# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
IN FLAMES 2020 model “Bullet Ride”ın şarkı sözü videosunu yayınladı
13.08.2020

“Silent screaming…”

IN FLAMES 2000 çıkışlı albümü “Clayman“in remastered edilmiş ve bazı şarkıları yeniden kaydedilmiş hâlini 28 Ağustos’ta yayınlıyor.

Detaylar şöyle.

1. Bullet Ride
2. Pinball Map
3. Only For The Weak
4. …As The Future Repeats Today
5. Square Nothing
6. Clayman
7. Satellites and Astronauts
8. Brush The Dust Away
9. Swim
10. Suburban Me
11. Another Day In Quicksand
12. Themes and Variations in D-Minor (instrumental)
13. Only For The Weak (Re-recorded)
14. Bullet Ride (Re-recorded)
15. Pinball Map (Re-recorded)
16. Clayman (Re-recorded)

“Bullet Ride”ın yeniden kaydedilmiş versiyonu bir şarkı sözü videosu eşliğinde yayınlandı.

Grup, DIABLO SWING ORCHESTRA’dan Johannes Bergion ile birlikte oluşturduğu, “Clayman”deki şarkılardan çeşitli bölümler içeren ve tamamen yaylılardan oluşan (sonda az bir şey clean gitar var) “Themes and Variations in D-Minor”ı yayınladı.

“Bullet Ride”ın 2020 versiyonu şöyle.

Bu da klibiyle birlikte “Pinball Map”in 2020 versiyonu.

“Only for the Weak”in 2020 versiyonu da şöyle.

Albüme adını veren şarkının yeniden kaydedilmiş hâlinin şarkı sözü videosu da yayınlandı.

“Clayman” single’ının kapağı da şöyle.

  Yorum alanı

“IN FLAMES 2020 model “Bullet Ride”ın şarkı sözü videosunu yayınladı” yazısına 71 yorum var

  1. Exorsexist says:

    RIP Clayman

    tahsin

    @Exorsexist, F

  2. Boba Fett says:

    Vallahi işin death metal kısmında falan değilim, rap yapın hatta farketmez ama güzel albüm yapın lan.

  3. enemyofgod says:

    Battles albümü ve I Am Above şarkısı acaba mı dedirtmişti bana ama I,The Mask albümü sonrası bu gruptan hiç bir beklentim yok
    Gidip Whoracle dinliyim ben

  4. ihsanoird says:

    In Flames = AKP

    McLorand

    @ihsanoird, yok daha neler? Onlar da “dıj güçler” diye mi ağlıyor meydanlarda?

  5. Melkor says:

    Anders’in salak salak işleri. Son sürat grubun geçmişini sikmeye devam ediyor. Yeni şeyler denersin anlarım, millet kabullendi zaten. Eski albümleri rahat bırak basiretsiz.

  6. Opethsevenbiri says:

    Konserlerde Only for the Weak’i olabilecek en core hale getirip çalıyorlardı. Muhtemelen o ayarda bir şey olur :((

  7. Dysplasia says:

    Götlük bu.

  8. deadhouse says:

    Bence Anders Friden müzik tarihinin en az saygı duyulan kişisi ünvanını almaya çalışıyor.

  9. Serkan says:

    ASDFGGGHGHJKGHFKJL

  10. Melkor says:

    Hızımı alamadım verip veriştirmek istiyorum. Son albümde jester logosunu veletlerin rüyalarına giren bi karaktere dönüştürmemiş gibi kapağın tam ortasına koymuş. Bu karaktersizlik küfürle tanımlanamıyor. Olağanüstü aşağılık bi kişilik.

  11. NewWorld says:

    Anders ne istiyorsun gardaş ! Toplanak sana allah mı diyek !
    Siren charms’ı bile ulan yılların in flamesi olarak dinleyip kabul ettik ancak bokunu çıkarma ! Eski kült albümlere dokunma. !

  12. bab-ı esrar says:

    Zaten soundu harika olan bir albümü neden yeniden kaydedersin ki! Gerçekten izahı zor ve anlaşılmaz bir hareket.

  13. ayı_yorgo says:

    Evde xbox oynayıp cips yiyen anders ve çetesinin canı sıkılmış olacak ki böyle bir işe girişiyorlar. Baktılar fena batırıyorlar bari mini çakallıklar, mini şirinlikler yapalım demişler. ilk üç albüm falan zaten hak getire. malum yarın öbür gün konserde çalmak zorunda kalırlar falan sıkıntı olur. Mobacı tayfaya arkaplanda dinlemelik şarkı lazım.

  14. In Flames’ten eski bir şey dinlemeyi o kadar özledim ki bu haberi kötünün iyisi olarak görüp “e hadi bakalım, sıçmayın yeter” diye karşıladım.

