# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Tartışma
Metal konusundaki planlar
| 28.10.2019

Her şey istemekle başlar.

Yakında açacağımız “2000’lerin en iyi albümleri” başlığımız öncesinde ara sıcak niteliğinde bir tartışma başlığından merhaba.

Bu başlıkta metal konusundaki planlarımızdan konuşalım istiyoruz. Gitmek istediğimiz bir yurt dışı festivali, almak istediğimiz bir grup tişörtü ya da bir albümün plak versiyonu, çalmak istediğiniz bir enstrüman ya da grup kurma hayalleri…

Hayal etmekten ziyade, gerçekleştirilebilir ve belki de yolunu yapmaya başladığınız şeylerden bahsediyoruz. Bu konudaki girişimlerinizden, geldiğiniz noktalardan bahsederseniz, belki aynı konuda adım atmayı düşünen başkalarına fikir verebilir, bu şekilde konunun konuyu açmasını sağlayabilirsiniz.

Söz sizde diyor, iyi sohbetler diliyoruz.

  Yorum alanı

“Metal konusundaki planlar” yazısına 19 yorum var

  1. Metal konusunda orta ve büyük ölçekli çeşitli planlarım var.

    İlk planım davul stüdyosu. Evimizin 3. katını davul stüdyosuna dönüştüreceğim. Yalıtımı, davulu, mikrofonlaması, ses sistemi falan epey büyük bir proje olacak. Gitar, vokal, davul kaydı yapılabilecek türde kallavi bir yer olmasını planlıyorum. Bu planı 2020 içerisinde gerçekleştirmeyi planlıyorum.

    İkinci planım ilkine bağlı olarak burada solo albümümü kaydetmek. Bunun için tarih vermeyeyim ama planım bu yönde.

    Diğer planım da elbette ki en kısa zamanda PA’nın yenilenmesi ve çok daha fazla inceleme yazılan, çok daha fazla röportaj yapılan, videolar yayınlanan bir mecra hâline gelmesi.

    Diğer bir planım da PA’nın 11. yılı şerefine 2020 içerisinde İstanbul’da bir konser düzenlemek, ama planladığım grubu burada söyleyemem. Hayırlısı diyelim.

    Onun dışında, Akdeniz Üniversitesi’nde okuyan metalci arkadaşlarla birlikte Antalya’da hatırı sayılır bir metal konseri gerçekleştirmeyi çok istiyorum. Umarım 2020′de o konuda da bir şeyler olur.

    Kısa vadeli planlarım arasında ise şu anda önümdeki listede bulunan yaklaşık 30 albümün incelenmesi, birtakım röportajların hazırlanması gibi şeyler var.

    Eskiden olsa şu grubu izlemek, şu festivale gitmek de derdim ama cidden plan olarak gördüğüm, özel olarak “görmem lazım laaaan!” dediğim türde bir grup kalmadı. Yurt dışı festivalleri konusunda da özel bir isteğim yok. İzlemeyi çok istediğim pek çok grup var tabii ama festival muhabbetinden artık biraz baydım sanırım, o yüzden yakın zamanda o tür bir girişimim olmayacak gibi duruyor.

    killyourselfchuck

    @Ahmet Saraçoğlu, ”PA’nın 11. yılı şerefine 2020 içerisinde İstanbul’da bir konser düzenlemek”

    theory in practice getirdiğini hayal ettim şimdi. nasıl olurdu acaba

    Ahmet Saraçoğlu

    @killyourselfchuck, normalde 15 kişi, bizim gazlamamızla 100 kişi falan gelirdi muhtemelen.

    12ParmakBağırsağı

    @Ahmet Saraçoğlu, Sağ el gitar tekniğinin azımsanamayacak bir tarafını Inward Reflection’lara, The Crumbling’lere, The Ocean Beneath the Universe’lere borçlu biri olarak aşırı merak ediyorum bu solo albümü. Tabları da olsa da yine geceleri metronom başında uğraşıp dursam.

    Ahmet Saraçoğlu

    @12ParmakBağırsağı, yardımım dokunduysa ne mutlu.

  2. Koralp says:

    Festivaller nedense ilgimi çekmiyor. O yüzden yok Brutal Assault’a gideyim, yok Wacken’e gideyim gibi isteklerim yok. Ama Kreator’u canlı izlemek, sonrasında da Cattle Decapitation’u canlı izlemek hayallerimin en büyüğü. Umarım Türkiye’deki organizatörler bu grupları en geç birkaç sene içinde getirebilirler(Özellikle CP’yi yeni albüm turunda getirmek hiç fena fikir değil bence).

    Onun dışında metal müzik konusunda kendimle ilgili bir hayalim yok, fakat thrash metal konusunda bir hayalim var: Sen eskiye, biz deliye… Maalesef uzun bir süredir tek tük gruplar hariç old school thrash yapan kimse kalmadı ve genrenin ölmek üzere olması canımı çok sıkıyor. Death, black ve doom metal dallarında sürekli büyük işler çıkıyor fakat thrash metal adına 2000′li yıllarda kült diyebileceğimiz albüm sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Umarım bir gün tekrar eski canlılığına kavuşur. Bu bir plan sayılmaz ama istek sayılabileceği için yazma gereği duydum.

  3. tahsin says:

    En buyuk hayalim yazin norvec gezisi yapmak. Black metal muzesinden, viking muzelerine heryeri gormek istiyorum. Hayatimin en onemli muzik turlerinden olan black metalin yayildigi bu topraklari gormeden olmek istemem.

