# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
AMON AMARTH’tan yeni klip
06.10.2020

Fafner’s Gold.

AMON AMARTH son albümü “Berserker“dan “Fafner’s Gold”un klibini sundu. Tıpkı “Mjölner, Hammer Of Thor” klibi gibi onu da aşağılardan bir yerden bulup izleyebilirsiniz.

Detaylar da şöyle.

1. Fafner’s Gold 05:00
2. Crack the Sky 03:49
3. Mjolner, Hammer of Thor 04:42
4. Shield Wall 03:46
5. Valkyria 04:43
6. Raven’s Flight 05:20
7. Ironside 04:30
8. The Berserker at Stamford Bridge 05:13
9. When Once Again We Can Set Our Sails 04:24
10. Skoll and Hati 04:27
11. Wings of Eagles 04:03
12. Into the Dark 06:48

“Fafner’s Gold” şöyle.

“Shield Wall” klibi de şöyle.

“Mjolner, Hammer of Thor” klibi şöyle.

“Crack the Sky” adlı şarkının klibi yayınlandı.

“Raven’s Flight” adlı şarkı da yayında.

Bir de teaser var.

Grup bu albümde daha önce ANTHRAX, STEEL PANTHER, URIAH HEEP ve STONE SOUR’la çalışan yapımcı Jay Ruston’la çalışmış. Detayları henüz açıklanmayan albümün bu yıl bahar aylarında piyasada olması bekleniyor.

Mart 2018′deki açıklamasında her yeni albümde “Bu kez çok farklı şeyler yapalım” diye konuştuklarını, ancak çıkan sonucun her şekilde AMON AMARTH gibi duyulduğunu söyleyen AMON AMARTH basçısı Ted Lundström, konuyu “Biz lanetlendik, her zaman bu tarz bir sound’umuz olacak” şeklinde özetlemişti.

  Yorum alanı

“AMON AMARTH’tan yeni klip” yazısına 56 yorum var

  1. P L A G U E says:

    keske sound isine güzel bir el atsanız…siz lanetlisiniz ama kristal gibi sound ile olmuyor sayin amon amarth…

  2. Melkor says:

    Andy sneap mixleyecek ise hiç yazmasalardı

  3. Nox says:

    “Biz lanetlendik, her zaman bu tarz bir sound’umuz olacak”

    kendini bilmek de güzel.

    Kaan

    @Nox, +1 Çok güzel :)

  4. Crackedbrain says:

    Bir thrash dinleyicisi olarak amon amarth sevdiğim bir kaç death metal grubundan biri. Bakalım beklentileri karşılayacakmı

  5. Vertax616 says:

    Jomsviking 2016 yılında en çok dinlediğim albümdü, en sevdiğim grup dönem dönem değişiyor ama Amon Amarth hep ilk üçte sabit benim için. Merakla bekliyorum yeni albümü beklentim yüksek.

  6. eskiblackılardan says:

    Nerde o eski Bochum DVD sindeki Amon Amarth eski atmosferi yok eski duygusu yok.Johan zaten ateist hem de yoga yapan birisi.O kadar kinli,öfkeli,savaşlı müzik yapıyorlar ama eski duygu yok niye meditasyon yapıyor adam negatiflikten arınmış.

    Neymiş herkes ellerini kaldırsın ahey ahey ahey(Raise yours horns) aynı hareketi Amon Amarth parçasında Mikkonen soloya geçmeden önce yapmak var bir de o şarkıda yapmak var.

    Frederik gittikten sonra iyice cozuttu.Fotolarda bile sarışınların arasında davulcu kara cocuk göze batıyor.Nerde o Last Pagan Blood’daki kardeşlik naraları güya sonsuza kadar beraberlerdi.

    Kapatın dükkanı nerde o eski Amon Amarth?
    Kara davulcunun kickine Johannın ateistine kaldık.

