# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Alexi Laiho hayatını kaybetti
04.01.2021

CHILDREN OF BODOM’la 90′ların ikinci yarısına ve 2000′lere damga vuran, günümüz metal dünyasının en önemli figürlerinden biri olan vokalist/gitarist Alexi Laiho’nun geçtiğimiz hafta Helsinki’deki evinde, henüz 41 yaşındayken hayatını kaybettiği açıklandı.

Son yıllarda uzun süreli sağlık sorunları nedeniyle sıkıntı çektiği belirtilen Laiho’nun ölümüyle ilgili olarak grubu BODOM AFTER MIDNIGHT’tan bir açıklama geldi.

Alexi Laiho’nun vefatını açıklamanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Arkadaşımızın ve grup üyemizin ani ölümünden ötürü mahvolmuş durumdayız. Birlikte çıktığımız bu yolculuk daha yeni başlamıştı, bu yüzden yaşadığımız şoku ve acıyı tarif edecek kelime bulamıyoruz. Huzur içinde yat, seni daima özleyeceğiz. Kardeşimiz, seni seviyoruz.

Biz de diyecek bir şey bulamıyoruz. Huzur içinde yat Alexi.

  Yorum alanı

“Alexi Laiho hayatını kaybetti” yazısına 89 yorum var

  1. Mal gibi kaldım cidden. Gerçekten biz ne yaşıyoruz, bunlar nasıl zamanlar. Çok ama çok üzüldüm.

  2. Rzeczom says:

    umarım şu an her neredeysen daha iyisindir Alexi.

    https://www.youtube.com/watch?v=5cEK1OLhUKQ

    Rzeczom

    @Rzeczom, geçtiğimiz yıl ortaya çıkan üzücü olaylardan sonra Alexi bakalım nasıl bir grup kuracak, ne ve nasıl bir iş ortaya koyacak diye merak etmeye başlamıştım.

    Son albümleri her ne kadar eskiye göz kırpan, iyi işler olsa da acaba COB müziğini devam mı ettirecek yoksa içerisine yeni bir takım ögeler katıp kimliğini mi değiştirecekti? ne yazık ki bunların cevabını veremeden aramızdan ayrıldı.

    2021 metal müziğe damgasını vurmuş, gerçekten yetenekli ve eğlenceli bir insanın erken yaşta hayatını kaybetmesi ile sonuçlandı. umarım bu yıl da geçtiğimiz yıl olduğu gibi neredeyse 10′a yakın önemli ismin ölüm haberini alarak devam ettiği gibi etmez.

  3. enemyofgod says:

    41 yaşındaymış. Ölümünün sebebi sağlık problemini çok merak ediyorum. 2021 kötü haberlerle başladı.

    Bu haberin altına zaten son albümleri kötüydü vs. yazacak hiç yazmasın bu arada.

    Silent Night, Bodom Night; huzur içinde yat Laiho.

    Rzeczom

    @enemyofgod, bırak kim ne istiyorsa onu yazsın.

    ayrıca son iki albümleri de gerçekten iyiydi. hala arada açıp döndürürüm.

    enemyofgod

    @Rzeczom, bence de iyiydi.

  4. Bundan 21 yıl önce, Hatebreeder’ı kasede çekmiş ve başka şehirde okuyan, metal dinleyen tek arkadaşıma kargoyla göndermiştim. Kasetin yanına da “Bak Children of Bodom diye bir grup var, tüm müziklerini yazan adam daha 20 yaşında bile değil, gerçek bir dahi.” diye not düşmüştüm. Children of Bodom zaman içinde eleştirildi, çocuk grubu vs. dendi ama özellikle ilk 3 CoB albümünün yanına yaklaşan yoktur kendi türünde.

    Daha 5 dakika önce bir şeyler yiyeyim de işime devam edeyim diyordum, şimdi ellerim titreyerek bunu yazıyorum.

    Müthiş başladık 2021′e.

  5. gXnn says:

    Ben de tokyo warhearts live albmuyle ilk kez tanısmıstım kendileriyle. Yıl 2000 falandı sanırım. O zamana kadar duydugum en live albumdu aşırı bağlanmıştım walkmenden cıkmıyordu album. Kendimi sahnede falan hayal ederdim o derece.Sonraki calısmalarını aynı hazla takip edemedim ama bu habere aşırı üzüldüm.

  6. Cryosleep says:

    Abi lütfen şaka olsun, lütfen şaka olsun ya. Gencecik adam… Son iki hafta 2 ölüm yaşadım zaten, bu da üstüne oldu.

