# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
FUMING MOUTH – The Grand Descent
| 17.12.2019

Zifir kadar koyu, türlü türlü huyu…

Beslenmenin, bir şey yemenin insan psikolojisi üzerinde farklı bir etkisi var sanırım. Belki bir şey yediğimizde o şeyi eski hâline gelemeyecek şekilde yok ettiğimizden, belki de yeme eyleminin parçalara ayırma, ezme, koparma gibi yıkım temelli faaliyetler içermesinden.

Bu sebepten ki korkunç bir yaratık tasarlarken ağzının büyüklüğüne, dişlerinin çokluğuna odaklanır ve birincil korku ögesi olarak o yaratığın bizi yiyebilme potansiyelini, dolayısıyla ağzını öne çıkarırız. Ağız; nesneleri içine çeker, öğütür ve yok eder (çok kötü bağlayacağım hazır olun).

TIPKI FUMING MOUTH GİBİ… (meh).

ABD’li death metal/crust grubu FUMING MOUTH, bu yıl çıkan ilk albümü “The Grand Descent”te bir grup kariyerine nasıl etkileyici başlar sorusunun yanıtlarını arıyor ve adında da geçen “kudurmuş, çok öfkeli” bir ağız gibi salyalar saçarak, haykırıp kükreyerek bunu bize gösterme yoluna gidiyor.

Geçtiğimiz haziran ayında çıkan “The Grand Descent” sadece 33 dakika süren bir dayak atma gösterisi. Prodüktörlüğünü benzer türdeki pek çok gruptaki imzasıyla bildiğimiz Kurt Ballou’nun (CONVERGE) yaptığı “The Grand Descent” baştan sona vahşet, nefret ve yıkımla dolu bir eser.

Başladığı andan itibaren çok negatif, zararlı, kin dolu bir karakter sunan albüm gerçekten de bir çırpıda tokatlayıp çekip gidiyor. FUMING MOUTH’un az zamanda çok pislik prensibi çerçevesinde albümdeki 12 şarkıda da tat kaçıran, ölüm kusan bir yaklaşım görüyoruz.

FUMING MOUTH benzer türde pek çok grubun yaptığını yaparak olayı fazla zorlama, rif yaratıcılığına saatlerini ayırma gibi olaylara girmiyor. Yeterince cezalandırıcı bir şeyler yazmak ve olabildiğince çirkin bir atmosfer yaratmak onlar için yeterli. “The Spirit’s Chain”in 30. saniyesinde duyulan “hoş” vokaller dışında albümdeki tek duygu kin ve nefret. Dediğim yöntemlerin yanı sıra, grup yer yer hardcore ve groove dolabından da ihtiyacı olan silahları kullanıyor. Yeri geliyor “Half Life”ın ilk 1 dakikasında olduğu gibi “zehir içmiş HATEBREED” kıvamında işler yapıyor, yeri geliyor “The Great Equalizer”ın girişi gibi kafa travması yaratacak headbang’lere gebe groove’lar basıyor.

Albümün genel vahşetini biraz seyrelten, tatsız hissi baki kalsa da arada bir dinlenme, en azından yaralarımızı sarma fırsatı veren “Distant Voice” dışında albümün tamamı kavgadan oluşuyor. Lakin burada punk bir it kopukluktan ve hır gürden ziyade daha derin, acısı yerinde, dumanı tüten bir kavga hissi var. Grup groove’larıyla adam dövme, bizi duvardan duvara vurma çabası gütmektense içindeki öfkeyi kusma ihtiyacı hissediyor. Bu sayede albüm punk hüviyetinden çok daha tehditkâr ve zalim bir kimliğe bürünerek eziyor da eziyor. Yere düşürüyor, bir de yerde tekmeliyor. Acımıyor.

Üstteki paragrafın son kelimesi yeterli aslında; FUMING MOUTH acımıyor. 9-0 önde olduğu 3. lig temsilcisine 10. golü atmak için yükleniyor, kanat bindirmeleri yapıyor. Gerçek bir haysiyetsiz gibi stoper çıkarıp oyuna bir santrfor daha alıyor. Bu aşağılık tavrıyla da alkışları kapıyor, övgüleri topluyor.

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.81/10, Toplam oy: 26)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2019
Şirket
Triple-B Records
Kadro
Mark Whelan: Vokal, gitar, bas, perküsyon
Cayle Sain: Davul, perküsyon
Andrew Budwey: Ek gitarlar
Şarkılar
1. Fatalism
2. Nothing to Bleed
3. Out of the Shadows
4. Burning Hand
5. The Grand Descent
6. The Great Equalizer
7. Visions of Purgatory
8. Distant Voice
9. Transfiguration
10. Dead Asleep
11. The Spirit's Chain
12. Half Life
  Yorum alanı

“FUMING MOUTH – The Grand Descent” yazısına 11 yorum var

  1. Rashid says:

    Taş gibi albüm. Oh be, bedenimde ne kadar kin falan varsa hepsi geçti gitti bu albümü dinledikten sonra. Şarkıların 2 dakika civarlarında tutulması da harika olmuş. Death Metal/Crust karışımı albümler yeni favorim bu aralar.

  2. ismail vilehand says:

    Sikiş müziği. Libidosu yetmeyen dinlemesin.

  3. Raddor says:

    Bu albümü Ocak’ta keşfettim. Önceden keşfetsem 2019′umun ilk onuna koyardım. Çok feci bir şey. Son günlerde de Death Toll 80k ile birlikte uykuya dalarken meditasyon niyetine dinlediğim grup.

  4. deadhouse says:

    Modern müziğe ve geleneksel müziğe, hatta “müziğe” tepki olarak yapılmış bir albüm. Bu açıdan bakıldığında devrimci ve anarşist bir albüm gibi duruyor. Tebrikler diyoruz ve 9 verip uğurluyoruz!

  5. Osman Gümüş says:

    Burning Hand müthiş bişiy. Böyle çürük, küflü, bozuk, cerehatli prodüksiyonlu işlerin daha çok yapılması lazım.

    P L A G U E

    @Osman Gümüş, o parçayı dinlerken evin ortasında çöp yakıp, dumanını soluyorum…

    ismail vilehand

    @Osman Gümüş, 3:03 sonrası cam çerçeve aşağı iniyor. Yok böyle bir kuduzluk.

  6. Osman Gümüş says:

    Yazacak başka yer bulamadım eğer grup bu haliyle albümlerde çok yuvalar yıkar, https://homewreckeroh.bandcamp.com/album/create-sin

    ismail vilehand

    @Osman Gümüş, “Create Sin” şarkı diye oturup dinlenecek şey değil. Ben şahsen insan olsam bu kadar dinlemezdim.

    ismail vilehand

    Son yıllarda en çok dinlediğim şarkı olabilir ve spotify’dan kaldırmışlar. Aşırı sinir oldum. Dediğim gibi insan olan dinlemesin dediler galiba.

  7. ismail vilehand says:

    Şu sıcakta dinlerken kafamla alevli kiremit kırasım geldi.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.