# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Black metal sahnesinde isim yapmak için 3 kilise yakan gence 25 yıl hapis ve yaklaşık 3 milyon dolar para cezası verildi
15.11.2020

Mal gence hukuk şoku.

Black metal sahnesinde isim yapmak için 3 kilise yakan 22 yaşındaki Holden Matthews’a 300 ay hapis, akabinde 3 yıl gözetim ve yaklaşık 3 milyon dolar para cezası verildi.

26 Mart-4 Nisan 2019 tarihleri arasındaki 10 günlük zaman diliminde gerçekleşen yangınlarda 3 kilise de tamamen yok oldu. Yangınların ardından eylemlerinin fotoğraflarını Facebook’ta paylaşan Matthews, bu eylemleri black metal sahnesinde kendine bir isim yapmak için yaptığını itiraf etmiş. Yok olan üç tarihî kilise Louisiana’da bulunuyordu, 150 yıldır ayaktaydı ve daha ziyade bölgedeki siyahi toplum tarafından kullanılıyordu.

Matthews’un Nygyl Bryyn adlı arkadaşı, eylemlerden bir süre önce Matthews’la konuştuğunu, ona yaptığı kayıtların kalitesini artırması gerektiğini söylediğini, bunun üzerine Matthews’un müzik konusundaki hevesinin kırıldığını ifade etmiş.

  Yorum alanı

“Black metal sahnesinde isim yapmak için 3 kilise yakan gence 25 yıl hapis ve yaklaşık 3 milyon dolar para cezası verildi” yazısına 36 yorum var

  1. Acaba says:

    Cezaların 3-3-3 şeklinde verilmesi ”’akıllı olun şeytanınızı ortadan ikiye böleriz” anlamı mı taşıyor ?

  2. Twat says:

    Habere tıklamadan bu dızonun amerikalı olduğunu tahmin ettim. Nerede bir reklam ve viral amaçlı mal mal hareketler var altından genellikle bu başıboş ülkenin vatandaşı çıkıyor. Ülkenin %1’lik kesimini filan tenzih ediyorum.

    Davaro, iskandinavya’da bu işin cezası az. En büyük suç cinayete otel gibi hapislerde 21 yıl filan veriyorlar, onun da iyi hali var. Sen şimdi oranın hıristiyan demokrat mahkumlarıyla tavla oynarsın artık.

    Ha bir de şu var, bu norveç’teki kiliseleri filan yakanlar “benim pagan atalarımın tapınağı varmış burada, bunu yıkıp üzerine kilise dikmişler benimki saygısızlıksa onlarınki de saygısızlık?”(doğru valla) diyebilen tiplerdi. Senin bahanen ne? Geniş topraklara 250 yıl önce konmuşsunuz. İsteyen kilisesini açmış isteyen satan tapınağını senin öyle bir derdin de yok varsa yoksa taklit hareketlerle nasıl tanınırım. Kısacası olmamış, tutmamış bu viral. Norveç karizması yok yaptığın eylemde. İyi ki kimsenin canına zarar gelmemiş allahın barzosu tipe bak yaa. Sinirlendim.

    Sinan Ceylan

    @Twat, tam tırrek işi hakkatten. Dinciler üstüne bundan mağduriyet yaratır. Zaten bütün dünyada popülizm almış gidiyor, böyle mal mal hareketler yapıp onların ekmeğine yağ sürüyor bazıları. Safkan bir dallama.

  3. Boba Fett says:

    Hapiste bol bol beste yapacak zamanı bulur artık, zaten ünü de var. İlk albüm baya popüler olur gerisi de yeteneğine kalmış.

  4. deadhouse says:

    3 kiliseyi yaktı ve Federaller adamı yakalayamadı. İlginç. Amerika’da sağa sola baksan polis ensene yapışıyor, bu adam 3 kilise yakabilecek zamanı nereden bulmuş. Bunun dışında mabed yakması geri zekalılık değil bence. Geri zekalılığı bunu black metal sahnesinde (öğğk) ün yapmak için yapmış olması. Din nefretiyle yapmış olsa takdir ederdim. Şahsi görüşüm zaten bir gün dünyadaki tüm tapınaklar yok olacak, yıkılacak, buralara giden son neferlerle alay edilecek. 2100′den sonra olur tahminimce.

