# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
KVELERTAK’tan 8 dakikalık yeni şarkı
10.02.2020

Fanden ta dette hull!

Son albümü “Nattesferd“i 2016′da çıkaran Norveçli delişmen grup KVELERTAK dördüncü albümünü bu yıl içerisinde çıkaracağını sene başında açıklamıştı. Ancak planlar az biraz gecikmiş olacak ki bu yıl böyle bir şey gerçekleşmedi. Ama üzülmeye gerek yok. Yeni KVELERTAK albümü 14 Şubat’ta piyasaya çıkıyor.

Albümün adı “Splid” ve detayları da şöyle.

01. “Rogaland”
02. “Crack of Doom” Feat. Troy Sanders
03. “Necrosoft”
04. “Discord”
05. “Bråtebrann”
06. “Uglas hegemoni”
07. “Fanden ta dette hull!”
08. “Tevling”
09. “Stevnemøte med Satan”
10. “Delirium tremens”
11. “Ved bredden av Nihil”

Grup albümden “Fanden ta dette hull!”u yayınladı.

Albümün kayıt sürecinden iki video yayınlandı.

MASTODON’dan Troy Sanders’ın konuk olduğu “Crack of Doom”un klibi yayınlandı.

Albümden “Bråtebrann” yayınlandı.

Hatırlanacağı üzere grubun baykuş kafalı vokalisti Erlend Hjelvik, çeşitli sebeplerden dolayı gruptan ayrılmış, yerine daha önce gruba çeşitli albümlerde geri vokal yaparak destek olan Ivar Nikolaisen gelmişti.

  Yorum alanı

“KVELERTAK’tan 8 dakikalık yeni şarkı” yazısına 33 yorum var

  1. erdalbal says:

    Çok kötü bir haber

  2. Raddor says:

    Gönlümün efendisiydi bunlar ne oldu ya böyle birkaç yıldır bi’ haller geldi gruba. Bir de ben iskandinav metalini sevmem,bu nedenle modern metalle aram iyi olamadı çünkü metal demek yüzde doksan beş iskandinavya demek oldu günümüzde. Fakat bunlar çok farklıydı. Sevmediğim usulü çok sevdiğim rock n’ roll, punk, speed unsurlarıyla birleştiriyorlardı. Hem de kendi dillerinde. Ah be Kvelertak..

  3. deadhouse says:

    Grubun enerjisinin %80′i gitti.

  4. sueda says:

    kvelertak bitmiştir.

  5. ismail vilehand says:

    Clean koro vokalli kısım harbi çok kötü. Gerisi fena değil diyeceğim de, yine kurtarmaz. Muhtemelen albümü dinlemem bile.

  6. Berca B. says:

    Bazen bazı gruplar yeni albüm çıkarttıklarında, grubun büyüklüklüğünü vurgulamak için “yeni bir grup bu albümü yapmış olsa kimse yüzüne bakmaz ama x grubu yapınca dinliyoruz” diyoruz ya, burada da durum tam tersi. Şu şarkıyı yeni bir grup yazmış olsa “hmm iyiymiş takip edeyim bunları” derim ama konu Kvelertak olunca insan ister istemez cozutmak, sağa sola tekme savurmak, hayvanlaşmak istiyor. Bu olmayınca da insanın biraz tadı kaçıyor.

    Bu şarkıda da nakarata “ne alaka” desem de şarkının genel havasını sevdim. Yine de benim istediğim sevdiğim Kvelertak bu değil.

  7. Kvelertak öyle ilk iki albümle başladı ki tam bir “üzerse çok üzer” grubu hâline geldi. İlk iki albüm cidden inanılmaz bir şey ve korkarım bundan sonra da o ikisi yüzünden epey zor tatmin edecekler ya da edemeyecekler. Bu yüzden de çok üzecekler, çünkü o ilk iki albüm gibi bir şey yapabilecek ya da yapacak başka bir grup yok.

  8. Bu arada Kvelertak’ın da metal-archives’da olmaması.

    ismail vilehand

    @Ahmet Saraçoğlu, Kvelertak’ın en gaddar zamanları bile black metal vokalli, çok gürültülü punk rock’dı. Misal Hatebreed bile daha metal bence. Bu ve benzer grupların olmaması FFAA’nin olmaması kadar abzürt gelmiyor bana.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ismail vilehand, öyle tabii ama Rush’ın olduğu ortamda bunun mantığını anlamıyorum ben. Nest gibi saf neofolk/ambient projeler bile var m-a’da.

    Mesela Nest’in 3 albümü var ve hiçbirinde distortion, davul yok, vokal de neredeyse yok ve m-a bunu Kvelertak’tan daha metal görüyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=9NSRyBSb62c
    https://www.youtube.com/watch?v=FAcZccu_fBc
    https://www.youtube.com/watch?v=rOJVcIh5oSk

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Metal arşiv yöneticilerinin olaya salt müzik sertliği, distortion vs olarak baktıklarını düşünmüyorum. Tutarsızlıkları olduğu ortada olmasına karşın, kendi içlerinde bir tutarlılıkları da var bence. Neo-folk gruplarının çoğu var sitede. Nest’e has bir durum değil. Manevi sertlik,(?) müziğin hissiyatı, felsefesi de göz önünde bulunduruluyor, sanırım. Tek bir davul, distortion barındırmayan neo-folk grupları, Kvelertak ya da başka x gruplarla kıyaslandıklarında, “daha fazla metalmiş bunlar aslında” muamelesine maruz kalıyor olabilirler. Kendimce neden böyle yaptıkları hakkında düşünmeye çalıştım. Hiç alakası da olmayabilir, ama çok da komplo teorisi düzeyinde bir tahmin değil bence.