  7. Bir metal sitesi açmanın en kötü tarafı bu işte. Yıllarca dinle, incele, hakkında konuş, konserine git; sonra gençliğinde hayranlık duyduğun, takip ettiğin, neredeyse yaşıtın olan bir müzisyenin ölüm haberini ver.

  8. Wildchild says:

    Vay be bu sitedeki nickim ondan gelirdi, gerçekten üzücü.

  9. U.T says:

    İstanbul’da birkaç yıl önce canlı izlediğimde bu adama ne olmuş böyle demiştim. 60 yaşında gibi duruyordu. Kendine iyi bakan bir insan değil gibiydi. Allah rahmet eylesin.

  10. Ali Vezir says:

    10 aralıkta yeni grubu Bodom After Midnight ilk albumunun masteringin bittiğini paylaşmışlardı. gider ayak son bir işie imza attı wildchild.

  11. Noumena says:

    Şoktayım… Bok gibi bir haber :((

    Huzur içinde yat Alexi

  12. Süleyman E. says:

    Ben de ilk Hatebreeder albümleri ile tanımıştım adamları. Yıl 2007-2008 falan olması lazım. Daha ilkokula giden ve metal ile yeni yeni tanışan bir çocukken aklımı almıştı o albüm. Gerçekten çok büyük bir kayıp, hala inanabilmiş değilim. 2021 bok gibi başladı, umarım böyle devam etmez.

  13. Bora says:

    İnsanın, bir şekilde birlikte büyüdüğü yaşıtlarının ölmesi çok kötü şey ya. 40′larla birlikte bu his çok zalimleşiyor. Toprağı bol olsun.

  14. Nox says:

    daha 3 gün önce nerden estiyse emgtv kanalında are you dead yet çaldığı videoyu açmıştım. şok oldum gerçekten.

    seversiniz sevmezsiniz something wild inanılmaz bir albümdü.

  15. mandrake says:

    Büyük bir yetenek ve hayata bu kadar erken veda etmesi beni dumura uğrattı; diyecek bir şey bulamıyorum.

  16. deadpig says:

    adamları 1998 den beri ara ara dinlerdim vay be…

  17. ali says:

    Üniversite yıllarında t-shirtlerini giydiğimde bunlar kim diye soran kim olursa kulaklığı verip dinletirdim ve sevmedim diyen olmamıştı. Metal müziği belki de ilk kez Alexi sayesinde duymuştu çoğu ve takip etmişlerdi. Çok üzücü

  18. Twat says:

    On yıl önce miydi neydi, fin polisi bunun sokakta çalmasına müsade etmemiş ekip otosuyla falan karakola götürmüştü. Sanki terörist götürüyorlar orçolar. Sebebi de millet rahatsız oluyormuş. Ulan kalabalık cadde adam bir kuytu köşede geyiğine gitar çalıyor, kimseyi rahatsız etmiyorum rahatsız olsalar bu kadar para neden atsınlar filan diyordu epey moralim bozulmuştu o masum haline. Şimdi o görüntü aklıma geldi daha da üzüldüm mutlu musunuz a.ına koduğum faşo polisi diye nereye sataşacağımı bilemeden üzgünüm. Rahat uyu fırlama başkan.

    Rzeczom

    @Twat, inanılmaz irrite oldum şu an.

    orospu çocukları ya. sen böyle yazınca bi’ an zannettim ki ”herhalde alkollü bir şekilde saçma sapan hareketler yaparak son ses amfiye bağlanmış gitarla komiklik yapmıştır” ama durum hiç öyle değil.

    bi insan niye sokakta sırtını duvara dayamış ve kendi halinde gitar çalan bi adamı emniyete götürür inanılır gibi değil.

    zihniyet boktan olunca ha türkiye’de yaşamışsın ha finlandiya’da ne fark eder. aynı saçmalıkların benzeri sadece.

  19. In White says:

    Uzun zamandır böyle hasssiktir çekmedim!

  20. çaksu says:

    Oha dedirtti cidden.

    Ekstrem metali COB ve DT ile sevmiştim.

    Ruhu şad olsun.

  21. Ouz says:

    Resmen şok oldum. Bu adamın genç yaşta öleceğini hiç düşünmezdim.

