# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Pasifagresif 11 yaşında!
10.06.2020

10, 11, 12 yetmez; 100, 110, 120 olsun.

Yayın hayatına Haziran 2009′da başlayan Pasifagresif 11 yılı geride bıraktı!

Bu zaman zarfında 12.000′den fazla paylaşım yaptık, sizlerden gelen 130.000′den fazla yorumu onayladık, konser ve festivallere sponsor olduk ve hiç bitmeyen ilginiz sayesinde hepsini de büyük bir zevkle, heyecanla yaptık. Şu dönemde yaşadıklarımızdan ötürü bu sene geçtiğimiz yılki 10. yıl kutlamamız gibi bir organizasyon gerçekleştiremesek de önümüzdeki yıllarda yine benzer etkinliklerle karşınızda olmak için elimizden geleni yapacağız.

11 yıldır birlikte büyüdük, eğlendik, öğrendik. Bundan sonra da aynı şekilde devam edecek ve elimiz kulağımız işlediği sürece sevdiğimiz bu müziği desteklemeyi sürdüreceğiz.

Hepinize içtenlikle teşekkürler.

  Yorum alanı

“Pasifagresif 11 yaşında!” yazısına 58 yorum var

  1. EreN says:

    Bu güne kadar bu siteyi sürdürmek için yaptığın her şey için çok teşekkürler Ahmet abi, valla borçluyuz. siteye yazan konuk yazarlara da tabiki. <3

  2. P L A G U E says:

    Beraber yaşlanıyoruz PA :) nice 11 yıllara…

  3. tahsin says:

    Hayatimi en cok degistiren platformlardan birisi. Basta Ahmet Abi olmak uzere sitede en ufak emegi gecen herkese cok tesekkur ederim. Bir kalp de benden gelsin <3

  4. sayenizde bir sürü grup, albüm keşfettim. iyi ki varsınız.

  5. Ece says:

    Ait olduğumuz ve ülkenin zorlu sosyo-ekonomik şartlarında asla vazgeçmeden manen-maddeten desteklediğimiz metal altkültürünün sanal ortamda gerek kritik kalitesiyle, gerek entelektüel duruşuyla farkını belli eden bu platformu 11 sene önce hayata geçirdiğiniz ve metal-rock denizinin uçsuz bucaksız sularında yüzmemizi sağladığınız için başta Ahmet Abi ve Güzi olmak üzere site kadrosuna ve konuk yazarlara sonsuz teşekkür ederim.

    Yüzyüze tanışalı 5 sene oldu; o akşam site hakkında övgü üstüne övgü dolu cümlelerimi durduramayışım dün gibi aklımda, PA ise yıllardır bookmark’larımda.

    Nice mutlu yaşlara: https://www.youtube.com/watch?v=TtXTDt1Isic

  6. Exorsexist says:

    yuh ulan ilk attığım postu dün gibi hatırlıyorum. Şaka şaka hiç hatırlamıyorum, ama 2009 yazı olması lazım. 11 yıl geçti, yaşlanmışım amk. Saçmalığa bak.

  7. necrobutcher says:

    Başta Ahmet Saraçoğlu olmak üzere buraya bir nokta bir virgül dahi olsa katkısı bulunan herkese çok çok teşekkür ederim, nice yıllara.

  8. Alondate says:

    Vay be o kadar oldu mu yahu. Ben 2010 gibi tesadufen kesfetmistim siteyi. O donemden beri yillardir istikrarli bir sekilde ziyaret ederim siteyi. Ahmet Saracoglu’nun ve diger bir cok kaliteli arkadasin bilgi ve birikimlerinden yararlanmaya devam. Hakkiniz odenmez.

  9. Salata says:

    7 yıldır burada olduğumu yeni fark ettim.. Metal müziğe yeni açıldığım zamanlarda keşfettiğimden de olsa gerek müzik zevkime ÇOK katkısı oldu bu sitenin ve sitede yorum yapan arkadaşların

  10. Murad says:

    Ben dahil onlarca, belki de yüzlerce müzikseverin hayatına etki eden bir platform, nice güzel yıllar, umarım bir gün verdiğin emeğin karşılığını en iyi şekilde görürsün Ahmet ağabey

    Ahmet Saraçoğlu

    @Murad, verdiğim emeğin karşılığını 11 yıldır görüyorum, sağ ol. :)

  11. kennyd says:

    Nice yıllara.