    Kaan

    @eskiblackılardan, Evet evet katılıyorum. Bu müzik hayatla kavgalı, sıkıntılı, sancılı, uyumsuz, hata yapan insanların müziğidir. Guru olmaya çalışan, yoga-meditasyon yapan negatiflikten arınmaya çalışan, güne gülerek başlayıp, meditasyon fotoğrafında makyajlı, bakımlı, parfüm kokulu insanların müziği değildir extrem türler.
    Bize rol kesmeyin. AOR filan yapın dinleyelim.

    kspsml

    @eskiblackılardan, hani ırkçı falan değilizde o sarışın abilerin yanına cidden çok sırıtıyor esmer dayı… esmer viking mi olur?
    viking mantelitesine ters…asdasdasd

  7. necrobutcher says:

    yine aynı rifflerin yerini değiştirip sunacaklar

    necrobutcher

    @necrobutcher, ağır konuşmuşum burada. sevenleri kızdırmayalım umarım beklentileri karşılar.

    Boba Fett

    @necrobutcher, Motörhead, Ac dc falan da aynı formülü sürekli tekrarlayıp bir sürü hayran kitlesi kazanmışlar. Albüm güzel olsun başka bir beklentimiz yok.

    Sepulfly

    @necrobutcher, hahahahh o kadar katıldım ki bu yoruma..benim kullandığım tabir “cıncırıcıncın”

  8. Hasan amca says:

    Amon amarth, kimyası ve soundu başka hiçbir grupta bulunmayan çok orijinal bir grup. O yüzden aynı albümleri tekrar tekrar dinlemeye razıyım ben. Hiç tarz degistirmesinler, bir Jomsviking ya da bi Deceiver of the Gods gelsin gene seve seve dinlerim ben. Her ne kadar belli kısa ömürlü albümler olsalar da aynen böyle devam.

  9. 9yearsago says:

    Aynı basmakalıp albümlerden bir tane daha. Sıkıcı. Vasat.

    Ascendancy

    @9yearsago, album ne ara çıktı dinledin de bu yorumu yapıyorsun? Boş yorum yapmayın.

    9yearsago

    @Ascendancy, Aynı olacağından gayet de eminim. Amon Amarth gibi bir grubun albümünden yeni, devrimsel bir hareket bekleyerek asıl boşu sen yapıyorsun bence.

  10. Salata says:

    Tadımlığı baya beğendim ben. Daha az Amon Amarth gibi tınlasa da, ben bu abilerden yeni bi Versus the World falan beklemiyorum.

  11. Melkor says:

    Üretkenlikten filan zaten geçtik, kaçtır soundu biraz kirli yaparlar diyorum. Yok. Aynı terane. Lütfen dağılın artık.

  12. P L A G U E says:

    Yeni parça; https://youtu.be/H24S0nym-pE

    2 album onceki amon amarth i o kadar ozledim ki…

  13. run run run says:

    Yeni albümün ilk şarkısı “Raven’s Flight” yayınlanmış. son 3 albümle aynı sound’da. Hatta son 3 albümden herhangi birisinin içinde yer alabilirdi şarkı. Hangi albüm nasıldı, hangisinde ne şarkılar vardı onu bile hatırlayamıyorum son 3 albüm için. Sanki hepsi aynıydı da sadece albüm kapaklarının rengi farklıydı.

    Grup “With Oden on Our Side” ile temiz ve kaymak gibi bir sound eşliğinde farklı bir yola girdi. O albüm benim için son iyi albüm oldu. “Twilight of the Tunder God” ve sonrasında sevmediğim bir Amon Amarth oluştu. TOTTG öncesi albümleri dinleyince insan istemsizce “epik” şeklinde tanımlıyordu şarkıları ve grubu. Duygu, melankoli, soğuk hava ve umut… Aynı anda hem melankoli, hem de umut eşliğinde gaz verirdi şarkıları. Tam anlamıyla kuzeyin epik grubuydu. (Kuzeyin oğlu volkan konak gibi oldu :)

    İnsan artık o ilk 4-5 albümdeki epikliği beklemiyor ama, hiç yoktan bir “With Oden on Our Side” tadında kalsaydı. Hiç yoktan koca albümde insana “duygu”yu geçiren bir ya da ikiden daha fazla şarkı olsaydı.

    Melodikliği arttırılmış Testament dinliyor gibi hissediyorum kendimi. Son albümdeki bazı şarkılarda Testament daha melodik kalıyor olabilirdi hatta. Melodiler eskiye göre oldukça az. Var olanlarda eskiye göre oldukça güçsüzler.

    Daha büyük kitlelere ulaşma gayesi Arch Enemy, Amon Amarth gibi güzelim grupları iyice heavy metal’e yaklaştırıyor sanırım.