  15. In White says:

    Anders ne yaparsa yapsın onu eleştirmeye hazır bir tayfa mevcut. Adam çıkıp The Jester Race tarzı yeni albüm yapacağız dese gene eleştirecek bir şey bulunur, geçmişi tekrar etmek istiyor denilir sövülür küfür edilir. Ben merakla bekliyorum yeni Claymani.

  16. Berca B. says:

    Anders Friden bana da çok büyük bi godoşmuş gibi geliyo ama neden bütün küfrü tek başına yiyor anlamıyorum. Björn de tüm bu şeylere müsaade edip olaylara dahil olduğuna göre o da az it değil.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Berca B., buna çok kesin katılıyorum. Anders neden Mikael Akerfeldt gibi görülüyor anlamıyorum. Konseptler, şarkı sözleri ona ait tamam da müziği yazan büyük oranda Björn.

    Björn’e o konuda ben de çok kırgınım.

  17. gXnn says:

    neden clayman peki acaba. yani kendi grubunun en iyi albümünü clayman olarak görüyorlarsa zaten sıkıntı var. ama bence konu o değil.eski albumler içinde istedikleri müzik türüne en rahat dönüştürebilecekleri albumu seçmişler galiba.

    Ahmet Saraçoğlu

    @gXnn, 20. yılı diyedir. Geçen sene Colony, 2017′de Whoracle için yapmadılar çünkü muhtemelen dediğin gibi Clayman dün ve bugün arasında bir miktar geçiş görevi görüyor ve yeni albüm çıkarmaya biraz ara vermeyi iyi bir fikir olarak görmüş olabilirler.

  18. Ulan eski In Flames ne kadar, ne kadar, ne kadar güzel bir şeydi be. Şu 40 saniyeyi bile son 20 yılın tümüne gözüm kapalı tercih ederim.

    In Flames’in gerçekten de sadece son 20 yıldan ibaret olduğunu sanan geniş bir kitle var ve o insanların da Bullet Ride, Pinball Map, …as the Future Repeats Today, Square Nothing, Clayman, Satellites and Astronauts, Brush the Dust Away, Swim, Suburban Me, Another Day in Quicksand (oha Only for the Weak hariç albümü baştan sona yazdım resmen) gibi harikalıkları öğrenmesi adına faydası olur umarım. Belki grup konserlerde biraz olsun eskiye döner çünkü şu albümden 1-2 şarkı dinleyen biri bile “ulan bu adamların eski işleri benim bildiklerimden daha iyiymiş” diye düşünebilir.

    Bu albümün deluxe sürümündeki “Strong and Smart” ve “World of Promises” cover’larını bile son 8 albümdeki şarkıların %90′ına tercih ederim.

    Harbiden açtım yıllar sonra baştan sona Clayman dinliyorum hıammına.

    Biz Anders’ın “Satellites and Astronauts”taki “never” deyişi için kurşun atar kurşun yeriz.

  19. Boba Fett says:

    Lan Anders toprak hiç para eder mi?
    Lafını bilmeyen it bu rapi yer mi?

  20. Only for the Weak’i merak ediyorum.

  21. Yeni kaydı dinledim. Öncelikle şarkının orijinali o kadar iyi ki mahvetmek için baya bir çaba sarf etmek gerekiyor. Bu versiyonun gerekli olmadığı kesin ama mahvolmuş da diyemem. Aralara sokulan bazı işgüzarlıklar var, onlara yönelik tepkiler de yıllar içinde gruba yönelik içinizde biriktirdiğiniz kızgınlık ve hayal kırıklığının boyutuna göre derecelenecektir ahah. Ben daha büyük bir abominasyon olur mu diye endişeleniyordum ama korktuğum kadar değil neyse ki.

  22. ayı_yorgo says:

    ilk 10 saniyesinin bana tam olarak hissettirdiği şey:
    Seçmeli olarak alınan Ses ve Müzik Kurgusu dersinde hoca bitirme ödevi olarak jingle çalışması istiyor. Bizim kendini biraz akıllı sanan ibişimiz, guitar prodan ve midi den biraz biraz haberdar. Hemen sevdiği şarkıların midi çıktılarını alıp fl studioya şutluyor, ordan burdan indirdiği pluginlerle en dandik tonla, en olmamış kompozisyonla ödevini tamamlıyor. Ne gerek vardı şimdi buna deyip yine de kanaat notuyla geçirdim seni In Flames. Zaten seçmeli dersten adam bırakılmaz.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ayı_yorgo, girişteki ibişlik çok net tahrik amaçlı bence. Dinleyiciyi trigger eyleyip sonra istediğini verelim demişler.

