# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Relapse Records, vokalisti albüm kitapçığında sağcı bir komplo teorisyenine teşekkür ettiği için, albümünün çıkışına 1 ay kala TAU CROSS’la yollarını ayırdığını açıkladı
04.07.2019

Grubun geri kalanı durumdan haberdar olmadıklarını belirtti.

AMEBIX vokalisti/basçısı Rob Miller, VOIVOD davulcusu Michel “Away” Langevin, MISERY gitaristi Jon Misery, WAR//PLAGUE gitaristi Andy Lefton, basçı Tom Radlo ve klavyeci James Adams’dan kurulu punk/crust/heavy metal grubu TAU CROSS yeni albümü “Messengers Of Deception“ı 9 Ağustos’ta çıkarmayı planlıyordu. Ta ki…

Ta ki Relapse Records’dan birisi, vokalist Rob Miller’ın albüm kitapçığındaki teşekkür listesinde sağcı bir komplo teorisyeni olan ve Yahudi Soykırımı’nın aslında yansıtıldığı gibi olmadığını iddia eden Gerard Menuhin adlı Yahudi yazarın adını görene dek. 2015 yılında “Tell The Truth And Shame The Devil” adlı bir kitap yazan Menuhin, II. Dünya Savaşı’na dair pek çok şeyin aslında yansıtıldığı gibi olmadığını iddia etmiş. Miller’ın bu yazara teşekkür etmesi Relapse Records’ın hoşuna gitmemiş ve şarkı sözlerini bu gözle okuduklarında Miller’ın görüşlerini destekleyemeyeceklerini fark etmişler. Bu sebepten Relapse, yeni albümünün çıkışına 1 ay kala TAU CROSS’la yollarını ayırdığını açıkladı. TAU CROSS’un diğer elemanları ise bu konuda hiçbir bilgileri olmadığını, adı geçen yazarı tanımadıklarını ve Miller’ın bir arkadaşı olduğunu sandıklarını belirttiler. Grup elemanları, bu albüm için büyük emek verdiklerini ve bu sebepten albümün çıkamama durumu olmasından dolayı çok üzüldüklerini de ifade etmişler.

Şu ana dek Miller’dan bir açıklama gelmedi, ancak görünüşe göre “Messengers Of Deception” ya 9 Ağustos’ta çıkmayacak ya da grup başka bir şirket üzerinden albümü yayınlamaya çalışacak. Relapse ayrıca önceden yayınlanan klibi ve single’ı da tüm sosyal medya kanallarından, YouTube ve Bandcamp hesabından kaldırdı, bu yüzden şu an için albümün promosyonu da yapılmıyor.

Albümün detayları da şöyle, bakalım albüm çıkabilecek mi…

01. Yaldabaoth
02. Hollow Earth
03. Black Cadillac
04. The Sidhe
05. VOTL
06. Messengers Of Deception
07. The Red Shield
08. Burn With Me
09. Drowning The God
10. Night Of Stars
11. Three Tides (Or The Trial And Execution Of Pyrat John Belamie And Sea Wytch Annabel Green)
12. Sorrow Draws The Plough

“Burn With Me”nin klibi yayınlanmıştı ama Relapse Records şarkıyı her yerden kaldırdığı için şu anda ortada klip de yok.

  Yorum alanı

“Relapse Records, vokalisti albüm kitapçığında sağcı bir komplo teorisyenine teşekkür ettiği için, albümünün çıkışına 1 ay kala TAU CROSS’la yollarını ayırdığını açıkladı” yazısına 28 yorum var

  1. Kaan says:

    Voivod ve Amebix sözcükleri yan yana gelmiş! Bu bir simya doğurur!

  2. deadhouse says:

    Aşırı sağ nasıl körüklenir, ırkçılık neden artar. Bir örneğini daha gördük. Günümüzde büyük bir savaşın olma olasılığı son 70 yılda olduğu gibi düşük. Ancak büyük bir savaş çıkacaksa, bu savaşın sorumluları sözde antifaşist, özde kötü niyetli, ayrımcı geri zekalılar olacak.

  3. Vokalisti sizin paylaşmadığınız düşünceleri olan bir yazardan ilham aldı diye koskoca gruba çocuk tacizcisi muamelesi yapmak baya anlamsız. Disclaimer koyup “Relapse Records bu albümdeki sözlerin ilham aldığı düşünceleri desteklememektedir” falan diyebilirsiniz ama kadrosunda koskoca Away’in olduğu, bir müzik türünü yaratan adamlardan kurulu bir grubu sanki cüzamlıymış gibi görüp şarkısını internetten kaldıracak duruma gelmek de baya bir ileri gitmek oluyor bence.