  12. riser says:

    nice müzik dolu yıllara, sitede emeği bulunan herkese saygılar.

  13. Şafak says:

    Başta Ahmet abi olmak üzere sitede emeği geçen herkese teşekkürler. Umarım bu istikrar uzun yıllar daha devam eder.

  14. poison says:

    8 senedir zevkle takip ediyorum burayı. nice senelere.

  15. deadhouse says:

    Öl de ölelim Ahmet Saraçoğlu.

    enemyofgod

    @deadhouse, Ahmet Saraçoğlu, For President

    D

    @enemyofgod, @Ahmet Saraçoğlu, Abi aday ol, oy atalim, konvoya cikalim.

  16. Ouz says:

    Daha nice yıllara. :)

  17. Kaan says:

    PA kurulduğu yılda bazır güzür Death Metal dinliyor ve yeni keşif ihtiyacımı buradan, fazlasıyla karşılıyordum. 6-7 sene öyle işe yaradı ki.
    Şimdi eski dinlediğim tarzlar olan Hard Rock, Prog.Rock, Heavy Metal’e döndüm. Yine işe yarıyor.
    Nice elektrikli yıllar dilerim, çok yaşa PA!

  18. Berca B. says:

    99-07 arası aralıksız Level dergisini almıştım, sonra bir süre de Oyungezer ile devam ettim. O zamanları düşününce asırlarca bu dergileri almışım gibi hissediyorum ama PA’da kısa bir süre yazarlık, uzunca bir süredir de okurluk olarak bundan daha uzun bir süredir aktifmişim, zaman kavramı ne acayip işliyo valla.

    Şaka maka bu toprakların en uzun ömürlü metal platformlarından birinde hep beraber yaşlanmaya devam ediyoruz. Bir şekilde katkıda bulunan eski yeni tüm yazarlara ve okurlara selamlar olsun.

    D

    @Berca B., Level o donemler cok iyi degil miydi? Duygulandirdin valla. Bir de her ay Level ile beraber Lombak ve Kemik. Sanirim hayatimin en guzel donemleriydi.

  19. Ali İmdat says:

    Metal kültürüne en büyük desteklerden biri sayenizde veriliyor. Mutlu yıllar PA

  20. Opethsevenbiri says:

    4 senedir okuyuculuk yapıyorum. PA sayesinde 50-100 tane albüm keşfetmişimdir nedense bir şeyler yazma ihtiyacı hissetmem baya sürdü. Teşekkürler her şey için.

  21. Emre says:

    Nice yıllara.
    Ben görece yeni tanıştım siteyle. Başlarda arada bir giriyordum, sonra siteyi ziyaret etmek günlük rutinim bir parçası oldu.
    Kısıtlı bir kadroyla Türkiye’de günlük güncellenen bir metal sitesi yapabilmek gerçekten büyük iş. Dünyada bile her gün albüm kritiği yayınlanan çok az mecra var. Tabii sadece nicelikten bahsetmiyorum. İçerik kalitesi de gayet yüksek. Şöyle bir bakıyorum da bu yıl dinlediğim önemli albümlerin büyük bölümünün kritiği yazılmış durumda.
    Umarım daha uzun yıllar devam edersiniz.

  22. Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Tek başına olacak bir şey değil bu. Hem zaman içinde kadroda olan ve emek veren diğer insanlar hem de site aynı temposunda devam etsin diye çabalayan ve pek çok şekilde destek veren okurlar, konuk yazı yollayanlar sayesinde bugünlere geldik.

    Daha yeni başladık gibi hissediyorum, o yüzden bir sağlık sorunu falan olmadıkça daha epey bir süre buralardayız.

