# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Jon Schaffer’ın Kongre Binası baskını davasına kadar kefalet opsiyonu olmadan tutuklu kalmasına karar verildi, avukatından yorum geldi
20.03.2021

“Donald Trump’a uydu.”

ICED EARTH gitaristi Jon Schaffer, detayları aşağıdan okunabilecek 6 Ocak Kongre Binası baskınına katılması nedeniyle bir süredir gözaltında tutuluyordu. Federal hâkimin 19 Mart’ta yaptığı açıklamaya göre Schaffer görülecek davaya kadar kefaletle serbest kalma hakkı olmaksızın gözaltında kalacak. Hâkim bunun sebebi olarak Schaffer’ın Kasım 2020′deki MAGA yürüyüşü sırasında kameralara “Eğer birisi şiddet istiyorsa, aramızda buna hazır olan pek çok kişi var” şeklindeki ifadesini göstermiş. Schaffer’ın avukatı ise müvekkilinin Kongre Binası baskınının sorumlusu olmadığını söylemiş ve “insanların ülkenin en yüksek resmî makamına inanma hakkı var” diyerek, Schaffer’ın önceki ABD başkanı Donald Trump’tan etkilendiği için bunu yaptığını iddia etmiş.

Hatırlanacağı üzere, şubat ortasında ICED EARTH gitaristi Jake Dreyer ICED EARTH’ten ayrıldığını ve artık sadece kendi grubu WITHERFALL’a yoğunlaşacağını açıklamıştı. Yine aynı şekilde vokalist Stu Block ve basçı Luke Appleton da gruptan ayrıldıklarını açıklamıştı. Kalan tek eleman olan davulcu Brent Smedley’dense henüz bir açıklama gelmedi. Şubat ayının ilk günlerinde de BLIND GUARDIAN vokalisti Hansi Kürsch, Jon Schaffer’ın aşırı sağcı ve ırkçı söylemleri destekler şekilde ABD kongre binası baskınında yer almasının, FBI tarafından aranmasının ve akabinde tutuklanmasının ardından DEMONS & WIZARDS’dan ayrıldığını açıklamıştı.

Jon Schaffer’ın kalabalıkla birlikte Kongre Binası’na zorla girdiği ve polisleri itekleyen güruhla birlikte olduğu yeni bir güvenlik kamerası kaydı ortaya çıkmıştı. Schaffer mavi montu ve siyah şapkasıyla videonun 27. saniyesinde en soldan kadraja giriyor ve polislere bağırıyor.

19 Ocak’ta da Century Media, Jon Schaffer’ın gruplarından ICED EARTH ve DEMONS & WIZARDS’ı web sitesindeki grup listesinden çıkarmıştı.

Hatırlanacağı üzere, aşırı sağcı milis bir örgüt olan Oath Keepers üyesi olarak da bilinen ve Trump destekçiliğini çeşitli vesilelerle gösteren ICED EARTH kurucusu, gitaristi, bestecisi Jon Schaffer, 6 Ocak’ta gerçekleşen ve biri polis 5 kişinin hayatını kaybettiği, 50′den fazla polisin yaralandığı Amerikan Kongre Binası baskınına katılan topluluktan olduğu için FBI tarafından aranıyordu (sağ üst köşede).

FBI tarafından yapılan yeni açıklamada Jon Schaffer’ın tutuklandığı bildirildi. FBI ayrıca, 6 farklı suç işlediği belirtilen Schaffer’ın kongre binasına, ormanda ayı saldırısı sırasında ayıyı kaçırmak için kullanılan, güçlü kimyasallar içeren ayı spreyi ile girdiğini ve polislere bu spreyi sıkan kişiler arasında olduğunu açıkladı.

 

Kanada’da ve bazı eyaletlerde ayı spreyi, insanlara karşı kullanımı durumunda silah kabul ediliyor ve suç teşkil ediyor.

Schaffer’la birlikte baskına katılan kişilerin fotoğrafını yayınlayan polis, bu kişilerin bulunmasına yönelik bilgi verecek vatandaşlara 1000 Dolar ödül verileceğini açıklamıştı.

ABD demokrasi tarihinde kara bir leke olarak ifade edilen olaylara katılanlar arasında, “Camp Auschwitz” ve “6MWNE” (6 milyon yetmez) yazılı giysiler giyen, Nazi selamı veren insanlar da vardı. Schaffer’ın fotoğraflarının yayınlanmasının ardından pek çok kişi sosyal medyada bundan sonra ICED EARTH dinlemeyeceklerini ve gruba destek olmayacaklarını ifade eden yorumlar yapmıştı. Yorumlar üzerine grubun vokalisti Stu Block, her türlü görüşe saygı duyduğunu söylemiş ve Instagram hesabından bir kalp emojisi paylaşmıştı.

FBI’ın resmî olarak aradığı insanlar arasından yer alan Schaffer’a gelen tepkilerle birlikte, Schaffer’ın DEMONS & WIZARDS’dan grup arkadaşı olan BLIND GUARDIAN vokalisti Hansi Kürsch’ten de bir açıklama geldi.

Olayın şokunu yaşıyoruz ve hayatını kaybedenlerin yakınlarının acısını paylaşıyoruz. Kurumlara ve kişilere yöneltilen her türlü şiddete tamamıyla karşıyız. Yaşananlar kapsamlı şekilde araştırılacaktır ve sorumlular adalet önünde hesap verecektir. Sürekli yeni gelişmelerin yaşandığı bu olayla ilgili olarak şu an için başka açıklama yapmak istemiyoruz.

Konuyla ilgili olarak ICED EARTH’ün geri kalan dört üyesinden de bir açıklama geldi.

“Son birkaç gündür bize desteklerini sunan herkese teşekkür etmek istiyoruz. Bazılarınızın bu süreçteki sessizliğimizden dolayı endişelendiğini biliyoruz ve bunu anlıyoruz. Elimizdeki bilgileri gözden geçirmek ve bir açıklama yapmadan önce doğrular üzerinden konuşmak istedik.

