# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
TOOL yeni albümünün şarkı listesini açıkladı
15.08.2019

Fear Inoculum.

Nisan ayı başında logosunu Roma rakamıyla 2019 yazılmış şekilde güncelleyen TOOL, yeni albümünün 30 Ağustos’ta çıkarıyor ve albümün adı da “Fear Inoculum“. 7 rakamı üzerine odaklanacağı söylenen albümün detayları da belli oldu.

Fiziksel versiyon:

01. Fear Inoculum
02. Pneuma
03. Invincible
04. Descending
05. Culling Voices
06. Chocolate Chip Trip
07. 7empest

Dijital versiyon:

01. Fear Inoculum
02. Pneuma
03. Litanie Contre La Peur
04. Invincible
05. Legion Inoculant
06. Descending
07. Culling Voices
08. Chocolate Chip Trip
09. 7empest
10. Mockingbeat

İşte albüme adını veren şarkı.

Grup albümde olması beklenen “Descending” ve “Invincible” adlı şarkıları da konserde çalmıştı.

METALLICA gitaristi Kirk Hammett, bir süre önceki bir röportajında, TOOL gitaristi Adam Jones’la konuştuğunu ve Jones’un kendisine şu sıralarda yeni albümün kapağı üzerinde çalıştıklarını söylediğini ifade etti. Tabii ki belli olan bir şey yok, ama görünüşe göre grup yeni albüm çalışmalarının sonlarına yaklaşmış gibi gözüküyor. TOOL’un Mart ayının ilk haftasında da yeni albümünün mastering’iyle uğraştığını haber vermiştik. Bunun sebebi, grubun yayınladığı ve James Keenan dışındaki TOOL üyeleri ile “10.000 Days”in mastering’inden sorumlu Bob Ludwig’i içeren bir stüdyo fotoğrafı paylaşmasıydı.

Bu arada Maynard James Keenan, önümüzdeki 80 yıl içinde çıkması beklenen yeni TOOL albümünün vokal kayıtlarının tamamlandığını bu yılın ilk günlerinde duyurmuştu. Detayları belli olmayan albümde yer alacak “Descending” adlı şarkının bir kısmı, Nisan 2018′de yeni görsellerle birlikte yayınlanmıştı.

Şimdi yıllardır süren açıklama çılgınlığına geçebiliriz.

2015 Mart’ındaki TOOL haberimizde, yılan hikayesine dönen yeni TOOL albümüne dair son gelişmenin bu kez hayranları sevindirebileceğini söylemiş ve BABAYI SEVİNDİRECEK demiştik. O olayın detaylarını az aşağıdan okuyabilirsiniz. Ardından 2015 Kasım’ında TOOL gitaristi Adam Jones, grubun şu anki (meali: son 10 yıldır süren) yeni albüm sürecine dair şu açıklamayı yapmıştı:

Söylemeliyim ki şu an her şey harika. Çok iyi gidiyor. Ortaya çıkan şeyler aklımı başımdan alıyor. Heyecanlıyım ve tamamlanmasını iple çekiyorum. Uzun zamandır bunun sonuçlanmasını bekliyorum haha. Hepimiz farklı insanlarız ve farklı zevklerimiz var, ancak bu farklılıkları bir şekilde buluşturunca, ortaya harika bir şey çıkıyor. Bu yüzden çok mutluyum. Şu an muhtemelen 20 yeni şarkı fikrimiz var. Tabii hepsi albümde yer almayacak. Üzerlerinde çalışıyoruz. Gereğinden fazla iyi şarkıya sahip olmak, yeterince iyi şarkıya sahip olmamaktan çok daha iyidir. Çok güzel bir şey. Böylece favorilerinizi seçebiliyorsunuz.

Kısacası grup yine bir şeyler gevelemeyi ve çok şey söyleyip hiçbir şey dememeyi ve en ufak bir ilerleme ibaresi göstermemeyi sürdürmüştü. Tam bir sene önceki açıklama ise basçı Justin Chancellor’dan gelmişti.

