# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
VENOM ilk dönem demolarını toplama hâlinde yayınlıyor
11.08.2020

Sons of Satan.

VENOM 1979-1983 arasında çıkardığı demolardan oluşan “Sons of Satan” toplamasını 28 Ağustos’ta yayınlıyor.

Detaylar şöyle.

01. Angel Dust (Church Hall Rehearsals 1979)
02. Buried Alive (Church Hall Rehearsals 1979)
03. Raise The Dead (Church Hall Rehearsals 1979)
04. Red Light Fever (Church Hall Rehearsals 1979)
05. Venom (Church Hall Rehearsals 1979)
06. Sons Of Satan (1980 Impulse £50 demo)
07. In League With Satan (1980 Impulse £50 demo)
08. Angel Dust (1980 Impulse £50 demo)
09. Live Like An Angel (1980 Impulse £50 demo)
10. Schizo (1980 Impulse £50 demo)
11. Venom (1980 Impulse £50 demo)
12. Angel Dust (Impulse Studio 1980 demo)
13. Raise The Dead (Impulse Studio 1980 demo)
14. Red Light Fever (Impulse Studio 1980 demo)
15. At War With Satan (1983 Impulse Studio demo)

Toplama adını veren şarkı şöyle.

  Yorum alanı

“VENOM ilk dönem demolarını toplama hâlinde yayınlıyor” yazısına 26 yorum var

  1. Boba Fett says:

    Zaten albümleri demo gibiydi bir de bunun demosu mu çıkaracaklar? Nereden para yaparız derdine düşmüşler.

    ismail vilehand

    @Boba Fett, “Demo” ne demek önce onu bir anlayalım. “Demo” İngilizce “demonstration” kelimesinin kısaltmasıdır. Yani bir takım “ispat”,”kanıtlama” anlamlarına geliyor.

    Gruplar önce demo kayıtlar yaparlar, onları plak şirketleri dinler, eğer uygun kapasite görürlerse gruplarla albüm için anlaşırlar. Sonrasında albümler yapılır, müzikler belirli kitlelere ulaşır. Vesaire, vesaire…

    Yani senin saçmaladığın gibi Demo’nun demosu veya albümün demosu olmaz. Hemen hemen bir çok grubun kuruluşunda demo kayıtları vardır, bunlar albüm çıkardıkları plak şirketlerine gönderilen kendilerini tanıtma amaçlı yaptıkları kayıtlardır.

    Yıllar sonra bu ham kayıtları toparlayıp albüm olarak sunan binlerce grup var. Yani bu grupların yaptığı rutin bir hareket.

    Sonuca gelirsek, korkunç müzik cehaletinizle tatava yapacağınız bir ortam değil PA. Tamam, yaşınız küçük olabilir ama, ahkam kesmeden önce bi büyüklerinizi dinleyin bence. Boş muhabbetleriniz çok yoruyor.

    Boba Fett

    @ismail vilehand, Muazzam bilginizle bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim öncelikle, ekstra bilmediğim bir şey yokmuş.

    Yazdığım yazıyla alakalı da bence anlaşılmayacak bir şey yok, yaptıkları müziğin zaten ham ve demo gibi olduğunu söylüyorum. Zaten ham ve demo, bitmemiş sanki üzerinden geçilmemiş albümleri var bir de bunların demosunu mu yayınlayacaklar diye soruyorum, bunda anlaşılmayacak bir şey yok.

    Sonuca gelirsek yorumunuz gerçekten komik olmuş özellikle nereden geldiği belli olmayan yaş ve müzik cehaleti muhabbeti sizi haklı çıkarmaz. Grubu sevebilirsiniz, bu size saygısızlık yapma hakkı vermez kimse bu grubu sevmek zorunda değil, bu grup eleştirilemez de değil.