  22. hf says:

    geçen hafta vefat ettiği söyleniyor. sanırım 2020 son şakasını yaptı.

    https://yle.fi/uutiset/3-11723185

  23. Daha önce de buralarda paylaşmıştım. Eski grubu Sinergy’nin şu şarkısının 2.30′da giren solosu hayatımda dinlediğim en komple, en iyi yazılmış sololardan biridir.

    https://www.youtube.com/watch?v=l_wrdyjMo2g&ab_channel=metalbyku

    Kariyerinin bir noktasından sonra CoB’u yeren, küçümseyen çok oldu, ben de eleştirdim falan ama yeteneği gerçekten muazzam boyuttaydı.

    Durup dururken bugün neden Alexi anıyorum ben ya sokayım harbiden.

    koca

    @Ahmet Saraçoğlu, bu solonun ikinci (ve bence daha esaslı) kısmı Roope Latvala’ya aittir ama ne demek istediğinizi çok iyi anlıyor ve acınızı paylaşıyorum.

    Benim Hatebreeder ile tanıdığım ama Sinergy ile çok çok sevdiğim, bastığı hemen her notayı ezbere bildiğim müthiş bir gitaristti Laiho. Sinergy çoktan dağıldı, CoB ile benim arama ciddi mesafe girdi belki; yine de bugün içime bir öküz oturdu adeta. İyi ki vardı ve dehasını bizimle paylaştı Alexi. Çok üzgünüm.

    Ahmet Saraçoğlu

    @koca, aynen, Latvala’nın yazdığı kısım daha esaslı aslında. Baştan sona müthiş bir solo. CoB’un da sayısız efsane solosu, melodisi, rifi var. Bir insan 19 yaşında durduk yere Lake Bodom’un giriş melodisini yazmaz mesela. Sonradan kendini de grubu da dağıttı ama hakikaten ender rastlanan bir yetenekti, wonderkid’di.

    Bir de hazır 1000 yılda bir Sinergy bilen birini görmüşken, Written in Stone’un ilk 16 saniyesindeki arpej gerçekten enfestir. Albümü çıktığı yıl almıştım, 18 yıldır elime her gitar aldığımda (aşağı yukarı her gün) o introyu bir çalarım.

    https://www.youtube.com/watch?v=NY6vQ-qXsx8&ab_channel=prinzesschen333

    Rzeczom

    @Ahmet Saraçoğlu, bahsi geçen gruba dair bildiğim tek şey sanırım vokalistin eski eşi olmasıydı.

    bence bu üzücü ölüm haberi üzerine bir albüm kritiği iyi giderdi. hem siteye kazandırılmış olur hem de alexi anılmış olur. nasılsa yıl ortasında değiliz, başındayız. 2021′in başlarına eski albümler sıkıştırılabilir.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Rzeczom, CoB’un tüm albümlerini inceledik. Bir tek Tokyo Warhearts konser albümü eksik. Belki onu ya da henüz yazılmayan ilk iki Sinergy albümünü yazabilirim ama şu anda CoB dinleyecek havada değilim. Birkaç gün Alexi’den bir şey dinlemem muhtemelen.

    koca

    @Ahmet Saraçoğlu, Sinergy’nin üç albümüne de bayılıyorum. “Laid to Rest”, “Written in Stone”, “Violated”, “The Sin Trade”, “Wake Up in Hell”, “Gallowmere” tam anlamıyla ustalık eseri gitar numaraları barındırıyor. Sözler ve imaj belki çok falsoydu ama Kimberly-Alexi ve onlara eşlik eden tüm müzisyenler her albümde nefis işler çıkarttılar. Keşke devam edebilselerdi.
    Bildiğim kadarıyla Sinergy, Kimberly ve Alexi ayrıldığı için dağıldı ve Alexi şu anda Avustralyalı biriyle evliydi. 41 yaşında ölmek… Çok üzgünüm çok.

    Ahmet Saraçoğlu

    @koca, Violated ve The Sin Trade çok iyidir cidden. Özellikle Violated’ın giriş rifine bayılırım. Bir de “Shadow Island” çok acayip şarkı. Albümdeki en enteresan duygu değişimlerinin olduğu şarkı olabilir. Bazı yerleri çok aydınlık, bazen Carach Angren benzeri teatral karanlıkları var, bazı yerlerde Annihilator’a selam gönderen minik oyunları falan var. Of çok güzel şarkı.

    koca

    @Ahmet Saraçoğlu, Alexi çok büyük bir Jeff Waters hayranıydı. Bence “Hate Crew Deathroll” albüm olarak Alexi’nin Annihilator tribute’u gibi bir şeydir zaten. İkilinin yan yana geldiği “Metal” albümü büyük fiyaskoydu gerçi ama Alexi’nin “Downright Dominate” şarkısındaki solosu, belki albümdeki en iyi birkaç şeyden biriydi.
    Sinergy underrated kalmış, hala Spotify’da bile olmayan bir grup ve bileni ile üzerine konuşmak eskiden çok mutluluk vericiydi, bugün ise hem mutluluk hem de hüzün veriyor.

