# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
UNMERCIFUL – Wrath Encompassed
| 09.05.2020

ORIGIN’leştirebildiklerimizden misiniz?

Oğuz Sel

Brutal death metal, doğru ellerde şekillendirildiğinde dinlemesi epey keyifli, yanlış ellerde hayat bulduğundaysa tat tuz kaçıran bir müziğe dönüşüyor. 2016 çıkışlı albümünü 2017 yılında ele aldığım merhametsiz Unmerciful, Origin kökenli bazı grup üyelerinden aldığı güçle hem o albümde hem de önceki albümünde ölümcül yönünü dinleyenlere çekinmeden gösteriyordu ve ortaya çıkardıkları eserle, onların, “doğru eller” olduğu yönünde bir intiba oluşturuyorlardı bende. “Wrath Encompassed” albümünü de bu intiba çerçevesinde dinlemeye başladım tabii.

Aradan geçen yıllara ve ufak tefek kadro değişimlerine aldırış etmeden tarzını aynen koruyan Unmerciful, her zaman olduğu gibi teknik tarafı ağır basan, şok geçirtmeyen ama takip etmekten de keyif alınan parçalar sunuyor albümde. Yapımın daha ilk saniyelerinden itibaren, gruba yeni katılan davulcu Trynt Kelly’nin, varlığını göstermekle kalmayıp olayı bir gövde gösterisine dönüştürdüğüne tanıklık ediyoruz. 2016 çıkışlı albümde baget ağlatan Origin davulcusu John Longstreth’i aratmayan Kelly, gitarlardan savrulan notaların davuldaki karşılığını yaratıp çalıyor âdeta.

“Wrath Encompassed”ın saldırganlığını ve biamanlığını, davullarla sınırlı tutmak hatalı olur. Eski Origin üyesi Clint Appelhanz ve Justin Payne’in genellikle belirginlikten uzak ama şarkıların gaddarlığına gaddarlık katan rifleriyle albüm alıp yürüyor. Bu tür işlerdeki baslara meraklısıysanız, yine eski Origin üyesi ve bestelerin birçoğunda imzasının olduğunu düşündüğüm Jeremy Turner’ın enstrüman icrasına ayrıca kulak kabartmanızı öneririm. Elbette kulak kabartırken biraz ekolayzer ayarı yapmanız gerekecek. Çünkü önceki yapımlarda karşılaşmadığım ve nedenini bilemediğim bir şekilde yüksek frekanslı sesler, biraz baskılanmış. Ekolayzer ayarlarından gidip ufak tefek ayarlamalar yapmadığınız takdirde davul tonlarını, zilleri ve baslardaki şahane anları yakalamanız biraz daha zorlaşabilir.

Baştan sona nefes kesen bir brutal death metal tecrübesi yaşatmayan “Wrath Encompassed”ın en büyük sorunu az önce ucundan değindiğim, belirginlikten ve aynı zamanda akılda kalıcılıktan uzak riflerin yapımın genelini kaplamış olması. Bir de grubun önceki albümlerinde yapmadığı şekilde “Carnage Unleashed” ve “The Stench of Fear” parçalarında da duyabileceğiniz gibi bir paldır küldür başlama durumu söz konusu.

“Hayırdır birader, bir yere mi yetişeceksiniz?” diyesim geldi. Şu şarkılara biraz daha ilginç girişler yapılsa, aralara daha sürpriz bir şeyler serpiştirilse, özellikle albümün ikinci yarısından itibaren şarkıların kıçına takılan sıradanlık şaşırtıcı hamlelerle kırılabilse, “Wrath Encompassed”ı daha bir keyifle dinleyebilirdim.

Açıkçası 2016 çıkışlı albümle bir kıyaslama yapacak olursam bu yapımın, küçük çaplı bir geri adım olduğunu söyleyebilirim. “Ravenous Impulse” nispeten daha şaşırtıcı, yer yer daha sürükleyici bir işti.

Bazı yönleriyle Origin’i fazlasıyla andırmaya devam eden kimi yönleriyle ise vahşi bir müziği sıradanlıkla tek potada eriterek servis eden “Wrath Encompassed” türün meraklılarına önerebileceğim bir yapım. Eğer Unmerciful ile yeni tanışacaksanız, sizi bir önceki albüme doğru davet edelim.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (4.59/10, Toplam oy: 22)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2020
Şirket
Willowtip Records
Kadro
Joshua Riley: Vokal
Justin Payne: Gitar, vokal
Clint Appelhanz: Gitar, vokal
Jeremy Turner: Bas, vokal
Trynt Kelly: Davul

Konuk
Karl "Rice Grinder" Schmidt: Lead vokal
Şarkılar
1. The Incineration
2. Blazing Hatred
3. Predator to Prey
4. Wrath Encompassed
5. Carnage Unleashed
6. The Stench of Fear
7. Furious Precision
8. Oblivious Descent
9. Inexorable Decay
  Yorum alanı

“UNMERCIFUL – Wrath Encompassed” yazısına 5 yorum var

  1. Eline sağlık Oğuz. Ben ısınamadım bu albüme. “Kötü değil ama” muhabbeti bazen işe yarıyor ama bazen de hep bir tatminsizlik uyandırıyor. Bence bu albümde o tatminsizlik var. Şarkılar cidden kötü değil ama 9 şarkı boyunca öf be kardeşim bu nedir dediğim çok da bir şey olmadı maalesef. Önceki albüm net daha iyiydi bence de.

    Ouz

    @Ahmet Saraçoğlu, Rica ederim. Yok abi, artık bu tarz şeylere şaşırmıyoruz kesinlikle. Albümün uzun ömürlü olamayacağı çok açık.

  2. Exorsexist says:

    Unmerciful’u Origin sayesinde 2006 yılı gibi tanıştım. Unmercifully Beaten hala favori albümüm. Cast to Flames, Shotgun Sodomy ve Catatonia cover gibi hayvanlıklar barındırıyor. O dönem iki grubun da kadrosu hayvaniydi gerçi. Echoes of Decimation ile kardeş albüm sayılır.
    Son iki albümlerini de beğenmedim. Jeremy Turner’ın Origin’e dönmesi gerekiyor. Ayrldıktan sorna iki grup da iflah olmadı. Hele Origin ikinci gitarist olmadan hiç çekilmiyor.
    Antithesis bir grubun gelebileceği en ekstrem seviyeydi.

    Ouz

    @Exorsexist, Entity sonrası Origin’den ben de memnun değilim. Antithesis hakikaten başyapıt tadında bir iş.

  3. Exorsexist says:

    @Ouz, Katılıyorum. Saligia’yı çıkartırsan Entity benim için anlam ifade etmiyor açıkcası. Ha X grup yapmış ha Origin.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.