    PA özgür bir platform kimseye hakaret etmiyorum, yalan ya da yanlış bilgi paylaşmıyorum, iftira atmıyorum sadece özgür bir platforma özgürce yorum yapıyorum. Eğer sitenin Venom eleştirilemez gibi kuralı varsa bilmek ve ona göre yazmak isterim.

    deadhouse

    @Boba Fett, http://www.pasifagresif.com/2020/08/venom-black-metal/comment-page-1/#comment-722939

    Her istediğini yazmak başka, ciddiye alınası yorumlar yazmak başka. Mevzubahis Venom’u beğenmemek değil, bunun farkındasın. Önemi hem metal müzisyenleri tarafından hem müzik eleştirmenleri tarafından mutlak surette kabul görmüş, bu müzik için öncü ve örnek gösterilmiş, binlerce grubu etkilemiş ve müziğin kendisini değiştirmiş bir gruba yeni yetme grup muamelesi yaparsan tepki alırsın. Bunun ifade özgürlüğüyle, istediğini yazmakla bir ilgisi yok. Her şey tartışılabilir, fakat bunun bir usulü var. Usulünü linkini attığım yorumumda görebilirsin.

    Boba Fett

    @deadhouse, @Retrokafa Benim üslubum böyle, hafif alaycı bir şekilde yorum yapıp derdimi anlatıyorum, grubun öncülüğüne falan bir sözüm yok ancak müziğini beğenmiyorum, beğenmek zorunda da değilim, bu tarz bir müziğe de saygı duyamıyorum kusura bakmayın ama yine de yazdığım yorumun ağır olduğunu düşünmüyorum. Prog Rock – Metal ağırlıklı dinleyen biri için yaptıkları müzik oldukça ham hani bunu da empati yapasınız diye söylüyorum.

    Belki anlaşılmamış olabilir, demo çıkarmalarından çok müziklerine bir eleştiri yaptım. Hayır yani belki müzik cahili bir insan da olabilirim ki zinhar öyle bir durum yok konuyu cahilliğe, boş muhabbete ya da yaşa getirmek Venom’um müziği gibi ham ve çiğ bir davranış.

    deadhouse

    @Boba Fett, Prog rock favori müziğinse ham ve çiğ bulduğun müzikle işin ne? Ayrıca bir müziği değerlendirirken kendi kişisel beğenimize göre mi değerlendirmeliyiz sadece? Blind Guardian bana hitap etmiyor. 10 saniye bile katlanamıyorum. Fakat kalkıp da albümlerine 1 vermiyorum. Sevmediğimiz, beğenmediğimiz grupları değerlendirirken daha mantıklı davranmalıyız bence.

    Boba Fett

    @deadhouse, Bakın ağırlıklı olarak o müziği sevmeme rağmen bu tarz işlerden de zevk alabilen biriyim yani sadece prog lan gibi bir tavrım yok, Venom’u da hem bir sürü gruba ilham vermesinden dolayı hem de müzik bilgimi geliştirmek için elimden geldiğince tarafsız dinlemeye çalıştım ve takdir edecek bir tarafını bulamadım. Müziklerini gayet ham ve çiğ buldum, dediğim gibi tarafsız gözle dinleyip tamam ben bunu beğenmedim ama şu şu sebeplerden insanlar beğenebilir diye düşünüp takdir ettiğim gruplar da oldu, ben Venom’u beğenmedim ki bundan daha doğal bir şey olamaz, demo haberini görünce de grubu yaptıkları albümleri kötü bulmamdan ötürü, albümlerin çiğliğine ve olmamışlığına laf çarparak demonun demosu dedim.

    Yani sanıldığı gibi müzik piyasasını bilmiyor değilim, ben prog dinlerim başka müzik dinlemem tayfadan da değilim, olabildiğince tarafsız olup müziklerini dinledim ve beğenmedim, yine tarzım olmayan ama dinleyip takdir ettiğim bir sürü grupta var yani tarz meselesi falan da değil bu grubu beğenmemem. Ben bu grubun çok abartıldığını düşünüyorum. Bence bazı gruplar o kadar eleştirilmemiş ki eleştirince bu duruma düşüyorsun. Bilmiyorum yazdıklarım anlaşılmıyor da olabilir, belki kendimi iyi ifade edemiyor da olabilirim anlamadığınız veya kafanıza yatmayan bir şey olursa yazabilirsiniz çünkü bu meselenin fazla abartıldığı kanaatindeyim.

