# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
ESOTERIC 98 dakikalık yeni albümünü ortamlara saldı
09.11.2019

A Pyrrhic Existence.

İngiliz funeral doom/death metal grubu ESOTERIC 98 dakikalık çift CD’lik “A Pyrrhic Existence“albümünü yayınladı. Aşağıdan dinleyebilirsiniz.

Detaylar şöyle.

CD 1
1. Descent (27:39)
2. Rotting In Dereliction (15:51)
3. Antim Yatra (04:40)

CD 2
4. Consuming Lies (15:16)
5. Culmination (19:03)
6. Sick And Tired (15:46)

Buyurun albüme.

  Yorum alanı

“ESOTERIC 98 dakikalık yeni albümünü ortamlara saldı” yazısına 11 yorum var

  1. şeyh hulud says:

    Yılın en önemli haberlerinden biri. Yeri doldurulamayacak bir grup, dağılsalardı çok şey kaybederdik.

    2019 acayip iyi geçiyor. Ölmek sıkıntı değil de ölünce müzik dinleyememek büyük sıkıntı.

  2. deadhouse says:

    Ne! Dağıldı bunlar galiba diye o kadar endişelenmiştim ki yıllardır bu haberi bekliyordum. İnanılmaz bir haber. şeyh hulud’un dediği gibi yeri asla dolamayacak bir grup. Eşsiz yıkıcı anlar yaşatan bir grup. Bir de 98 dakika ha! Götümüzden kan almaya geliyorlar! Sabırsızlanıyorum.

  3. deadhouse says:

    Tadımlıklar böyleyse şarkıların geri kalanını tahmin etmek istemiyorum. İnanılmaz olacak. Kasım ayı çetin geçecek.

  4. deadhouse says:

    Albümü tam sindirdiğim söylenemez. (Sinecek gibi değil çünkü) Gerçek bir gövde gösterisi. Yılın en iyilerinden. % 100 sindirmeyi başarırım umarım. Gerçekten bu kadar tavizsiz bir müzik yapmak her gruba nasip olmaz. Adamlar başlı başına metafizik bir olay. Metal dünyasında çizgisinden asla şaşmayan, mükemmelliyetçi, aşırı ekstrem, (ruhen de ekstrem) zengin içerikli güzide gruplardan. Aylarca sadece bu albümü dinleme gafletinde bulunmak istemezdim doğrusu. Yaşamaya devam etmek istiyorsanız bu kadar sert ve karanlık, aynı zamanda ciddiyetle bu hayatı sürdürmek istemezseniz!

    Bu adamların derdi ne diye düşünüyorum. Müziğe sonsuz bir ara verdiklerini zannederken yine görkemli bir albümle çıkagelmeleri benim için sürpriz olmuştu. Zaten diskografileri bir ömür hayat sikertecek dev albümlerle dolu. Abi derdiniz ne sizin? Nedir yani. Hayat bu kadar ilkesel, sert, mükemmelliyetçi, karanlık, idealist, tavizsiz, büyük yaşanmaz ki?

  5. deadhouse says:

    Sayın Ahmet Saraçoğlu muhtemelen yoğundur ve bu 98 dakikalık albümün kritiğini yazmasını rica etmem de muhtemelen kabalık olur. Yine de şansımı denemek istiyorum.

  6. deadhouse says:

    Sırf Esoteric için kritik yazabilmeyi isterdim. Yeteneksizlik kötü bir şey. Bir ara bazı grupların albümlerini kritiklemeye çalıştım ama cidden olmadı. Müzik dışına çok çıkıyorum. Bu bir problem. Ikinci problem de yazıyı bitirdikten sonra yazının albüm incelemesine benzemiyor oluşu. Alakasız ama müzik dışı derken bir anımı anlatmak istiyorum. Ünv. 1′de İnsan Hakları sınavı vardı. Herkes soruları cevapları alıp ezber yapmıştı. Cevaplar o kadar sığdı ki ben bu cevapları yazmam dedim. Sınıftaki herkes 85 üzeri bir tek ben 40 aldım. Bu da böyle bir anımdır. Diğer sene verdim dersi. Hoca sonra benle görüştü. Sen niye benim istediğim cevapları yazmadın dedi. Hocam benim cevaplarım cevap değil mi dedim. Hayır benim istediğim cevapları verecektin dedi. Gerçekten diğer ülkelerde nasıl bilmiyorum. Bizim ülkedeki üniv’lerdeki kadar sığ, gereksiz kibirli, kompleksli, zavallı hocalar olamaz. Gerçi yine eskiden sadece kötü ünvanlı hocalar vardı. Şimdi hoca bile değiller. Çöpçü olmaması gerekenler akademileri doldurmuş.

    Yiğit

    @deadhouse, reyiz artık yazabilirsin bence

    Zeitgeist

    @Yiğit, Aslında oldukça güzel bir kritik yazdı Esoteric için.

    http://www.pasifagresif.com/2021/06/esoteric-the-maniacal-vale/

    Yiğit

    @Zeitgeist, evet ama bu albümü kastetmiştim.

    Cryosleep

    @deadhouse, Kesinlikle katılıyorum dediklerine. Üniversitede sırf ego tatmin etmek için ”hocalık” yapanlar var. Olan geleceği çalınan öğrencilere oluyor.

  7. P L A G U E says:

    Belirli seanslarda bu albümü damardan alıyorum. Bir süredir çaktırmadan yaptığım bir iş bu. O kadar muhteşem ki, çalma süresi boyunca kafadan 1 sene yaşlandırıyor. Herkese tavsiye ederim.

    Çok uzun zaman eskimez bu albüm, şaheser.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.