Öncelikle, isyancıların 6 Ocak’ta Kongre Binasına yönelik şiddet eylemlerini kesinlikle KABUL ETMİYOR ve DESTEKLEMİYORUZ. O gün o eylemleri gerçekleştiren kim varsa, hepsinin adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz. 6 Ocak’ta yaşananlardan dolayı gerçekten üzgünüz ve o gün olanlar nedeniyle acı çeken herkese sevgilerimizi ve en içten duygularımızı gönderiyoruz. O gün hayatını kaybedenler için çok üzgünüz ve yakınlarını kaybeden ailelere sabır diliyoruz. Elbette ki hiçbir söz onların acısını hafifletmeyecektir, sadece yaşadığınız bu şoku, kederi ve acıyı paylaştığımızı bilmenizi istiyoruz.

Hepinize sevgilerimizle.”

“Stu, Luke, Jake, Brent”

  Yorum alanı

“Jon Schaffer’ın Kongre Binası baskını davasına kadar kefalet opsiyonu olmadan tutuklu kalmasına karar verildi, avukatından yorum geldi” yazısına 249 yorum var

  1. ismail vilehand says:

    A101′de 10 TL üzeri alışverişe aynı kutu içinde Tat marka ketçap, mayonez ve acı sosa kallavi indiririm var. Ben 2 kutu kaptım.

    Boba Fett

    @ismail vilehand, Acı sosu iyi mi?

    ismail vilehand

    @Boba Fett, şöyle söyleyeyim, bir Kühne acı sos ve ya Knorr acısso kadar keskin değil ama gayet lezzetli. Diğerlerinden bir tatlı kaşığı kullanıyorsan bundan iki tatlı kaşığı kullanınca aynı hesaba geliyor.

    Boba Fett

    @ismail vilehand, Teşekkürler,

    Alondate

    @ismail vilehand, Abi bir kaç ay önce 50 tl ve üzeri alışverişe 1 kutu crunch veriyorlardı. Kutunun içerisinde de 10 adet vardı. O kampanyayı baya bir sömürmüştüm. Bu da iyimiş bugun gidip alayım +rep kardeşim

    ismail vilehand

    @Alondate, ağır A101 fanıyım. İndirimleri efsane. Bim ve Şok ağır orospu çocuğuna bağladı son zamanlarda. A101 gıda ve abur cuburda cennet gibi.

  2. deadhouse says:

    Sjw dediğimiz için transfobik, homofobik, nazi sempatizanı olduk. Sinan nickli arkadaş Sjw’liler nasıl tehlikeli söylesene diye yorum yazmıştı. Valla ben bile bu kadarını tahmin etmemiştim. Bu kadar tehlikeli olduklarını bilmiyordum. Asıl tehlikeli olan bunu bir metal müzik çatısı altında birleşen insanların önünde söylüyor olması. Twitter gibi lağım çukurlarında alışkınız bu söylemlere. Ashes Of The Week’in yorumu bu site tarihinde yazılmış açık ara en iğrenç yorumdur ve yayımlanmıştır. Ulan internetten öyle yazmak kolay değil mi? Siz ne sanıyorsunuz kendinizi. Dünyadan bi sikimden haberiniz yok. Sırf homofobik muhabbetler, sırf ırkçı muhabbetler yüzünden insanlarla fiziki kavgalara girmiş insanım. Sjw diyen Transfobiktir, Nazidir demek. Valla siz bu söylemlerinizle en az Naziler kadar tehlikelisiniz. Onlar da insanlara şudur, budur diyerek yargısız infaz yapıyorlardı. Bir farkınız yok.

    Ashes of the Wake

    @deadhouse, hahaha yorumumda en iğrenç yorum olmayıca hakedecek ne var acaba merak ettim. sürekli ergen gibi her önüne gelene sjw demek bu kelimeyi kullanmak baydı. yav nefret suçuna uğrayıp buna ses çıkaranlara bile sjw denilir oldu. nesine saygı duyayım bunun? neyse siz alt-right tayfaya empati yapmaya devam edin. beyazlara da ırkçılık yapılmıyor bunu kabullenirsiniz umarım :(.

    Yiğit

    @Ashes of the Wake, çok garip şeyler oluyor aman aman. şunu söylemeden edemeyeceğim “güruh” muhabbeti çok çok masumdu. Haberin içeriğinden de bağımsız olduğu belirtilmişti. Şimdi gelinen noktaya bakıyorum da yorum yapsam yayınlanmayacak yorumlar olacak yani. Ancak evet sitedeki en iğrenç yorum olmayı hak etmesi gayet mümkün.

    Ashes of the Wake

    @Yiğit, site tarihindeki en iğrenç yorum buysa gurur duyuyorum yaptığım yorumla. en basitinden soad bile kendi halkını savundu diye neler neler deniyor yıllardır tr metal camiasında. en azından kimsenin etnik kimliğine, cinsel yönelimine hakarette bulunmamışım. sjw, feminazi gibi kelimeleri hangi kesimin kullandığı ortadayken hala bu kelimeleri kullanmanıza anlam veremiyorum, veremiyeceğim de. iyi forumlar.

    Rust in Peace.

    @Ashes of the Wake, “soad bile kendi halkını savundu diye neler neler deniyor” Kusura bakma ama 🤡

    deadhouse

    @Rust in Peace., Açık açık militarist nidalar atan, sivil ölümlerin üzerine bile savaş çağrısı yapan şovenist Soad’a “kendi halkını savunuyor” dedi.

