# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
DISRUPTED – Pure Death
| 09.12.2020

Ayak fetişizmi vs. Boss HM-2 fetişizmi

ismail vilehand

Yıllar önce bir makalede; abartı seviyede olmasa bile, içten içe dünyadaki her 7 erkekten 1’inde ayak fetişizmi olduğunu okumuştum. Yani şöyle açıklayayım; kimi erkek var misal, ilişkilerinde güzel ayaklı olan hatunlar onlarda +1 başlıyor. Cinsel açıdan olmazsa olmazı değil ama güzel, temiz, bakımlı, ayakları seviyor, abartıya kaçmadan ilgi gösteriyor. Öpüyor, seviyor, masaj yapıyor, vesaire. Bu düşük seviye kısmını da sayarsak, ayak fetişizmi dünyadaki her 7 erkekten 1’ine tekabül ediyormuş. İşin bu kısmı; gayet sevimli, masum ve eğlenceli aslında. Ben birçok hatundan böyle duydum.

Fakat “BDSM” ile dirsek teması olan işin abartı kısmı ise, deri botlarla testislerini ezdirme, sokakta çıplak ayakla gezen hatunun pis, mikroplu ayağını yalama, gibi rezil ötesi bir takım işlerden oluşuyor. İki reşit insanın kendi karşılıklı rızalarıyla yaptığını her şeyin kanunen meşru olduğunu ve ahlaken yanlış olmadığını düşünen bir insan olarak bazen, “Olum siz kafayı mı yediniz?“ demek istiyorum ama hayat bu. Zevkler, renkler, çiçekler, böcekler…

“Boss HM-2” fetişizmi ise, ayak fetişizmi ile benzer özellikler gösteriyor. Bence “Boss MH-2” pedalı işin içindeyse hiçbir albüm kötü olamaz. O derece sevdiğim ve dinlerken muhakeme yeteneğimi kaybettiğim bir sound bu. Misal kimi tayfa var, olursa zaman zaman hoşuna gidiyor, bazen gitmiyor, kimi tayfa ise ayak fetişizminin ikinci fazı gibi; “Boss HM-2” sound’unu duyar duymaz; deri botlarla testislerini çiğnetiyor, kulu köpeği oluyor. Kendini bu sound’a kayıtsız şartsız köle etmiş bir vaziyette tapıyor.

Şöyle eğlenceli bir şey yapalım o zaman; “0”, “1”, ve “2” şeklinde. “0” “Bende bu fetişizm hiç yok.”, “1” “Birinci faz olarak abartıya kaçmadan bende bu fetişizm var.”, “2” “Ben bu işin müptelasıyım. Kayıtsız şartsız köpeğiyim.” diye belirtelim.

Örnek olarak ben şöyle başlayayım:
“1” Ayak fetişizmi
“2” Boss HM-2 fetişizmi

Yukarıdaki puanlamadan da göreceğiniz üzere; “Boss HM-2 “ fetişizminin “faz 2” hastası ve müptelası olarak, az sonra bahsedeceğim “Disrupted” grubunun, “Pure Death” adlı albümünü hiç objektif olmayacağım ve albümü hunharca öveceğim. Eğer bu sizi rahatsız edecekse şimdiden okumayı kesip yol alabilirsiniz.

“Disrupted”, İsveç’in muhtemelen çok güzel bir yeri olan; 2012 yılında, “Ludvika” şehrininin, “Dalarna” adlı bölgesinde kurulmuş ve aktivitelerine aynı yerde devam eden, göt avlayıcı, nefes kesen bir hakiki “İsveç death metal” grubu. İsveçli az bilinen gruplarla alakalı yazdığım her yazıda özellikle nereden çıktıklarına dikkat çekmeye özen gösteriyorum çünkü İsveççe yer isimleri çok güzel. “Uzunköprü”, “Akçay” veya “Babaeski” gibi sıkıcı isimler değil yani. Cidden adamların yaşadıkları yerlerin adları baya güzel ya. Oralarda yaşayamasak bile o isimleri okurken aynı hazzı yaşamaya çalışıyoruz. Gariban ve fakir bir Ortadoğulu olmak böyle bir şey işte.