  23. şeyh hulud says:

    Yazdığım ilk yorumu hala hatırlıyorum. Ankara’daki yurdun internet kafesinden yazmıştım.

  24. Aykuttaştan says:

    Vaybe harika birşey… Bu müzik türüne gönül vermiş kişilerin çocuğu gibi birşey oldu bu platform. Ve 11 yaşında çocuğumuz var. Her nekadar fazla yorumda filan bulunamasamda işler gücler yüzünden kalbim her zaman burada. Hergün girmesemde 2 veya 3 günde bir mutlaka bakarım. Haber kaynaklarını kolacan ederim. Kritikleri göz gezdiririm. Kısacası günümün güzel geçmesini sağlıyor heraçıdan.
    Tekrardan bu platformu bizlere kazandıran dostum Ahmet olmak üzere eli emeği geçmiş herkese çok teşekkurler. Iyiki varsın PA…🤘🏻🖤🤘🏻
    Umarım en kısa zamanda tekrar buluşuruz Ahmet Güzideyede çok selamlar. Seviliyorsunuz.

    Güzide Arslaner

    @Aykuttaştan, Selam Aykut, sağ olasın. Gün içinde sitede epey vakit geçiriyorum, yorum onaylıyorum vs. Buralardayım yani :) Görüşmek üzere hanıma selamlar

    Aykuttaştan

    @Güzide Arslaner, o süper 🤘🏻 tabiki en yakın zamanda görüşme üzere. Tifannyninde çok selamları var.

  25. Ayı_Yorgo says:

    2012 ocak ayından beri günde en az 30 kere girmek suretiyle takip ediyorum. İyi ki varsın Pa. Seviliyorsun <3

  26. Raddor says:

    Sivil hayatta metalcileri çok sevmiyorum ya. Çünkü hak verirsiniz ki metalcilerin büyük çoğunluğu buradaki kitle gibi olgun değil. “Ben pop da dinliyorum” derseniz, “pop da ne poser’a bak.” der. Diyemez gerçi kaç yaşında adamım da en azından düşünür. Halbuki asıl poser’lığı kendi yaptığının farkında değildir oç. Burası ise öyle mi? Metal konusunda bahsettiğim çoğunluktan çok daha bilgili olmasının yanında açık görüşlü, kültürlü, anlayışlı insanlar var burada.

    O nedenle dışarıda metalci birine rastladığımda “Pasifagresif’i takip ediyor musunuz?” diye soruyorum. “Pasifoso ne?” diye cevap verirse dışımdan “hmm tamam” diyor, içimdense “hassikome lan!” diye dışlıyorum ahah. İyi ki doğdun PA.

    deadhouse

    @Raddor, Dönem dönem bu tartışmaları ergenlikte veya sonradan her Rock/Metal/Hardcore/Punk dinleyicisi yaşamıştır. Önemli olan geç olsun, güç olmasın kafasıyla hareket etmek. Açıkçası bu yobazlığa veya zorbalığa mı desem hem maruz kaldım, hem de zaman zaman maruz bırakan tarafta oldum. Fakat çok uzun bir süredir umursamıyorum. Ancak işin başka bir tarafı var ki müzik türleri hakkında özel görüşlerimizin olması gerekliliği. Kastettiğim tabii ki seni poser pop mu dinliyorsun tarzı bir şey değil elbette. Tahmin edersin ki kulağa hoş gelen her şeyi dinlerimden tut, insanların ne dinlediğiyle ilgili yorum yapmayıncılar veya zevkler, renkler tartışılmaz tarzı yaklaşımlar da, en az bahsettiğimiz zorbalıktan veya dinlediği müzik türü yüzünden aşağılanan kişinin yaşadığı durumdan çok da farksız olmayan şeyler. Elbette ki müzik türleri hakkında da, onları dinleyen insanlar hakkında da sosyal, kültürel, ekonomik, politik yorumlamalar her daim yapılacak.