    Ashes of the Wake

    @deadhouse, militarist nidalar atmalarını eleştirdim ben de ama daha öncesini kast ediyorum. ermenilerin savaş istenen bir durumda topraklarını savunmaktan başka bir çaresi yoktu. nüfus çoğunluğu yüzyıllardır ermenilerde olan bir bölgeden bahsediyoruz. militarist şarkılar yapmadan önce de aynı gözle bakılıyordu. holy mountains yüzünden, ermenistan konseri yüzünden neler neler deniliyordu adamlara. soad’ın sivil ölümleri savunduğunu sanmıyorum. john dolmayan hariç ırkçı üyesi de yok. serj dün türk birinin hrant dink hakkında yorumunu beğenmiş. zira iki tarafta da siviller çok zarar gördü. taraf tutmaları elbette saçma ama kendi halklarını savunmaları da normal bir yerde. en azından boş oturmamışlar bağış toplayıp savaş mağdurları sivil halka yardım yapmışlar. Bizim ünlülerimiz gibi halktan kopuk yaşamıyorlar.

    Dunedain

    @Ashes of the Wake, SOAD’I SİKİM

    Boba Fett

    @Ashes of the Wake, bir önceki sayfada sağcılığı yererken nasıl Soad kendi halkını savunuyora geçtik? Soad dediğin adamlar ırkçı bunu da gizlemeye çalışmıyorlar. Ben anlayamadım durumu.

    Ashes of the Wake

    John hariç ırkçı değiller. John zaten koyu Trumpçı biri aynı Schaffer gibi. Artsakh olayları olmasaydı muhtemelen şutlamışlardı. John hariç diğer üyelerin röportajlarını dinledim, ırkçı herhangi bir şey bulamadım. Hep hükümet eleştirisi, propagandayla falan dolu. Diaspora malum şaşırmıyorum.

    Ayrıca bir yerin sahibi oranın halkıdır. Karabağ dediğimiz bölge kadim Ermeni memleketi. Stalin bu bölgeyi Azerbaycan’a verdi, halk SSCB dağılırken kendi kaderini tayin etmek istedi. Ermenistan’ın işgal ettiği topraklar var ama Karabağ bunlardan biri değil.

    Yakın arkadaşlarımdan biri Ermenistan Ermenisi. Savaşta akrabalarını kaybetmesine rağmen Azeri milleti hakkında kötü bir söz söylemedi. Halk artık savaştan bıkmış, bu sorunun çözülmesini istiyor.

    Ashes of the Wake

    @Ashes of the Wake, soad’dan bahsetmemin nedeni bu duyar meselesi. adamlar bir halkın yıllardır olan adalet mücadelesini dilen getiren şarkılar yaptı bizim metal camiası demediğini bıraktı, insanların acılarına da duyar dedi. sjw diye bir kelime o zaman olsaydı muhtemelen soad için kullanırdı. Soad’dan bahsetmem sadece bir örnekti, sağcılara laf atmamla çelişmiyor. Serj ve Daron solcu insanlar.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, bahsettiğin yorumun pek çok kişi için rahatsız edici olduğu ortada. Yine önceki sayfada sana ya da bir başkasına yöneltilen ithamlar, ifadeler de var. Aynı şey bir başkasına ya da bana da yöneltilebilir ve geçmişte sayısız kez yöneltildi de. Beni cahillikle, saldırgan dil kullanmakla suçlayan da oldu.

    Ben de şunu senin “en iğrenç yorum” diye bahsettiğin yorum üzerine yazdım aslında. Sansürlensin demediğinin ve bu tür diyalogların sitedeki olumlu havaya zarar verdiğinin farkındayım. Yine de eğer birilerinin aklına geliyorsa diye söyleyeyim dedim, bu tarz yorumları sansürleyemeyiz. Sansür, kontrol mekanizmasının doğrularını mutlak kabul eden bir yapı olduğundan “kime göre neye göre iyi ya da kötü?” sorusunu ortaya çıkarıyor. Bu yüzden, birileri tarafından aşağılıkça, cahilce bulunsa dahi insanların görüşlerinin yayınlanmasından yanayım. Hiç katılmadığım, deli saçması olarak gördüğüm yorumlar benim nazarımda o kişiye dair bir fikir edinmemi sağlıyor. Burada öyle ya da böyle bir komüniteyiz ve yapılan yorumlar ilerisi için başkalarının hem iyi hem kötü anlamda nasıl düşüncede insanlar olduğunu gösteriyor. Bu yüzden kimi zaman saçma sapan olduğunu düşünsem de kötü niyetli olduğuna inanmadığım sürece her tür yorumu yayınlamaya devam edeceğiz.

    Sinan Ceylan

    @deadhouse, Sinan nickli arkadaş dediğin için yazıyorum, öncelikle Sinan bir nick değil anne-babamın bana layık gördüğü kendi ismim. Ben SJW değilim ve açıkçası pek çok SJW ve samimiyetsiz politik doğruculuk dayatmasından ben de rahatsızım (en basitinden dizi/film izlemeyi çok sevdiğim için şu örnekleri vereyim: Netflix’in çektiği, Kıta Avrupası mitlerinden beslenen Witcher dizisinde orman elflerinin zenci oluvermesi, Hollywood’da patlak veren #MeToo hareketinden sonra full kadın casting’li içi boş filmler çekilmesi, Johnny Depp’in karısına şiddet uyguladı diye linç edilip sonra masum olduğunun ortaya çıkması, Kevin Spacey tecavüzle suçlanıp apar topar House of Cards dizisinden şutlanması — kaderin cilvesine bak, 2003 yılında oynadığı “The Life of David Gale” adlı filmde haksız yere yargılanan bir karaktere hayat vermişti, iyi filmdir tavsiye ederim).

    Fakat ben sana gerçekten soru sormuştum. Kullanıcılarının ezici çoğunluğunun anonim “NİCK”lerle yorum yaptığı bir platformdayız.