“Şu anda yoğun bir yazım sürecindeyiz ve elimizdekileri büyük fikir gruplarına ayırdık. Son birkaç ayda nispeten yeni şarkılar üzerinde çalışıyor, fazlalıkları atıyor ve verse ve nakarat bölümleri arasındaki iskeletleri oluşturuyoruz. Ardından bu formülü tersine çevirip sonra tekrar geri gelecek formüller arıyor, başka neler eklenebileceğine bakıyoruz. İşleri aceleye getiremediğimizi herkes biliyor. Henüz keşfedilmemiş fikirler keşfetmeye yoğunlaşıyoruz. Yaptığımız bu deneyler adeta bir simyacılık hüviyetinde. Şarkı yazmak bizim için zorlu bir süreç. Bir albümü tamamladığımızda birkaç yıl kadar turluyoruz. Ayrıca kendi işlerimiz de yoğun şekilde devam ediyor, dolayısıyla işler bittiğinde biraz ara vermemiz gerekebiliyor. Kendi başımıza uğraştığımız bazı zorlu davalar oldu ve bu da yaratıcı süreci baltalayan bir şey. En büyük eleştirmenlerimiz yine kendimiziz; hepimizin aklını başından alacak bir şeyler yaratmaya çalışıyoruz ve her birimizin çıkan sonuçtan memnun olmasını istiyoruz. Yeni bir albüm daha çıkaracağımız için heyecanlıyım ve ortaya çıkacak şey de çok ilham verici olacak. Bu yüzden aceleye getirmeye ne gerek var ki? İnsanların yeni albümümüzü duymak istemesi bir iltifat, ancak bunu duyunca bir nebze suçluluk hissetmemek de kolay değil. Tek diyebileceğim, Pazartesi günü tekrar işe koyulup albümü hazır etmemiz olurdu, ancak işler bu şekilde yürümüyor. Tek bildiğimiz albüm çıktığında dinleyicilerin duydukları şeyden memnun olacakları.”

Kısacası TOOL sürekli olarak bir şeyler söylemeye, ancak elle tutulur hiçbir şey sunmamaya devam etmişti. Aşağılarda bu duruma örnek teşkil eden başka yorumlar da var; örneğin grubun davulcusu Danny Carey, Metalsucks’la yaptığı görüşmede şöyle bir cevap vermişti:

Metalsucks:Arkadaşım Brandon bu yılın başında Justin Chancellor’la konuşmuştu. Justin, bize TOOL’un 2018′de yeni bir albüm çıkaracağını hissettirmişti. 1 ile 10 arası bir ölçekte, Justin’in bize yalan söylemiş olma oranı nedir?

Carey:Size yalan söylemedi. Yalan söyleme ölçeğinde durduğu yer sıfır. Çıkacak. 2018′de çıkacak.

İlk paragrafta geçen “babayı sevindirme” kısmına gelirsek, gitarist Adam Jones, grubun Mart 2014′teki Spokane konseri sonrasında bir hayrana yeni albümün tamamlandığını açıklamasına dair haberleri “şaka yaptım” diyerek boşa çıkarmıştı. Ondan önceki son açıklama geçtiğimiz yaz davulcu Danny Carey’den gelmişti. Carey, stüdyoda hâlâ 3 kişi olduklarını ve yakın bir zamanda da grubun tamamen bir araya geleceğini söylemişti. “Kendi bölümlerimiz ve kompozisyonlar üzerinde çalışıyoruz” diyen Carey, “Değişik yollar deniyoruz ama ne yaparsak yapalım yine de TOOL’a benziyor. Her gün üzerinde çalışıyoruz ve gerçekten iyi gidiyor. Yıl sonuna doğru da stüdyoya gireceğimizi umuyorum” diye de eklemişti.

Daha önce de TOOL vokalisti Maynard James Keenan, yeni albümle ilgili olarak “Yeni albüm yok. Bu sene değil. Hiç şarkı yazmadım. Yani ortada hiçbir şey yok.” demişti.