    Biz de Thrown to the Sun varken Theodore Kaczynski’den ilham alıp, onun ağzından sözler içeren Kaczynski diye şarkı yaptık ama bu bizim terörizmi desteklediğimiz anlamına gelmiyor; sadece adamın psikolojisini yansıtmaya çalışmıştık.

    Ayrıca bir eser yaratırken tamamen karşı düşüncede olan, korkunç şeyler yapan birilerinden ilham almakta da illa bir sorun olmayabilir. Eğer o sanat ürününün oluşumuna öyle ya da böyle katkıda bulunuyorsa, sağcısına da solcusuna da verdiği ilham için teşekkür edebilirsin.

    Ben makul sınırlar içerisinde her şeyin yapılabileceği taraftarıyım ve burada bu sınır aşılmış, rasyonaliteden çıkılmış diye düşünüyorum.

  4. Melkor says:

    Aşırı sağın ve saçmalıklarının müthiş ivme kazandığı şu dönemde yer yer engellemesini doğru bulan bana şu olay saçma geldi. Şarkı sözlerinin ayan beyan açıkta durduğu yerde ilham aldığı kişiye teşekkür etti diye böyle bir şey yapmak ya linç yeriz korkusudur ya da yavşaklıktır. Hayır teşekkür etmese sorun yok muydu aq. Sen gerizekalı mısın nesin relapse.

  5. Ouz says:

    Bu SJW’nin nasıl güçlü bir lobisi var abi, biri bana açıklasın lütfen ya. İşler iyiden iyiye çığrından çıkmaya başladı.

  6. Osman says:

    Sonuçta bir Holocaust denier’a teşekkür ediliyor ve albümün adı “Messengers of Deception”. Güzel bir görüntü değil. Hem Holocaust’u reddetmek, sadece “farklı fikirde olmak” değil. Neo-nazilerin çoğunun bu davranışta bulunmasının nedenleri var. İlk olarak politik spektrumun ortasındaki insana kötü görünmek istemiyorlar. Yahudilerin medyayı, ekonomiyi ve tarihi yönettiği algısını yaymak istiyorlar. 8chanci dalyarakların çıkıp sinagog taradığı şu günlerde Relapse bu grupla ilişkilendirilmek istemiyor. Benim açıkçası umrumda değil ama ben de Relapse’ı yönetsem ben de aynısını yapardım.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Osman, Dying Fetus dâhil şiddet içerikli sözleri olan bir dolu grubun sözlerini yıllardır basan bir şirketten bahsettiğimiz için bu hareket bence biraz tribünlere oynamak gibi. Sözler zaten kitapçıkta yazıyor ve içinde ırkçı bir şey olsa zaten diğer grup elemanları müdahale ederdi veya Relapse ilk okumasında fark ederdi. Sonuçta adam teşekkür kısmında “Hitler, adamsınnnnnn” falan demiyor.

    Osman

    @Ahmet Saraçoğlu, evet ama şuan alt-right “hitler adamsın”dan veya “zenciler beyazlardan aşağı”dan çok daha komplike. Zaten bunları açık açık dile getiremezler. Dünyanın en ırkçı provekatörü bile “ben ırkçıyım” diyemez. “Ben ırkçı değilim, ben race-realistim.” diyebilir. Son yıllarda “ben Holocaust denier’ım” da diyemiyorlar zaten. “Komplo teorisyeniyim” veya “tarih revizyonistiyim”. Bunları yazıyorum çünkü bu fikirler açık açık ifade edilemiyor ve asıl maharet bu fikirleri gizlemede. Olay böyle olunca bir teşekkür bile insanda ister istemez kuşku uyandırıyor ve dışarıdan kötü gözüküyor. Relapse gibi bir şirket marka itibarını korumalı, tribüne oynamak gibi görülebilir ama şirketlerin yaptıkları zaten bu.

    deadhouse

    @Osman, Daha zorlama bir yorum yapılamazdı. Senin bakış açınla düz ters, ters düz edilebilir, rahatlıkla. Yazdıklarına kendin inanıyorsan (hiç sanmıyorum) sıkıntı büyük.

    Osman

    @deadhouse, tamam hatam neredeyse yaz o zaman tartışalım.

  7. deadhouse says:

    Hitler döneminde kitaplar yakılırdı. Şimdi de bunlar müzik yapan insanların hayatlarını karartıyorlar. Hiç fark yok bana göre.