  23. Boba Fett says:

    Hmmm şey, bok gibi olmuş, başındaki 80′s New Wave Pavyon Sound tüy dikmiş. İyi yanından bakarsak bu albüme el attıklarına göre en azından bu tarz şeyler belki bir ihtimal yapabilirler.

  24. Opethsevenbiri says:

    Şarkı bizimkilerin bütün tezek etme çabalarına rağmen altın gibi parlıyor. Grubu resmen çalım manyağı yapıyor.

  25. tahsin says:

    Giriskteki davul soundu, sokakta yogurt kabindan set kurup davul calan reyizlerinkinden bir tik daha kotu.

  26. Yeni versiyonun 2.52-3.03 arası = “Seers of the Eschaton”un 0.26′da başlayan kısmı.

    https://www.youtube.com/watch?v=3lQHaQEqU-A

  27. Aaron says:

    Cok kotu kelimesi bile ne kadar kotu oldugunu izah etmekte yetersiz kaliyor.

  28. Mert Nalvuran says:

    Anders friden cam gibi, diğer her şeyi sanki Unkapanı’nda kaydetmişler. Hele (heavy metal insanı Fenriz’in deyimiyle) daktilo davullar felaket olmuş.

    Bir de bütün güzelliği doğrudan olaya girmek olan bir parçaya o dandik introyu koyarak nereye varmak istemişler, merak ediyorum.

  29. Osman Gümüş says:

    Zamanında Man Made God, Pinball Map falan dinleyip kendimi kaybediyordum ancak bu adamların müziğinin cazibesi balon gibi söndü bende. On seneden daha fazla oldu heralde açıp tek bir şarkılarını dahi dinlemeyeli. Şarkıyı öylesine bi açtım zaten camianın en basit dinlenebilir grubusunuz yeni kayıt ile de şeffaf ve kristalize etmişsiniz iyice. Geride bıraktığın bazı şeyleri hiç kurcalamayacaksın.

  30. chuck says:

    yatacak yerin yok, in flames. yatacak yerin yok.

  31. den4x says:

    anasayfada yorumlar kısmında direkt küfür görülmemesi için bu giriş cümlesini yazıyorum. amına koyayım ne kadar güzel albümsün sen clayman.
    dinleme süreleri hesaplansa ömrümde en çok dinlediğim grup in flames ise albüm de clayman’dir. bir yerde daha yazmıştım zamanında internete erişimim yok diye mp3 playerdan bir ay boyunca clayman dinlemiştim bir gram sıkılmadım. yani şu albümler öyle güzel ki ne yapsalar berbat edemezler, ki ben zaten o bandwagona katılmayıp yeni işlerine falan da ılımlı yaklaşıyorum her zaman.

    üst yorumlarda söylenenlere ek olarak anders vokal dersi aldı falan,yürek yiyip “şu şarkıları yeniden söylerim yeaa” demiş olabilir. bir de konserlerde çalmak için daha rahat olsun diye kaydetmişlerdir diyeceğim ama tamamen sallama bi tahmin.
    ne yalan söyleyeyim twitterda karşıma çıkınca heyecanlandım, ben merakla bekliyorum. ha ama whoracle için böyle bir şey yapmadıkları için mutluyum, altından kalkması çok daha zor olurdu gibime geliyor.

    neyse, buy me a trip to the moon, so I can laugh at my mistakes…dünyanın en iyi şarkısı.

  32. Nox says:

    Ben eski in flames’in bu kadar hayranı olduğunu olduğunu bilmiyordum valla.

    bana o kadar da kötü gelmedi yeni kayıt. yeni nesil için daha yumuşak olmuş tonlar.

  33. sacrifist says:

    Senin aq in flames

  34. Nn9199 says:

    Herkes neden bu kadar nefret etti anlayamıyorum. In Flames’in neredeyse tüm şarkılarını ezbere bilen biri olarak ben oldukça beğendim bu yeni Clayman’i, Anders’ın vokalleri oldukça başarılı olmuş. Tüm albümü kaydetmelerini çok isterdim. Ayrıca eski albümlerini berbat ediyorlar diyenler için şunu söylemek istiyorum. Eski albümlere bir şey olduğu yok oldukları yerde duruyorlar, istediğiniz zaman gidip dinleyebilirsiniz. Çok sevdiğimiz şarkılara günümüzün bakış açısıyla yeni versiyonlar çıkarmaları bence takdir edilmesi gereken bir hareket. Umarım ileride jester race, colony gibi albümler için de yeni kayıtlar duyabiliriz

  35. yeni in flames ve eski in flames keşke ayrı gruplar olsalardı. o zaman modern halinden kimse nefret etmezdi diye düşünüyorum. her halini delicesine sevip, kabullendiğim ender gruplardan.

