# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
POUNDER – Breaking the World
| 08.02.2021

Kendi gruplarında sığır gibi ekstrem metal yapan adamlardan, 2021’in ilk çok iyi heavy metal albümü.

Pasifagresif’in 12 yıllık geçmişi içerisinde her türden grubu, albümü yazdım, yazıyorum ve yazacağım. Bu süreç içerisinde doğal olarak belirli türlere daha yakın hisseden takipçilerimizle aramızda irili ufaklı iletişimler oldu, oluyor. Black metal albümleri konusunda mail atan belirli arkadaşlar, death metal veya grindcore albümlerinin incelenmesi veya haberlerinin yapılması konusunda konuştuğumuz arkadaşlar, başka türlere özel diyalog içine girdiğimiz başka arkadaşlar oluyor.

Bunlar arasında en uzun soluklusu, 2018 başında Antalyalı olduktan sonra yakın arkadaş da olduğumuz, PA’da Kaan olarak yorum yapan pek sevgili Kaan Ünal’la olan heavy metal birlikteliğimiz. Güzide’yle birlikte ofisine gidip her türden metali dinleyip saatlerce metal konuşmamız yetmezmiş gibi bir de WhatsApp’tan birbirimize yeni keşfettiğimiz heavy metal gruplarını gönderiyor, “Kesin çok seveceksin” minvalinde mesajlar atıyoruz. Bunu geçen yıla damga vuran BÜTCHER için de yapmıştık, geçenlerde GLACIER ve BLOODY HAMMERS için de yaptık, şu anda yazmakta olduğum POUNDER için de haftaya yazacağım MIDNIGHT SPELL için de yaptık.

Her ne kadar metal dünyasındaki trendler gereği ekstrem türlerin son 20 yılda büyük bir ağırlığı olduğunda sitede de zaman zaman black, death ve diğer ekstrem türlere ağırlık versek de çeşitli vesilelerle dile getirdiğim üzere kaliteli, coşkulu, yaratıcı heavy metale aç biriyim ve bu tarz albümleri mütemadiyen aramaktayım. Bugün bahsedeceğim POUNDER da sağ olsun bu konuda yüzümü epey güldürün bir grup olarak karşıma çıktı.

Öncelikle POUNDER’ı oluşturan 3 kişinin de ekstrem gruplarda çaldığını söyleyerek başlayayım. POUNDER çok saf, capcanlı bir heavy metal yapıyor ve bu müziği yapan adamlar da VALLENFYRE’a sahnede eşlik eden basçı Alejandro Corredor, son 3 yıldır CARCASS gitaristi olan Tom Draper ve DEKAPITATOR, EXHUMED, GRUESOME gibi gruplarda çalmakta olan vokalist/gitarist Matt Harvey. Bu üçlü, kapağından şarkı sözlerine her anlamda seksenler kokan ancak bunu gerçekten yaratıcı bir üslupla yapan POUNDER’ı kurmuşlar ve ikinci albümleri “Breaking the World”ü de 20 Ocak’ta çıkardılar.

Grubun müziğine baktığımızda yeterli miktarda IRON MAIDEN, JUDAS PRIEST, ANGEL WITCH, SAXON görüyor, hatta albüme adını veren şarkıda orta tempo MANOWAR karakterini bile soluyabiliyoruz. Lakin POUNDER bir tribute veya seksenlere saygı grubu değil. Seksenlerde var olsaydı bu müziği yapacağını hissettiren ancak son dönemde benzerlerini çokça gördüğümüz 80’ler fetişinden de uzak duran bir mizaçları var. Bu 80’ler fetişinden kastım, adamlar kapaklarına ve şarkılarına bu kimliği yerleştirseler de imaj olarak herhangi bir retro duruş sergilemiyorlar. Sanki CARCASS’ta, EXHUMED’da falan çalarken de böylelermiş, ANGEL WITCH, SCORPIONS tişörtleri giyerek evden çıkıyorlarmış gibi bir hâlleri var. Bu sayede POUNDER’ın üstüne ekstra bir “abi seksenler süperdi ya” etiketi yapışmıyor ve bir şeyin “gimmick”i olmadan rahat rahat, çatır çatır heavy metal yapabiliyorlar. Bu nokta çokomelli, çünkü POUNDER gerçekten de seksenlerde çıksa ortalığı ayağa kaldırabilecek şarkılar yazıyor. Akılda kalıcılık, zeki nakarat yazımı gibi noktalarda “Breaking the World” epey ışıltılı parlıyor ve dinleyiciye “hey gidi hey eskiler neydi be” dedirtmeden, minik bir zaman makinesi görevi görerek bize heavy metalin hasını, NWOBHM’nin heyecanını sunuyorlar.