    Raddor

    @deadhouse, ben de kafaya taktığımdan değil de aramızda iyi bir muhabbet olmayacağı düşüncesinden ötürü ön yargıyla yaklaşıyorum. Yoksa türler, dinleyiciler, eleştirmenler falan bunlar biraz karışık meseleler. :)

    Twat

    @Raddor, 8-9 senedir bende de durum aynı ve hiç şaşmadı şu formül hahah.

    Buradaki kitlenin bi mizah anlayışı bi kendine dışarıdan bakabilme yeteneği bi çeşit müzikal olgunluğu var. Sivilde ben de sağda solda -*allah affetsin- tişörtlü saçlı filan birileriyle denk gelince ilkin muhabbet açmıyorum. yani büyük ihtimalle y.rrak kafalı dar görüşlü ukala bi metalcidir bu diyip susuyorum, bakıyorum bu ortamı biliyor ya da ahkam kesmiyorsa öyle söylüyorum metal dinlediğimi ve burayı takip ettiğimi hehehe.

    Raddor

    @Twat, ikidir “sivilde” diyoruz ya bilmeyen biri denk gelip okusa. Ahmet Saraçoğlu’nun bizi kampa soktuğunu, içtimada metal ile ilgili sorular sorup bilemeyenleri kırbaçladığını, ödev olarak verdiği yeni albümleri dinlemeyenlere fazladan nöbet yazdığını falan sanabilir hahah.

    turantemel

    @Raddor, bir deja vu anı gibi geldi yorumu okurken hahaha, bende birebir aynı taktiği uyguluyorum, ayrıca üzerinde bir grup tişörtü varsa davulcuyu sormak da ikinci tercihim. Bu yüzden konserlere genelde tek başıma ve çekinerek gidiyorum, bir yandan da sadece müzik için orada bulunmak fazlasıyla güzel hissettiriyor.

    Raddor

    @turantemel, hahah aynı taktiği bu kadar çok kullanan olduğuna şaşırdım. Etmeyenlerle pek derdim yok da bir gün “evet ben de takip ediyorum güzel muhabbetler dönüyor” dese biri gerçekten sevineceğim. Tabi ardından şunu demesiyle hayal kırıklığına uğrama ihtimali de var:

    “..ama sadece Instagram sayfasını”.

  27. den4x says:

    mutlu yıllar. her güzel şey gibi haziran doğumlu site. haziran <3

  28. 12ParmakBağırsağı says:

    Vay be. PA’yı keşfettiğimde sene 2010′du, liseye yeni başlamıştım. Şimdi üniversite bitiyor. Ufak bir retrospektif yapayım ben de.

    Pasifagresif kişilik bozukluğu da neymiş diye gogılladıktan sonra denk gelmiştim PA’ya. O zamana kadarki metal kültürüm Godsmack, Slayer, Metallica, Megadeth, Carcass, Arch Enemy, Napalm Death ve Cannibal Corpse’den ibaretti. Lisede internetsiz bir erkek yurdunda kalan biri olarak en büyük hobim haftasonu eve gittiğimde PA’daki haberleri/kritikleri okumak, üstteki harflerden rastgele birine basıp rastgele bir kritik açtıktan sonra eğer kritikte yazanlar hoşuma giderse albümü “edinip” (Spotify falan yoktu o zamanlar) telefonuma attıktan sonra bir hafta boyunca bir telefoncuya girip “Abi en ucuz kulaklık hangisi?” diye aldığım kulaklıklarla yurtta dinlemekti. Telefonun hafızası da epey sınırlı olduğundan aynı anda 3-4 albüm sığıyordu içine. O zamanlar müzik kültürüm çok kısıtlı olduğu için neredeyse her hafta başka bir inanılmaz grup keşfediyor, başka bir başyapıt albümle zevkten kafayı yiyordum.

    Düşünsenize rastgele “O” harfine tıklıyorsunuz ve bir sürü Opeth kritiği görünce “Hmm, neymiş bu adamlar acaba” diye bir tanesini açıp okuyorsunuz ve Opeth’le tanışıyorsunuz. O kadar çok muazzam grubu bu yöntemle keşfettim ki şimdiki müzik kültürümün %90′ından fazlasını Pasifagresif’e borçluyum desem abartmış olmam.

