# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
YAŞRU yeni albümünü yayımladı
13.02.2021

Kar Prensesi.

Son dönemde ülkemizin ön plandaki gruplarından olan YAŞRU yeni albümü “Kar Prensesi” ile 12 Şubat 2021’de tüm dijital platformlarda yerini aldı. Altı şarkıdan oluşan albümün çalışmaları, beste ve düzenlemeleri yaklaşık 3 yıl önce başladı. Kayıtları ve tüm prodüksiyonu ise pandemi döneminde tamamlanan albümün tüm söz, müzik ve düzenlemelerle beraber mix ve mastering’i de grubun kurucusu ve solisti Berk Öner tarafından gerçekleştirildi. Albümün kapak tasarımı ve görsellerini ise grubun bas gitaristi Ömer Serezli üstlendi. Albüm aynı zamanda ileri tarihlerde Rus plak firması SoundAge Production etiketiyle sınırlı sayıda fiziksel formatta satışa çıkacak.

Önceki albümlerinin her birinde farklı temalar işleyen Yaşru bu albümde ise genel konsept olarak bu hayatta her yönüyle yaşanan acılar, kayıpları, özlemleri ve içe dönük duyguları melankolik düzenlemelerle, yer yer folk yer yer atmosferik elementleri ekleyerek işliyor. Bununla beraber yok edilen doğa ve eziyet edilen, öldürülen sessiz dostlarımız da albümde işlenen konular arasında.

Doom ve melodik death metal öğelerini folk ve atmosferik öğelerle harmanlayarak kendi öz sound’unu oluşturan ve hatrı sayılır bir kitle edinen grup, en yakın zamanda yeni albümünü eski sevilen şarkılarıyla beraber konserler başladığında canlı olarak seslendirmek için sabırsızlıkla bekliyor.
Şarkı Listesi:

Kışın Tatlı Hüznü
Uzak Karanlık
Sonsuzluğa Uğurlarken
Kar Prensesi
Kutsal Saygı
Başka Boyutta

Yaşru:

Berk Öner – Vokal, Gitar, Etnik Enstrümanlar
Ömer Serezli – Bas Gitar
Cemil Can Çolak – Davul

Albüm Spotify linki.

Albüm Bandcamp linki

  Yorum alanı

“YAŞRU yeni albümünü yayımladı” yazısına 17 yorum var

  1. Satanas says:

    Türklerde doom/folk metal yapabiliyomuş demekki nokta 10/10 puan..

  2. Rzeczom says:

    yalnızca albümü ismini veren şarkıyı dinledim. fena olmamış.

  3. koca says:

    Albümün incelemesi de gelir umarım. Prodüksiyon ve “Kışın Tatlı Hüznü”ndeki brutal vokaller hariç gayet iyi bir iş olduğunu düşünüyorum.

  4. Salata says:

    Prenses ne abi? Niye ki yani?

    deadhouse

    @Salata, Bir gariplik sezemedim. Klişe olabilir ama tuhaf ya da sorunlu bir kelime değil.

    Salata

    @deadhouse, Kelime sorunlu ya da tuhaf olduğundan değil de, metal albüm veya şarkılarında böyle kelimeleri garipsiyorum ben, mesela Slayer’ın ”doll” kelimesini kullanması gibi, bir garip duruyor orada öyle

  5. Rand al thor says:

    Öncelikle Türkçe metal yaptıkları için yaşru grubuna teşekkür ederim bu tarz Türkçe metal grupların çoğalması çok güzel albüm kapağı çok güzel kan prensi olsa daha görkemli bir isim olurdu yinede başarılar diliyorum

  6. Rand al thor says:

    Birde şu an dışarıda lapa lapa kar yağışı devam ediyor iyi denk geldi

  7. Rust in Peace. says:

    Başlık altındaki isim muhabbeti bana çok komik geldi

  8. ismail vilehand says:

    Kar prensesi mi, prensi mi tartışmalarını son derece cinsiyetçi buluyorum ve eşrefle kınıyorum. Doğrusu “non-binary panseksüel kar bireyi” olmalıydı.

  9. tahsin says:

    Uzak Karanlik bu sene dinledigim en guzel sarkilardan birisi. Grubun artik iyice olgunlastigini ve yapmak istedigi seyleri cok iyi yaptiklarini dusunuyorum.

  10. Ayhan Usta says:

    Bu kadar iyi bir albümün bu kadar mı kötü prodüksiyonu olur? Mix, mastering çok daha profesyonel ellerde yapılsa yapılan iş olağanüstü.

  11. 1001101001 says:

    Kışın Tatlı Hüznü 3:51 hangi metallica parçasında geçiyor. gözünüzü seveyim yardım edin. ben çıkartamadım ve kafayı yicem

    Dysplasia

    @1001101001, fight fire with fire solosunun ikinci kısmı?

    Ouz

    @1001101001, Welcome Home’un 57 civarına veya 2.10 civarlarındaki soloya benzetmiş olabilir misin?

    1001101001

    @Ouz, buymuş abi sağolasın. 2.11 özellikle.

  12. 1001101001 says:

    albüm büyüledi beni yaa dün geceden beri 11. kere çeviriyorum. ben bu albümde tutuklu kaldım kalan arkadaşlara başarılar diyorum başka bir boyutta başka bir formda sevdiklerimizle buluşmak üzere.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.