# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
PAGAN FOREST – Bogu
| 17.01.2021

Polonezköy’de kontrolden çıkan kır düğünü istenmeyen görüntülere sahne oldu.

#HaddiniBilPagan

A Haber seslendirmesi eşliğinde okuyun:

“KIR DÜĞÜNÜ SANDILAR, AYİN OLDUĞUNU ÖĞRENİNCE BÜYÜK ŞOK YAŞADILAR!”

İstanbul Polonezköy’de kır düğünü adı altında gerçekleştirilen etkinliğe katılan davetliler, bunun bir pagan ayini olduğunu anlayınca polise haber verdiler! Olay yerine gelen polis, kendilerine pagan adını veren kalabalığa izinsiz ateş yaktıkları gerekçesiyle idari işlem uyguladı. Peki kim bu paganlar? Ne istiyorlar ne amaçlıyorlar? Korku dolu gecenin tanıklarından Hatice Er, olayın şokunu atlatamadığını ifade etti.

“BİR ANDA SOYUNDULAR!”

Harmandalı oynamak için ortaya geldikleri sırada gelin ve arkadaşlarının bir anda soyunduğunu ve kaşla göz arasında yakılan bir ateşin etrafında dans etmeye başladıklarını söyleyen Er, düğüne katılan davetlilerin çocuklarının gözünü kapatarak ağaçlara doğru kaçıştığını söyledi.

“HARMANDALI DİYE GELDİLER, KENDİLERİNİ WICCAN AYİNİNİN ORTASINDA BULDULAR!”

Geceye davetli olarak katılan ancak ateşin yakınında üstü çıplak olarak dans ettiği için polis tarafından ifadesi alınan Özcan Demirci ise “Bayanların soyunduğunu görünce herhalde kız tarafının bir adetidir dedim, ayıp olmasın diye soyundum. Dans diye şey ettiler ama ben kimse yanmasın diye gittim. Bayanlara sarılmak falan kesinlikle yok, sadece kurtarma amaçlı soyundum. Elhamdülillah Müslümanız, polisimizin devletimizin yanındayız” şeklinde konuştu.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Beykoz Cumhuriyet Savcılığı, yaptığı açıklamada paganların 15 Temmuz darbe girişimiyle ve dolardaki artışla bağlantısı olabileceği iddialarını araştırdıklarını ve olayın üstüne kararlılıkla gideceklerini belirtti.

“PAGANLAR PENSİLVANYA’DAN MI YÖNETİLİYOR?”

Ekstrem müzik konusunda Avrupa’nın yükselen yıldızı unvanını özellikle son 4-5 yıldır Fransa’nın elinden alan Polonya, black metalin farklı yaklaşımları başta olmak üzere karanlık müziğin her türlüsünü kendine özgü bir karakterle sunmayı başarıyor. Yeri geliyor 30 yıldır yapılmakta olan bir yaklaşımı özgün bir kaliteyle sunuyorlar, yeri geliyor Lehçenin karanlık artikülasyonuyla bezedikleri çağdaş black metal örnekleri sunuyorlar. Bugünkü konuğumuz, 1995’te kurulmuş olmasına rağmen ilk albümünü 2021’de çıkarabilen pagan black metal grubu PAGAN FOREST. “x black metal” çeşitliliği içerisinde eskiye kıyasla daha seyrek rastladığımız pagan black metalin has bir örneğini ortaya koyan PAGAN FOREST, müziğine pagan ögeler katmaktan daha fazlasını yapan ve black metal ile pagan ayinini iç içe geçiren bir oluşum.