    Ha, bu site özelinde değil dünya çapındaki SJW faaliyerlerinden rahatsız oluyor ve tehlikeli görüyorsan tamam eyvallah diyeceğim ama yorumunda “BU site SJW kaynıyor, uzak durmak lazım” falan diyordun, e zaten anonim yazıyorsun, hani benim adım soyadım belli en azından, biri kafaya taksa arar bulur da sen neden böyle hissettin diyorum. :) bu insanlar sana nasıl “tehlike” arz etti diye sordum, hepsi bu…

    Yoksa bana ne, zaten Iced Earth dinlemiyordum bile. ABD’de olan bir olay ve faili oranın yasaları uyarınca yargılanır, hüküm giyer işine bakar herkes. Benlik bi durum yok ve bu başlık altında yazılanları okuduysam da herhangi bir yorum da yapmamıştım zaten.

    deadhouse

    @Sinan Ceylan, Tehlikeden kastım kişisel husumet falan değildi. Genel konuşmuştum, dünya için tehlikeli anlamında. Bu arada soyadın aklıma gelmedi. Bu yüzden Sinan nickli yazdım. İsim de yazabilirdim, evet. Alışkanlık herhalde.

  3. Arkadaşlar, zamanında yoruma kapattığımız başlıklar oldu. Hepiniz PA’nın genel havasını biliyorsunuz. Siyasi, sosyal konular açıldığında herkes bir anda eş başkana dönüşüyor; karşı tarafın savını çürütmek için ilçe gençlik kolu üyesi gibi yorumlar yapıyor ama 2021 yılında başlık kilitlemeyelim, rica edeceğim.

    Düşüncemizi karşı tarafı gömmeden, kişisel tartışmaya indirgemeden, tek bir kelimeden milyonlarca insanı töhmet altında bırakacak devasa çıkarımlar yapmadan da savunabilecek kadar aklı başında ve yetişkin insanlar olduğumuza inanıyorum.

    Rzeczom

    @Ahmet Saraçoğlu, herkes birbirine sallıyor, inanılmaz cidden.

    bi kaç gündür -haftadır?- giderek artan böyle bir durum vardı sitede. herkeste bir gerginlik, bir yanlış anlama ve ters bir şekilde cevap verme durumu. bu haber sayfası da bunu patlatmış oldu gibi duruyor.

    ismail vilehand

    @Rzeczom, bu işin reçetesi bende. Geceleri bizim dükkanı DÖVÜŞ KULÜBÜ yapacağız. En geç bir haftaya herkes dava arkadaşı olacak, sonra da PROJECT MAYHEM’i devreye sokacağız.

    Rzeczom

    @ismail vilehand, bu işin reçetesi bende cevabını görüp tıklayınca, devamı herhalde: araba kiralayıp çorum’da bir kerhaneye gidicez ve odaların kapısı açık sevişirken SODOM dinliycez diye gelir sanmıştım.

    yanılmışım.

    çaksu

    @Rzeczom, KIYMALI TÜFEKLE GAZ MASKESİ SİKERKEN BU ALBÜMÜ DİNLEYECEZ!

    (Sevdiğinden takılmaca)

    ismail vilehand

    @çaksu, duygularımız karşılıklı ❤️

    ismail vilehand

    @Rzeczom, sikiş ve Sodom hayatımızın bir parçası zaten. Bunları ekstra aktivite olarak göreni üzerim.

    Sinan Ceylan

    @ismail vilehand, aga sen bu platformda en saygı duyduğum adamlardan birisin. Haha.

    Boba Fett

    @Rzeczom, Herkes bi sevişse rahatlar.

    Salata

    @Ahmet Saraçoğlu, Hocam allahaşkına şu başlığı yoruma kapatın ve haddim değil ama bence bu tartışma hakkındaki yorumlara izin verilmemeli sonuçta hepimiz buraya sevdiğimiz müzik hakkında bir şeyler görmek için giriyoruz ve bence bu tartışma haddini aştı her gün siteye girip son yorumlar kısmını aktif takip ediyorum ve beni çok rahatsız ediyor açıkcası o kısımdaki yorumların yarısının falan müzik ile alakasız olması ve eminim aynı durumda olan başka kişiler de vardır. Saygılarımla :)

    Pontus Euxinus

    @Salata, Siyasi yorumlar yasaklansın veya bir şekilde sınırlama getirilsin. Neye göre sınırlanır, çizgi nereden çekilmeli tam bilemiyorum ama, siteye olumsuz etkisi olur böyle şeylerin bence Ahmet hocam. Bir müzik grubunun üyesi siyasi bir olaya bulaşmış, bunun haberi konulsun elbette fakat haber altındaki yorumlara sınır getirilebilir. Tarafların birbirini bir şeylerle yaftaladığı, hakarete varabilen, siz şöylesiniz böylesiniz diyen yorumlar yayınlanmasın derim. Site yönetimine karışmak gibi olmasın. :) Bu konuların yeri burası değil bence. Başka yerde dövüşsünler.

  4. In White says:

    SJW faşizmdir. Ölen hiçbir erkeğe üzülmem diyen ve erkeklere sövüp sayan feminist yazar Valerie Solanas’ı savunan birçok SJW gördüm. Bu sadece bir örnek. Uzamasın diye tüm örnekleri yazmak istemiyorum ama SJW akımı içerisinde bir sürü faşisti ruh hastasını bulabilirsiniz. Ayrıca bu SJW’ler yüzünden yeni Star Wars üçlemesinde bir zenci ile bir kadının beraber kötü beyaz erkeğe karşı savaştığı sahneleri görüyoruz. Buna da ayrı uyuz oluyorum. Ataerkil toplum kötüdür muhabbeti yapan kız arkadaşım bile bu SJW tayfasının düşüncelerini abartı buluyor.