Albümde negatif bir yön bulmaya çalıştım lakin POUNDER’ın genel havasını ve yaptığı şeydeki hakimiyetini sevdiğimden “şu da şöyle olsaymış” diye düşündürtecek bir şey bulamadım. Heavy metal, NWOBHM dendiğinde kimilerinin aklına gelebilecek vokal karakterinden epey uzakta duran, daha kırçıllı ve tok bir vokal kullanan grup bu özelliğiyle de kendine özgü bir şekle bürünmüş. Tüm bunları üst üste koyduğumuz, “Breaking the World” gerçekten de bir heavy metal severi ziyadesiyle memnun edecek, çok keyifli bir 34 dakika sunmuş oluyor. Üstelik bu pırıl pırıl heavy metalin normalde sığır gibi death metal, thrash metal, grindcore vesaire icra eden adamların elinden çıkmış olması da olayı daha bir çekici hâle getiriyor.

“Breaking the World” benim nazarımda 2021’in ilk çok iyi heavy metal albümü ve umarım bu tarz işlerin devamı gelir. Eğer NWOBHM seviyorsanız, akılda kalıcı rif ve melodilerle dolu bir 34 dakika geçirmek istiyorsanız hiç düşünmeden POUNDER’ın coşkusuna kulak verin. Adamlar hem seksenlerin lezzetini günümüze getiriyor hem de seksenleri bir kenara ayırıp bu tür müziğin bugün bile bu kadar kaliteli yapılabileceğini göstererek gülümsetiyor, güç ve moral veriyor.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.81/10, Toplam oy: 16)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2021
Şirket
Shadow Kingdom Records
Kadro
Matt Harvey: Vokal, gitar
Tom Draper: Lead gitar, geri vokal
Alejandro Corredor: Bas, geri vokal
Şarkılar
1. Spoils of War
2. Breaking the World
3. Hard Road to Home
4. Never Forever
5. Hard City
6. Give Me Rock
7. Deadly Eyes
  Yorum alanı

“POUNDER – Breaking the World” yazısına 31 yorum var

  1. Kaan says:

    Bir yandan ağır metali damarımdan yerken (Kemo), bu harika yazıyı okuyarak Pounder dinlemek, bir an için hayatımı harika bir hale getirdi. Teşekkürler PA

    Ahmet Saraçoğlu

    @Kaan, birlikte daha güzellerini dinleyeceğiz. \m/

    bardetto

    @Kaan, hocam büyük geçmiş olsun. belki bilmiyorsundur diye mükemmel bir ağır metal albümü önereceğim senin için:
    https://open.spotify.com/album/7GUhnhH03oCmPoCLh6Ix3L?si=rEPxapaxRLelTmM2QOPsCw

    Kaan

    @bardetto, Çok teşekkür ederim metal kardeşim. Mutlaka dinleyeceğim.

    Kaan

    @bardetto, Biraz önce keyifle bitirdim. Baştan sona şık bir albüm. 70 ler havası bol. Teşekkür ederim.

    bardetto

    @Kaan, rica ederim. spotify’da 2020 yazmasına aldırmayınız. grup 1979′da albüm de 1992′de ortaya çıkmış. beğenmenize de çok sevindim. <3

    haskovicpasha

    @bardetto, çok fenaymış, alev aldı ev..eyvallah..

    bardetto

    @haskovicpasha, eyvallah hocam. afiyet olsun.

    koca

    @Kaan, geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum.

    çaksu

    @Kaan, Çok geçmiş olsun.

    Güzel haberlerini de bekliyorum burada. İnşallah.

    deadhouse

    @Kaan, Çok geçmiş olsun. Umarım iyileşirsiniz.

    Kaan

    Hepinize teşekkür ederim metalci kardeşlerim. Sağlıklı olmak hayattaki tek önemli şeymiş. Ağrılar basınca müzik dinlemekten bile tiksinebiliyormuş insan. Kendinize iyi bakın.

    unanimated

    @Kaan, geçmiş olsun,umarım en yakın zamanda iyi haberlerini alırız

    haskovicpasha

    @Kaan, geçmiş olsun..taşşağın sağlam, sikin sert olsun..ben de aldım kemo iki ayrı kanserden..siktim attım..sen de öyle olacaksın..daha yaşayacak efsane günlerin var..seni seviyoruz..

    Kaan

    @haskovicpasha, Moral için çok sağol kardeşim. Dinleye dinleye kendim oldum Gutalax. (Kolon) Görüşmek üzere kardeşim.

    12ParmakBağırsağı

    @Kaan, Çok geçmiş olsun. Tez zamanda atlatırsınız umarım.

    Kaan

    @12ParmakBağırsağı, Çok sağolun, desteklerinizle…

    Zeitgeist

    @Kaan, Geçmiş olsun umarım en kısa zamanda atlatırsınız.