    Ahura_Mazda

    @Ahmet Saraçoğlu,

    Swarmed’ın girişi, solosu ve bitişi halen duyduğum en gaz işçiliklerdendir.

    https://www.youtube.com/watch?v=jfcdkRQx0G0

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ahura_Mazda, Sinergy sololarının her biri derslik cidden. Hepsini tek tek öğrenmeye kassa gitarda hayvan gibi ilerler insan.

    Ahura_Mazda

    @Ahmet Saraçoğlu, ders niteliğinde sololar gerçekten. Uygun zaman olursa Sinergy albümlerinin kritikleri de arşivde yer alırsa çok güzel olur. Zaten konusu da geçmiş öncesinde. Jesper’in yer aldığı ilk albüm. Tonmi Lillmanlı ve Marco Hietala’nın da yer aldığı ikinci ve üçüncü albüm. D Angelo var bir de ilk albümde. Her albümde grubun isminin hakkı verilmiş bence. Sinergy Alexi’nin projesiydi ayrıca.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ahura_Mazda, şu anda bu var sadece, ilk ikisini de haftaya yazalım. Güzel olur.

    http://www.pasifagresif.com/2011/03/sinergy-suicide-by-my-side/

    Ahura_Mazda

    @Ahmet Saraçoğlu, 2-3 kez okuduğum halde unutmuşum sitede Suicide by My Side kritiğinin bulunduğunu, bahaneyle gören de okusun, tanımayanlar tanısın.

    OblomoV

    @Ahmet Saraçoğlu, Steve Di Giorgio şöyle bir twit atmış:

    RIP #AlexiLaiho. Just woke up to the news out here in the Far West. Used to listen to Sinergy together with Chuck. Alexi was a good friend of Ralph’s and I got shit-faced drunk with those guys. One night at NAMM, smoking in a hotel room, setting off the fire sprinklers…

  24. Rust in Peace. says:

    Ohaaa…
    Adam 40 yaşındaydı daha. Ekşide gördüm kenarda az önce aha dedim kesin öldü. Sonra pa’ya girdim zaten. Sadece Hatebreeder albümünü ve Are You Dead Yet parçasını biliyorum ama üzdü cidden. Çok genç yaş ölmek için. Ölen ölene 1 senedir.

  25. Karlos says:

    😭😭😭😱😱😱 sokayım ben bu hayata da bu hayatın akışına da düzenine de 💔 LANET OLSUN yansın herşey kül olsun amk bitsin bu hayat kurtulak hepimiz

  26. Nox says:

    bu arada eski grubu thy serpent’e de değinmemek olmaz.

    https://www.youtube.com/watch?v=zCk88mVewrY

    enemyofgod

    @Nox, Güzelmiş şarkı daha önce grubu duymamıştım, teşekkürler.
    Ama bu albümde Alexi yokmuş. Hatta Alexi hiç bir albümde çalmamış sanırsam metal-archives yalancısıyım.

  27. Aaron says:

    Tamam olumun yasi yok da amk bu kadar gencken de ne bileyim… 2021 harika basladi gercekten. Cok iyi bir gitarist idi belki daha uzun yillar guzel bestelerle bir suru gence ilham kaynagi olacakti. Cok uzgunum. RIP.

  28. Hannemania says:

    G*tten yemiş kadar oldum. Yaşamadığım bir tecrübe ama yemiş kadar oldum. En son 2013′te Jeff Hanneman’ı kaybettiğimizde ağır sarsılmıştım. Gözlerim dolmadı dersem yalan söylemiş olurum. Her şey için sağol Alexi…

  29. şoktayım, lisedeyken idolümdü.

  30. In White says:

    İntihar mı etti acaba diye düşünüyorum

    Mardukcan Belphegorgil

    @In White,

    sanmam intihar saklanabilecek bir şey değil hele gelişmiş ülkelerde olamaz

    sağlık sorunu dediğine göre büyük ihtimal kanser. ömrü bu kadarmış ne yazıkki.