    Ashes of the Wake

    @In White, bir insanı bir filmdeki, oyundaki, dizideki eşcinsel, trans, siyahi karakterler neden rahatsız eder ben de bunu anlamıyorum. ben de şirketleri samimi bulmuyorum bu konuda, hiçbirinin blm veya lgbti umrunda değil ama bundan rahatsız olmak açık açık bu gruplara karşı bir antipati beslemektir. bahsettiğin grupların diğer gruplara göre oranı düşük. yani bir filmde, dizide 10 tane karakter varsa bunlardan 2 tanesi falan siyahi veya queer. ırkçı ve queerfobik olmayan bir insanı bunlar neden rahatsız eder? açık açık “farklı olanı görmek istemiyorum, tahammül edemiyorum” demek bu.

    cotard delusion

    @In White, Hahahaha abi o da bir şey mi? Sen asıl Amazon’un çektiği Lotr dizisini bekle. Zamanında Netflix’e küfredenler tövbe edecekler tövbe.

    Tolkien kendi mirasına yapılanı görse Tolkien Vakfı’na canlı bomba olarak girip kendini patlatırdı.

    In White

    SJW’ler Yüzüklerin efendisine de sövüyor zaten. Mordor’a askeri desteğe gelen insanlar neden koyu tenliymiş (Haradrim), iyilik için savaşan İnsanlar neden hep beyazmış diye.

    Bunların yaptığı lotr da Arwen trans çıkar Aragorn oha o ne der. Haradrim kötülük saçan beyaz erkeklere haddini bildirir falan, yani izlenmez.

    Bu tartışmaya yaptığım son yorumdu arkadaşlar. Biraya ve metale dönelim.

    Yiğit

    @In White, ya bu arada argümanları geçerli olsa bile o dönemde yaşamış bir İngilizden ne bekliyorlar ki? Daha amerikada siyahların otobüste beyazlara yer vermek zorunda olduğu zamanlarda yazıldı lotr. Kaldı ki Tolkien’in yaptığı şey tam anlamıyla bir “kaçış edebiyatı” olduğu için bu dünyadaki şeylerle bağdaştırılması/eleştirilmesi ahmakça.

    dizilerde/filmlerde sürekli etnik ırkların göze sokulması bence o kadar da sıkıntı değil ama Amerikalıların yıllarca ırkçılığın alasını yapmış olmalarına rağmen başkalarına caka satmaları beni uyuz ediyor. Ulan sanki yıllarca siyahlara-kızılderililere vs yapmadığını bırakmayan kendileri değillermiş gibi. Buna paralel olarak almanlar da var, bir anda hiçbirinin zamanında Hitler desteklememiş olması mevzusu. Ama adamlar en azından savaş suçlarını kabul ediyorlar falan amaaan neyse

  5. deadhouse says:

    @In White, Sana teşekkür etmek istiyorum. Hakikatler dile getirilmeli.

  6. Punished Osman says:

    Neler okuyorum bu sitede… “Başkalarına SJW diyenler faşisttir”den “SJW’ler faşisttir”e döndük. Bu sitede çok çirkin yorum gördüm ama bu yorumlardan bir tanesi sitenin en çirkin yorumuysa diğeri hemen onun ardında.

    Yiğit

    @Punished Osman, iki uçtaki görüşlerin ikisi de felaket. Ama Lotr dizisinde siyahi görürsem ben de saldırırım orta dünya faşisti olmak bunu gerektirir ahahaha
    sjwler tehlikeli mi bilemem ama middle earth hayranları kadar katı bir kitle yoktur herhalde :)

    Tartışmaların suyu çıktı zaten. Haberin başlığı bile ”güruh” yapılmış :D

    Dunedain

    @Yiğit, diziye alınan 20 oyuncudan dördü beşi siyahi o kesin. Hangi rollerde oynayacakları belli değil henüz. Siyahi elf saçma olur ama diğer ırklar için (numenor hariç) sıkıntı yok bence.zaten haritanın en ucra köşelerine kadar bütün krallıklar diziye dahil demiş amazon.harad,rhun, umbar dahil büyük ihtimal.

    Yiğit

    @Dunedain, biliyorum hocam hepsini teşekkürler :) diziyle alakalı birkaç şey yazardım da haberin altında haber dışında her şey konuşulur oldu

    Dunedain

    @Yiğit, 👍👍

  7. Horrendous says:

    SJW ne amk?!

  8. Toparlanır dedim ama olmadı. 2021 yılında PA’da toplu yorum silmek zorunda kalmak da varmış. Hayırlısı olsun.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Bence silme. Buraya bir daha sülaleme küfretseler yorum yazmayacağım. Silinirse bu tür haberlerin de siteye girilmemesi gerekir. İnsanlar konuşuyor, ya tamamen engellemek gerek, ya da yapacak bir şey yok. Açıkçası ne olursa olsun yorumların silinmemesi taraftarıyım. Tabii yine de sen bilirsin. Fikrimi söylemek istedim.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, sildim çünkü PA gibi bir yerde, birbirini hiç tanımayan insanların alelade bir konu yüzünden “sen şöylesin”, “senin gibiler şöyle”, “bu son yorumumdur” gibi şeyler yazmasını istemiyorum.

    Bu tür haberler bizi ilgilendiren gruplarla ilgili olduğu sürece girilmeye devam edecek, sadece moderasyonu daha sıkı tutacağız.

    Bu süreçte onayladığım bir yorumdan dolayı kırılan varsa kusura bakmasın. Tartışmalar sertleşebilir, fikirler agresif şekilde savunulabilir, karşı tarafın şahsına yönelik olmadıkça duruma yönelik küfür de edilebilir ama bir yerden sonra karşılıklı dalaşmaya varıyor, iyi olmuyor. Uzamasında benim de payım olmuştur, kusura bakmayın. Bundan sonra tartışmayı gereksiz yere uzatan veya kişiselleştiren yorumları uzunluklarına içeriklerine bakmadan eleyeceğim, çünkü belli ki pek çok insan tartışma kapansın istemiyor.

    Iced Earth’ün geleceğini falan konuşmak isteyen konuşsun.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Bende silinmiş görünmüyor. Tüm yorumları görebiliyorum.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, senin ve Dunedain’in karşılıklı yorumlarınızı sildim sadece.

