# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
TOOL yeni albümünün şarkı listesini açıkladı
15.08.2019

Fear Inoculum.

Nisan ayı başında logosunu Roma rakamıyla 2019 yazılmış şekilde güncelleyen TOOL, yeni albümünün 30 Ağustos’ta çıkarıyor ve albümün adı da “Fear Inoculum“. 7 rakamı üzerine odaklanacağı söylenen albümün detayları da belli oldu.

Fiziksel versiyon:

01. Fear Inoculum
02. Pneuma
03. Invincible
04. Descending
05. Culling Voices
06. Chocolate Chip Trip
07. 7empest

Dijital versiyon:

01. Fear Inoculum
02. Pneuma
03. Litanie Contre La Peur
04. Invincible
05. Legion Inoculant
06. Descending
07. Culling Voices
08. Chocolate Chip Trip
09. 7empest
10. Mockingbeat

İşte albüme adını veren şarkı.

Grup albümde olması beklenen “Descending” ve “Invincible” adlı şarkıları da konserde çalmıştı.

METALLICA gitaristi Kirk Hammett, bir süre önceki bir röportajında, TOOL gitaristi Adam Jones’la konuştuğunu ve Jones’un kendisine şu sıralarda yeni albümün kapağı üzerinde çalıştıklarını söylediğini ifade etti. Tabii ki belli olan bir şey yok, ama görünüşe göre grup yeni albüm çalışmalarının sonlarına yaklaşmış gibi gözüküyor. TOOL’un Mart ayının ilk haftasında da yeni albümünün mastering’iyle uğraştığını haber vermiştik. Bunun sebebi, grubun yayınladığı ve James Keenan dışındaki TOOL üyeleri ile “10.000 Days”in mastering’inden sorumlu Bob Ludwig’i içeren bir stüdyo fotoğrafı paylaşmasıydı.

Bu arada Maynard James Keenan, önümüzdeki 80 yıl içinde çıkması beklenen yeni TOOL albümünün vokal kayıtlarının tamamlandığını bu yılın ilk günlerinde duyurmuştu. Detayları belli olmayan albümde yer alacak “Descending” adlı şarkının bir kısmı, Nisan 2018′de yeni görsellerle birlikte yayınlanmıştı.

Şimdi yıllardır süren açıklama çılgınlığına geçebiliriz.

2015 Mart’ındaki TOOL haberimizde, yılan hikayesine dönen yeni TOOL albümüne dair son gelişmenin bu kez hayranları sevindirebileceğini söylemiş ve BABAYI SEVİNDİRECEK demiştik. O olayın detaylarını az aşağıdan okuyabilirsiniz. Ardından 2015 Kasım’ında TOOL gitaristi Adam Jones, grubun şu anki (meali: son 10 yıldır süren) yeni albüm sürecine dair şu açıklamayı yapmıştı:

Söylemeliyim ki şu an her şey harika. Çok iyi gidiyor. Ortaya çıkan şeyler aklımı başımdan alıyor. Heyecanlıyım ve tamamlanmasını iple çekiyorum. Uzun zamandır bunun sonuçlanmasını bekliyorum haha. Hepimiz farklı insanlarız ve farklı zevklerimiz var, ancak bu farklılıkları bir şekilde buluşturunca, ortaya harika bir şey çıkıyor. Bu yüzden çok mutluyum. Şu an muhtemelen 20 yeni şarkı fikrimiz var. Tabii hepsi albümde yer almayacak. Üzerlerinde çalışıyoruz. Gereğinden fazla iyi şarkıya sahip olmak, yeterince iyi şarkıya sahip olmamaktan çok daha iyidir. Çok güzel bir şey. Böylece favorilerinizi seçebiliyorsunuz.

Kısacası grup yine bir şeyler gevelemeyi ve çok şey söyleyip hiçbir şey dememeyi ve en ufak bir ilerleme ibaresi göstermemeyi sürdürmüştü. Tam bir sene önceki açıklama ise basçı Justin Chancellor’dan gelmişti.