Bu açıklamadan birkaç gün sonra ise grubun davulcusu Danny Carey, verdiği bir röportajda yeni albümle ilgili olarak “Bu sene içinde… Tüm söyleyebileceğim bu kadar. Ne kadar yakın olursa bizim için de o kadar iyi. Her gün çalışıyoruz fakat dürüst olmak gerekirse önceden kesin bir şey söylemek mümkün değil. Bu konuda çok heyecanlıyız. Umarız hayranlar da öyledir.” demişti.

Ardından Maynard’ın yeni bir açıklaması gelmişti. Şili’deki bir basın organına verdiği röportajda Keenan, hem TOOL, hem de A PERFECT CIRCLE’la ilgili bir şeylere baktığını söylemiş ve şöyle buyurmuştu:

“Şu an elimizde sadece bir sürü fikir var. Onlara bakıyoruz. İki proje için de elde hiçbir şarkı yok. Fikirler var, ama şarkı yok.”

Ondan sonra ise gitaristi Adam Jones şunları söylemişti:

Uzun zamandır bir şey çıkarmamış olmamız üzücü, ancak biz grup olarak değiştik. Bu bir evlilik gibidir, yaşlanırsın ve değişirsin. Buna ayak uydurmak ve ilerlemek zorundasındır. Başlara göre bile daha eklektik ve birbirimizden uzak hale geldik, bu yüzden de bir şeyler yapmak ve bir araya gelmek çok zor oluyor. Artık daha rahat hayatlarımız var, o yüzden sadece istediğimiz zaman bir araya geliyoruz. Bu her şeyin çok yavaş ilerlemesine sebep oluyor, bu üzücü. Hepimiz yeni albümü çok önceden çıkarmış olmayı isterdik. Ama emin olun, albüm bittiğinde, güzel bir albüm olacak.”

Grubun websitesine geçtiğimiz aylarda girilen bir güncelleme, grubun yeni albüm beste aşamasının yarısından fazlasını tamamladığı ve ortaya çıkan şarkıların erken dönem TOOL şarkılarına benzediği yönündeydi.

  Yorum alanı

“TOOL yeni albümünün şarkı listesini açıkladı” yazısına 291 yorum var

  1. Enver Yılmaz says:

    helecanla bekliyoruz

  2. darth sidious says:

    hem tool hem de APC albüm çıkarıcak haberini verin, sonra da heycan yapmayın diyin. olmuyo ki böyle. bana bi haller gel-ALLAAAAAAAAAAAH

  3. Ugur says:

    Oha bu haberi duyunca nasıl heyecan yapmayalım :) bekliyoruz gelişmeleri.

  4. Berker İlhan says:

    hadi bakalım :D

  5. Kolombus says:

    ALLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARHGH

  6. Ugur says:

    Bir Tool bir de A Perfect Circle kritiği olsa ne iyi olur :)

    Batuhan Bekmen

    @Ugur, Çalışmalarımız devam ediyor.

    Kolombus

    @Batuhan Bekmen, allaaaaaaaaaaaaaaargh v2

  7. b says:

    bismillahirrahmanirrahim!

  8. baldur says:

    2011 başı gibi çıkar inşallah.

  9. x says:

    alllllaaaeHHHH !!! : )

  10. Ugur says:

    2012 mi? Bu yaz çıkarsanız ölürsünüz zaten.Bari A Perfect Circle’ın yeni albümü bu sene içerisinde gelsin.

  11. youngling says:

    öyle bir şey bekliyorum ki artık son olsun. müziklerine katabilecekleri en güzel şeyleri koysunlar. lateralus bence sonra çok yakındı. şaheserdi. üzerine çıkabilirlerse ki bence çıkabilirler uzun bir süre geçti aradan, son bir hamle bekliyorum tool’dan ağzımızı burnumuzu kırması için.

  12. frat says:

    asker gibi takvim alıp günlerin üstüne çizgi çekip son günün gelmesini beklemek istiyorum. yeni albüm istiyorum.

