# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
WINTERWOLF – Lycanthropic Metal of Death
| 04.07.2019

“Her şeyi mahvettim ama yemin ederim çabalıyorum.”

Gerçek bir pislik çukurundan daha merhaba. Finlandiya’nın klavyeli, hisli, melankolik gruplarına tepki olarak vücut bulan leş, çirkin, rezil death metal furyasının arka planda kalmış isimlerinden birini ağırlıyoruz bugün.

1997’de kurulan ve ilk albümünü 2009’da çıkaran WINTERWOLF, ülkenin en öküz gruplarından bazılarında çalan insanlardan kurulu bir death metal grubu. Eski ve mevcut DEMILICH üyelerinin yanı sıra eski TROLLHEIMS GROTT ve SHADE EMPIRE üyelerini de kadrosunda barındıran WINTERWOLF, 10 yıl aranın ardından tekrar çöp kusmak istemiş olacak ki “Lycanthropic Metal of Death” adlı bu rezilliği bizlere sunmuş.

Efsane DEMILICH vokalisti Antti Boman’ı kurbağamsı sesinden bir çırpıda tanıdığımız “Lycanthropic Metal of Death”te grup HM-2 karakterli bir çöp kamyonu edasıyla death metalini üzerimize sıçıyor.

Böyle nahoş tabirlerle albümü betimlemeye çalıştığımı fark etmişsinizdir; WINTERWOLF gerçekten de bildiğimiz leş death metalin nadide örneklerini sunarak işitsel bir işkenceye imza atıyor. Müzik çok büyük oranda death metal tandanslı devam etse de yer yer anlık coşmalarla d-beat ve crust’a da göz kırpar gibi olabiliyor.

WINTERWOLF’un death metalini DISMA türevi daha karambol gruplarla GRAVE, CARNAGE, ilk dönem ENTOMBED, DISMEMBER gibi oluşumlara yakın tutabiliriz. “Wolf Finder General” gibi şarkılarda karşımıza çıkan Stockholm/Göteborg arası melodik tatlar da sunan grup, genel itibarıyla çok daha leş bir karakter benimsiyor.

HM-2’nin kutlu çirkinliği ile güç kazanan müziğin esas yükselişi ise vokaller sayesinde oluyor. Çok tok, ölümüne death metal bir vokal performansı var ve albümün genelinde “bırak dağınık kalsın” anlayışı hâkim. Bu sayede albüm iyicene pespaye, perişan bir hâle geliyor ve death metalini zehir gibi sevenlerin ilacı olmayı başarıyor.

Tür itibarıyla çok net, çok açık bir tarz yaptıkları için müziği derinlemesine tahlil etme gereği duymuyorum. Zaten bir şarkılarını duyduğunuzda sevip sevmeyeceğinize karar verebileceğiniz türde bir müzik yapıyorlar, o yüzden deneyin kendiniz görün demek daha mantıklı geliyor. WINTERWOLF death metalin belirli bir tarafını sevenlere hitap ediyor ve elemanlarının deneyimleri dâhilinde “Lycanthropic Metal of Death” ile iyi bir iş çıkarıyor.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.90/10, Toplam oy: 10)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2019
Şirket
Svart Records
Kadro
Corpse: Gitar, vokal
Abomanitor: Gitar, vokal
Abductor: Bilinmiyor
M+rbidus: Bilinmiyor
Şarkılar
1. The Crypt of the Werewolves
2. At Dawn They Eat
3. Brujo
4. Devouring Entities Devour
5. Wolf Finder General
6. Kadathian Doom
7. Thisishispit
8. I Am the Beast of Death
9. Primal Life Code
  Yorum alanı

“WINTERWOLF – Lycanthropic Metal of Death” yazısına 2 yorum var

  1. Firat Tale says:

    Demilich hayranı biri olarak bu grubu duymamıştım. Bir ara grubun vokalini Facebook’dan ekledim Anti’yi. acaip eğlenceli matrak bir tip, geçenlerde yalandan bir tur afişi hazırlamış bütün büyük festivalleri yazıp üzerlerine cancelled yazmış, arada sadece 2 3 tane küçük bar konserleri var onlar da gerçek olanları hahah

  2. ismail vilehand says:

    Anca sıra geldi yeni dinleyebildim ve acayip sardı. Tam benlik bişeymiş bu. Devlet Bahçeli de dinlese sever kesin.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.