# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
SLAYER son konserini vererek kariyerini noktaladı
02.12.2019

Bu haberi de verecekmişiz demek…

Thrash metal efsanesi SLAYER, son bir dünya turnesine çıkıp dağılacağını Ocak 2018′de açıklamıştı.

SLAYER bu turnenin Avrupa ayağının son konserini 4 ğustos’ta Stuttgart’taki Hanns-Martin-Schleyer-Halle’de vermiş ve SLAYER tarihinin Avrupa defterini kapatmıştı. Cumartesi gecesi de Inglewood’daki The Forum’da son ABD konserini veren grup, görünüşe göre kariyerine nokta koydu. Tom Araya konserin ardından bir de konuşma yaptı.

Grup elemanları bundan sonra neler yapacak göreceğiz. Şu an için bundan sonra herhangi bir turne veya albüm olmayacağı kesin gibi gözüküyor. Grup, vedasıyla ilgili bir açıklama yayınlarsa onu da paylaşırız. Her ne kadar grubun Metal Archives sayfasında grup için “dağıldı” yazsa da SLAYER’ın ticari faaliyetlerini sürdürmesi, yeni ürünler yayınlaması, belki yıllar sonra birkaç konser için bir araya gelmesi gibi şeyler mümkün olabilir. Aynı şekilde grup elemanlarının farklı müzikal projelerle karşımıza çıkması (en azından yeni EXODUS albüm sürecinin hızlanması) gibi şeyler de gaye olası. Bekleyip göreceğiz.

Metal tarihini değiştirdiğiniz ve sayısız gruba ilham verdiğiniz için teşekkürler.

  Yorum alanı

“SLAYER son konserini vererek kariyerini noktaladı” yazısına 30 yorum var

  1. Rashid says:

    Azerbaycana uğramayacakları *sad emoji* kesin olduğu için Gürcistan, Türkiye ve Ukrayna üçgeninde hangisine uğrarlarsa(ve hangisi daha uygun olursa) oraya gidip, son defa izlemek için elimden geleni yapacağım.

  2. P L A G U E says:

    Lan son bi albüm daha yapsaydınız bari!!!! Sokayım böyle!!!!

  3. necrobutcher says:

    ilk tişörtüm slayer tişörtüydü,Seasons in the Abyss ile orgazm olup Disciple ile duvara omuz atmışlığım vardır. Dave Lombardonun bir tv programında cult çalarken ellerini görmek için,tom arayanın japonya konserinde war ensemble öncesi resmen kükrediği anı daha iyi duymak için,kerry kingin dövmelerini incelemek,jeff hannemanın gitarındaki amblemleri daha net görmek için video durdurup durdurup başlatmışlığım da çoktur.Ergenliğimde ramazan ayında bir de doğu kentinde elimde bira üstümde slayer tişörtümle dayak yemişliğim hatta karakola düşmüşlüğüm bile var.Yumruk yiyip yere düşerken fotoğrafımı çekebilecek ve hayatımın pozunu bana hediye edecek kadar lakayık ama hayat dolu adamlar kazandırmış bir gruptur.Ağlak konuştuysam kusura bakmayın ama cidden yaşlanmak koyuyor.

  4. Crackedbrain says:

    Bu erken veda koyuyor insana… Veda albümü gibi bişe yapsaydılar bari Başka grupların üyeleriyle klasikleri yorumlasalar falan

  5. 12ParmakBağırsağı says:

    Severek dinlediğim ilk metal grubu. Sözlerini ezberlediğim, bütün şarkılarını dinlediğim, gitara başladıktan sonra uğraşa didine çalmaya çalıştığım, Jeff Hanneman ölünce gözlerimden yaşlar getiren grup. O zaman son bir kez daha:

    SLLLAAAAAAYYYYEEEEEERRRRRR

  6. arçmeyç mage says:

    Son albümleriyle akıllarına doğru düzgün bi şey gelmediklerini kanıtlamışlardı zaten, o yüzden en güzelini yapıyolar.

    Güzel bi şey yazarlarsa dönsünler tabi.

  7. Crackedbrain says:

    Kerry ile paul sodom’a geçse ne güzel olur…

  8. Ş. Yıldırım says:

    çok da mantıklı bir karar olduğunu düşünmüyorum ben. Eğer bir dağılma olacaksa gruba yeni bir boyut katan, işlerin komple King’e devredildiği dönemin başlangıcında olmalıydı. o andan sonra herkes yeni bir Slayer gördü çünkü. Şu noktaya gelindikten sonra dağılmak pek akıl karı değil sanki -neticede son albümlerin en parlak anlarında ortaya çıkarak bütün parçaları kabusa çeviren ciuuv ciuuuv sololarını unutmamak gerek, sırf bu yüzden ısınamamıştım albüme. neyse.
    SLLLLAAAAAAYYYEEEEERRRRR!!!!!!!