  8. northern says:

    birkaç ay önce pasifagresif bir grup için “bundan sonra ne tanıtımını yapacağız ne albümünü yayınlayacağız” demişti ve ben bunu doğru bulmadığımı söylemiştim. bana cevap olarak da “sana saygı duymayana senin de duymaman çok normal, sen niye sözcü gibi celallendin ki” minvalinden bir cevap verilmişti. birisi de bana, “sen bu sitenin en liberal adamısın galiba” türü bir şey demişti. ikisine de cevap vermemiştim çünkü karşımda işin ucu -bir şekilde- kendilerine dokununca toleransı hızla düşen bir zihniyet görmüştüm.

    şimdi sitenin yürüttüğü aynı mantıktan gidersek burada da relapse belki “kendilerinin saygısızlık olarak gördüğü sebeplerden dolayı” böyle bir karar aldı ve sonuna kadar haklı. sonuçta adamların çöplüğü orası, istediklerini oynatırlar. aynı bu sitenin yaptığı gibi.

    ben yine iki kararı da doğru bulmadığımı söyleyeyim. “anlayış/saygı” kelimelerinin içeriklerinin öznel şekilde daraltılıp genişletilip süper bir keyfiyetle tanımlanmasından hep rahatsız oluyorum çünkü.

    Ahmet Saraçoğlu

    @northern, yalnız arada şöyle bir fark var. Relapse ile Tau Cross arasında hukuki ve ticari bir ilişki var. Elbette Relapse istediği gibi at koşturabilir, isteyen de bunu eleştirebilir.

    Pasifagresif ile Myrkur durumunda bizim kendisiyle hukuki veya ticari bir ilişkimiz yok. Tek amacımız İstanbul’da vereceği konsere daha çok insan gelsin diye kendisinin ve konserin promosyonunu yapmaktı. O buna -bence- saygısız bir biçimde karşılık verdi, ben de sitenin sahibi olarak o zaman bir daha Myrkur’un tanıtımı için emek vermemize gerek yok şeklinde gördüm.

    Aynı şekilde bunu da her isteyen eleştirebilir.

    Rust in Peace.

    @northern, ikisinin arasında uzaktan yakından bir benzerlik yok. Saçmalamışsın.
    Olay konusunda ise garip düşüncelerim var. Evet her zaman herkesin fikirlerini savunmasını destekledim ama Relapse gibi bir kurumun böyle bir karar almasına da bir şey diyemem. Sonuçta adamların kendi şirketi, imajlarına zarar gelsin istemezler diyeceğim de gelmez ki. Ne zaman kayıt şirketleri suçlanmış bu durumlarda ?

  9. Güzide says:

    Bence burada içeriğe değil biçime bakmak lazım. Relapse bir uyarı göndermeksizin ya da uzlaşmaya çalışmaksızın şak diye sözleşmeyi tek taraflı feshettiğine göre adamın yaptığı ciddi bir sözleşme ihlali. Sözleşmede grupların herhangi bir hususta ayrımcı söylemde ya da imada bulunamayacakları ifade ediliyorsa oturup konuşmaya gerek bile görmemişlerdir. Konunun ifade özgürlüğüyle ilgili olduğunu düşünmüyorum. Önemli olan sebep değil. Relapse’in kararını neye dayandırdığını açıkça ifade etmesi lazım. Adam hobi olarak sabaha kadar ırkçı olabilir. Fikrini sanatıyla yaymak ya da bu fikrin anlatıcısı olmak isteyebilir. Sözleşmede böyle bir madde yoksa Rob Bey hakkını arasın. Sözleşmeler bunun için yapılır. Taraflardan birinin menfaati bir noktada olumsuz etkileniyorsa da bitirilir.

    Şu gruplar arasında bu minvalde açık söylemleri olduğu bilinen varsa patronun işi zor: https://www.metal-archives.com/labels/Relapse_Records/8

  10. Rashid says:

    Önce kendisiyle konuşmamış olmaları garip geldi bana. Yani, bi herifle konuşun, edin. Albümün çıkmasına bu kadar kısa süre kalmışsa demekki cd/plaklar filan artık hazırlanmaya başlamıştır da. Ortak bir yol bulunabilirdi bence. Ama Relapse bir Amerikan şirketi olduğu için onları da anlamıyor değilim. Şu sıralar Amerikada bu minvalde söylediğin en küçük bir şeyde Antifa filan tarafından linç edilme olasılığın yüksek. Onlar da büyük ihtimalle kendilerini ateşin içine atmak istemediler. Genel anlamda bu SJW, Antifa tarzı gruplaşmaların bu kadar sesinin yüksek çıkması insanı rahatsız etmiyor değil.