    Bekolata

    @deadhouse, Inanmiyorsan da saygi duy diyorsun yani :)

    Blind Guardian’a 10 saniye bile katlanamiyorsan albumlerine de 1 ver gec. Herkes sadece begendigi albumleri mi oylayacak? Tum albumlerin puani 9 civari olsun o halde otomatik olarak.

    Arkadas grubu begenmedigini bu haberle alakali olacak sekilde esprili bir dille anlatmis. Venom sevilemez diye bir kural da yok Venom’um yaptigi muzigi begenme (ya da begenmesen bile tarihsel onemi olan grup diye begeniyor taklidi yapma) zorunlulugu da yok bence.

    Tarihsel onem muhabbeti de hic cekemedigim bir konu. Abi Venom cagimizin en begendigimiz gruplarin muzigine tema ya da teknik olarak ilham kaynagi olmus olabilir. Bundan bagimsiz olarak ben kendi albumleri ozelinde acip 2 sarki bile dinlemek istemedikten sonra yemisim actigi kapilari.

    Bütcher’in ilham kaynagi Venom, Venom’un ilham kaynagi Motorhead; Motorhead ilham kaynagi MC5 diye diye geri giderek Richard Wagner’a kadar gidebilirsiniz. Isterseniz biraz daha devam edip Paleolithic caga ulasabilirsiniz. Zincirin son halkasini seven/begenen bir insan diger halkalarina da saygi duymak ya da takdir etmek zorunda mi gercekten?

    Neyse Venom’un tum albumlerine 1′i bastim cunku bence COK KOTU grup.

    deadhouse

    @Bekolata, Beğenme zorunluluğu diye bir şey yazdım mı? Kimlerle tartışıyoruz ya. Söylemediğim şeyleri söylemişim gibi yazmışsın. Ayrıca bana hitap etmeyen her müziği oylama hakkım var demek nasıl bir mantık. Dün mü başladınız müzik dinlemeye. Saçma sapan tartışmalar bir daha bu konuda yazılacak hiçbir şeye cevap yazmayacağım, ismail vilehand’in dediği gibi yoruyorsunuz.

    chuck

    @ismail vilehand, venom’a bayılan birisi olarak söylüyorum:

    Sonuca gelirsek, korkunç müzik cehaletinizle tatava yapacağınız bir ortam değil PA. Tamam, yaşınız küçük olabilir ama, ahkam kesmeden önce bi büyüklerinizi dinleyin bence. Boş muhabbetleriniz çok yoruyor.

    bu kadar sivri dilli bir şekilde cevap vermesen ne boş yapılır ne tartışma çıkar. dört paragraf boyunca ne güzel anlatmışsın demo’nun ne olduğunu ve çoğu metal grubunun (özellikle ekstrem metal) bunu ne kadar sık paylaştığını.

    venomu beğenmeyen ve sıradan bulan birisinin iki cümlesine ”korkunç müzik cehaleti, boş yapma” gibi cevaplar bence asıl bu PA’ya yakışmıyor.

    bunun dışında @Boba Fett’in haklı olduğu bir durum var. o da black metal patlamasından beri grubun her zaman için para peşinde oluşu. bugün, venom’un kendisinden çok ilk iki albümüne duyulan saygı ve sevgi daha fazla.

    sen ham bulmuş beğenmemişsin. olabilir. takılma.

    Boba Fett

    @chuck, Üslup önemli bence, yani Venom’un ilham verdiğini inkar etmiyorum, tarihsel olarak önemine bir sözüm yok sadece müziğini beğenmedim. Üzerime saldırdı arkadaş.

    Oğul

    @ismail vilehand, söyledikleriniz tamamıyla yanlış, üslubunuz ise vahşi. Hem hiçbir şey bilmiyorsunuz hem de insanlara saldırıyorsunuz. Ülkemizin en büyük problemi sizin gibi insanlar ne yazık ki. Azıcık nezaket, rica ediyorum.

    Boba Fett

    @Oğul, Teşekkürler desteğiniz için, çapraz ateşe maruz kaldım hahahahah.