    In White

    Chris Cornell intihar ettiğinde ölüm nedenini bir süre saklamışlardı, oradan aklıma geldi.

    Dysplasia

    @Mardukcan Belphegorgil, saklayıp saklamamak yakınlarına kalmış.

  31. Alondate says:

    Simdi tesadufen youtubeda napalm recordsin bir gonderisiyle ogrendim haberi. Olumu hakkinda simdilik bir aciklama yapmayacagiz yazmislar. Soyleyecek pek bir seyim yok peter tagtgren ile beraber bana metali sevdiren adamdi. Peter ile kankalar. Onun ig sayfasindan bir aciklama gelebilir. Takipte kalicam. Cok uzuldum su an mal gibi hissediyorum

  32. Fogs Kiss says:

    Gerçekten aşırı üzücü bi haber hala şoktayım. Bi süredir sağlık sorunları vardı ama son zamanlarda toparlamisti daha iyi durumdaydı şok oldum resmen. Daha Bodom After Midnight la yeni albüm cikartacakti o album PA da incelencekti turnelere çıkacaktı. Tarzı ve yeteneğiyle bence benzersizdi death metale klasik müziği yedirerek çok özgün bir stil yaratti. İlk 3 album direkt ulaşılması zor bi seviye bence sonrasinda bir tık populerlesme yoluna gittiği için eleştirildi ama yine son 2 albümde de tekrardan kaliteyi korudu. Böyle yeteneklerin erkenden gitmesi büyük kayıp acaba mastering ı yapılan üzerinde çalıştığı son album bir şekilde piyasaya sürülür mu diye düşünüyorum. Kissing the Shadows un sonundaki gitar klavye atışmasıni ne zaman dinlesem tüylerim diken diken olur. Alexi huzur içinde yat

  33. Raddor says:

    Kendisini hep iyi hatırlayacağız ya. Bu topraklardan bir Alexi Laiho geçti diyeceğiz. Zaman zaman çok eleştirdik, gömdük bu adamı ama sevdiğimizden söylüyorduk lan. Görüyorum ki hepimize bir yerden dokunmuş. Ben de şu an Follow the Reaper albümünü dinleyerek anıyorum kendisini. Bir anda okul sabahı çantasını hazırlarken headbang yapan ergenliğime döndürdü. Huzur içinde olsun. \m/

  34. Opethsevenbiri says:

    Çok kötü hisettim. Çok şaşırıyorum. Neler oluyor ya?

  35. Aykut Taştan says:

    2020 gider ayak son çelmesinide taktı amkoduğumun.
    Ulan sabahtan beri gözlerim doluyor ortalıkta gözlerde bulutla geziniyorum. Biri birşey dese hüngür hüngür ağlıcam amk. Daha çocuk ergen yaşlarda dahiliğini çıkarıp masaya koymuştu. Daha 17 veya 18 ben kendimi o yaşlarda hatırlamaya çalışıyorumda bomboş. Kütür kütürde milleti peşinden koşturuyordu. Dissection dan Jon nasıl bir yetenektiyse Alexi de benim için öyle. Ulan aynı yaşlardayız çok erken gerçekten çok erken. Daha dün gibi hatırlıyorum o zamanlar Non Serviam dergisinde albümü görüp albüm kapağına hasta olup birde üstad mekanı cennet olsun Çağlan Tekilin albümü kritiğini okuyup ağzımın suyu akmış o zamanlar lise öğrencisiyiz cepte orjinal albüm almaya para yok. 97 veya 98 olması lazım. İstanbulun bir ucundan gelipte ilk albümlerini kasete çektirip birde orjinal kasetten fotokopi yaptırıp emektar Walkmanimle eve kadar kulağımda ilk albümleri ağzımda koca bir gülümsemeyle yol almıştım.
    O kadar biriktirdiği anılar varki Children Of Bodomun iyisiyle kötüsüyle bende anısı.
    Çok üzgünüm gerçekten.
    Işıklarda uyu BODOM GÖLÜ KATİLİ…🙏🏻🙏🏻🙏🏻

  36. Opethsevenbiri says:

    Bed of Razors belki de dinlediğim ilk ekstreme Metal şarkısıdır. İlk 4 albümünün bende ayrı bir yeri var cidden.

  37. Spacedementia says:

    Gitar kahramanlarımdan biriydi. Sevdiğimiz, hayatımızın önemli birer parçaları olan müzisyenleri teker teker kaybediyoruz. Keşke kötü birer kabus olsa tüm bunlar…

  38. OblomoV says:

    Metal müziğe giriş gruplarımdan biridir CoB. Blooddrunk ve sonrasını pek dinlemedim ama 2000′lerin ortalarına kadar çıkardıkları albümleri neredeyse ezberimde.