    Dunedain

    @Ahmet Saraçoğlu, bence iyi oldu, tartışma uzayacaktı, büyük ihtimalle birbirimize hakaret etmeye devam edecektik. Bu tarz şeyleri ben de sevmiyorum ama 1 kişi direk bana çıkışınca yanlış bir üslupla da olsa cevap verme gereği duydum. Sanal alemde birbirimizi anlamaya çalışmak daha zor, belki yüz yüze çözebileceğimiz şeyler saçmasapan yerlere varıyor. Bence sen iyi bile dayandın abi. Ben de kendi adıma özür dilerim.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Tüm yorumları sileceğini sanmıştım. Yanlış anlamışım.

  9. Dün hükûmet yetkilileri kendi rızasıyla teslim olan Jon Schaffer’ın davasındaki hâkimden, Schaffer’a kefaletle serbest kalma seçeneği sunulmamasını istemişler. Schaffer şu an hapiste, en erken yarına kadar orada olacakmış, sonrası da meçhul.

    Grubun geri kalanının bundan sonra bu itibarla Iced Earth’te devam etmek isteyeceklerinden şüpheliyim ama bu işler belli olmaz. Hristiyanlık oley, allah oley diye bağırıp duran As I Lay Dying bile eşini öldürtmek için kiralık katil tutup hapis yatan Tim Lambesis’le kucaklaştı, bekleyip görelim.

    Rzeczom

    @Ahmet Saraçoğlu, her ne kadar ülkeyi karıştıran bir olayda yer alıp, ciddi bir suça karışmış olsa da kimseye bireysel bir zarar vermediğinden dolayı yırtma ihtimali olabilir belki. hapis yatarsa bile uzun süre yatacağını sanmam.

    iced earth ise bambaşka bir konu. grubun isim hakları vs. kimdedir bilmiyorum ama umarım Jon yerine başkasını bularak işleri karıştırmazlar. eski tadı vermediği gerekçesiyle şarkıların çoğunu yazan ve seslendiren bir kurucu üyeyi değiştirmek, eski ve köklü gruplarda her zaman için çok ciddi tepki ile karşılanmıştır.

    yapabilecekleri en iyi şey yeni bir grup kurup iced earth tarzında müzik yapmak ve konser aralarında eski şarkılarına hayat vermek olacaktır diye düşünüyorum.

    gerçi hoş, şu an tüm dünya karantina döneminde olduğu ve ne zaman tam olarak bu illetin biteceği belirsiz olduğundan konserlerin uzun süre verilememesi, turnelere çıkılamaması sebebiyle bu olay unutulmasa da içerisinde yer alan bir takım şahıslar unutulabilir.

  10. Aura magula says:

    @Yiğit, elfleri,valaları,arifleri, hobbitleri,cüceleri siyahi yaparlarsa bayağı saçma olur.Çünkü onların siyahi olmadığı saçından tut ten rengine kadar belirtiliyor kitapta.Geriye kalan insan ırkını isterse gondor kralı olsun siyahi yapmalarında sakınca görmüyorum.

    Hele bir orklardan birini siyahi biri canlandırsın da gör sen tantanayı. Mahkemeye bile verirler amazonu

    Dunedain

    @Aura magula, içimde ar pharazon’u zenci bir arkadaş canlandıracak gibi bir his ama hayırlısı. Gerçekten amazon bu işin içinden nasıl çıkacak ben de çok merak ediyorum.

    Dunedain

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lawrence_Makoare lurtz’u bu arkadaş canlandırmıştı mesela. Tabi o zamanlar kimsenin dikkatini çekmemiş dönemin ruhundan ötürü. En azından ben buna tepki gösteren birini hatırlamıyorum.

    Yiğit

    @Aura magula, Gondor ve Arnor da bizzat Numenorlular tarafından yönetiliyor. Zaten Gondor da Numenor’un çöküşünden sonra kuruluyor hatırladığım kadarıyla. Isildur’u zenci yapmalarında da gayet sakınca görüyorum. Numenorluları siyahi yapacaklarını sanmıyorum.

    Bu saydıklarımı dizide ne kadar göreceğimiz de meçhul. Dizinin muhtemel finalini Son İttifak Savaşı diye tahmin edersek Gondor ve Arnor’a dair Elendil ve Isildur’u göreceğiz en fazla.

    Dunedain

    @Yiğit, bence dizi 5 sezon olacağından olayı cadı kral’ın arnor’u yok etmesine falan uzatabilirler. Bir de kara numenor meselesi de var tabi. Çok değişik şeylere gebe bu dizi

  11. dice says:

    dinlediğim müzisyenlerin bi şekilde suç unsuru içeren hareketler yapması suratımda tatsız bi ifade oluşmasını sağlıyor. dinleyesim gelmiyor. jon nödtveidt dışında hep böyle oldu bende niyeyse.

  12. rorschach says:

    Yıllardır takip ettiğim şu güzelim yerde birisi günün birinde “Varg Vikernes’ın saçma sapan sözleri altındaki tartışmaları özlersin” dese okkalı laflar ederdim ama büyük konuşmamak lazımmış.

    Ama neden şaşırıyorsunuz ben onu anlamadım. Bu sitede yapılan kritiklere bir bakın. Mengele’ye şarkı yazan Slayer, Satanist ilahisi yazan ve cinayete yardımdan hüküm giyen Nödtveidt, cinayetten yatan Faust, Varg, kilise kundaklayan Samoth, Nergal’ı anlatmaya gerek yok. Ki bunlar belli başlı insanlar. The Trooper şarkısı neyi anlatıyor ? Manowar? Bu adamlar zaten böyleydi ve hep böyle kalacak. Yeni bir şey değil ki. Suç işlediyse elbet hesap verecek. Adalet bunun için var. Ama 90lı yıllarda estiren grupları şimdi çok rörörö moduna alırsanız kusura bakmayın, maskara olursunuz.
    Irkçılık ırkçılık deyip SOAD savunmak ayrı bir kafa zaten. Sağcılar sağcılar deyip Kızıl Tugaylar, Kızıl Khmerler’i bilmeyen, Dresden bombardırmanı ve Kızıl Ordunun barbarlığına maruz kalan Alman kadınları ve bunu savunup normal gören Stalin’i bilmeyen tipler falan. Saçmalıklar için Twitter var. Bok ettiniz lan siteyi.