    Kaan

    @Zeitgeist, Çok sağolasın Zeitgeist.

    enemyofgod

    @Kaan, Çok çok geçmiş olsun.

    Kaan

    @enemyofgod, Destekleriniz bana güç verdi, çok sağol enemyofgod

    Raddor

    @Kaan, geçmiş olsun abi. Elimde 2020′de çıkmış, seveceğinizi düşündüğüm AOR türde bir parça var. Ben de onu önereyim. Geçen sene en çok dinlediğim parçaydı ama dünyada üç-beş kişinin bildiğiyle kaldı grup.
    https://youtu.be/XcR7Dwrqqy0

    Tesadüf; parçanın adı da müzikle yüzleş imiş. Müzikle yüzleşmek lazım. Rock’çıya metalciye bir şey olmaz zaten. \m/

    Kaan

    @Raddor, AOR dünyası ayrı bir dünya. 1978-86 arası neler var neler. Beste hazinesi. Gönderdiğin Face the music, sadeliği kadar güzelliğiyle de insanı şaşırtıyor. Teşekkkür ederim , çok beğendim.
    Madem sen gönderdin ben de , benim için çok değerli olan bir grubun parçasını buldum. Youtube ta albüm olarak kalmadı sildiler. Albüm grubun tek albümü RPM – RPM 1982 diye zamanında bulup arşivlemiştim. Tüm parçalar muhteşem.
    birini gönderiyorum. Bakalım nasıl bulacaksın. Desteğin için teşekkürler dost.
    https://www.youtube.com/watch?v=ChfI9aq5dKQ

    Raddor

    @Kaan, diğer parçalarını da dinledim, gayet iyi buldum abi. Spotify’da olsaydı da kaydetseydim. Aslında bir ara sizden AOR, glam, hard rock türlerinden az bilinen cevherlerin bir listesini almak lazım. Kim bilir neler kaçırmışızdır. :)

    hayvanat

    @Raddor, AOR/Melodic Rock işlerinden bir tane de benden olsun. Eminim beğenirsin. https://www.youtube.com/watch?v=BFx8-lIQQ6w

    Raddor

    @hayvanat, eyvallah \m/ :). Tek bir eleman yapıyormuş ya her şeyi. 2016′daki albümü daha bir hoşuma gitti ama.

    bardetto

    @Raddor, hocam aklımı aldın. neymiş o öyle ya?!.

    Raddor

    @bardetto, hahah koro vokaller ile bir anda coşmasının hastasıyım.

  2. Aykut Taştan says:

    Ellerine sağlık Ahmet albüm çok güzel canavar gibi.
    Bu arada Kaana da çok geçmiş olsun…
    Yazının ikinci paragrafında anlattıklarını birebir biçimde Cenk abiyle (pentagram) aramızda yaşıyoruz.
    Bütcher, stallion bir kaçtane daha yeni çıkan albümleri birbirimize whatsapp üzerinden atıp abi bak sen bunu çok seversin sonra dinleyip yorumlardq bulunuyoz. Ben biraz daha extrem grupları takip edip dinlediğimden oda bana blackti death metaldi grupları paylaşmaya çalışıyor. Bende tabiki cenk abinin heavy ve thrash sevdalısı olduğundan hatta büyük bir judas prest rob fanıdır kendisi. Elimden geldiğince yeni keşfettiğim buradan bulduklarımı gönderiyorum. Hatta bir kaç hafta önce rob dedemiz instagram hesabında pop dışarıda deri pantalonlu bir foto paylaşmıştı onu cenk abiye gönderip abi rob dedemiz havalandirıyor diyerek çok gülüşmüştük.
    Ve hatta bu Bütcher grbunu dinlettikten sonra ders stüdyosunda dersi filan bırakıp akşama kadar son ses hoparlörden albümü açıp votka ve ev yapımı rakı eşliğinde albümdeki davulları bir yandan çalmaya çalışıp deli gibi kafa sallamıştık :)))
    Neyse ben şimdi neden bukadar yazdım bilmiyorum da yukarıdaki samimi yazıyı görünce biraz tebessümle anlatma isteği duydum.
    Tekrardan harika yazı Ahmet ve tekrardan çok geçmiş olsun Kaan görüşmek üzere…🤘🏻🤘🏻🤘🏻

    Kaan

    @Aykut Taştan, Çok sağolasın Aykut. O fotoğrafı ben de görmüştüm. Önden çekilmiş önce çıkıyor, arkadan çekilmişi açınca şok ediyor. Çok gülmüştüm :)

  3. Aykut Taştan says:

    😁😁😁😁 +1000000000 insan şok geçiriyor resmen…

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.