# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
THE OFFERING – Home
| 12.12.2019

SLIPKNOT, MERCENARY, FURTHERIAL, SOILWORK, AVENGED SEVENFOLD, ilk dönem SANCTUARY, RAGE ve niceleri…

Heavy metal ve power metal günümüzde klasik olarak kabul edilen türler arasında. Saf heavy metal ve saf power metal bir yandan ana akımda çılgın atarken, bir yandan da underground bir kimlikle de yollarına devam ediyorlar. Bu genelde retro bağlamda karşımıza çıkıyor ve yetmişlerin ortasından itibaren yapılan müziğin retro bir yansıması şeklinde vücut buluyor.

Diğer yandan bu türler son derece modern, cayır cayır biçimde de önümüze serilebiliyorlar. Genelde daha ekstrem fikir ve unsurların da eklemlenmesiyle modernize edilen heavy/power metal, bazen sert vokallerle bazen araya sıkıştırılan bir blast beat’le “eskimediğini” kanıtlamaya çalışıyor.

Bu noktada sound büyük rol oynuyor ve bir grubun günümüzde anlamlı olması ve kendini yeni nesle sevdirebilmesi de bu güçlü sound’larla oluyor. CIRITH UNGOL’vari eski usul heavy metal plak dünyasında yaşamını sürdürürken, yeni nesil etli sound’lu gruplarsa olayın Spotify tarafına hükmediyorlar.

THE OFFERING bu ikinci kategori gruplardan biri. “Home” ilk albümleri ve bu albümle ortama güçlü bir giriş yaptıklarını söyleyebiliriz. Kapağını bir süredir gördüğüm “Home”un ve dolayısıyla THE OFFERING’in bambaşka bir müzik yaptığını düşünmüştüm; kapak bana “içimde cayır cayır modern heavy/power metal var” diye bağırmıyordu. Bu yüzden de THE OFFERING’i ilk duyuşum benim için “haaa öyle miii…” şeklinde oldu. Bambaşka bir şey bekliyordum, ters köşe oldum.

THE OFFERING son zamanlarda duyduğum en “başkalarıyla dolu” grup olabilir. THE OFFERING’i dinlerken aklıma gelen gruplardan bazıları: ilk ve orta dönem MERCENARY, FURTHERIAL, SLIPKNOT, SOILWORK, AVENGED SEVENFOLD, ilk dönem SANCTUARY, RAGE ve heavy metale sert bir mizaç katan pek çok başka grup.

Böyle söyleyince grubun karakter yoksunu bir müziği olduğunu düşünülebilir, ancak aslında bunun illaki olumsuz bir durum olması gerekmiyor (“illaki”nin gerçekten de böyle yazılıyor olması beni de geriyor; “oysaki” de başka bir dert). Zira THE OFFERING tüm bu materyalleri bir güzel yoğurup ateş eden bir kıvama getirmeyi başarıyor. Sadece aşağıdaki klibi izleyerek bile THE OFFERING’in ne olduğunu, neler vadettiğini büyük oranda anlayabilirsiniz.

Öncelikle “Home” heyecan dolu bir albüm. Hem içerdiği müzik dinleyiciye heyecan veriyor hem de grubun bu ilk albümünü bestelerken hissettiği heyecan rahat şekilde görülebiliyor. Bu ifademden bir amatör ruh muhabbeti anlaşılmasın. THE OFFERING çatır çatır, taş gibi heavy/power metal yapıyor ve bunu bize kabul ettiriyor. Bunu nasıl yaptığına gelince; grup rif odaklı bir müziği ortalamanın biraz üstü bir akılda kalıcılıkla sunuyor. Her bir eleman enstrümanını çok iyi çalıyor ve yeri gelince bir davul atağında yeri gelince bir gitar solosunda bunu açık açık belli ediyorlar.

Olayın enteresan tarafına kayarsak, THE OFFERING olaya sert bir mizaç katma konusunda da epey istekli. Özellikle vokallerin sertleştiği yerlerde, gitar ve davulun acımasızca saldırdığı yerlerde çok net şekilde MERCENARY tatları alınabiliyor. Death metal denecek düzeyde bir ekstremlik yok belki, ama kimi yerlerde olayın alışık olunan heavy/power metalin üzerine çıktığı da ortada.

Bunun yanında THE OFFERING’in hit yaratmaya meyilli, klip şarkısı yazmaya meraklı bir tarafı da var. Bu amaçla daha ilk albümden ruhlarını satmıyorlarsa da bazı şarkılardaki vokallerin AVENGED SEVENFOLD’u akıllara getirecek “parlaklığa” ulaştığını da söylemeden geçmeyeyim. Bu olumsuz bir şey değil; sonuçta adamlar heavy metal yapıyorlar, Amerikan usulü etli power metal yapıyorlar. Bu yüzden bu akılda kalıcı olmaya aday vokalleri kullanmaları da gayet olası. Zaten burada pamuk gibi, radyo dostu bir vokal kullanımından ziyade yorum olarak M. Shadows’u anımsatan bir vokal kullanım tarzından söz ediyorum.

Büyük resme bakınca, THE OFFERING ilk denemesinde epey sürükleyici bir iş yapıyor. Her şarkının akıl almaz bir yaratıcılık barındırdığını düşünmesem de “Home”un genel olarak dinlemesi zevkli bir albüm olduğuna inanıyorum. Eğer yazıda adı geçen grupların takipçisiyseniz (A7X hariç; onu sadece vokal açısından bir tat olarak referans verdim); bence “Home”da hoşunuza giden şeyler bulacaksınız.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.88/10, Toplam oy: 17)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2019
Şirket
Century Media Records
Kadro
Alex Richichi: Vokal
Nishad George: Gitar
Spencer Metala: Bas
Steve Finn: Davul
Şarkılar
1. Waste Away
2. Lovesick
3. Ultraviolence
4. A Dance with Diana
5. Failure (S.O.S)
6. Hysteria
7. Glory
8. Home
9. Violets
  Yorum alanı

“THE OFFERING – Home” yazısına 3 yorum var

  1. Alondate says:

    Bu incelemeyi burada gordugume sevindim. Ilk ciktiginda bir donem baya dinledim bu albumu. Alisik oldugumuz heavy/power turunde bir muzik yapmiyor bu grup. Ahmet abinin bahsettigi gruplardan tatlar barindiriyor evet ama tamamen kendi kimliklerini olusturmuslar. Cok agresif, enerjik bir seyler dinlemek isteyenler kacirmasin.

  2. den4x says:

    valla fena değil ama biraz fazla bir şeylere benziyor bence. lovesick’teki riffler birçok metalcora grubunda var, ultraviolence’in girişi bullet for my valentine’ın bir şarkısının aynısı, devamı zaten slipknot çok net bir şekilde. vokal a7x esintili. pek hoşuma gitmedi benim açıkçası. umarım biraz daha özgün bir albümle gelirler sonraki sefer.

  3. Josefin K. says:

    Son zamanlarda dinlediğim en sağlam albüm. Gaz mı gaz. Bangır bangır. Ve çok melodik. Bu tarz heavy/power metali normalde çok sevmeyen beni bile sarıp sarmaladı. Keşke gelseler de konserlerine gitsek. Bir sonraki albümlerini merakla beklediğim iki gruptan biri oldu Offering (diğeri de Deadly Circus Fire – bu sitede gruba henüz yer verilmemiş olmasına çok şaşırdım, The Hydra’s Tailor albümü şahanedir).

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.