# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
HAKEN’dan klip
23.05.2020

Invasion.

Son albümü “Vector“ı 2018′de çıkaran İngiliz progresif metal grubu HAKEN yeni albümü “Virus“ı 5 Haziran’da çıkarıyor.

Detaylar şöyle.

01. Prosthetic
02. Invasion
03. Carousel
04. The Strain
05. Canary Yellow
06. Messiah Complex I: Ivory Tower
07. Messiah Complex II: A Glutton For Punishment
08. Messiah Complex III: Marigold
09. Messiah Complex IV: The Sect
10. Messiah Complex V: Ectobius Rex
11. Only Stars

“Invasion” klibi yayınlandı.

“Canary Yellow” klibi de var.

“Prosthetic”in klibi de şöyle.

  Yorum alanı

“HAKEN’dan klip” yazısına 18 yorum var

  1. ayı_yorgo says:

    Umarım albümün ismini ve kapağını korona olayları patlak vermeden belirlemişlerdir. Haken de parayı bastırıp Seo olaylarına mı girdi diye insan düşünüyor.

    madbadger

    Ben şarkıyı çok beğendim, Vector albümünde gittikleri rotada devam edecekler gibi görünüyor bu albümde de. Haken’in albümlerine, özellikle de erken işlerine, şöyle genel bir bakıldığında çok farklı tabi. Vector’e de olabildiğince yakın bir kompozisyon ve sound var. Vector’de yaptıkları iş benim zevkime çok hitap ediyordu o yüzden bunu da çok beğendim ve başarılı buldum. Erken dönem Haken severlere çok hitap etmeyebilir. Özellikle yeni dönem progresif gruplarının yaptığı, tabiri caizse “basit bir çerçeve içine sığdırılmış kompleks müzik“ işini Vector’de de yapmış oldukları gibi çok iyi yapmışlar bence. Prosthetic de dışarıdan basit gibi görülebilecek ama çok dolu bir şarkı olmuş diye düşünüyorum. Riffleri, geçişleri ve kompozisyonu genel anlamda çok iyi buldum. Bakalım albüm nasıl olacak :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @madbadger, başkasına verilen cevabı o şekilde edit’leyemiyoruz, cevab ver’e basıp tekrar yazıver bir zahmet.

    madbadger

    @Ahmet Saraçoğlu, Bahsettiğiniz gibi “cevab ver“e basarak yazmıştım zaten ancak arkadaşın adını alta etiketleyip cevabı altta bırakmıştım, şarkı hakkındaki genel yorumumu da yukarı yazmıştım, normal post olarak gidecek sandım. Ancak öyle olmuyormuş, ayrı ayrı yazmam gerekiyormuş anlaşılan. Kusura bakmayın ilk postumdu.

    @ayı_yorgo bu konuda açıklama yapan bir video paylaşmışlar Youtube’da. Tamamen tesadüf eseri olduğunu söylüyorlar.

    Ahmet Saraçoğlu

    @madbadger, ayı_yorgo’nun ilk yorumunun hemen sağ altındaki “Cevab ver »»” butonuna basıp cevap verirsen istediğine ulaşmış olacaksın. :)

    madbadger

    @ayı_yorgo, bu konuda açıklama yapan bir video paylaşmışlar Youtube’da. Tamamen tesadüf eseri olduğunu söylüyorlar.

    Bunca beceriksiz deneme sonrası bu sefer anladım galiba :)

  2. Marvin Yanbasanyan says:

    Haken Affinity’de bol synth’lı, zevksizliğin zirve yaptığı 80′ler müziğini referans almıştı; Restoration adlı ep’de 70′ler prog rock gruplarını referans almıştı, The Mountain’de bolca jazzy pasajlar vardı, Vector’da hatrı sayılır düzeyde djent yaptılar. Bu albümde de yayımlanan ilk şarkı itibariyle af buyurun sanki yarramı referans almışlar. Bu nasıl şarkı olum, böyle şarkı mı olur lan? Çok kötü, dinlediğim en kötü haken şarkılarından biri hatta. Umarım albüm bu standartta seyretmez. Eğer bu standartta seyrederse ilk kez kötü bi haken albümü dinleyebiliriz.

  3. necrobutcher says:

    tek başına mastodon-where strides the behemoth şarkısı bu adamların tüm müzikal hayatından daha prograsif artık bu heriflere verilen prime dayanamıyorum. onu geçtim bu şarkı herhangi bir tarzda bile güzel bir şarkı değil. albüm kapağı da öldürülen arap gazeteci olayından bir hafta sonra çıkan ucuz siyasi analiz kitabı ismi gibi duruyor.

    Boba Fett

    @necrobutcher, Katılmıyorum.

  4. Ayı_Yorgo says:

    Canary yellow da oldukça sıkıcı bir şarkı olmuş. Yapmak istedikleri şeyi tam olarak anlayamadım. Grubu ilk Affinity albümü ile tanıdım 80′lerin retro fütüristik havasını yansıtmaları gayet keyifliydi. Sonraki albümlerde soundlarında ne tarz değişikler oldu en ufak fikrim yok. Ama 2016 dan hatırlamak istediğim grubun müziği bu değil ondan eminim.

  5. Melkor says:

    Son dk kapağın üzerine virüs çizdirmemişlerse ne olayım

  6. 9yearsago says:

    Prostetic iyi bir tekliydi ama Canary Yellow olmamış. Umarım albümdeki d-jent etkisini azaltmışlardır, kristal berraklığında gitar tonları duymak içimi kaldırıyor.

  7. Aaron says:

    Haken, Virus’u yaymis =)

  8. Boba Fett says:

    Albüm tarihi yanılmıyorsam 2 defa ileri atıldı, ilkinden haberim vardı ama ikincini bilmiyordum, 10 Temmuz geldi bakıyorum kimse de ses yok, inceleme yok, ilerleyen tarihlerde tek tük incelemeler gördüm, sonra üzüldüm falan grup yanlış zamanda albüm çıkardı kimse ilgilenmiyor diye… Sonunda çıkmış albüm.

  9. ihsanoird says:

    ilk defa bir Haken albümünü sevemicem gibi duruyor. İlk 2 dinlemede hiç keyif vermedi.

    ihsanoird

    @ihsanoird, bi daha sevdiğim gruplar hakkında erkenden konuşmayacağım, gitgide sardı ama Invasion ve Canary Yellow’a hâlâ tam alışamadım, özellikle Canary Yellow aşırı tatsız tuzsuz bi şarkı bence

    Ahmet Saraçoğlu

    @ihsanoird, ilk dinlemede ben de Vector’ı aradım ama alışıyorum gitgide.

  10. Melkor says:

    Mountain sonrası haken albümlerini pek sevmeyen biriyim.
    Virus gayet iyi duruyor. Messiah complex beşlisi baya şık.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.