar onlar. Zaten amaçları iktidar olmak, başka bir şey değil. Ezilen diye tabir ettikleri sınıflara anca zarar verirler.

  45. Aykut Taştan says:

    Ahmet reis Güruh yazdı ve el bombasının pimini çekip yorumların arasına fırlattı:))) Helal reis adamsın. İleri geri adım atmak yok.

  46. Melkor says:

    Century media bu konuda başka ne yapabilirdi bilemiyorum. Politik doğruculuk ile ırkçılık karşıtı gözükmek oldukça kolaydır. Gördüğüm kadarıyla sjw ile dalga geçenler genelde sağcı kesimden çıkıyor. Çünkü başka türlü açıklama getirmeye akılları yetmiyor. Bi diğer tarafsa her türlüsünü savunuyor. Halbuki benim gibi sağcı olmayanlara da gına geldi artık. Politik doğruculuk gerçeğin üzerini örtmek dışında bi şeye yaramaz oldu. Belki dünyayı kasıp kavuran sjw rüzgarıyla bu ırkçı sağcı kalemtraşlara bilmeden konfor alanı yaratıyoruzdur. Çünkü yok olacaklarına daha güçlü geliyolar. Bunlar netflix’in samimiyetsiz zenci gay sjwsi ile insana dönüşmeyecekler.

    çaksu

    @Melkor, Sjw için çeviri önerim Kiys. Kelle isteyen yobaz solcu. Sağcı manyaklar solcu manyaklar iki grup da birbirinin hırsını besliyor, bence çocukça olan dünya görüşlerini pekiştiriyor.

  47. Twitter’ı zehirli bir lağım çukuruna çeviren üsluptan uzak durmakta fayda var. Belirli konuları konuşurken “şu şöyleDİR”, “bunu düşünen şuDUR” gibi alternatifsiz, tek mutlak gerçek düşüncesiyle konuşmak bence tartışmaların sağlıksız ilerlemesine ve bir yerden sonra hem tarafların hem de izleyenlerin bıkıp ortamdan soğumasına neden oluyor.

    Bugün yayınladığımız Dalit kritiğinin başında da kısaca bahsettim; bizler parçalanmış bağırsaklardan, dünyanın yok edilmesinden, herkesin cayır cayır yanmasından bahseden leş gibi, katliam gibi, tank paleti gibi müzikler dinliyoruz. Hatta dünya nüfusunun neredeyse %95′i bizim ayıla bayıla bağrımıza bastığımız şeyleri müzik olarak bile görmüyor. Dolayısıyla bir başkasının da karşıt fikirde olması, bize aşırı saçma gelen bir şeyi hayatının merkezine koymuşçasına savunması gayet doğal bir şey.

    Hayatta illaki x’çiler, y’ciler olmak zorunda değil; biri belli bir konudaki düşüncesinden dolayı mutlaka o x ya da y grubunun bayraktarı olmak zorunda değil. x ya da y’lerin her ayrıntısı mutlaka doğru ya da mutlaka yanlış olmak zorunda değil. x’e de y’ye de belli konularda katılmak ya da karşı olmak mümkün olabilir. Hayat siyah ve beyazdan ibaret değildir. Akılcılıktan şaşmamak lazım.

  48. Berca B. says:

    Milletin beyninde o kadar çok tilki dönüyor ki artık basit düşünmek zor hale geldi. “X bunu yaptıysa kesin bu yüzden yapmıştır, o zaman X kesin Y’dir, e öyleyse tabii ki bu şu da şöyledir” diye düşüne düşüne herkes çıldırdı.

    Century Media basitçe kamuoyu önünde suç işleyen ve göz önünde olan bir figürle aynı çatıda bulunmak istememiş, bunda cidden kara tahtaya formüller yazmaya ne gerek var? Iced Earth bi yerde Century Media’nın çalışanı, iki tarafın da rızasıyla imzalanmış bir kontrat var aralarında. Bu kontratlarda “code of conduct” olarak geçen iş ahlakı kuralları maddeleri vardır. Bir taraf bunu çiğnerse, diğer taraf da kontratı fesh eder. Burada da kontratı fesh etmek için gayet geçerli bir durum var ellerinde. Bitti gitti.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.