  11. cotard delusion says:

    kanın gövdeyi götürdüğü ve zerre mantıklı sözler içermeyen, lirikel olarak dünyanın en boş işi fakat pek çok albümü (ki başucu olanlardır geneli) tam bir sapıklık ve ruh hastalığı manifestosundan ibaret death metal piyasasının ilk çıktığı zamanlarda bir-iki albüm satış yasağı dışında böyle bir uç tepki olduğunu söyleyebilecek var mı? bir meydan okumayla değil fikir edinmek amacıyla soruyorum.

    yani böyle olaylarda sağda solda hümanizm kasan tayfanın aslında umrunda olmadığı için mi konuşulmadı mesela onlar?

    watain meselesinde de aklıma bu soru gelmişti. sonra nazizm ve black metal gibi bir makale geldi siteye (ya da daha önce miydi o?) oraya da yazamadım burada sorayım.

    belki ayrı şeylerdir ama yinede hümanizm kasılması gereken yer metal müzik mi? bu faşistler hep mi haksız yahu? nefretin kol gibi olduğu bu ülkede böyle bir konu üzerinde kullanılması ne kadar eğreti dursa da empati yapamıyor muyuz şu an? son 10 yılı düşünün. bugünü düşünün.

    işin şirket-grup-sözleşme ve bilmem ne varsa arasındaki durum beni ilgilendirmiyor. sadece bir yandan yücelttiğiniz veya görmezden geldiğiniz uç noktaların arasından geçebilecek bir şey değil mi yani bunlar?

  12. Neige says:

    Darısı tüm aşırı sağcı, ırkçı, homofobik, cinsiyetçi, tecavüz, cinayet ve katliam övücüsü grupların başına. Müzik dünyasından komple silinmeleri dileğiyle…

    Rust in Peace.

    @Neige, Bu sitenin social justice warrior’u da sensin galiba

    Nox

    @Rust in Peace., yok normal diyoruz biz ona, sjw değil.

    Rust in Peace.

    @Nox, Dünyadaki tek doğrunun kendi savunduğu olduğunu düşünen insanları sevmem. Normal de bulmuyorum.
    Tecavüz, cinayet, katliam kısımlarını ayrı tutarak, herkesin kendi fikrini özgürce savunabilmesinden (şiddet,hakaret,tehdit kullanmadan) yana olmanın nesi anormallik ?

    Nox

    @Rust in Peace.,

    yani Popper bunu 80 sene önce açıklamış. burada da aynı kısır tartışmanın içerisinde biz referans veriyoruz ama şu soru tekrar tekrar soruluyor hala.

    “herkesin kendi fikrini özgürce savunabilmesinden (şiddet,hakaret,tehdit kullanmadan) yana olmanın nesi anormallik ?”

    cevab: https://en.wikipedia.org/wiki/Paradox_of_tolerance

    Rust in Peace.

    @Nox, yani şöyle bir şey de var. O zaman ben dinlere de hoşgörü göstermemeliyim. Öyle değil mi :)?

    Nox

    @Rust in Peace., Teoride evet pratikte hayır. Can güvenliği açısından :)

  13. Ugur says:

    Gün geçmiyor ki sjw’nin beyhude çırpınışları aklın ve mantığın alamayacağı bir kimliğe bürünmesin.

    Bir sonraki aşamada trans elemanı bulunmayan grupların albümleri basılmayacak.Teşekkür kısmında lgbt dernekleri, antifa, anita sarkesian ve femen bulunmayan grupların konserleri iptal edilebilecek.Ayrıca özellikle kuzey ülkelerindeki gruplara yeteneğine bakılmaksızın en az 1 siyahi 1 asyalı 1 müslüman eleman bulundurma zorluluğu getirilecek.Şarkı sözleri albüm basılmadan kontrolden geçecek.Uygunsuz bulunan lirikler baştan yazdırılacak veya şarkı albümden komple çıkarılabilecek, sanal ortamda yayınlanması ve konserlerde çalınması yasaklanacak…

    Bu gider böyle.Tarihte benzerler uygulamaları gördüğümüz Nazi Almanyası ve Sovyetler Birliği gib rejimler bildiğiniz üzere tarihin çöplüğünde şuan.Hatırlatayım dedim.

    deadhouse

    @Ugur, Sen böyle yazınca abartıyorlar bunlar diyenler olabilir. Unuttukları ise yazdığın durumların bazıları gerçekleşti bile. Diğerleri de olmayacak şeyler değil.

    Grotesksovguler

    @Ugur, said the white man.

  14. Ihsanoird says:

    Bu olay hiç yaşanmamış olsaydı, Relapse Records istese bile grubun bu kadar reklamını yapamazdı. Bir şeyi sansürlemeye çalıştıkça ister istemez insanlarda daha bir merak uyandırıyor (Streisand Effect)

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.