  9. Salata says:

    En azından bir kere canlı izlemiş olmak isterdim dağılmadan önce. Eğer Türkiye’ye uğrarlarsa (hiç sanmıyorum ama) koşa koşa giderim bi Angel of Death’i, Raining Blood’ı, Hell Awaits’i canlı dinleyebilsem bari. Onun dışında bence dağılma kararı mantıklı olmuş Tom Araya bi röportajında yoğun turneleri yüzünden ailesiyle ve diğer insanlarla yeteri kadar vakit geçiremediğini ailesini çok az görebildiğini falan söylüyordu zaten 35 yıldır çalıyorlar ve istemedikleri kadar paraları var müziklerinin çok çeşitli olmadığını da düşününce adamların böyle bişey istemesi normal.
    Neyse;

    Infamous, butcher,
    Angel of Death!

  10. pighead says:

    1998 harbiye konserini izlemiş biri olarak üzüldüm tabi ama zaten 2000 sonrası albümleri asla 2000 öncesi kadar idnleyemediğim için çok da sarsılmadım. kale gibi kapı gibi 7 albüm var hadi son albümlerden de iyi bir şeyler çıkıyor az çok, bakalım nereye gidecek bu iş…

  11. Greenlandic says:

    Jeff’in ölüm haberi kadar üzülmedim. Slayer zaten yapabileceği en iyi şeyleri, metale yapacağı tüm katkıları çoktan yaptı. Slayer sadece kağıt üzerinde dağılmış olacak. Benim kalbimde asla dağılmayacak bir gruptur.

  12. trivago says:

    misyonunu çoktan tamamlamış bi grup slayer. 80′lerde çıkan albümleriyle ortalığı sikip atmışlardı zaten. bize de artık black magic’le demlenmek düşer

  13. 74 says:

    çok isabetli bir karar sacma sapan albumlerdense hiç yapmasınlar daha iyi

  14. Exodus says:

    istanbul’da son kez ağırlamak şart oldu , gelsinler son kez doya doya dinleyelim ..

  15. firat tale says:

    tamam kavga ettiniz falan da en azindan fanlarin hatrina dave’i de konustursaydiniz ya.

  16. Justinyen says:

    dagilda sende kurtul bizde kurtulalim

  17. crowkiller says:

    Keşke 2000 yılında dağılsalardı, o yıldan sonra boş içerik ve anlamsız kavgalarla grubun adını lekelediler, herkesin gözünden düştüler. Slayer 90 lardan sonra tüm albüm ve konserlerini sadece ve sadece ceplerini doldurmak için yapmış ticari bir gruptur. 1996 yapımı cover şarkılardan oluşan Undisputed Attitude albümü fena değildi, sonrasında grup baya bildiğin sırf çağa ayak uydurmak için slipknot akımına kapıldı ,breakdownlu, klişe lirikli, adam gibi gitar solosu olmayan,nu metal/ groove metal karışımı inanılmaz kötü albümler yaptı ve tadında bırakmak varken ağızda kekremsi bir tat bırakarak gidiyorlar şimdi.

    Ahmet Saraçoğlu

    @crowkiller, “Christ Illusion”da baya taş gibi özbeöz Slayer şarkıları var bence. O albümü “Seasons…” sonrası en iyi ve tek iyi albümleri olarak görüyorum.

    crowkiller

    @Ahmet Saraçoğlu, lombardo’nun geri döndüğü albüm olduğu için 2000 dönemi için fena olmayan bir albüm, adam geri döndüm ve mınıza koyucam dercesine çalmış,genel anlamda kayıt filan baya iyi, eyes of the insane metal dünyasının en iyi kliplerinden birine sahip, defalarca izlemişimdir ki metal kliplerine uyuz olurum, aslına bakarsan kötü bir albüm değil ama slayer gibi bir grup için orta seviye bir çalışma, bu arada 2009 da üniversiteli bir ergen olan ben christ illusion’ın kolları kesik kanlar içinde yüzen isalı kapağını laptop arkaplanı yapmıştım, evime gelen bir kızla müzik dinlerken kız resmi görmüş ”satanist misin ” diye sormuştu, etkileyici olduğunu düşünüp röportaj veren gaahl edasıyla 10 sn sessiz kalmış biramdan bir yudum alıp, cool bir ses tonu ile ” evet” demiştim, kızla bir daha görüşmedik, bu da böyle saçma sapan bir anımdır

    deadshead

    @crowkiller, evet kesinlikle 2000lerden sonrası kayıp…20 senedir dinliyorum ama 1985 ile 2000 arası sadece.