    Börbır

    @deadhouse, “Din nefretiyle yapmış olsa takdir ederdim.” Din ve Din nefreti konusunda sorunun yok isteyen istediğini düşünür ancak başkasının tapınağını yakmak doğru bir eylem değil. Ben de dinlerin çürümüş ve işe yaramaz olduğunu düşünüyorum dinlerin hepsi yok olur mu bilmem ama fikirsel kalması gereken bu kavramları şiddet eylemine dökmek hiç mantıklı gelmiyor

    deadhouse

    @Börbır, Dünyada çok daha mantıksız şeyler var. Geçen hafta 74 mültecinin Akdeniz’de boğulması gibi. Ve bunun haber değerinin bile olmaması. Binlerce yıldır sömürü düzeninin ana parçalarından olan bir kuruma tepkili olmak çok matah bir şey de değil. Aykırı bir şey söylemiyorum. Kimseyi tapınak yakmaya teşvik etmiş de değilim. Niye rahatsız oldun anlamadım.

    Börbır

    @deadhouse, Teşvik ettiğini söylemiyorum zaten alıntıladığım cümlendeki takdir etme ifadesi din nefretiyle yapılan saldırı eylemini normal karşıladığın anlamına geliyor (en azından ben öyle anladım) ben de bunu saldırganca buldum ve fikrimi söyledim. Ayrıca bu olaydan daha mantıksız şeyler olması neyi değiştirir?

    chuck

    @deadhouse, dürüst yorumun için seni tebrik ediyorum.

    daha önce de söylemiştim: varg’ın ve ya başka insanların ne amaç uğruna olursa olsun gerçekleştirdiği eylemler ”tasvip edilesi” ve örnek alınası eylemler olmadığı aşikar da olsa, bi ibadethanenin kundaklanması ve dolayısıyla dolaylı yoldan tecavüze uğraması beni içten içe tatmin ediyor. bunun doğruluğunu tartışmıyorum.

    çocuk hayatını sikmiş, aptalca bir sebepten bir ahmaklıkta bulunmuş, ancak sonuç odaklı baktığımda sadece gülümsetiyor.

    tahsin

    @deadhouse, Şu siteyi yaklaşık iyi yıldır takip ediyorum ve senin bu gereksiz,seviyesiz, saçma yorumlarını düzenli okuyurum.Bu yorumları atarken P L A G U E’nin paylaştığı playlist ve içkileri kullanarak mı atıyorsun? Gerçekten aşırı üst düzey yorumlar.

    deadhouse

    @tahsin, Madem bu kadar seviyesiz, gereksiz, saçma yorum yazıyorum. Neden okuyorsun? Mazoşist misin? Yoksa gizli bir hayranlığın mı var bana. :)

    Çattık ya. Ahmet Saraçoğlu’ndan bir şey rica ediyorum. Ahmet Abi, mümkünse şahsıma yönelik, kişiliğe saldırı niteliğinde yayınlanan yorumları bundan sonra yayınlamazsan çok mutlu olacağım. Kim kime ne yazarsa yazsın, beni ilgilendirmez. Ben ise artık kaldıramıyorum. Son birkaç aydır bu belki 10. yorum. Çok kırıcı yorumlar.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, gereksiz, seviyesiz ve saçma ifadeleri kişiliğe değil, yoruma yönelik olduğu için yayınladım. Ben de bu tarz muhabbetler olmasını istemiyorum ama bu tarz yorumları cımbızla ayıklayacak vaktim olmadığından sansürlemektense yayınlama yoluna gidiyoruz. Kişiliğine, şahsına bir hakaret gelirse emin ol yayınlamam ama benim yazdığım 4 A4′lük koca koca kritiklerin altına bile bir sürü “çok gereksiz bir yazı”, “saçma saçama yorumlar”, “yazan kişi gruba saygısızlık etmiş, çok seviyesiz yaklaşmış” gibi onlarca yorum yapıldı. O yüzden bunları kişiliğe saldırıdan ziyade sertlik dozu epey yüksek eleştiriler olarak görüyorum açıkçası. Aynıları bana da yapılabilir, onları da yayınlarım çünkü esasında bana değil yazdığım şeye yönelik. Senin verdiğin “neden okuyorsun?” cevabı da en mantıklı cevap aslında.

    Boba Fett

    @Ahmet Saraçoğlu, Burada benim şahsıma yönelik eleştiriler yapıldı, karı gibi dendi, yaşıma ve başka şeylere bile saldırıldı, kusura bakmayın bir standart olması lazım kurallar için.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Boba Fett, olmuştur. Yaklaşık 12 yıldır 140.000′e yakın yorum onayladım, binlercesini yayınlamadım, binlercesini edit’leyip yayınladım, milyonlarca spam yorumu eledim. Tüm yorumların içeriğine az çok bakıyorum. Sitenin müdavimleri yazdığında zaten kurallara uygun yazmıştır diye kelime kelime okumadığım oluyor. Arada kaçan, birilerinin kırılmasına neden olan bir şeyler olmuşsa kusura bakmayın. Bundan sonra hiç olmaması adına daha ince eleyip yayınlayacağım.