    Metal sevgim yıllar geçtikçe daha da arttı. Artık ders çalışırken müzik dinlemiyor, daha fazla müzik dinleyeyim diye erken kalkıp müzik dinlediğim zamanı daha da değerlendirmiş olayım diye ders çalışıyordum. Almanca dersinde en sevdiğiniz grubu tanıtma ödevi olarak Carcass’ı seçip bütün sınıfa Heartwork dinlettirince de kendi çapımda ergen mutluluklar yaşıyordum. Sabah saat 6-7′de kalkıp okula gidene kadar müzik+ders çalıştıktan sonra yurttan okula geçip okul bittikten sonra da yurtta yine müzik+dersle günlerimi geçirdiğim lise hayatımın sonunda epey iyi bir üniversite kazandım. Hatta sayısalcı olmama rağmen eşit ağırlıkta derece yaptım. EA sınavına girmeden önce sabaha kadar Meshuggah ve Revocation dinleyerek ders çalışmıştım hatta.

    Babam sınav bittiğinde hediye olarak ne istersin diye sorunca hiç düşünmeden elektrogitar istedim. 2014 yazında Thrown to the Sun hayranlığı+fiyatının da uygunluğuyla (şimdi fiyatı uçmuş, vay anasını) bir Epiphone Goth G-400′üm olmuştu. Hayatımın en mutlu anlarından biriydi.Bütün yaz ve üniversitenin ilk üç yılı her gün saatlerce gitar çalıştım. Bir sürü Pantera, Death, Opeth Nile şarkısı öğrendim, kendi bestelerimi yaptım, hatta solo proje olarak bir albüm yayınladım. Şu anda aşırı yoğunluktan dolayı istediğim zamanı ayıramıyorum ama yazılmış ve kaydedilmeyi bekleyen bir sürü bestem var, üniversite bittikten sonra derhal geri döneceğim onlara. Üniversite hayatım boyunca da Pasifagresif’i takip ettim. İyi-kötü bir sürü anım oldu, ateist olduğumu anladığımda da, ilk kız arkadaşımla tanıştığımda da, ilk defa terkedildiğimde de, başarılı/başarısız anlarımda, ilk defa sarhoş olurken, gece kalacak yerim olmadığı için uyuma amaçlı metrobüse giderken, hayatımda ilk defa yurtdışına çıkarken, ilk maaşımı aldığımda ve hatırlamadığım her anımda metal ya kulağımda oldu ya da zihnimde. Tüm bu süreç boyunca da Pasifagresif neredeyse her günümün bir parçasıydı. Sevgim hiç azalmadı, azalacağını da sanmıyorum. Duygulandım lan :’).

    Geçmiş ve şimdiki tüm yazarlara, okuyan/yorum yapan herkese, bir şekilde emeği geçen herkese çok teşekkürler, hayatımı daha güzel yaptınız. Nice yıllara.

  29. Retrokafa says:

    @Raddor, Site güzel de,pop dan nefret eden de bir sürü insan vardır eminim burada.onlara karşı biraz saygısızca olmamış mı yazdıkların?
    Ben de pop müzikten genel anlamda nefret ediyorum Metalle de hiçbir şekilde bağdaştıramıyorum.Metal dinleyip aynı zamanda pop dinleyeni de anlayamıyorum.
    kokoreçle birlikte muzlu süt içmek gibi birşey bana göre…

    Rust in Peace.

    @Retrokafa, dinlediği müzik türü üzerinden karşısındaki insanı aşağılamaya ya da kendini yüceltmeye uğraşan insanlar için az bile.
    Pop müzik için düşündüklerini grindcore, birçok brutal death, birbirinin aynısı black grupları için düşünüyorum. İçinde orijinalliğin kırıntısı bile olan herhangi bir müzik yukarıda saydığım müziklerden daha değerli benim için.
    Kokoreç yiyorsun diye muzlu süt içmemezlik yapar mısın? Sana aynı anda tüket diyen yok. Bir gün kokoreç yerim (CD – Monolith Of Inhumanity), diğer gün muzlu süt içerim (Leprous – Pitfalls). Bunda anlaşılamayan nokta nedir anlayamadım.