    Emre

    @Boba Fett, yorumunu ciddiye almıyorum, ama belki sen Venom’u biraz olsun ciddiye almaya başlarsın diye buraya bir şarkı bırakayım. Aşağıdaki linke tıklayıp görebileceğin gibi adamlar canı isteyince Rushvari esintiler taşıyan 20 dakikalık şarkı da yapabiliyorlar.

    https://m.youtube.com/watch?v=I3o6ZQEI6bM

    Bunu bilgi olsun diye paylaşıyorum. Venom dünyanın en çiğ grubu olsa da benim açımdan bir şey değişmezdi. Metal derken mayasında çok ciddi oranda punk bulunan bir müzikten bahsediyoruz sonuçta. İyi metal üst düzey müzisyenlerle icra edilir diye bir düz mantık yok. Metal tarihi aksi yüzlerce örnekle dolu.

    Retrokafa

    @Emre, @ismail vilehand, @deadhouse ya bırakın beyler,gereksiz tartışmalara girmeyin.
    abidik gubidik şeyler dinleyenler harbi Venom sevmesin ve dinlemesin isterim ben.grubun gözümde değeri daha çok artıyor.

    Boba Fett

    @Retrokafa, Mesele sadece Venom sevmemek mi? Şu üsluba bakın, ne cahilliğimiz ne çocukluğumuz kalmış bu mudur yani?

    Retrokafa

    @Boba Fett, alınganlık göstermeye gerek yok.bu siteye giren kimse cahil olamaz,memlekette neler var hepimiz de görüyoruz ve yaşıyoruz yani…
    ben de bir önceki yorumda bir hışımla ötekileştirme gafletinde bulundum,aslında tamamen öyle düşünmüyorum(biraz öyle düşünüyorum.ama çok önemli mevzu değil yani)
    bu ülkede Venom sevsek de sevmesek de aynı gemideyiz.birbirinizle iyi geçinin lütfen mk:)

    necrobutcher

    venom ülkü ocakları gelmiş yine yorumlara . bunun bir de slayer versiyonu vardı bir ara. tipik sabit kafalılık. isteyen istediği gruba albüm kötü der siz kimsiniz milletin fikrine saçmalık yazıyorsunuz ? resmen akp metalciliği bu hep ben bilirim kafası.

    Boba Fett

    @necrobutcher, Memur gibi metal dinlemek oluyor bu.

    Retrokafa

    @Boba Fett,@necrobutcher, Admin’in göz malum,dün de demiş lütfen tartışma yapmayın diye,harbi keselim beyler şu muhabbeti hiç gerek yok yani…

    Boba Fett

    @Retrokafa, Zaten tartışmak niyetinde de değildim böyle olacağını da tahmin etmemiştim. Sadece fikrimi belirttim ve manasızca üzerime gelindi. Neyse bundan sonra bu konuya bir şey yazmayı düşünmüyorum.

    necrobutcher

    @Boba Fett, etkilediler bitti gitti bu kadar teşekkürler sıradaki şarkı oranssi pazuzu – IImestys

  2. handsome says:

    güzel haber sevindim , demo parçaları albümdeki parçalardan daha güzel bana göre

  3. Retrokafa says:

    @Boba Fett, zaten adam eleştirme demiyor, çakmadığın konularda ahkam kesme diyor.her büyük grubun demoları,b-side ları tekrar tekrar basılır.bunu yapmayan yok neredeyse.

    ismail vilehand

    @Retrokafa, konu x grup değil, tamamen buydu ama yine 20 yorum Venom tartışılmış. Yani hiç bir yere varamayacağımız kabak gibi belliyken uzatmanın anlamı yok.

    Son dönemdeki sırf insanları yorma amaçlı boş yapma akımının bir yerden patlayacağı belliydi, burada patlak verdi. Sağlık olsun. PA tarihi boyunca bana giydirenler dahil kimse ile kişisel bir problemim olmadı ve hala daha yok. Benimle problemi olanlara ise iyi şanslar diliyorum.

  4. GENCALPSON says:

    HARİKA

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.