Disrupted Allah kitap tanımayan; hunharca, tavizsiz ve götten elektrik çarptıran bir old school İsveç death metali yapıyor. “Götten elektrik çarptıran” ne alaka diyorsanız cidden öyle bir video mevcut bende. Göte elektrik verme işlemi “taser” denen alet ile gerçekleştiriyor. Bu eyleme maruz kalan kurbanın, götünden hissettiği her şeyi kulaktan hissetmek istiyorsanız “Pure Death” en doğru tercih. Nefes aldırmadan 34 dakika 12 saniye boyunca evire çevire dövüyorlar, hallaç pamuğumu gibi leşinizi atıyorlar bir kenara.

Sırf okuması ve yazması güzel olduğu için; grubun Ludvika, Dalarnalı olduğunu tekrar ederek yazıya devam etmek istiyorum. Öncelikle yaptıkları müzik; Dismember, Entombed veya Grave‘in birebir taklidi değil. Daha çok bu tarz ilk dönem “İsveç death metali” duayenlerinin yaptıklarının süzgeçten geçirilerek, safkan agresyon hali gibi bir şey. İsveç terbiyesinin ve kurullarının dışına çıkmadan sınırsız bir sopa çekiyorlar yani.

E peki bu grubun Fuming Mouth, Creeping Death, Gatecreeper veya Spinebreaker gibi gruplardan ne farkı var derseniz size şunu söyleyebilirim, çünkü Disrupted İsveçli. Yüksek agresyon ve sınırsız köpekliği az önce bahsettiğim gruplardan farklı olarak; “hardcore” ve “crust punk” gibi işlere bulaşmadan yapıyorlar. Ve bu işte son derece başarılılar.

Sonuca gelirsek bence bu adamlar kafayı yemişler. İt gibi, köpek gibi, tek nefes dahi aldırmadan katıksız bir old school İsveç death metali yapıyorlar. Belki de bu mükemmel müziği yapmalarındaki sebeplerden birisi Ludvika, Dalarnalı olmalarıdır. Belki de “ayak fetişti” bile olabilirler. Kim bilebilir ki. Terbiyesiz herifler sizi. “Boss HM-2”sound’unu sevenlerin sene sonu listelerinde kendilerini görmek dileğiyle, hoşça kalın.

8,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.33/10, Toplam oy: 18)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2020
Şirket
De:Nihil Records
Kadro
Mikael Hanni: Vokal
Thomas Liljekvist: Gitar
Tommy Haglund: Bas
Daniel Liljekvist: Davul

Konuk:
Per "Sodomizer" Eriksson: Solo (2)
Old Nick Holmes: Vokal (6)
Tomas Åkvik: Solo (9)
Mats Andersson: Solo (10)
Şarkılar
1. Blood Worship
2. Human Stew
3. Born in a Corpse
4. Carve
5. Headless Torso
6. Total Death
7. Pestilential Vomit
8. Goat Lord
9. Chopped Into Oblivion
10. Slave from the Grave
  Yorum alanı

“DISRUPTED – Pure Death” yazısına 23 yorum var

  1. Boba Fett says:

    ayak fetişizmini görünce hemen girdim ama büyük hayal kırıklığı oldu

    Ugur

    @Boba Fett, +1 üzdü.

    ismail vilehand

    Beyler sakin olun. Müziğin dışına çıkmamak için size ayak atacak halim yok ama top 3 ünlüler ayak listemi paylaşayım. Bereketini görün.

    1- Selena Gomez
    2- Katy Perry
    3- Jennifer Aniston

    Boba Fett

    @ismail vilehand, Selena Gomez o suratıyla altın kaplama ayağı olsa da biraz zor, bu sanırım daha sıkı ayak fetişistleri için, Katy Perry için söze gerek yok o komple bir kadın

    enemyofgod

    @ismail vilehand, Abi senin kitap yazman lazım ilk ben alacağım söz.

  2. çaksu says:

    Ayak <3

    ismail vilehand

    @çaksu, yazarken sen geldin aklıma hahaha. Yalnız PA’da ayak fetişizmi oranı 7′de 1′den daha yüksek sanki. Ben öyle hissettim.

    çaksu

    @ismail vilehand, Bi kez bi arkadaşım arayıp “Kitap rafında Le Guin görünce seni hatırladım” demişti. Mutlu olmuştum.