    Boba Fett

    @Ahmet Saraçoğlu, Kusura bakılacak ya da ciddiye alınacak bir mevzu değil ama hani ortada bir kural olacaksa herkesin bu kurala uymasını isterim. Bunun eski yeni üyesi de yok maalesef. İlgi için teşekkürler.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Ayda yılda bir böyle bir yorum gelse umurumda olmaz. Tesadüf mü bilmiyorum ama birkaç aydır bu ve buna benzer, hatta çok daha ağır bir sürü yorum yazıldı bana. “Gereksiz, saçma” hakaret değil, evet. Fakat hiç tanımadığım, görmediğim, bilmediğim birinin hangi cüretle “seviyesiz” diyebildiğini anlayamıyorum. Keşke yüz yüze olsak ve yüzüme de “seviyesiz” diyebilse. Birine seviyesiz demek hakarettir bence. Kimseye zararım dokunmuyor burada. Zaten had aşan yorumlar yaptığımızda yayınlamıyorsunuz ve bu duruma kimsenin itirazı yok. Bazen sırf meraktan acaba yorumum neden yayınlanmadı diyoruz ve nedenini öğrendiğimizde, anlayışla karşılayıp tebessüm ediyoruz. Gerçekten yorumumuzun gereksiz olduğunu kabul ediyoruz. Ancak muhtemelen bilmem kaç km uzakta birinin rastgele “seviyesiz” diyebilmesini kabul edemiyorum. Maalesef Amerikalı değiliz. Bir Orta Doğulu olarak zorumuza gidiyor böyle şeyler. Uzun ve belki de gereksiz bir yorum oldu; ancak birkaç ayda buna benzer en az 10 yorum gelince, artık bir şeyler yazayım dedim. Ayrıca haksız olduğum, kişiliğine hakaret ettiğimi düşünen birileri varsa hepsinden özür diliyorum. Gerek yok böyle şeylere. Hepimiz ülkenin bir yerlerinde “Metal” çatısı altında kendimizce yorum yapan insanlarız. Birbirimizle taşak geçmeye, rencide etmeye, kırıcı olmaya, hakaret etmeye gerek yok.

    geblo can

    @deadhouse, Kimsenin avukatlığını yapmak istemem. Şurada zaten birkaç adamız, birbirimizi kırmaya germeye gerek yok minvalindeki yorumlarına her ne kadar katılsam da adamın “seviyesizlik” eleştirisine “bir orta doğulu olarak” içerlemen bir o kadar tuhafıma gitti.

    Adamın yorumu seni bir orta doğulu olarak bozuyorsa, bu topraklara din ile ilgili böylesine uç yorumlarda bulunabilmenin geri dönüşünü de aynı bağlamsal şartlarda değerlendirebilmek lazım.

    “Mabed yakması geri zekalılık değil bence.”

    “Din nefretiyle yapmış olsa takdir ederdim.”

    “Şahsi görüşüm zaten bir gün dünyadaki tüm tapınaklar yok olacak, yıkılacak, buralara giden son neferlerle alay edilecek.”

    Niyetim seni bu bağlamda yargılamak değil -ki bu kimseye de düşmez- fakat şu sözleri yazıyorsan bence çok daha uç eleştirileri göze alabilmen gerekir.

    Yiğit

    @geblo can, ikinci paragrafa katılıyorum. Herhangi bir dini değerim yok, ama bu yakma olayıyla ilgili yazdığı şey böylesine saçma ve ileriyken, bir orta doğulu olarak tahsininkilere alınmak aşırı tutarsızca. Alttaki arkadaşın da dediği gibi, insanların ne kadar tutarsız olduğunu görünce bir gülme geliyor bana.