  36. Aaron says:

    Artik bu adamlardan zerre haz etmiyorum ama en sevdigim gitaristlerden biri olan Chris Broderick’i kadroya dahil etmisler. El mecbur dinleyecez artik yeni album geldiginde. Umarim Chris bunlari tekrardan hizaya sokar.

  37. Ahahaha tuuu reziller. Harbiden nasıl sulandırmışlar güzelim şarkıları. Bunların orijinalleri cayır cayır ulan. Hele Pinball Map’in 2.19′da giren en gaz yeri falan mahvolmuş.

    Ulan harbiden yatacak yeriniz yok. Bari eskilere pislemeseydiniz.

  38. Boba Fett says:

    Yapmayın amk bok gibi oluyor, güzel zaten yapmayın amk etmeyin şarkıların içine.

  39. Ya bir insan Clayman gibi bir albümdeki şarkıları nasıl değersizleştirebilir akıl alır gibi değil. Düşündükçe vay aq diye gülerek geziyorum evde.

    chuck

    @Ahmet Saraçoğlu, usta, bu arada söylemeden edemiycem senin katatonia, death, pantera, in flames ve daha nice efsane olarak nitelendirilen, mihenk taşı albümler yapmış ve hayatının belli bir yerinde başucuna koyduğun grupları, müzisyenleri yeri geldiğinde GÖTE GÖT diyerek eleştirmeni taktir ediyorum.

    in flames’i bu kadar çok sevip, yeni albümlerinde ne kadar sıvarlarsa sıvasınlar belki yeni ve olumlu bir gelişme, elde tutulur bir iş vardır diye düşünen adama az rastlanır.

    deadhouse

    @chuck, 25 yıldan uzun süredir bu müziği dinliyor. Senin söylediğin şeyi dinlediği müziğin ilk 5 senesinde bir türlü objektif olamayan heyecanlı dinleyici yapar. 5. seneden sonra yapmaya devam ediyorsa sıkıntı var. Gerçi 30 sene sonra da fanboyluk yapan var da o ayrı konu.

    Ahmet Saraçoğlu

    @chuck, başka türlü olsa böyle bir siteyi 2009′dan bu yana devam ettiremezdik zaten. Dinleyici veya hayran olmak başka, bu iş başka. Hayatın her alanında rasyonel olmak lazım.

  40. chuck says:

    sanırım bunu ilk kez bir grup için düşünüp paylaşıyorum: in flames umarım dağılır.

    Boba Fett

    @chuck, hahahahah ben de bu durumdayım, rezil herifler.

  41. Backbone says:

    yeni Only for the Weak’teki sympathy diyiş…

    rip Only for the Weak

  42. hf says:

    şarkıların genel özelliği vokal girdiği anda kapatıp orjinalini açma isteği uyandırması galiba.

  43. Melkor says:

    Kendi albümüne cover yapan grup mu olur aq. Adamların eserine kendilerinden çok saygım olduğundan dinlemedim. Müzik tarihine iki arsız orospu çocuğu diye geçecekler.

  44. Clayman yine fena değildi de Only for the Weak ne ya öyle… Metal tarihinin en ruhlu parçalarından birini bok etmişler. Aferin lan.

  45. deadhouse says:

    Remaster yapanlara laf atanlar bir kez daha düşünsün. Bu rezillikten sonra Remastercılara başımızın üstünde yer var.

  46. Yiğit says:

    Remaster olayı düzgün yapılmadıkça benim de hoşuma gitmez, eski kayıtları bulup onları dinlerim ama bu olaya neden bu kadar sövüldüğünü anlamadım. Orijinal Clayman duruyor, bize ne zararı var bu yeniden kayıtın. Güzelim claymanımızı bok ettiler de diyemeyiz çünkü hem bizim claymanımız değil hem de Remaster değil, orijinalini dinliyoruz hala. Üstte bir arkadaşın da dediği gibi bazen In Flames’e sövecek yer arıyoruz. Gitsinler Jester Race’i de bok gibi kaydetsinler sikimde olmaz valla

  47. chuck says:

    o değilde, bu clayman single kapağından rahatsız olan tek kişi ben miyim bilmiyorum. afedersiniz ama kapaktaki surat sanki birisi üstüne cowgirl olarak çıkmışta tam boşalırken resmini çekmişler gibi duruyor.

    gizli gay miyim anlamadım gitti amk.

  48. riser says:

    açmayın korkunçlu vokal.

  49. milkburger666 says:

    In Flames artık dağılsın bence ve kimse de kusura bakmasın. Bikaç yıl önce “abi biz hacklendik .s” olayından sonra takip etmez olmuştum zaten. Verimlilik devirleri cidden bitmiş gibi. Şarkıların bu versiyonları da garip geldi. Sanki bu kadar clean vokal sözlerin hissiyatını yutmuş gibi.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.