    Önceden burada TAAKE vardı. Adam imla kurallarından habersiz 10 paragraf yazı döşer göz kanatırdı. Neredesin birader? Ya da sürekli Burzum savunan Nightwing. Bu adamlarda bazen insanı zorlardı ama o kadar. Orada kalırdı orta yol bulunurdu.

    Ahmet’e katılıyorum. Fikir ve söylem özgürlüğü saçmalama ve anlamsız girdap oluşturma anlamına gelmiyor. Adamda iyi sabır var. Ben olsam neyinize lan sizin müzik der kapatırdım yorumları.

    Solculara laf eden sağcıları, sağcılara laf eden solcuları gördükçe “Durun siz kardeşsiniz” diyesim geliyor.

  13. Boba Fett says:

    Helal lan Hansi adamsın, çok power metal seven biri değilim ama bundan sonra dinlersem seni dinlerim. Büyük adamsın.

  14. Rzeczom says:

    oh shit, here we go again.

    Boba Fett

    @Rzeczom, yok yav bundan sonra tartışma falan olmaz, kavga soğudu.

    ismail vilehand

    @Boba Fett, aynen burası bitti artık. Marilyn Manson haberi girilirse orada yine silahlar konuşur.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, hayatımda hiç MM şarkısı dinlemedim, genel olarak da hoşlaştığım bir figür değil, o yüzden sitede yer vermeyiz ona.

    Boba Fett

    @ismail vilehand, Ben de pek hoşlanmıyorum, olayı nedir? Güzel bi Soad incelemesi bence daha iyi olabilir.

    ismail vilehand

    @Boba Fett, https://bit.ly/3cx6aVl

    İddiada bulunan kadın ultra mega kezo feminist olduğu için biraz kıllandım. Yargıdan çıkacak sonucu görmeden adamı linç etmek bence doğru değil.

    Bu arada SOAD kritiği gelse kavga değil battle royal çıkar. Başlığa paraşütle atlar millet.

    Boba Fett

    @ismail vilehand, Çok bir şey çıkmaz bundan, ben SOAD gibi daha genel, herkesin katılabileceği, herkesin stres atabileceği bir incelemeyi tercih ederim.

    Bir nevi arınma günü gibi bence her ay bir tane böyle haber, inceleme lazım.

    Dysplasia

    @ismail vilehand, SOAD kavgası gibi klişe bir şeyi burada bile göreceksek kapatalım siteyi gitsin.

    ismail vilehand

    @Dysplasia, daha önce görmüşlüğümüz var. Bir de klişe olduğu için fazlaca insanı içine çekiyor.

    Benim favorilerim Varg Vikernes ve yeni Opeth vs eski Opeth kavgaları.

    hen

    @ismail vilehand, yeni ‘Opeth kavgalari’ ve eski ‘Opeth kavgalari’ şeklinde okudum. Nerde eski Opeth kavgalari be.

    ismail vilehand

    @hen, “Mikael brutal vokal yapmayı niye bıraktı yeae?” diye başlayıp toplamda 50 kişinin bildiği krautrock gruplarıyla biten efsane kavgalardı. Çok özledik.

    Ashes of the Wake

    @Dysplasia, 4 sene önce SOAD kritiği yazmıştım hiç kötü yorum gelmedi. Burada da protect the land kliplerindeki militarizm dışında pek eleştirileceğini sanmıyorum açıkçası. Adamlar Ermeni, elbette savaşta kendi halklarını destekleyecekler. SOAD’ın politik duruşunda bir sorun görmüyorum bu yüzden. Tek sorun paragöz olmaları ve albüm çıkarmamaları.

  15. Yiğit says:

    @ismail vilehand, benim de hayatımda MM dinlemişliğim yok, kendisi hakkında da pek fikrim yok ama Charles Manson denilen heriften etkilenen birinin pek de sağlıklı biri olabileceğini düşünmüyorum. Geçenlerde Tarantino’nun son filmini tekrardan izledim şu sikik tiplere tekrardan uyuz oldum. Hayır sanki dert edip sinirlenecek yeterince şey yok

    Dysplasia

    @Yiğit, Matrix soundtracklerinde iki adet şarkısı vardı, this is the new shit’i matrix’in de gazıyla bayaa dinlemişimdir ki matrix reloaded’ın iki kasetlik soundtrack’ini zaten bayaa sömürmüştüm (mona lisa overdirve ve burly brawl <3). amma velakin kendisinin müziğini keşfetme çabalarım bu iki şarkısı dışında sonuçsuz kaldı, hiçbir şey hatırlamıyorum. tam bir mtv insanı.

    deadhouse

    @Dysplasia, Metallica ne kadar Mtv’yse MM da o kadar Mtv’dir.

  16. Yiğit says:

    @Yiğit, Marilyn Manson hakkında pek de sağlıklı biri olduğunu sanmıyorum demiştim, az bile sallamışım.

    https://eksisozluk.com/entry/119148990

    Yani gerçekten bunlar doğruysa ne çeşit bir insan bu aklım almıyor. Filmlerden fırlamış kötü karakter gibi pezevenk

    Necrobutcher

    @Yiğit, ne bekliyorduk iyi aile reisi mi

    Yiğit

    @Necrobutcher, aynen ben ilk görüşte anlamıştım milleti odaya kitleyip tecavüz ettiğini ama kanıt bekliyordum

    Aura magula

    @Yiğit, Mahkeme ve polis tarafından kesinleşsin ona göre inanıp saydırayım.Günümüz dünyasında boşyere iftira atanların sayısı bitmek bilmiyor. Aklıma decapitatedin malum olayı geldi.

