# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
QUIET RIOT, W.A.S.P. davulcusu Frankie Banali 68 yaşında kansere yenik düştü
21.08.2020

Huzur içinde yat.

17 Nisan 2019′da pankreas kanseri teşhisi konan ve 6 ay ömür biçilen QUIET RIOT, eski W.A.S.P. davulcusu Frankie Banali, 16 aylık yaşam savaşını ne yazık ki kaybetti ve 68 yaşında hayatına gözlerini yumdu.

Banali QUIET RIOT’la “Metal Health” başta olmak üzere 12 albümde çalarken, W.A.S.P.’la da “The Headless Children” ve “The Crimson Idol” gibi klasikler de dâhil olmak üzere 7 albümde çalmıştı.

Banali yakın zamanda kanserin kontrol altına alınabilmesi umuduyla 21. kemoterapi seasına girmişti, ancak ne yazık ki daha fazla dayanamadı ve aramızdan ayrıldı.

Huzur içinde yat Frankie.

  Yorum alanı

“QUIET RIOT, W.A.S.P. davulcusu Frankie Banali 68 yaşında kansere yenik düştü” yazısına 8 yorum var

  1. Çok önemli albümlerde çaldı, büyük kayıp.

    Son fotoğraf…

  2. chuck says:

    21 kemoterapi nedir abi… adam gerçekten hayata tutunmuş.

    huzur içinde yatsın.

  3. Kaan says:

    Eskiden adını bir çok kasette görmüş ve ezberlemiş, ama pek te önem vermez durumdaydım. İnternet çıktığından beri adı hep 80 leri çağrıştırdığı için gözümde efsaneleşmişti. Şimdi bir parçam daha kopmuş gibi hissediyorum.
    Quiet Riot ın son kalan üyesiydi. 2017 de çıkan Road Rage i ve 2019 da çıkan Hollywood cowboys u iyi ki zamanında dinledim.

  4. Kaan says:

    Frankie gerçekten yaşlanmadı. Haydi, sevenleri olarak bu kliple onu Heavy Metal sonsuzluğuna uğurlayalım.
    https://www.youtube.com/watch?v=TP2KhfQ8Pm8

  5. Ece says:

    Dünyanın öbür ucundan ”Ece Rocks with Quiet Riot” yazıp kendini çizdiği ve imzaladığı kağıda bakmak artık sevinç değil üzüntü verecek.

    Geçen sene ilkbaharda, Amerika’da bir havayolu şirketinde hostes olan bir arkadaşım mesaj attı aniden. ”Frankie Banali uçakta, adamın ayakları rahat durmuyordu, yolcu listesinden bakıp adını Google’dan arattım, adam Quiet Riot davulcusuymuş, dinler misin?” dedi. Tabii ben şaşkınlık ve mutluluk içinde ”İmza alır mısın!?!?” dediğimde gelen cevap ”Reddettiler” oldu. Bozulmadım, üzülmedim değil.

    Sonra arkadaş ”Şaka lan şaka, al bak” deyip imza kağıdının ve bana hatıra olarak verdiği uçak biletinin fotolarını atınca kendimi kaybetmiştim.

    Metalle alakası olmayan arkadaşım adamla epey sohbet edip, ”Çok kıyak adam, çok sevdim lan”demişti. Vefat haberi üzerine benim kadar üzüldü kız.

    Diğer taraftaki ekibe bir kişi daha katıldı. Başka diyecek bir şey yok..

  6. Raddor says:

    Sam Dunn’ın Metal Evolution belgeselinin bir bölümündeydi galiba ama olmayabilir, bu abiden bahsediliyordu ama bu abi de olmayabilir. Quiet Riot grubu (ama başka grup da olabilir) stüdyoya giriyor. O dönem prodüktörlerine uyuz oluyorlar. Frankie Banali olması muhtemel kişi de -ama tamamen başka biri de olabilir- prodüktöre kıllık olsun diye bateriyi abartılı derecede abartısız çalıyor. Dup-tıss dup-tıss diye tekdüze giriyor alete. Fakat bu durum acayip tutuyor ve daha sonra uzun süre ortalığı domine edecek olan hair metal sound’u bu sayede bulunmuş oluyor. İlk defa metal etiketli bir parça listelerde 1 numaraya oturuyor falan.

    Belgeselde sözü geçen bu albümden bir şarkı mıydı, olayda bahsi geçenler Quiet Riot ve Frankie Banali miydi emin değilim fakat kendisini hep bu ilginç olayla bildim. Yüzde 60 ihtimal veriyor, olsa da olmasa da rest in peace \m/ diyorum.

    Raddor

    @Raddor, ‘bu albümden’ derken de Metal Health’i kastediyorum tabi ki. Yazarken dinlediğim için nedense sizin de bir yandan duyduğunuzu düşünerek öyle yazmış bulundum. Benmerkezcilikte, Turumın Şovculukta çığır açtım ahah. Bak işte tam şu şarkıyı diyorum, bu olabilir işte.

  7. atakan says:

    hayatımıza renk katan waspin de davulculuğunu yapmış,bir kültür sanat emekçisini,değerli bir müzisyeni uğurluyoruz…uğurlar ola üstad…

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.