    Virtüöz seviyesinde denilebilecek kadar iyi bir gitaristti. Tekniğinin yanında çok sağlam bestelere de imza atması ayrıca önemli.
    41 yaşında, yine çok erken yaşta bir ölüm; rock/metal müzik camiasının klasiği…

  39. ytncl says:

    Needled 24/7 ekstrem müziğe giriş şarkımdı. Hiç bir zaman kendimi büyük bir COB fanı olarak tanımlayamam ama prime döneminde epey dinlemişliğim var.

    Tüm bu güzel melodiler ve şarkılar için teşekkürler, huzur içinde yat Alexi.

    Dysplasia

    @ytncl, Metal: A headbanger’s Journey’de (ntv’de gösterilmişti galiba) bu şarkının girişiyle evin içinde ters takla atışımı hatırlıyorum.

  40. Rashid says:

    Sabah haberini okuduğumdan beri kabullenemiyorum bu haberi. Bir çok insanı gitar çalmaya heveslendirmiş adamdır kendisi. Gerçekten çok üzüldüm ve gördüğüm kadarıyla günlük hayatında da iyi bir insanmış. Başımız sağolsun.

  41. deadhouse says:

    “Gelişmiş ülkelerde intihar saklanabilecek bir şey değil.” 04.01.2021

  42. Joe Bonamassa, Steve Lukather bile yorum paylaştılar Alexi’yle ilgili. Düşününce Children of Bodom nere Toto nere. Lukather dediğin adam 63 yaşında, 5 tane Grammy ödülü var, “I was a fan” diye paylaşım yaptı Alexi için.

    Rzeczom

    @Ahmet Saraçoğlu, sanırım geçmişte children of bodom ile dalga geçmek, beginner metalci grubu diyerek küçümsemek; birbirlerine benzer albümler yayınladıkları için bir geyik haline gelmişti.

    adamın kıymeti bugün anlaşıldı demiyorum elbet ama uzun bir aradan sonra alexi’nin aslında çok genç yaşta neler yaptığı, grup olarak 20 seneden fazla ayrılmayıp neler başardıkları tekrar hatırlanmış olduğu için ne kadar yetenekli bir müzisyen olduğunun bahsi tekrar açılmış oldu.

    haliyle bu kadar büyük isimlerin aslında alexi hakkında paylaşım yapması beni şaşırtmadı. yukarılarda da bahsedildiği gibi: çok fazla insanın metal müziğe girmesine, gitar çalmaya başlamasına, melodik soslu ekstrem müziğe alışmasına vesile olmuş, yine senin de dediğin gibi kendi alanlarında (melodeath/power metal) ilk üç albümlerinin yanına yaklaşan işin pek olmamasının vesaire bunda payı epey var.

    kendilerinden hiç haz etmesem de ben Manowar’dan da bir paylaşım bekliyorum. Children of Bodom’u birazcık da olsa dinleyip, en çok etkilendikleri isimlerin başında Manowar’un gelmediğini düşünmek saçma olur. Özellikle de bas gitarda. (ne zaman bumblebee isimli manowar şaheseri karşıma çıksa aklıma hemen COB’un warheart parçası gelir)

    Spacedementia

    @Ahmet Saraçoğlu, Steve Vai’ın paylaşım yapmasını çok anlamlı buldum ben özellikle. Zira kendisi Alexi’nin gitara başlama sebebiydi diye hatırlıyorum.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Spacedementia, Guitar World dergisinin kapak çekimi için bir araya gelmişlerdi, tanışıklıkları vardı uzun zamandır.

    https://i.pinimg.com/originals/00/c7/5b/00c75b1dba3575c8c234effc8a3b4809.jpg

  43. Burak says:

    Pek hayranı olmasam da bu haberi görünce tüm moralimi altüst oldu. Yaşımız ilerledikçe sevdiklerimiz bir bir gidiyor. Boyundan ve kullandığı Flying V gitardan dolayı Randy Rhoads’a benzetiyordum.