    Raddor

    @Retrokafa, tesadüfen sizinle karşılaşıyor olsaydık. Ben de deseydim ki “ben pop da dinliyorum.” Siz de bana;

    “Ben de pop müzikten genel anlamda nefret ediyorum. Metalle de hiçbir şekilde bağdaştıramıyorum. Metal dinleyip aynı zamanda pop dinleyeni de anlayamıyorum. Kokoreçle birlikte muzlu süt içmek gibi bir şey bana göre…”

    derdiniz ve bunu uzun uzun konuşurduk. Sonucunda anlaşamasak bile birbirimizi anladığımız keyifli bir muhabbet olurdu. Benim muhabbetinden hoşlanmadığım kitle ise “pop da ne poser’a bak!” diye kestirip atanlar. Kesinlikle poptan nefret edenlere hakaretim yok, nefret edebilir tabi ki.

    Kafasındaki belli şablonlar oluşturup nedenini düşünmeden sorgulamadan basitçe karşısındakini etiketleyenlereydi lafım. Orada “pop da ne poser’a bak” diyen kişi belki de aslında poptan nefret etmiyor. Sadece kendisine öyle dendiğinden o kalıba göre hareket etmek zorunda zannediyor kendini. Belki de gizli gizli Mustafa Sandal dinliyor oç.(lütfen buradan Mustafa Sandal dinleyenlere hakaret ettiğim anlaşılmasın. Ne anlatmak istediğimi anladınız işte siz:))

  30. Nox says:

    2014′ten beri takip ediyorum sanırım siteyi. bu site sayesinde black metal kültürüm çok çok genişledi. eskiden çok sınırlı şeyler dinliyormuşum gerçekten. benim siteden haberdar olmadığım dönemde mainstream metal üzerine çok saçma tartışmalar çıkıyormuş arada yorumlarda görüyorum ama son yıllarda oldukça iyi bir kitle var. sanırım sitenin modernleşmemesi daha iyi çünkü akın akın insan gelmiyor. nice 10 yıllara.

  31. Son of Moonshine says:

    Bilenler bilir bunaltı diye bi site vardı. Gerçi orası direk müzik paylaşımı yapıyordu ama altındaki yorumlar kısmında baya muhabbet dönüyor, YouTube da bulunamayacak hazine değerinde albümlere ulaşılıyor, bilenler bilmeyenlere anlatıyor herkes bir şeyler öğreniyordu. O site sayesinde extrem müziğe derinlemesine dalmış çok şey öğrenmiştim. Benim bildiğim tek Türk metal sitesiydi, şimdi ise bir sürü metal muhabbetinin döndüğü Türk sitesi olmasına rağmen en iyisi pasif agrasif. Hala keşif yapmaya, zevkli okumaya , hayal gücüne yer var bu sitede. Ancak sitenin ara yüzünün yenilenmeye ihtiyacı var, çok demode kalıyor maalesef. Valaha yorum yazmayı bile bazen soğutuyor. Bide editör sayısı biraz daha olsa hem kritik çeşidi artar hemde gözden kaçan haberler atlanmamış olur,
    Her gün istisnasız giriyorum siteye, bu şekilde de kalsa siteye girerim okurum yazarım elbet ama biraz yeniliğe ihtiyaç var, Bu sayede ilk göz ağrım birazda katkıda bulunduğum bunaltı tayfasında selam olsun.

    Osman Gümüş

    @Son of Moonshine, Ordan baya bi kişi vardı buranın ilk açıldığı zamanlar. ismail vilehand orda yorum yapanlardan birisi mesela.