    Yiğit

    @Aura magula, yani evet doğru. Kendisi hakkında fikrim olmadığını söylemiştim zaten. Ama anlaşılan site ahalisi ne bok olduğunu yıllardır biliyormuş, bir cahil biziz hocam

    TanSolo

    @Aura magula, Phoebe Bridgers da iddiayı doğrulamış. Bilemiyorum, hadi hasta ruhlu ün peşin de koşan insanlar bunları yapıyor ama Phoebe Bridgers’ın böyle bir şey yapması için bir sebep göremiyorum.

  17. deadhouse says:

    Site ahalisi Marilyn Manson’ı yeni keşfediyor. Baba Marilyn Manson çok öcü biri.

  18. Boba Fett says:

    Al işte grubu dağıttın.

  19. Aaron says:

    Brent Smedley de irkci/fasist/asiri sagci o zaman =)

  20. Dysplasia says:

    Çok yanlı davranmışlar.

  21. O zaman anket:

    - Schaffer belli bir süre sonra serbest kalır, sonra…

    A) Hemen kendi kafasından adamlar bulup bu vatan bizim temalı bir albümle aynen Iced Earth’le devam eder.

    B) Olayın unutulmasının ardından yeni üyelerle Iced Earth’ü yeniden diriltir ve best of turnesi vs. ile gönülleri alma yoluna gider.

    C) Kötü itibarından dolayı Iced Earth’le değil Jon Schaffer’s Purgatory gibi bir isimle devam eder.

    D) Müziğe uzunca bir süre ara verip 2-3 yıl sonra Matt Barlow’u da alıp reunion turnesine çıkar.

    E) Çiftlik evine çekilir, ortamlardan soyutlanır, akabinde de Ted Nugent gibi biri olup YouTube’dan şuradan buradan politik ahkâm kesmeye başlar.

    Berca B.

    @Ahmet Saraçoğlu, A’yla B’nin karışımı olur bence. Bir süre nadasa bıraktıktan sonra yeni üyelerle make Iced Earth great again turnesi ve bol komplo teorili üçgenli tek gözlü kartallı yeni albüm gelir.

    enemyofgod

    @Ahmet Saraçoğlu, C ve E arasında kaldım.

    Dysplasia

    @Ahmet Saraçoğlu, Trump’ın kurtulduğuna ve cumhuriyetçilerin içinde Trumpçı damarın devam ettiğini dikkate alırsak bu adamların öyle derin bir inzivaya çekilme zamanı daha gelmedi bence. Şirket baskılarından ötürü Iced Earth işi yatar ama ben C diyorum.

    Rzeczom

    @Ahmet Saraçoğlu, E şıkkı bana bir yerden tanıdık geldi gibi ama…

    https://i.ytimg.com/vi/305Qfa6gB1k/maxresdefault.jpg

    hen

    @Ahmet Saraçoğlu, hepsini sirayla dener demek istiyorum amk

  22. Berca B. says:

    Bu haber 50 kez güncellendi ama anca şimdi aklıma gelen bişi oldu. O da şu: Iced Earth Alive in Athens konseri yayınlanmış en iyi canlı kayıtlardan biri.

    Hani her jenerasyonun bazı öne çıkan albümleri vardır, o albüm o jenerasyona bi şekilde aşırı etki eder. Benim jenerasyonumdakilerde gördüğüm kadarıyla çoğu insan sert müziğe Offspring’in Americana’sıyla başlamış mesela. Canlı albümlerde böyle bir muhabbet yapıldığını görmedim ama bana akıl büken, zihne kazınan bir canlı kayıt sorulsa S&M ile birlikte bu albümü söylerim. Mavi tonlu kapağıyla, 3 kasetlik hayvani görüntüsüyle, 180 dakika olup bitmek bilmemesiyle beynime gömülmüş bu albüm resmen.

    Bir de bu albümdeki Barlow çok farklı bi seviyedeydi. Canlıda attığı çığlıklar ayrı, aslan yelesi gibi saçları, heybeti ayrı. Bu da bi şarkı olsun:

    https://www.youtube.com/watch?v=zRDOBzpItqI&list=PL8W37PsTEzvi8LklhTG4WlxQxOhwQ78Pe&index=10&ab_channel=linkhoochoon3

  23. Yiğit says:

    Trump hoca hazretleri tarafından kandırıldık dese yırtma ihtimali yüksek

  24. imagemaker says:

    Benim en çok zoruma giden şey bu herifin ve canlı yayında götünü parmaklatan Richard Christy’nin olduğu horror show albümünü top tende göstermek sanırım. Kendimden utanıyorum.

  25. Emre Görür says:

    30 yıl hapis yatma riskiyle yüz yüze kalan Schaffer tanık koruma programına başvurmuş. Yani itirafçı olacak, bugüne kadar yanında durduğu kişileri gammazlayacak. Bunun sonucunda hapiste kalacağı maksimum süre 5 yıla düşüyor. Hapisten çıktıktan sonra da devlet Schaffer’a yeni bir kimlik verecek ve kendisini gözlerden ırak bir yere gönderecek. Yani fiilen ölmüş olacak ve Iced Earth hikayesinin kapandığı da kesin olsa gerek.

    deadhouse

    @Emre Görür, Elias Kazancıoğlu Vakası.

  26. Belhor41 says:

    Bence Jon Schaffer çok doğru bir eylemde bulunmuş. Bir kişinin kendi milletinin,kültürünün ve ırkının çıkarlarını korumak istemesi kötü bir şey değil. Adamı bu yönden çok takdir ettim.

    Yiğit

    @Belhor41, ”Bence Jon Schaffer çok doğru bir eylemde bulunmuş.”
    Aloo polis!

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.