  18. Gutturalos says:

    Bence dağılmayacaklar. Aradan biraz zaman geçince hayranların tepkileri çok iyiydi. Fanlarımız geri dönmemizi istiyor. Biz daha ölmedik vb medya reklamlarıyla muhtemelen Turn back from the grave vb bir albüm adıyla yeni albüm çıkararak devam kararı aldık vs diyecekler. Zira bu adamlar devam etmemiş olsa yapabilecekleri bir şeyleri yok. Tüm ömürleri bu müzikle geçti. Kerry King ile Paul Bostaph başka gruplarda iş yapabilir. Ama Tom Araya’yı kim napsın? Vokal yap desen yapamaz. Bass çal desen çalamaz. Hadi Paul gider Testament, Anthrax, Exodus vb bir gruba. Kerry King zaten her türlü yürür gider. Hiç olmadı Chuck Billy zamanında Exodus’a sahip çıktığı gibi Kerry King’e de bir bağlantı vs sağlar. Çalacak yer bulur. Tom Araya ne yapacak? Hayır adamın çoluk çocuğu var. Bu çocukların masrafı vs var. Bu adama para lazım :) Hadi Paul Bostaph tek tabanca. Kerry King serserilik peşinde. Tom Araya bildiğin iyi aile babası. Bu yaştan sonra bu adam Slayer olmadan nasıl evini geçindirecek?

    Slayer dağılmaz. Dağılmak istese de bir süre sonra para suyunu çekince geri toplanırlar. Hem plak şirketlerinin de işine gelir. On numara beş yıldız reklam :) Adamlara durduk yere geri dönüş hikayesi falan çıkıcak işte. Hatta bence dağılacaklar muhabbetleri bile biraz reklam stratejisi. Normalde konserlerde batırmaya başladıkları, hatalar vs çok ortadaydı. Dağılıyor vs ayağına normalde çekemeyecekleri seyirciyi “Bak gitmezseniz bir daha göremeyeceksiniz.” vs muhabbetiyle çok daha fazla bir şekilde toplamış oldular.

    Mustaineisgod

    @Gutturalos, umarım dediğin gibi olur, paraya ihtiyaçları olur da dağılmazlar. Çok bayıldığım bir grup değil ama dünya gözüyle görmeyi çok isterdim babaları.

    Emre

    @Gutturalos, hiç değilse Manowar gibi daha tur sırasında “Ne vedası ya?!” demediler! Jajaja.

  19. Zafer says:

    Son veda turnesinin albüm kaydı ve dvd kaydı çıkar yakın zamanda.Sonra farklı grupların Slayer şarkılarını söylediği best of Slayer albümü.4-5 yıl geçer aradan son kez bir araya gelip albüm,konser yaparlar.

    Yani Slayer bitmez,veda etmez.Manowar 10 yıldır veda turnesinde.

  20. Motörizer says:

    “Thank you, Slayer!”

  21. Beliathangor says:

    Slayer *Hanneman* öldüğünde bitmişti zaten. İsabet oldu.

    xhamzat

    @Beliathangor, ben de bunu yazacaktım. yaptığı bestelere bakınca slayer’ın büyük oranda ”hanneman” demek olduğu aşikar.

    Beliathangor

    @xhamzat, O bestelerin hepsi de *cult* şarkılar. *Hell awaits*lerden tut da *Raining blood*lara efendim *Angel of Death*lere, *Jihad*lara varana kadar… Hepsi de Slayer’ı Slayer yapan, bir neslin diline pelesenk olmuş, marş niteliğinde söylenmiş şarkılar. Şimdi bak bu Repentless albümüne birkaç şarkı bildiğin *Christ Illusion* albümünün tekrarı. Hemen örnek veriyorum: Take control – supremist, pride in prejudice – catatonic, kalanlar da pek bi numarası olmayan şarkılar… O siktiğimin örümceği Jeff yerine Kerryi ısırmalıydı bence… R.I.P. Hanneman…

  22. Raddor says:

    Daha geçen Mötley Crüe döndü, bunlar da döner. Black Sabbath kadar yaşlı olmayan hiçbir grubun vedasına inanmıyorum. Metallica’dan daha dünya kadar şey bekliyoruz. Onlarla yaşıt olan grup dağılır mı ya? İmaja da bir şey olmaz geri birleştiklerinde. Dağılacağı kadar dağılmış zaten Slayer’ın imajına daha ne olacak? :)

    Yalnız içimden bir ses tekrar birleştiklerinde Lombardo’yla öpüşüp barışacaklar, onu da alacaklar yanlarına diyor. Olur mu olur. Ellefson’la Musti mahkemelikti zamanında. Korn’dan Head gruptan ayrıldığında “dinsiz imansız, putperest pezevenkler!” diye saydırıp durmuştu. Kimler kimler barıştı.

    Not: Repentless’taki şarkıların yarısının kötü, yarısının ise taş gibi olduğunu düşünüyorum. O yüzden iyi ki çıkmış dediğim bir albüm. Take Control en sevdiğim Slayer parçaları arasına girmiştir.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.