“Şu anda yoğun bir yazım sürecindeyiz ve elimizdekileri büyük fikir gruplarına ayırdık. Son birkaç ayda nispeten yeni şarkılar üzerinde çalışıyor, fazlalıkları atıyor ve verse ve nakarat bölümleri arasındaki iskeletleri oluşturuyoruz. Ardından bu formülü tersine çevirip sonra tekrar geri gelecek formüller arıyor, başka neler eklenebileceğine bakıyoruz. İşleri aceleye getiremediğimizi herkes biliyor. Henüz keşfedilmemiş fikirler keşfetmeye yoğunlaşıyoruz. Yaptığımız bu deneyler adeta bir simyacılık hüviyetinde. Şarkı yazmak bizim için zorlu bir süreç. Bir albümü tamamladığımızda birkaç yıl kadar turluyoruz. Ayrıca kendi işlerimiz de yoğun şekilde devam ediyor, dolayısıyla işler bittiğinde biraz ara vermemiz gerekebiliyor. Kendi başımıza uğraştığımız bazı zorlu davalar oldu ve bu da yaratıcı süreci baltalayan bir şey. En büyük eleştirmenlerimiz yine kendimiziz; hepimizin aklını başından alacak bir şeyler yaratmaya çalışıyoruz ve her birimizin çıkan sonuçtan memnun olmasını istiyoruz. Yeni bir albüm daha çıkaracağımız için heyecanlıyım ve ortaya çıkacak şey de çok ilham verici olacak. Bu yüzden aceleye getirmeye ne gerek var ki? İnsanların yeni albümümüzü duymak istemesi bir iltifat, ancak bunu duyunca bir nebze suçluluk hissetmemek de kolay değil. Tek diyebileceğim, Pazartesi günü tekrar işe koyulup albümü hazır etmemiz olurdu, ancak işler bu şekilde yürümüyor. Tek bildiğimiz albüm çıktığında dinleyicilerin duydukları şeyden memnun olacakları.”

Kısacası TOOL sürekli olarak bir şeyler söylemeye, ancak elle tutulur hiçbir şey sunmamaya devam etmişti. Aşağılarda bu duruma örnek teşkil eden başka yorumlar da var; örneğin grubun davulcusu Danny Carey, Metalsucks’la yaptığı görüşmede şöyle bir cevap vermişti:

Metalsucks:Arkadaşım Brandon bu yılın başında Justin Chancellor’la konuşmuştu. Justin, bize TOOL’un 2018′de yeni bir albüm çıkaracağını hissettirmişti. 1 ile 10 arası bir ölçekte, Justin’in bize yalan söylemiş olma oranı nedir?

Carey:Size yalan söylemedi. Yalan söyleme ölçeğinde durduğu yer sıfır. Çıkacak. 2018′de çıkacak.

İlk paragrafta geçen “babayı sevindirme” kısmına gelirsek, gitarist Adam Jones, grubun Mart 2014′teki Spokane konseri sonrasında bir hayrana yeni albümün tamamlandığını açıklamasına dair haberleri “şaka yaptım” diyerek boşa çıkarmıştı. Ondan önceki son açıklama geçtiğimiz yaz davulcu Danny Carey’den gelmişti. Carey, stüdyoda hâlâ 3 kişi olduklarını ve yakın bir zamanda da grubun tamamen bir araya geleceğini söylemişti. “Kendi bölümlerimiz ve kompozisyonlar üzerinde çalışıyoruz” diyen Carey, “Değişik yollar deniyoruz ama ne yaparsak yapalım yine de TOOL’a benziyor. Her gün üzerinde çalışıyoruz ve gerçekten iyi gidiyor. Yıl sonuna doğru da stüdyoya gireceğimizi umuyorum” diye de eklemişti.

Daha önce de TOOL vokalisti Maynard James Keenan, yeni albümle ilgili olarak “Yeni albüm yok. Bu sene değil. Hiç şarkı yazmadım. Yani ortada hiçbir şey yok.” demişti.

Bu açıklamadan birkaç gün sonra ise grubun davulcusu Danny Carey, verdiği bir röportajda yeni albümle ilgili olarak “Bu sene içinde… Tüm söyleyebileceğim bu kadar. Ne kadar yakın olursa bizim için de o kadar iyi. Her gün çalışıyoruz fakat dürüst olmak gerekirse önceden kesin bir şey söylemek mümkün değil. Bu konuda çok heyecanlıyız. Umarız hayranlar da öyledir.” demişti.

Ardından Maynard’ın yeni bir açıklaması gelmişti. Şili’deki bir basın organına verdiği röportajda Keenan, hem TOOL, hem de A PERFECT CIRCLE’la ilgili bir şeylere baktığını söylemiş ve şöyle buyurmuştu:

“Şu an elimizde sadece bir sürü fikir var. Onlara bakıyoruz. İki proje için de elde hiçbir şarkı yok. Fikirler var, ama şarkı yok.”