    Acaba melodic death metal yolun sonuna mı geldi? Yoksa tamamen metal dünyası mı duygusunu ve “epik”liğini kaybediyor?

    bora

    @run run run, bunu ben mi yazdım la yoksa diye bir kontrol etme ihtiyacı duydum.

  14. den4x says:

    şarkı fena değil de “odin’in yardımıyla biz başarısız olmayacağız”… yani tamam olayınız bu da biraz farklılık be krdşm. klip ve albüm kapağı çok kötü bu arada. hadi çizdin ettin, aklına bir fikir geldi, çektin görüntüyü onaylarken kimse mi bi dur demedi…

  15. Salata says:

    Bu kapak ne abi asdhasflsd. Gülüp geçiyorum sadece.

  16. Amon Amarth gibi bir grubun bunca yıl sonra neon renklerden vazgeçip KAHVERENGİ kapak yapması baya tuhaf olmuş. Grubun uzak ara çekiciliği ve albenisi en az olan kapağı. Single kapağı olmak için bile çok sıkıcı.

  17. Uireb Fuin says:

    kapak gerçekten de baya komik ya ciddiye alamıyorum

    Abbas Doom

    @Uireb Fuin, Kapak Crusher dan cok mu farkli son 3 albümden cok mu kötü Ayni seyin makyajlisi işte ortaya Bu adam yerine Surtur koysalar ne değişecekti

  18. Noumena says:

    Yok ya son parçayı beğenemedim ben. Çok tekdüze şarkılar yapıyorlar ve sound olayı da ne bileyim, fazla cilalı geliyor bana. Tekdüzelik de bence şarkılarda işledikleri temadan (Viking,savaş,kılıç) kaynaklı. Eskiden bu temalardan beslenirken son 3-4 albümdür buna yaslanmış durumdalar ve bu bence kötüye işaret. Bu arada klipteki sahne arkasındaki şeyler eti tutkuya benzemiyor mu yaa :D

  19. Rashid says:

    Jomsviking ve Deceiver of the Gods albümlerini pek beğenmesem bile kapakları nefisti(yani, bildiğimiz epic Amon Amarth kapaklarıydı) ama bu nedir yahu. İlk albümünü çıkaran Viking Metal gruplarının albümlerinin kapağından bir farkı yok. Bu arada kapaktakı Viking abimiz de baya bildiğin Kratos. Cidden Amon Amarth kısmını sil, al sana potansiyel God of War soundtrack albümü kapağı.

    den4x

    @Rashid, ahhah blood and metal adında god of war albümü vardı cidden benziyor onun kapağına. orda renkler falan daha canlı yıldırım falan var en azından. bence jomsviking de kötü görsel olarak.

  20. ironbound says:

    Albüm kapağıyla direk ben dandik olacağım abi dedi

  21. den4x says:

    şimdi tekrar baktım da cidden ilk albümlerin kapakları kırmızı ağırlıklı alev alev yanıyor. bu spotify, tidal gibi uygulamalarda grubun sayfasında albümleri sıralıyor ya orada bu görseller arasındaki kontrast çok daha bariz belli oluyor. in flames’in de öyle, whoracle’ın clayman’in kapaklarına bakıyorsun kaydırdıkça böyle abuk sabuk şeyler geliyor.

  22. BasbugSaruman says:

    Bunu begenen Amon Amarth’i Guardians of Asgaard’la tanimistir ve The Fall Through Ginnungagap gibi PURE OLD NORSE zamanlari hic dinlememistir. Bunun begenen velettir. Bunu begenen Slayer da begenir. Çöp oğlu çöp. Avenger dinleyeyim de yipranayim biraz.

    Salata

    @BasbugSaruman, ”Bunu begenen Slayer da begenir.”