    Ahmet Saraçoğlu

    @deadhouse, maneviyat, hissiyat gibi konuları anlıyorum tabii ama Lordi gibi Eurovision’a katılan bir grup varken BTBAM’ın, birkaç hafta öncesine kadar FFAA’nın, Kvelertak’ın falan olmaması baya tutarsızlık bence.

    https://www.metal-archives.com/bands/Lordi/2976

    Suicide Silence, Oceano, Winds of Plague, Emmure gibi “scene” gruplarının olmamasını anlayabiliyorum ama Born of Osiris, Animals as Leaders falan da yok. Bence direkt adminin paşa gönlüne göre karar veriliyor.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Katılıyorum. Keyfiyet bence de had safhada. Animal As Leaders’ın olmaması aşırı saçma.

    Kaan

    @Ahmet Saraçoğlu, LORDI ye yamuk yok ;)
    Bakınız:
    https://www.youtube.com/watch?v=CB8FcRv5YJo

  9. Berca B. says:

    Ahah yalnız tepkiler birebir aynı olmuş. “Hadi be olm yaparsın sen” diye bi giriş ve üzgünlükle, “hay amk bee”lerle dolu bir çıkış.

  10. coni volkır says:

    ben hala umutluyum, albümün geneli fena olmayabilir, lütfen öyle olsun yani :(

  11. şeyh hulud says:

    Kvelertak düşmanla, yani ilk 2 albümle doğrudan savaşmak yerine kaçak dövüşüp başka bir yola sapmayı tercih etti. Yeni Kvelertak’ı böyle kabul edip, beklentiyi de çok yükseltmeyince eğlenceli şarkı, ben sevdim.

  12. Alondate says:

    Mastodon delisi olmama ragmen tavlayamadi beni bu sarki. Bu album buyuk hayal kirikligi olacak

  13. Berca B. says:

    Şarkıda imza Kvelertak gitar oyunları var, bunlar hoşuma gidiyo ama vokaller gerçekten Kvelertak standartları için çok kötü. Şarkının bi türlü patlamaması da can sıkıcı.

  14. Sanırım artık şu soruyu sormamız gerekiyor: herhangi bir grubun 3-4 albüm sonrasında bozmaması mümkün mü? Şöyle bir düşününce neredeyse HER grup bozuyor arkadaşlar.

    daud

    @Ahmet Saraçoğlu, Marduk, Cult of Luna, Isis ve Bolt Thrower ilk aklıma gelenler. Hiçbirinin kariyeri kusursuz değil ancak “bunlar da bozdu” denebilecek işleri olmadı şimdiye kadar.

    deadhouse

    @Murad, Behemoth ve Revocation’ın kötü albümleri var.

    deadhouse

    @Ahmet Saraçoğlu, Underground gruplardan bozmayan çok, bir sürü örnek verilebilir. Mainstream grupların geneli ise bozuyor gerçekten. Bozmayanlardan aklıma Neurosis ve Marduk geliyor.

    Dunedain

    @deadhouse, Neurosis bozmayı bırak her albüm üstüne koyarak ilerlemiş harika bir grup

    deadhouse

    @Dunedain, Müzik tarihinin en karakterli, en kendine has, en güçlü gruplarındandır. Aşırı seviyorum.

    Dunedain

    @deadhouse, her kelimesine katılıyorum. Sabahlara kadar neurosis övebilirim. Sapıklık derecesinde sevdiğim bir gruptur

  15. şeyh hulud says:

    Şarkıyı klipten değil Kvelertak’ın kanalından dinleyin diye yazmışlar yorumlara. Klipteki ses kötü.

  16. ismail vilehand says:

    Muazzam olmuş tebrik ediyorum. İşin içine Troy Sanders’ı katıp yine de kötü şarkı yapmak büyük başarı.

  17. Bu albümün kritiğini yazacak olma fikri şimdiden canımı sıkıyor. Umarım yayınlanmayan tüm şarkılar bu ikisinden iyidir.

    crowkiller

    @Ahmet Saraçoğlu, albümü dinledim en iyi şarkılar bu ikisi

  18. İlker says:

    İki şarkı da çok çok iyi.

  19. den4x says:

    bence de iki şarkı çok iyi, ama Bråtebrann biraz daha iyi. yani önceki albümleri sevmediğimden dinlemeyecektim bile ama bu kadar olumsuz yorumu görünce bakayım dedim.

    bu tamamen beklentiyle alakalı. gruplar bi noktadan sonra bozmuyorlar, değişiyorlar. böyle ilk baştan aşırı şişirilen ghost olsun kvelertak hatta ilk dönem volbeat falan sonra kafasına göre bir şey yapıp o fan kitlesini oluşturduğu tarzdan az bile sapsa hemen oo bozdu falan oluyor. yani tabii ki o eserleri sevene göre bir “bozuş” oluyor ama benim gibi sevmeyenlere göre de iyiye bi gidiş var.

    ne demiş deftones’dan çayno moreno abim “I watched a change in you”

  20. kujeste says:

    mjod’u falan dinlerken gelen insanlara omuz atma isteği, yumrukları sıkma refleksi son albümde yok olmuştu ve yeni şarkılarda da hissedilmiyor. Kvelertak sadece 5 janrı bir şarkıda toplamasıyla değil müthiş duygu geçişleri hissettirmesiyle benim için önemli bir grup olmuştu. Bu şarkıda da punk gibi başlıyor, thrash oluyor oradan nwobhm’a dönüyor ama sadece oluyor.
    Eskiden müthiş çarpıcı olduğu için oscar alan bir filmken şimdi oscar alsın diye dizayn edilen bir film gibi.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.