Ondan sonra ise gitaristi Adam Jones şunları söylemişti:

Uzun zamandır bir şey çıkarmamış olmamız üzücü, ancak biz grup olarak değiştik. Bu bir evlilik gibidir, yaşlanırsın ve değişirsin. Buna ayak uydurmak ve ilerlemek zorundasındır. Başlara göre bile daha eklektik ve birbirimizden uzak hale geldik, bu yüzden de bir şeyler yapmak ve bir araya gelmek çok zor oluyor. Artık daha rahat hayatlarımız var, o yüzden sadece istediğimiz zaman bir araya geliyoruz. Bu her şeyin çok yavaş ilerlemesine sebep oluyor, bu üzücü. Hepimiz yeni albümü çok önceden çıkarmış olmayı isterdik. Ama emin olun, albüm bittiğinde, güzel bir albüm olacak.”

Grubun websitesine geçtiğimiz aylarda girilen bir güncelleme, grubun yeni albüm beste aşamasının yarısından fazlasını tamamladığı ve ortaya çıkan şarkıların erken dönem TOOL şarkılarına benzediği yönündeydi.

  Yorum alanı

“TOOL yeni albümünün şarkı listesini açıkladı” yazısına 291 yorum var

  1. ihsan says:

    10.000 days’den beri

    - türkiye’de 7 tane seçim gerçekleşti
    - daniel day-lewis 3 tane film çevirdi
    - 6 afrika/ortadoğu ülkesi arap baharıyla çalkalandı
    - buckethead, sayısını kendisinin de bilmediği kadar albüm yayınladı
    - meryl streep 6 kere oscar’a aday oldu
    - bizim evin halleri 1705. bölümün ardından yayın hayatından ayrıldı

    vs. gerçekleşti ama TOOL albüm çıkarmadı.

    Crackedbrain

    @ihsan, bu habere yapılabilecek en güzel yorum…:)))

    Mehmet Yüce

    @ihsan, ama Half-Life 3 hala çıkmadı.

  2. Bu haberi ilk olarak 18 Aralık 2012′de açmışız, yeni açıklama geldikçe üzerinden güncelliyoruz ve bu 3 yıl içinde en ufak bir gelişme olmadı cidden.

    Bir kez daha, Tool hayranı olmadığım için baya mutluyum.

    Resen

    @Ahmet Saraçoğlu, oraya bi 3 yıl daha ekleyin Ahmet bey

  3. Rashid says:

    Trolluk anlamında adamlar çığır açtı resmen. Umarım torunlarımız filan görebilir şu albümü.

  4. mortalgombat says:

    Sene 97, kuzenimin düğününde karşılaştıydım bassçılarıyla, kim olduğunu bilmezdim, sadece kendi çocuk halimde metalciydim. Adam o sıralar sikerler grubunu ben Lusk diye proje yapıyorum demiş ayrılmış tooldan. Konuşmamızda adama antalyada konser verirmisiniz diye sorduğumda evet çok isterim demişti, ama live kelimesini yanlış telaffuz ettiğimden adam burda yaşamak istermiydin gibisine anlamış sonra kayınpederi araya girdide tercüme etti saolsun sonra Lusk’ın cd sini hediye ettiydi. Ben de bir 20 senedir onun yenisini bekliyorum :p hey gidi işte bu bassçının adıııı Paul dAmour. adama düğünde göbek attırdılar ya lan!!!1!!1

  5. Macbeth says:

    Bence bahis açmalıyız beyler.

    -Wintersun mu Tool mu daha önce albüm yayınlar diye kazanana da Burzum’ dan Dunkelheit veririz. feferfrefepfeşi

    Beyler Soen grubu var yakında yeni albüm de gelecek inanın Tool’un yaptığı işi onlardan daha iyi yapıyorlar onu dinleyin bende Tool hayranı dolmadığım için mesutum. Ama ne bileyim Şu grubu diskografisini bitirdiğimde yaşadığım hayal kırıklığı, anlamış değilim.

  6. Lateralus says:

    Twitter hesaplarından eski şarkılarını falan paylaşmışlar. Bunun anlamı “yeni albüm çok yakında” mı yoksa “daha çok bekleyeceksiniz, bunlarla idare edin” mi acaba.

    Lateralus

    @Lateralus, Yeni albümün 24 haziran da çıkacağı söyleniyor. Sonunda bee !