  44. Drone says:

    12 yaşındayım. Facebook vs yeni yeni haberim oluyor. Rock music turkey vs sayfalardan birinde rastgele bir video görüp tıklıyorum ve benim için yeni bir dünyanın kapıları açılıyor. Evde çalan tek tük Metallica balladlarından sonra yaşadığım kültür şoku, ilk defa böyle bir şeyle karşılaşmış olmanın verdiği şaşkınlık ve hayranlık.
    https://www.youtube.com/watch?v=XLB4kjtnegA

  45. Hannemania says:

    Bu arada Bodom’un haklarını ve adını satın alan kalan grup üyelerine şuan “G*tünüze sokabilirsiniz.” desek ayıp etmiş olmayız değil mi? Zira altında Alexi imzası geçmeyen bir Bodom albümünü bırak satın almayı +1 rağbet olmaması için şarkısına bile tıklamam. Biraz duygusal yaklaşıyor olabilirim ama bu grubu yoktan var eden titan Alexi’dir, gruplaşıp nankörlük eden p*ç kuruları değil…

    Aykut Taştan

    @Hannemania, +100000000… Zaten o şerefsizlere sabahtan beri küfürler ediyorum.
    Belkide adam kahrından öldü kimbilor…

    Rzeczom

    @Hannemania, Bu arada Bodom’un haklarını ve adını satın alan kalan grup üyelerine şuan “G*tünüze sokabilirsiniz.” desek ayıp etmiş olmayız değil mi?

    bence bunu yapamayız. aralarında ne geçtiğini henüz hiç kimse bilmiyor. alexi sadece ”kendisinden kaynaklanan bir yanlış anlaşılmadan ötürü” bu ayrılığın kararlaştırıldığını söyledi. yarın öbür gün alexi’nin gerçekten de berbat bir takım şeyler yaptığından ve tüm grup üyelerinin istisnasız her açıdan haklı olduğu ortaya çıkarsa ne yapacaksın? alexi öldü diye yeni ayrıldığı grup arkadaşlarına nefret kusmak bir çözüm değil. hele hele konu alakalı hiç bir şey bilmeden ”nankörlük eden piç kuruları” falan gibi laflar söylemek hiç değil.

    eminim ki aralarında her ne geçti ise onlar da alexi’nin ayrılığının ardından bu kadar kısa bir süre içerisinde ölmesini istemezlerdi. sonuçta 20 yıldan uzun süredir müzik yaptıkları, 30 yıla yakındır tanıdıkları, hayatlarının yarısından fazlasını birlikte geçirmiş insanlar bunlar. kötü niyetli dahi olsalar bu zamansız kaybın neticesinde COB ismini kullanmak akıllıca olmaz. konserlerde olay çıkar, ağızlarına sıçılır.

    hele hele ”alexi’ye saygı, tribute” gibi bir işe hiç kalkışmasınlar bence. severdik, zamansız oldu geçmiş olsun diyip yeni bir isimle yollarına devam etsinler. çünkü senin de söylediğin gibi: grubu yoktan var eden kişi alexi. geriye kalanlar her ne kadar iyi müzisyenler olsa da COB=Alex.

    uzun yazdım, kusura bakma. sadece üzüntüden, bilgi sahibi olmadan birden sinirlenmemek gerek diye düşünüyorum.

    Hannemania

    @Rzeczom, Biraz tantrum yaşadım malum ergenliğimin headliner’ı kendisi.

  46. ismail vilehand says:

    Sabah haberi görünce şok oldum. Metal müzik adına böyle önemli bir figürün zamansız gidişi gerçekten çok üzücü.

  47. Noumena says:

    Neden bilmiyorum ama bu kayıp çok derinden etkiledi beni, sabahtan beri üzerime bir öküz oturmuş gibi hissediyorum. Sanırım Cob u fazlaca içselleştirmişim farkında olmadan, çok anımda yer almış bir nevi üniversite yıllarımın soundtrack i olmuşlar..

    Agalloch- Bloodbirds eşliğinde anıyorum kendisini zira bir süre cob dinleyesim gelmeyecek gibi :((

  48. Bloodshot says:

    Dünden beri buraya bir şeyler yazıp siliyorum. Ne diyeceğimi, duygularımı nasıl ifade edeceğimi hiç bilmiyorum. Tek diyebileceğim şey çok üzgünüm. Çok yakın bir dostumu, arkadaşımı kaybetmiş gibi hissediyorum. Benim için yeri çok ayrı bir müzisyendi, bir gitar dehasıydı.
    Dün COB’u gözlerim dolarak dinledim
    Huzur içinde uyu efsane…

  49. Necrobutcher says:

    2006 yılıydı sanırım, yusuf bodom poları giyerdi çok severdi ben de onunla öğrenmiştim birlikte dinledik uzun süre. sonra yusuf intihar etti arada bodom açar yusufla anılarımızı getirirdim aklıma. şimdi bu grubun kafamdaki yeri çok başka bir yere ulaştı. çok kötü. kesinlikle ölümsüz bir insan asla unutulmayacak.