  23. Abbas Doom says:

    @BasbugSaruman, “Bunu begenen slayer da begenir” sellout hayrani olmuycam diye kendini kasan normcularin papagani olmussun Slayer kendi alani olan köylü thrashini gayet iyi yapiyor Onlara gelene kadar bir suru grup var laf atacak Amon Amarth a gelince sarki berbat ama Amon Amarth kucukken cok fani olsamda Vs the World ve Fate of Norns disinda pek mevcut nanesi olan bir grup değil. Yazdigin The Crusher albumu de produksuyon kalitesi olarak “kvlt” diye adlandirilan black metalden bile daha beter onu gectim muzikal anlamda da ortalamanin biraz ustu Sundugu birsey yok Underground olayim derken bile normlarin pesinde kosmaktan kurtulamamissin gibi geldi bana

  24. thor says:

    odin ağladı be! bu ne kepazelik? umarım albümün geri kalanı daha ateşlidir..

  25. Mmmm I love the smell of ortalamalık in the morning.

  26. P L A G U E says:

    Izleeken evanescence – going under klibi aklına gelenler eqlesin…

  27. Noumena says:

    Klip de şarkı da vasat.. Sanırım sıçış albümü gelecek :/

  28. Uireb Fuin says:

    Raven’s Flight yine biraz idare ediyordu da Crack the Sky’ı duyduktan sonra hiç umudum kalmadı. Albüm kapağına değinmek bile istemiyorum.

  29. Gencalpson says:

    Şu klipleri yapana kadar konser görüntüsü koyun daha iyi :( Ne bunlar ya?!

  30. kspsml says:

    Direk Varyags of miklagaardı çakmışlar girişe, klip zaten İn flames trigger bar sahnesi anımsattı derken walking dead bağladı bir de bunları flash tv efektleri ile yap böyle birşey çıkıyor sanırım ortaya. Tekrar izledim bu ne aq…

  31. Salata says:

    Şarkıların hepsi bayık. Son albümde bile en azından First Kill gibi kendini az çok dinleten bir kaç parça vardı. Bu albümdeki kapaktan şarkılara tam bi sıçıp sıvama işi olmuş, adamlar kendi yaptıkları işe ne gözle bakıyor anlamış değilim, işi tamamen ticarete döktüler iyice.

  32. Amon Amarth’ın bazı şarkı isimleri konusundaki didaktikliği ve aşırı düzlüğü beni öldürecek.

    “Mjolner, Hammer of Thor” nedir gerçekten. Sanırsın Vikinglik geçen yıl bulundu, büyük bir heyecanla o konuları işliyoruz.

  33. kspsml says:

    Bu klipler birşeyin parodisi falan da ben mi anlamıyorum??? Buz gibi kötü yok gözü olan herkes buna kötü der.

  34. 9yearsago says:

    Konserde çalmak için basmakalıp şarkılar yapan, albüm işini ikinci plana alan bir diğer grup.

  35. Amon Amarth sanırım artık bir karikatüre dönüştü benim için. Bir grup bir temayla bu kadar çok özdeşleşirse normal tabii. İlk 7 albümü dinlemeye devam.

  36. Atakan says:

    Once sent from the golden hellin kirli öfkeli soundu ve söyleyecek sözünün olduğu yerdeyim…twilight of the Thunder god eh işte fena değil…söz tükenmiş melodi tekrar…sani serefiyle bırakmak da erdemdir

  37. Ulan harbiden “Berserker” diye bir albüm vardı, şimdi düşününce ağzıma acı su geldi.

    Agrypnie

    @Ahmet Saraçoğlu, O isimde stoner rock grubu da var extradan abi ona da bı bakıversen hoşuna gider bence .Mulm albümleri iyi iş görür diyip kaçıyorum :) Araya sıkıştırmış gibi oldum değil gayette güzel sıkıştırdım bence :D

  38. 747 de bitti says:

    amon amarth bitti be abi.

  39. enemyofgod says:

    Amon Amarth’ınki bir azim, başarı ve düşüş hikayesi.
    Aynı cümleleri bir kaç yıl sonra Behemoth için de söyleyeceğiz muhtemelen.

  40. eskiblackılardan says:

    Fredrik in neden ayrildigini tahmin edebiliyorum artik Amon Amarth bitti.Eski tadi yok.Son kliplerine bakiyorum son Wacken videolarina bakiyorum bir olmamislik var. Neyse her sey degisiyor Amon Amarth Bochum DVDsi ile en tepeye cikti sonra yavas yavas dustu. Artik show pesinde. Yeni ergen hayranlariyla mutluluklar diliyorum.

  41. handsome says:

    hönkürmeli metal hastasıyız <3 \m/

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.