    Aynı duyguyu yaşıyorum :)

  3. Canoir says:

    Yine muhteşem bir kritik ya. Okur okumaz albüme yükseldim hemen gidip dinleyeyim

  4. daud says:

    Bazı gruplar için (Centinex, Demonical, Evocation ve son iki albüm Bloodbath şu an aklıma gelenler) Boss HM-2 can simidi gibi adeta. Beste kısmını pek sallamayıp Boss HM-2′ya fazla güveniyorlar gibi. Kalitesini tartışmak gülünç olur zaten de demek istediğim, (kullanan tüm gruplar için geçerli olmasa da) Boss HM-2 kullanmak şarkı yazımında rehavet yaratıyor diye düşünüyorum. Hazır konusu açılmışken söylemek istedim (bu dediklerim Disrupted için geçerli değil).

    ismail vilehand

    @daud, söylediklerini şöyle bir düşündüm, son iki Bloodbath albümdeki vokallere aşırı gıcık olmasam ben de bu kolaya kaçmayı yerdim gerçekten.

    Benim gibi Boss HM-2 fetişi olanlar aslında bu olaya yol veriyorlar. Ama bu kolaya kaçmayı kullanan gruplar Boss HM-2 tayfasının %25′i falan. İsveç OSDM ile hardcore/crust punk füzyonu yapan yeni grupların tamamının hiç şakası yok bence. Çata çat döşüyor hepsi.

    daud

    @ismail vilehand, Evet küçük bir kesim ama denk geldiğinde can sıkıcı oluyor. Yazının sonunda örneği verdiğin dört grubun acıması yok cidden.

  5. deadhouse says:

    Bok yiyen var. Sen kirli ayağa takılmışsın abi.

    ismail vilehand

    @deadhouse, haklısın. Ayak fetişizminin diğer fetişler arasında daha zararsız ve sevimli gözükmesinin sebebi diğer fetişlerin çok daha aşırı ve uçlarda olması olabilir. Ki ben öyle düşünüyorum. “Ver ayağını ovayım.” dediğinde hangi kadın buna hayır der ki sonuçta.

    Ama o kirli ayak mevzusu biraz subjektif olmuş. Ben olsam dokunmadan/yalamadan önce bi su tutarım veya en kötü ıslak medille silerim. Dediğim gibi, bu eylemler iki tarafın da rızasıyla oluyorsa bana bok yemek düşer (mecazi anlamda). Kirli ayak sevenleri kırdıysam affola.

  6. hysteresis says:

    Düğününde altın yerine HM-2 takılmış birisi olarak fetişistleri için bir haber vereyim: Boss, eski pedalları güncelledikleri Waza serisinin bir parçası olarak 30 yıl sonra tekrar HM-2 üreteceğini açıkladı. Bilmeyenler için: Pedal, 1991′den beri üretilmediğinden dolayı ikinci el piyasasında karaborsa olmuş durumda.

  7. bahadır says:

    “Disrupted” ile başlayan paragraftan sonra nihayet gruba giriş yapılmış. Fetişizm ile alakalı bölümler olmamış. Güzel albüm.

  8. P L A G U E says:

    Playlistlerimde de defalarca paylastim, ciktigi gunden beri sıkılmadan dinlediğim işlerden biri. Bir çırpıda dövüp gidiyor. Senenin klas albümlerinden.

  9. Rzeczom says:

    grubun tanıtılması iyi oldu. daha önceden yayınladıkları bi albüm ve EP’de varmış. takipçileri epey az. keşfetmiş olduk.

  10. İlker says:

    Şöyle kapaklara bayılıyorum. Güzel albüm, lafı eveleyip gevelemeyen bir death metal. 7.5/10

  11. Ooo adam x adam Daniel Liljekvist.

  12. İlker says:

    Hatırlatma yorumudur.

    \o/\o/\o/\o/\o/ Muazzam albüm \o/\o/\o/\o/\o/

  13. İlker says:

    Ya üstteki yorumda 7.5 diyerek halt etmişim biraz, felaket güzel bir şey bu.

    Bu arada kritik yazılalı tam 1 sene olmuş madem, seni unutmadık yorumu olsun bu da.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.