  7. circleperspective says:

    O değilde lan albüm ne zaman çıkarsa çıksın adamlar öyle bir yükseltti ki beklenti ile çıtayı çoğu dinleyen memnun olmaz gibi geliyor. Ne zaman çıkarırlar bilinmez ama çıktığı zaman kıyamet kopacak orası belli.

    Karizmatik Serkannn

    @circleperspective, Bazı gruplar vardır istese de kötü albüm yapamaz hani benim için Tool’da o kategoride bir grup, isteseler 40 dakikalık uyduruk, sırlı, gizemli kafasında işler yaparlardı diye düşünüyorum.

    Fixxxer

    @Karizmatik Serkannn, Bende aynısını düşünüyorum ve o yüzden sabırla bekliyorum. Ama bir an önce çıksın artık ya ;)

  8. \m/ says:

    Ay böyle bir şey olabilir mi lütfen olsun çünkü

  9. necrobutcher says:

    bunu bekleyen var mı ya cidden ?

    octopushasafriend

    @necrobutcher, evet, bir çok insan.

    Karizmatik Serkannn

    @octopushasafriend, bu gruptan kimse kaldı mı yaaaa?

  10. circleperspective says:

    http://www.metalinjection.net/latest-news/maynard-james-kennan-offers-non-response-to-report-of-new-tool-album-in-2018

    … SENİ SİKERİZ ÇOCUK YEMIN EDERIM YAKINDA ADAMIN KAFASINA SILAH DAYAYIP OYLE YAZDIRIP SÖYLETTİRİCEM ALBÜMÜ

    Kaan

    @circleperspective, Kenevir tarlasına girmiş, daha çok bekleriz.

  11. emredeicide says:

    :-))

  12. pighead says:

    her şey bittiğinde” bu kadar bekledik ve sonuç fiyasko” yorumlarıyla dolacak :)

    murat

    @pighead, :))))))))

  13. \m/ says:

    İyi bir albüm çıkmazsa bir daha tool dinlemem. Ömrümüz çürüdü beklemekten. Çıta bu kadar yükseğe çekilebilir anca

  14. Horrendous says:

    Çok da yeni değil aslında :(

    https://www.youtube.com/watch?v=_LvAPabwDGg

  15. northern says:

    wings for marie doğaçlamalarından arta kalanlar herhalde :/

  16. MaidenDrummer says:

    Vay anasini, tam 12 sene once bugun cikarmis Tool 10000 Days albumunu!!

    bu bi isaret olmali, bi Vicarious atalim!

    https://www.youtube.com/watch?v=iOKV9Stri_M

  17. Unas says:

    Maynard albüm 2019 da demiş sanırım. Ah be Danny hani bu yıl kesin çıkıyordu? 2018 bitmeden en azından yeni bir şarkı yayınlasalar keşke..

  18. şeyh hulud says:

    10,000 Days derken adamlar sonraki albümlerinden bahsediyormuş demek, zamanında anlamamışız.

  19. necrobutcher says:

    Bunu hala bekleyen var mı ? Ergenliğimde bi kaç parçasını dinlemiştim.

    9yearsago

    @necrobutcher, Off çok elitsin necrobutcher.

  20. deadpig says:

    Olaya şuradan giricem ben bakıyorum etrafta bi tool albümü çıkmadı yeaaa abi ciler oluştu. ömründe tool ile alakası olmayan hatta rock veya metal ile bile ilgili olmayan tipler bunlar. böyle de bir ün yaptın maynard, habeerin olsun!

    Kaan

    @deadpig, Hahahaha :) çok güzel !

  21. Unas says:

    maynard, mayıs-temmuz arası demiş twitter’da.

    deadpig

    @Unas, :) yıl meçhul di mi :)

  22. riser says:

    tool cephesinden haberler geldi arkadaşlar, compilation albümü geliyormuş.

    emredeicide

    @riser, remix bile yok mu yaw :))

  23. \m/ says:

    Yaklaşıyor yaklaşmakta olan. Bu yıl çıkacağına ve yüzyılın en iyi albümlerinden biri olacağına inancım tam

  24. Oğulcan Yolcu says:

    Keyfim kaçıksa Tool hayranlarına bakarak kahkaha atıyorum. Ulan ne acınası ya. Allah bilir “Ne var len mq Drim Tiiitır gibim bohh bohh albümler çıkaracahhhlarına hiç cıharrmasınlar daha iyü” de derler.