  13. illuminati says:

    aman aceleye gelmesin de 2 yıl sonra çıksa da olur, kötü bir şey olursa bayağı bir hayal kırıklığı olur.

    baldur

    @illuminati, tool ve kötü bir şey:) 10000 days’ten 6 yıl sonra çıkacak, aceleye gelmez ya.

  14. roland says:

    ov yea demek istiyorum

  15. devrim says:

    aaaağğbii. heyecan yaptığımı itiraf ediyorum, evet kesinlikle yaptım.

  16. semihtr says:

    “TOOL’UN YENİ ALBÜMÜ”….GÜZEL SÖZLER BUNLAR…BÖYLE SÖZLERİ DİNLEMEYİ SEVERİZ ABİLER…..

  17. alperen says:

    Evet ama ya her 5 yılda bir çıkarken bu sefer uzadı biraz. Bencede bir an önce gelsin artık yeni albümde TooL ayin leri yapalım…

  18. Jester says:

    Hiç çıkarmayın yani ne gerek var, sizi seven 4 albümünüzle sever yani.

  19. lordcain says:

    şaka mı bu

  20. Ugur says:

    Ben kemoterapiye gidiyorum.

  21. Bende Saklı Kalsın says:

    Entel grupları da hiç çekemiyorum. Güzel müzik yapıyor yalnız tabi köftehorlar.

  22. nekropunk says:

    başlığı tam okumadan sevinmemek lazımmış, albüm yazın çıkıyor sandım bir an.

  23. alperen says:

    ARTIK çıksın bence bir an önce ihtiyac duyduyoruz TooL’ a

  24. Milky FLameS says:

    içime doğdu; chinese democracy gibi olacak. benim tahminlerim genelde tutar

  25. buçukluk says:

    Uyuyan devi uyandırmaya gerek yok, sonra yine olur olmadık yerde kaktüs gibi biten toolcu tipler dolanıcak ortalıkta off bi de yeni yetme faktörü var .. En temizi böyle çıkarıyomuş gibi yapıp bi süre oyalayıp sonra da dağıldık desinler çç

  26. saw you drown says:

    bir türlü ısınamadım bu gruba.

    Haxprocess

    beni de klipleri sinirimi bozuyor. nedendir bilmez, gördüğüm an kanalı değiştiririm

  27. riser says:

    Ya bunlar da bi’ albüm yapana kadar dünyanın eksen eğikliği değişiyor.

  28. akıllıolsunotooldenengrup says:

    ya ayıp denen bir şey var yakında diablo3′ü bekler gibi bekliyoruz yeni albümlerini diyecem ama diablo3 bile 15mayısta geliyor , bunlarda çıkarsalardı ya 15 mayısta , bildiğin yüzyılın en epik günü olurdu 15.06.2012

  29. oglumnoluyorlan says:

    dünyanın sonu gibi olucak

  30. Light of day,day of darkness says:

    Tool un yeni albümünden önce intahar etmeme kararı aldım. çıksın, iPod kulağımda, bırakıcam kendimi aşağıya.!

    ege

    @Light of day,day of darkness, bence intaaaaaaaaaaaaaaaaaaar ederken tarkan dinleyebilirsiniz. intizar diye de bir sanatçı hanım vardı. o da güzel bir seçenek olabilir. bu seçenekleri değerlendirirken peçeneklere de bir bakın diyecektim fakat cılkını çıkartmak istemiyorum.

  31. Tatre says:

    Diablo 3 bile çıktı.

  32. Baybora says:

    Hadi artık ama lan hadi!

  33. Osman says:

    Kotu bisey cikmiycak, Daney Carey aradi asal sayilari kulanarak sarki yapmayi planliyorlarmis. Bide pi sayisinin basamaklarindan deniyceklermis ancak bir rakam daha bulunmasini bekliyorlarmis.