  32. deadhouse says:

    @Retrokafa, Dediğiniz gibi çok doğal. Bir müzik türünden nefret edebilirsiniz, şahsen bunda garipsenecek bir şey göremiyorum. Her şeye hoşgörülü olalım saçmalığı her alanda olduğu gibi müzikte de var. Yalnız şu var ki mesele bir müzik türüne karşı olmak değil, mesele insanların ilgi alanlarını onları rencide edecek şekilde küçümsemek. Bunu yapmamalıyız, buna hakkımız veya haddimiz olmamalı. Gidip bir yazı yazarsınız, “şu müzik türü neden dejenere, şu müziği dinleyenler yozlaşıyor” gibisinden. Ben o yazıyı okurum. Buna sizin, benim, onun hakkı var. Kimseye hakaret etmeden, argümanlarla eleştiri yapabilmeliyiz, her şeye. Müzik asla sadece müzik değildir. Hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Ben hazcıyım, her boka bu açıdan bakarım, hiçbir şey beni ırgalamaz diyenlere söyleyecek sözüm yok. Üzerlerine alınmasınlar.

  33. deadhouse says:

    @Rust in Peace., Grindcore müzik tarihinin en samimi müziğidir.

    Rust in Peace.

    @deadhouse, grindcore çok kötü bir türdür, müzik değildir demiyorum zaten. Şu anda benim hiç tercih etmediğim, kulağıma kuru gürültü gibi gelen bir tür. Ama aynılarını zamanında death/black metal için de diyordum. O yüzden belki benim göremediğim bir şeyler vardır da bir gün görürüm diye kesin cümleler kurmuyorum

  34. dice says:

    metalpit, zor, pasifagresif. universiteye giderken takibe başladım, şu an çocuğum var, hala takip ediyorum, iyi ki varsınız.

  35. Onur says:

    Süper site lan, her gün giriyorum.
    Şu an In Flames – Bullet Ride dinliyorum, bunu kutlamak için.
    Ne kadar güzel şarkı , ne kadar güzel bir gün:)
    Adeta canlı bahiste son dakika golü sevinci yaşadım.
    Nice yıllara Pasif Agresif!

  36. Karlos says:

    NİCE YILLARA SEVGİLİ PASİFAGRESİF AİLESİ ❤ 11 . YILIN ŞEREFİNE CATTLE DECAPİTATİON – MONOLİTH OF INHUMANİTY ve MARDUK – PANZER DİVİSİON MARDUK albümleri ile kombo yapmak ohh yessss … RIP my neck 👋

  37. Dysplasia says:

    O kadar oldu mu lan?

  38. Bilmez kişi says:

    İstikrarlı ve kaliteli müzik paylaşımına istikrarlı olamayan bir takipçi olarak çok Teşekkürler, var olun \m/

  39. Horrendous says:

    Emeğinize, yüreğinize sağlık. Uzun uzadıya bir paragraf yazıp sonrasında teşekkürleri ve sevgi tamlamalarını yetersiz bulup sildim. İyi ki varsınız <3
    Seneler içinde sayısız grubu tanımama vesile olup müzikal zevkime rehberlik ettiğiniz için sonsuz kez teşekkür ederim.

    https://www.youtube.com/watch?v=KDJHqZZSoKQ

  40. ismail vilehand says:

    Burayı ilk kurulduğundan kısa süre sonra keşfettim. İlk etapta müzikal fikir ayrılıklarından dolayı uyuz olmuştum, “ne ayak lan bu lavuklar?” diyordum. Şu an PA benim vazgeçilmezim ve hayatımın bir parçası.

    Sabrından ve bitmeyen şevkinden dolayı Ahmet’e çok saygı duyuyorum. Kitleyi dağıtmadan belli bir kalite ile bizi bu günlere kadar getirdi, kimseyi küstürmedi. Kitleleri bir arada tutmak zor iştir ama bunu başardı.

    İnançlı bir insan değilim ama bazı paranormal işlere de inanıyorum. Misal sitenin asla yenilenmemesi ve kurulduğu şeklinde kalması bizim hayrımıza oldu. Hayatımda gördüğüm en göz yormayan tasarım ve renk partine sahip site PA. Süslü, acayip, göz yoran bir hale gelseydi kaçardık. Site yenilenmeyerek bile bu günlere gelmemizi sağladı bence. Nice senelere.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.