    Kaset ve cd arsivimde olmasini istedigim bulamadigim albumleri bulmak. Ark,Burn the Sun ve Edge of Sanity,Crimson gibi.

    Daha yeni yeni ogrenmeye basladigim bas gitari deliler gibi calabilmekk.

    Ahmet Saraçoğlu

    @tahsin, hah evet aklıma getirdin sağ ol. Benim de Bergen’e ve Stavanger’e gitme planım var. 17-18 yıl önce İskandinavya’da 4-5 şehre gittim ama uzak olduğu için bu ikisine gidemedim.

    Özellikle Bergen’deki çeşitli konumlara kesinlikle gideceğim. Bir de Hafrsfjord’da bulunan Sverd i Fjell’e de bir gün mutlaka gideceğim.

    https://www.flickr.com/photos/52316529@N05/9506020553

  4. agrypnie says:

    yakın zamanda avusturya planım var.Metal konusunda görülmesi gereken yerler var mıdır önerilere açığım

  5. Neige says:

    Tek kişilik atmospheric black metal projem var 2020′de hayata geçirmeyi düşünüyorum.

  6. Firat Tale says:

    Brutal Assault’a bilet aldık, Hellfest’e alamadım, mümkün olursa Graspop’a gideceğim.

  7. 12ParmakBağırsağı says:

    Tek kişilik projemle ikinci albümü kaydetmeyi düşünüyorum. İlki aşırı amatör olmuş ve hatalarla dolu kötü denebilecek bir şeydi. (dogintheburninghouse.bandcamp.com) İkincisi için vokal yapmayı da öğrendim ve bu defa düzgün bir prodüksiyonla düzgün bir şeyler yapmak istiyorum. Bunun dışında bir rock/metal kırması grubum var davul ve bas çaldığım, onunla da bir albüm çıkarmak istiyorum. Tabii bunlar için bol bol vakit gerekli, yapabilir miyim bir sene içerisinde bilmiyorum ama yaparsam buraya yazarım.

  8. Godless Killing Machine says:

    yas ilerledikce festivalleri falan kafa kaldirmiyor ama bu sene maryland death fest’e giderek haci oldum. pazar gunu ministry, primus ve phil anselmo’nun grubu ile beraber slayer’i hayatimda son kez izleyecegim. sonrasi kocaman bir bosluk.

    isten gucten zaman olursa bir black metal gurubuna girme durumum var. vokalist arkadasim ama lavugun vokalleri yarrak gibi. belki gruba girer, onu kovup daha iyi bir vokal almak icin ikna ederim digerlerini :D helikopter gibi bir davulculari var o elemanla beraber calmayi cok istiyorum. bir kere beraber the hangman of prague caldik tadi damagimda kaldi kuran carpsin ki.

    bunun disinda aslen sarisin olan ama asiri metalcilikten dolayi saclarini siyaha boyatmis bir gavur kiziyla 12 tane cocuk yapip ormanin derinliklerinde yasama planim var.

  9. burock1988 says:

    7 aralıkta Mass Deathtruction festivaline Belçikaya gitmeyi planlıyorum. İlgilenen arkadaş varsa bana ulaşırsa sevinirim. Festival lineup’ı şu şekilde :
    Dark Funeral
    Moonsorrow
    Mgla
    Severe Torture
    Azarath
    Au Champ des Morts
    S.C.D.
    Exuviated
    Demenzia Mortis

    Themoonlight

    @burock1988, ilk 4 grup sağlam da gerisini bilmiyorum hocam

  10. Nox says:

    lambalı amfi almak.

    ps: 10 senedir gitar çalmayı öğrenemedim.

  11. Evilchuck666 says:

    Güzel fen lisemde bir metal grubu kurmak istiyorum.
    Ben daha çok fizy’e (yada hala varsa başka bir müzik yarışması da olabilir) katılmayı planlıyorum.Fakat müzik öğretmemninin kabul etmeme ihtimali de var (geçen sene metal grubu kuracağımızdan bahsettiğimizde destekleyeceğini söylemişti tam bilemiyorum.(Bu arada müzik öğretmenim marilyn manson dinliyormuş :))) . Eğer onu yapamazsak direk kendi albümümzü çıkarmaya faln çalışabliriz . o da olmazsa cover grubu olarak kendi çapımızda takılırız. Doğruı düzgün eleman bulsak gerisi gelir de çok üşeniyorum be.

    Şuan grupta ben ve çok tesadüfi yollarla tanıştığım bir kız arkadaşım var (sevgili anlamında kız arkadaş değil (seviyorum fakat beni arkadaş olarak görmesi ihtimalinden korkuyorum). Daha başka eleman bulamadık umarım buluruz. (Beyza bu yorumu okuduysan bana bi işaret ver lskflkalfkldaklfklasdklskl)

  12. Kaan says:

    Piyangodan yüklü bir meblağ çıksaydı kendim ve 3-5 arkadaşımla beraber metal dinleyebilmek için, bir metal tapınağı kuracaktım. Önce koca bir hangar bulup içini güzelce bir dekor ettirecektim. Kurukafalar, yanan meşaleler, varilden masalar filan. Sonra etrafta kocaman hoparlörler, küçük bir bar, spor yapmak isteyenler için ağırlık setleri filan olacaktı. Temel amaç arkadaşlarımla yüksek sesli müzik dinlemek olacaktı ve haftanın belli günlerinde takılmak. Kişi sayısı artarsa ücretsiz giriş kartı bastıracaktım.
    İkramiye çıkmadı , çünkü bilet almayı bile hep unutuyorum.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.