  34. harro says:

    Haberin ilk yorumu 2010 yılından. Rezillik…

  35. Deniz Can Karaca says:

    Maynard kendini iyice şarap üretimine vermiş, röportajında söylediği kadarıyla da artık Tool’la uğraşası yokmuş. En azından konser bazında. Üzücü.

    http://alarm-magazine.com/2012/interview-maynard-james-keenans-desert-adventures-in-winemaking/

  36. hen says:

    20 sene oldu amk hala bişeyleri garanti ediyosun.

  37. Fatih says:

    Pek ümitlenmeyin, 2002′de de yeni albüm kesin 2004′te çıkacak demişlerdi, 2006′da çıktı. Bu albüm için de çıkış tarihine + 2 yıl eklemek şart olur :)

  38. Osman says:

    Nası yani RAM yok mu?

  39. Bir kaza eksikti. Yani geçmiş olsun tabi ama, höh yani.

  40. Ugur says:

    Esaslı bir küfürü hakettiniz şimdi.

  41. Osman says:

    İlk commentin tarihi: 11.06.2010

    Belliydi. Muhammmed, acele etme koçum, ahahahaaha

  42. Görkem Şahin says:

    Eşeğin gözüne su kaçırmak…

  43. Baybora says:

    E hassiktir ama.

  44. saw you drown says:

    Tool’la içli dışlı biri değilim. Ama bu açıklamadan çıkarılan sonuç bence şu:

    Maynard james keeanen gerçek bir sanatçı. Sanatçı dediğin hayranlarını siklemez. Onlar için birşeyler yapmaz. Kendi keyfine göre hareket eder. Kendi için sanatını icra eder.

    Jester

    @saw you drown, İyi de bu adam sanatını icra etmiyor ki, hayranlar da onun için şikayet ediyor zaten. Sanatını icra etsin, albüm çıksın diye.
    Ayrıca 2010′dan beri çıktı çıkacak diye insanları maymun etmenin keyfi yanını anlayamadım ben.

    saw you drown

    @Jester, Tamam işte aynı şeyi söylüyoruz. Adamın canı istemiyor. Zorla beste mi yaptıracaksınız adama:)

    Jester

    @saw you drown, Yıllardır albüm çıkarmayan bir grubun hayranlarının o gruptan albüm beklemesi kadar doğal ne var ki? Ayrıca tekrarlıyorum yıllardır şarkı yazıyoruz, çoğu bitti, stüdyoya gireceğiz, Mayıs’ta çıkıyor gibi şeyler söylüyorlar. Fakat Keenan’a bakıyorsun şarap işine giriyor, canı istemiyor falan. Çok tutarsız, üyeler arası iletişimsizlik de olabilir tabii ama tüm bu olanları “zorla mı yaptırcaksın?” diye özetlemek çok yanlış bence.

  45. İyi ki Tool hayranı değilim lan. Baya uyuz olurdum.

    Rotten Angel

    @Ahmet Saraçoğlu, +1

    Berca B.

    @Ahmet Saraçoğlu, tam olarak bunu söylemeye gelmiştim.

  46. Kemal says:

    Bence bu aciklamalardan ortaya cikan sey, Maynard ve geriye kalan Tool uyeleri arasinda buyuk bir kopukluk oldugu. Adamin resmen Tool muzigine olan acligi, motivasyonu bitmis. Sanirim solo isleri ona yetiyor.

  47. Kemal says:

    Ya simdi aklima geldi, Tool saka yapmayi seven bir grup. Daha once de grubun otbusu kazasi gecirdigi ya da Maynard’in kendini Isa’ya adadigi ile ilgili yalan haberler cikartip milleti keklemislerdi. Gerci bunlar hep 1 Nisan sakasi idi, ama belli olmaz…

  48. Ugur says:

    Pes vallahi pes.

  49. Baybora says:

    İlk defa bir Tool albümü için heyecanlanıyorum ve gördüğüm tek şey gereksiz bir troll’lük.

    Zaten çok büyük bir Tool fanı değilim ama bu albüm bir şeyler olur diye heyecanlanmıştım,bu gidişle zerresi kalmayacak o heyecanın.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.