  50. deadhouse says:

    Alexi Laiho’nun bu kadar sevildiğini bilmiyordum. Acaba Mikael Akerfeldt, Mikael Stanne ya da Daniel Gildenlöw de bu kadar seviliyor mudur. Çok sevildiğine emin olduğum bir tek James Hetfield var. Hayatım boyunca metal dinleyen bir arkadaşım olmadı. Belki de bu yüzden kim çok seviliyor, kim az seviliyor, bu konulardan bihaberim.

    ismail vilehand

    @deadhouse, Stanne camiada çok seviliyor. Ben bile DT müziğinden zerre haz etmeyen birisi olarak seviyorum adamı. Ancak Akerfeldt için aynısını söyleyemem. Opeth’e bayılıp Akerfeldt’den nefret edenler bile var.

    Yalnız böyle büyük figürlerin ölümüne üzülmek müziğini dinleyip dinlememek veya sevip sevmemekten bağımsız bişey. 15 senedir doğru düzgün açıp CoB dinlemişliğim yok ama o yıllarda da aman aman bayıldığım bir grup olmadığı halde 2000-2005 arası grupla ilgili o kadar çok hatıram var ki dünden beri gözümün önünden film şeridi gibi geçiyor.

    Ouz

    @deadhouse, Dün habere yorum yaptıktan sonra aklıma nedense Mikael Stanne geldi ve nedensizce “ulan bu herif de ya erken giderse” diye içimden geçirdim. Son albümlerini çok takip etmesem de DT’nin bende yeri çok ayrı ve Stanne -uzun ve güzel bir ömrü olsun- vefat ettikten sonra büyük ihtimalle hayatım boyunca bir daha Projector albümünü dinleyemem. O kadar diyeyim. Benzer bir şeyi muhtemelen James LaBrie vefat ederse Images and Words’de de yaşarım.

    Dün de Bodom’un şarkılarını çevirdim ama yok, kesinlikle eski tadı alamıyorum, içim daralıyor dinlerken. Hâlâ çok üzgünüm ve Alexi’nin ölümünü kabullenemiyorum.

    Dysplasia

    @deadhouse, Zamanında çok sevilen bir gruptu, bu adamın gitaristliğine şapka çıkarmamış metalci de azdır. ‘Finlandiya’dan babam çıksa dinlerim’ sözünün nedenlerinden birisi bu adamdı. Ama sonradan fabrikasyona bağladığı için soğudu insanlar gruptan. Ben de senelerdir dinlemedim arada bir açtığım bir kaç şarkısı dışında ama mesela şu son olaylardan sonra yeni grubuyla daha değişik bir işler çıkarır mıydı diye bekliyordum. olmadı.

    Necrobutcher

    @deadhouse, Akerfeldt mi? Allah bizim omrumuzden alsın onunkine koysun, biz hapsiralim o çok yaşasın

    Yiğit

    @Necrobutcher, hepsi canlarımız ama Akerfeldt bugün vefat etse helvası falan yapılır herhalde. Çok yaşasın, allah bizden alıp ona versin amin.

    Gildenlöw’ün ölümden dönmesi geldi aklıma, allah ona da uzun ömürler versin ne diyelim

    Berca B.

    @deadhouse, saydığın adamlardan Akerfeldt ve Gildenlöw’e yarattıkları acayip duygu selinden sonra bizi bi boşluğa itip müziklerinden hiçbişi hissetmememizi sağladıkları için ben de şu an bi derece uyuz oluyorum, Stanne’ye ise uyuz olmuyorum çünkü zaten hiçbir zaman DT fanı olmadım.

    Ancak Akerfeldt ve Gildenlöw ölse uzun bir süre çok aşırı tadım kaçar, çok üzülürüm çünkü öldüklerinde hatıralarda kalan bize hissettirdikleri inanılmaz şeyler olacaktır. Bunun tersi olması için ya ileri derece sosyopat olmak ya da kişisel düzeyde ağır bir orospu çocukluğunun dönmesi gerekir.

    Rust in Peace.

    @deadhouse, Akerfeldt şu an ölse ölüm başlığı sayfalar tutar herhalde

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.