    \m/

    @Oğulcan Yolcu
    Ee ne var diyebilirler. Yıllarca hiç kulak asmadım ama son zamanlarda çıkacağına dair somut veriler olduğu için bekliyorum. Gerçekten de dream theater gibi son 15 yılda bu kadar kötü albümler yapmak yerine 15 yılda bir mükemmel albüm çıkarsınlar daha iyi

  25. ali says:

    Kanmayalım…

    ali

    @ali, kanmayalım…

  26. Kaan says:

    Ne bereketsiz grupsun Tool, Bir “Parabola” dinleyebilmek için youtube a aratmam gerekiyor. Spotify da bile yoksun. Her şeyin zahmet, eziyet.

  27. deadpig says:

    Kirk seni de mi alet ettiler trollüğe ya

  28. Gencalpson says:

    Yaaaaaaaaaaav

  29. Resen says:

    Hahaha 😆
    “önümüzdeki 80 yıl içinde çıkması beklenen” 😂

  30. Siyah forma says:

    Arcane İntellect logosu’nun biraz alttan yamuğu bu ya!

  31. deadpig says:

    Sonraki haber traş oldular, sonraki yeni kıyafetleri diye gidecek herhalde…

  32. northern says:

    carey, jones ve chancellor gibi üçlünün son albüm sonrası bu kadar yıl birlikte bir şey üretmemesi çok üzücü. harika bir uyumları ve müzikal anlayışları var çünkü. sebep ne bilmiyorum ama son 15 senedir atıl kalmaktansa maynard olmadan da takılsalardı keşke, neredeyse en üretken olmaları gereken yıllar bomboş geçti. carey gibi bir davulcu öyle duruyor ya insanlık suçu bu.

  33. \m/ says:

    Logoda 2019 yazdığına göre mantıken 30.08.19 ama söz konusu Tool olunca güvenemiyor insan. Hayır altı üstü bir müzik albümü neden bu kadar çok bekliyorum ben de bilmiyorum

  34. Zafer says:

    İnsanların o kadar büyük bir beklenti içine soktular ki albüm kimseyi tam olarak tatmin etmeyecek.

  35. McLorand says:

    Şu Maynard James Keenan bir garip adam ha.
    https://www.wikiwand.com/tr/Maynard_James_Keenan

  36. deadhouse says:

    Tool en büyük reklamını çıkardığı albüm lerle, müziğiyle yapmadı. En büyük reklamını bir türlü çıkmayan albümünün çıkış sürecinde yaptı. Tool ile alakasız kişiler bile bu albümü dinleyecek. Tool’dan haberi olmayan bir sürü insan Tool diye bir grubun varlığından haberdar oldu. Akıllıca.

  37. bond 0,07 says:

    vaaaay 30 Ağustos zafer bayramına denk getirmişler. çok gururlandım.

  38. taranta says:

    Tool albümü tüm dünyayı yeniden rock/metal yükselişine mi sürükleyecek skfdsdkjfjfds

  39. arple says:

    Bu sefer gerçekten 2019da çıkacak gibi ha, ne dersiniz? (çıkmadı)

  40. prematorium says:

    Başarısız bir albümle hepimizi üzecekler azizim. Parçaları tekrar tekrar dinleyip, başarı kırıntısı peşinde linkler paylaşan fan mezarına dönüşecek buralar. Yapma bunu Maynard

  41. yunus emre says:

    Temiz versiyonlarını da dinlemek için sabırsızlanıyorum. Ancak şimdi birde grubun demo albümü online müzik servislerine gelmiş. Bu diğer albümler içinde bir işaret olabilir.

    https://sertsesli.com/tool-grubu-demo-album-online-muzik-servis-dinle/

  42. Unas says:

    Yeni albümün adı “Fear Inoculum”.

  43. Melkor says:

    2 ağustosta tool’un albümleri streaming servislere geliyor. Hadi youtube’dan arşınlamaktan kurtuldunuz.
    https://www.instagram.com/p/B0g4-maFihB/?igshid=1iza96u1r5jif

  44. ali says:

    “Innoculare” biyolojide bir başka canlıya bakteri inşa edilmesi anlamına geliyor. “Korku aşısı”ndan ziyade “korkuyu birine zerk etmek” gibi bir anlamı olma ihtimali de var…

  45. hen says:

    aman allahım çok tool bi isim

  46. Kaan says:

    Too sana Tool !!!

  47. çaksu says:

    Maynard Joe Rogan a çıkmış, yeni.

    https://www.youtube.com/watch?v=9-w-LFBw8Co

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.