# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
“Isolation Festival” sona erdi
14.05.2020

Benzerlerini görmek dileğiyle.

15 Mayıs’ta Century Media bünyesindeki 13 grubun katıldığı online bir festival gerçekleşti. Festival buradan izlenmişti, yorumları aşağıdan görebilirsiniz.

  Yorum alanı

““Isolation Festival” sona erdi” yazısına 26 yorum var

  1. ismail vilehand says:

    Deserted Fear’da moshpitteyim.

  2. Exorsexist says:

    Gruplar sağlam, özellikle Voivod var onun için bile izlenir

  3. chuck says:

    çok iyi

  4. kenibıl says:

    başladı, baest o.ç. gibi çalıyor şu an <3

  5. Başladı, ahah harbiden süper olay.

  6. dice says:

    baest çok iyiydi

  7. Fuin says:

    Baest’i bu festival aracılığıyla tanımış oldum. Performansları çok hoşuma gitti.

  8. dice says:

    hideous divinity de baya iyi ama baest gibi olmadı, playthrough videosu izler gibi oldum

  9. dice says:

    svart crown’u neden bugüne kadar dinlemedim acaba, sanki elli bin kişiye çalıyor gibi konsantreler baya beğendim

  10. Fogs Kiss says:

    Bu görüntüler önceden çekilip şu an yayınlanıyor olabilir mi? Baest dışındakiler playthrough videosu gibi çünkü

  11. ismail vilehand says:

    Bonded eski Sodom elemanlarıymış lan.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, 2. paragraf:

    http://www.pasifagresif.com/2020/01/bonded-rest-in-violence/

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, ne hikmetse bu kritiği okumamışım. Enteresan.

  12. Kıyamet metali says:

    Ortamdan ziyade müziğin kendisine meraklı biri olarak diyebilirim ki online konser tecrübesi, fiziksel konser tebrübesine kıyasla daha tatmin edici bence. Geçen günlerde Katatonia da kendi başına böyle bir iş yaptı ama ücretliydi. İleride yaygınlaşmasını umuyorum.

    Kıyamet metali

    @Kıyamet metali, Twitter’da da birisi “seyircisiz futbol maçı izlemek gibi, bir boka benzemiyor” demiş.

    Müzikten aldığı zevk, ortama ve etrafındaki insan sayısına göre değişen kişilere uygun bir konser formatı olmadığı kesin. Tabi alkol falan da almaları gerekiyordur muhtemelen… Ama sizin için müziğin kendisi ön plandaysa çok iyi bir yöntem olduğunu ve devam ettirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

    Rust in Peace.

    @Kıyamet metali, ha sen şimdi grubu konserde iki adım öteden gümbür gümbür izlemekle telefondan, bilgisayardan izlemek aynı şey diyorsun yani. İlginç geldi.
    Katatonia konserine gittim, istediğim şarkıların çoğu çalınmasa da iki adım ötemde Jonas’ın şarkı söylemesi, Anders Nyström’ün gitar çalması, insanlarla beraber Ghost Of The Sun’ı söylemek salt müzik dinlemekle bir tutulamayacak şeylerdi. Keza zorla gittiğim, yıllardır dinlemediğim Manga’yı konserde çoşarak dinlemem var. Duman da aynı şekilde. Alkol de kullanmadım bu arada hiç, müzikten alınan zevki arttırdığını bilseydim kullanmayı bi düşünürdüm herhalde.
    Ayrıca şu da var, önceden kaydedilmiş videoları live chat var diye online konser diye adlandırmakta ne bileyim, biraz şey gibi.

    Kıyamet metali

    @Rust in Peace., Bu iki konser şeklinin elbette aynı şey olduğunu iddia etmedim. İkisinin de kendine özgü avantajları ve dezavantajları var. Fiziksel olarak konser alanında bulunmak başka bir şey, ev ortamında iyi bir ses sitemine sahip olmak şartıyla konser izlemek başka… Mesela sinemaya giden birçok insan da evinde kurduğu sistemle daha iyi bir film tecrübesi yaşadığını söylüyor. Aynı şey neden konserler için de geçerli olmasın ki?

    Bu arada dünkü performanslar önceden kaydedilmiş olabilir ama burada önemli olan şey formatın kendisi bence. Canlı performans da verilebilir bu formatın içinde. Gelişmeye açık bir alan.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Rust in Peace., tek bir grubun canlı yayında konser vermesi mümkün ama 13 tane grubu sırayla bekletip hiçbir aksaklık/gecikme olmadan çat çat çat arka arkaya yayınlamak kolay değil. Dünkü konserler önceden kaydedilmişti ve arka arkaya eklenerek belli bir saatte stream edildi. Farklı ülkelerden, farklı saat dilimlerinden grupları başka türlü sırayla çaldırmak çok zor bir şey olurdu. 13 grup, ortalama 4 elemandan 52 müzisyen çıkıyor ve hiçbirinin sorun yaşamadan bu 4 saat boyunca yayını devam ettirmesi mucize olur zaten.

    Bu online performanslar en çok 18 yaşından küçük dinleyiciler ve engelli insanlar için değerlidir bence. Elbet YouTube’dan istedikleri bir grubun konserini açıp izliyorlar ama bir festival adı altında toplanmış olması, belli bir saatte başlaması vs. Farklı bir hoşluğu oluyordur mutlaka.

    Rust in Peace.

    @Ahmet Saraçoğlu, @Kıyamet metali, tabi ki böyle bir olayın olması güzel bir şey, uğraşmışlar çalmışlar şarkıları insanlar izlesin diye, arkada da yoğun bir çalışma vardır videoları düzenlemek için. Zaten tüm grupların canlı çalmasını beklemiyordum, çok zor olay zaten. Ancak böyle gün içine yayılıp festivallerdeki çadır/sahne olayı gibi farklı kanallardan aynı anda performans sergilenecek şekilde olursa olur.
    Ben sadece gerçek konser deneyimiyle karşılaştırılamayacağını(bu nasıl kelime arkadaş) söyledim. Yazılandan gerçek konserden farkı yokmuş gibi düşünüldüğü yorumunu çıkardım.

  13. ismail vilehand says:

    Daha gerçekçi olsun diye yatak odasına çadır kurdum, depositolu bardaktan bira içiyorum. Voivod’u izledikten sonra çadıra girip sızıcam.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, ahah tuvalete gidince de sifonu çekme ki kesif sidik kokusu gelsin arada çadıra doğru.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, günün dinazor headlinerı hariç hiç bir grubu izlemeyip, festival alanında durmadan bira içip muhabbet eden emektar metalci abileri arıyor gözlerim.

    Kaan

    @ismail vilehand, Ahanda benden söz ediyon :) ne gruplar kaçırdım bu yüzden, son pişmanlık fayda etmiyor ;)

  14. Bana göre gecenin yıldızı Baest’ti. Tertemiz çaldılar, helal olsun.

  15. Kaan says:

    Voivod ne kadar kısa sürdü, ama çok iyiydi..
    Angelus Apatrida coşturdu.

  16. Boba Fett says:

    Açıkçası konser ortamını pek seven birisi değilim, hele sağımda solumda aptalca konuşan biri olunca iyice keyfim kaçıyor ama eğer gerçekten kaliteli ses sistemiyle yani ses düzgün geliyorsa canlı konser deneyimi çok başka oluyor.

    Online konser canlısı kadar ses veremez, belki ekipmanla falan olabilir ama bilet alıp dinlemek çok başka, yerini tutmaz yani. Ama bir yandan da o kıl kuyruk poser kitlenin olmaması da çok başka güzel olacaktır.

    Kararsız kaldım.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.