    Yorum saçmaysa ve seviyesizse isterse amerikada olsun, isterse yan komşum olsun bunu belirtmekte serbest olunduğunu düşünüyorum ben. Hayır yani illa bunu diyebilmek için tanımak mı, yakın olmak mı gerekiyor? Kendisinin defalarca ad hominem yaptığını, insanları tanımadan onlar hakkında yargılar bildirdiğini görmemiş olsam yine anlayacam ama işte malum..

    deadhouse

    @geblo can, Yargıladın işte daha ne söyleyeceksin. Hayata bakışımız farklı olabilir. Bu bana “seviyesiz” deme hakkını sana vermez ki. Bir “Orta Doğulu” olarak; bence biriyle özel bir sorunumuz varsa bunu yüz yüze çözmeliyiz diye düşünüyorum. Bilmem kaç km öteden bana “seviyesiz” diyemezsin. Bir “Orta Doğulu” olarak böyle düşünüyorum.

    Rust in Peace.

    @deadhouse, Hiç tanımadığı, görmediği birine sizinkinden çok daha mantıklı yorumu için “sığ” diyebilen birinin birkaç kelimeye hele de kendisine değil yorumlarına yönelik birkaç kelimeye kırılmasını beklemezdim. Sanırım tanımadığı birine rastgele hakaretvari ithamlarda bulunma cüreti sadece sizde olmalı.
    İnsanların ne kadar tutarsız olduğunu gördükçe bir gülme geliyor bana.

    deadhouse

    @Rust in Peace., Tutarsızlık değil, sana “sığ” dememin sebebi, daha önceki yorumlarında isim vermeyerek bana hakaret etmiş olman. Hatırlıyorum yorumu hatta. Toksik kişilik falan demiştin isim vermeden. Bu daha kötü bir şey. Ben hiç olmazsa direkt söyledim sana. Eğer birine hakaret ediyorsan, karşılığını almayı göze almalısın.

    Rust in Peace.

    @deadhouse, hayır toksik kişilik falan demedim. “Bu kadar toksiklik fazla” dediğimi hatırlıyorum. Bunun neresinde hakaret var? Yorum toksik gelmiş, öyle bir yorum yapmışım ki ben gerçekten rahatsız olmadığım sürece de böyle yorum yapmam.
    Birine direkt “sığ” demek ile benim dediğim şey arasında fark var.

  5. Alimdat says:

    Olayın en komik yanı: hesap makinesiyle kaydedilmiş kayıtlarla ünlenen türü icra ederken ”kayıt kaliteni artır” denilince hevesinin kırılması. Amerikanlar şaşırtmıyor

  6. Aura magula says:

    Christ lover olduğu için kilise yaksa anlarımda ün yapmak ne alaka? Millet burzumu kilise yaktığı için dinliyor sanki.Böyle yapmakla gülmek için malzeme oldu.Hatırlar hatırlar gülerim artık.Kayıt kalitesi ne yeaa sanki melodeath çalıyorlar.Sırf kilise yaktığı için çıkarttığı albümü alacak kadar gerizekalılar vardır kesin

  7. Karlos says:

    Varg Vikernes : Tekniğin iyi ama geliştirmen lazım genç yankee 😀

  8. Necrobutcher says:

    olaya insanlığın kültürel mirasına karşı yapıldığını düşündüğüm pencereden baktım,
    olaya bu eylemin din denen olguyu daha da pompalayacağını düşündüğüm pencereden de baktım

    SONUÇ sikimde bile olmadı müzik güzelse dinlerim

    Karlos

    @Necrobutcher, + 666

  9. Aura magula says:

    Kilise yakmak yanlış birşey.Çünkü din nefreti olan kiliseyi yakma hakkına sahipse ırkçı olanda nefret beslediği ırkı yoketme hakkına sahiptir.Tarihi eser olan tapınakları yok edeceğinize örümcek kafalıları ve dini kötüye kullananları kaale almayın ve bu konuda insanları bilinçlendirin.Hatta beyin yıkayanlara hapis cezası verilsin.

  10. şeyh hulud says:

    Black metal alignment chart:

    https://i.hizliresim.com/91ajEM.jpg

  11. All in Satan says:

    Doom metal sahnesi için de dünyayı yakalım

    SerçeParmağımıSehpayaVurdum

    @All in Satan, YAKIP DA INSTAĞRAMDA PAYLAŞMAZSAN ADAM DEĞİLSİN LAN

    chuck

    @All in Satan, doom metal dinleyen adam dünyayı değil, kendini yakıyordur.

    Opethsevenbiri

    @chuck, Ya şimdi o biraz da Doom Metal’ine bağlı.

  12. Punished Osman says:

    Neler dönmüş burada la… Neyse, ben deadhouse’a katılıyorum. deadhouse kimseye saygısızlık yapmazken kendisine yapılmaya çalışılan bu suikast karşısında sessiz kalamazdım. Arkandayım reiz :’)

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.