Akıllara Rus ARKONA’nın ilk dönemlerini getiren; kullandıkları kadın korosuyla çok yerel, kırsal, rüstik bir karaktere bürünen PAGAN FOREST, “tanrı” anlamına gelen “Bogu”yu yaklaşık 3 dakika 15 saniyelik bir kadın korosu + yerel enstrümanlar + vurmalılar pasajıyla açıyor. Bu girişin uzunluğundan, grubun sadece paganlık temasını işlemediğini ve paganlığı her anlamda içine yedirdiğini anlıyoruz. Müziklerindeki bu net kimliğe rağmen PAGAN FOREST karikatürize bir imaja da sahip değil. Özellikle folk temalarında yer aldığı grupların illaki türlü türlü kostüme bürünüp orman cini, bahçe cücesi gibi karşımıza dikilmesi adetten olsa da PAGAN FOREST’ta bu tarz bir durum yok. Grubun yeni davulcusu DECAPITATION’ın “Blood Mantra” ve “Anticult” albümlerinde çalan Młody’den başkası değil. Diğer iki eleman da 43 yaşında olunca, imaj mimaj rafa kalkıyor.

Grubun yaptığı black metal son derece güçlü, rif zenginliği olan, değişken ve karakteristik bir yapıda. Açılıştaki uzun introda duyduğumuz DREWNO adlı kadın korosu albümün çeşitli yerlerinde ortaya çıkarak “Bogu”nun farklı bir kimlik kazanmasını sağlıyor. Kapakta gördüğümüz ateş etrafında dans eden çıplak kadınlar teması gereği yer yer kadın gülüşmeleri, ormanın derinliklerinden gelen kahkahalar duyabiliyoruz. Misal “Czarny Bóg”un girişinde kadın kahkahaları, kurt ulumaları ve cadı bayanlardan çıkıyormuş gibi gelen sesler birbirine karışıyor. Yeri geliyor albüme adını veren şarkıda olduğu gibi Messiah Marcolin tarzı vokallerle karşılaşıyoruz, yeri geliyor NOKTURNAL MORTUM’u anımsatan detaylarla depreşiyoruz. Ayrıntı gibi gözükse de albüme hükmeden black metal vokalleri arasında bu gibi renkler duymak olaya büyük lezzet katıyor ve “Bogu”yu daha keyifli hâle getiriyor. Bunların yanı sıra albümde ağız kopuzu, lavta gibi yerel motifler de kullanılıyor. Aynı hoppidilikte olmamak ve akordeon hissi vermemek kaydıyla albümde FINNTROLL’vari klavyeler de yer yer öne çıkıyor.

Eğer black metalin bu mistik, kırsal, folk unsurları çok tadında kullanılan pagan anlayışını seviyorsanız “Bogu” bu yıl içinde dinleyebileceğiniz en iyi örneklerden biri olabilir. Kadınlardan oluşan koro ve yerel motifler albümde etkin rol oynasa da olayın özü çok büyük oranda black metal ve olaya Leh eli değdiği de düşünüldüğünde grubun belli bir kalitenin üstünde olduğu zaten çok da kurcalamadan anlaşılacaktır.

Bu arada paganlara da bir mesajım var: Başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz, bu halka boyunduruk vuramayacaksınız!

#HaddiniBilPagan

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.25/10, Toplam oy: 24)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2021
Şirket
Werewolf Promotion
Kadro
Bakis: Vokal, ağız kopuzu
Sonoath: Gitar, klavye
Młody: Davul

Konuk:
Grupa "Drewno": Vokaller (White singing)
Dzik: İlave vokal
Robert Słucki: Akustik gitar, lavta
Şarkılar
1. Zorza
2. Gromów noc
3. Bogu
4. Wetar We
5. Czarny Bóg
6. Noc Kupały
7. Hymn do Swaroga
8. Tęsknota Swarożyca
  Yorum alanı

“PAGAN FOREST – Bogu” yazısına 2 yorum var

  1. Alondate says:

    Harika yazi abi ellerine saglik. Copten cikan gta 4 hilelerini darbe sifresi sandiktan sonra ozur dileyen kel sunucunun sesiyle okudum tum incelemeyi. Daha bir keyifli oldu.

    Yazida belirtildigi gibi grup bana Arkona’yi andirdi. Begendim. Ki Arkona da ilk dinledigim metal gruplarindan biri oldugu icin nostalji yasadim

  2. Rzeczom says:

    ortamlara salındığı günden beri dinliyorum. bana hitap etmeyen bir müzikal anlayışları da olsa iyi bir albüm olduğunu düşünüyorum.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.