# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
IMMORTAL BIRD – Thrive on Neglect
| 09.07.2019

Öküz osurtan.

Dün incelediğim ABBATH albümün ardından gelmesi tamamen tesadüf olan IMMORTAL BIRD kritiğinden herkese merhaba. Grup yeni albümü “Thrive on Neglect”i yakın zamanda çıkardı ve ilk albümü atlamış olsak da bu albümle grubu siteye kazandırdığım için mutluyum. Bunun sebebi de elbette ki IMMORTAL BIRD’ün harika bir müzik yapıyor oluşu.

Crust, black metal, death metal, thrash metal gibi çeşitli ekstremlikleri bir arada sunan IMMORTAL BIRD, yeni albümü “Thrive on Neglect” ile bence yılın en değerli işlerinden birini sunuyor. Albümdeki neredeyse her şey aynı amaca, albümün öküz gibi iyi olmasına hizmet ediyor ve neyse ki hepsi de başarıya ulaşıyor ve “Thrive on Neglect”i 2019’un önemli albümlerinden biri yapıyorlar.

Grubun müziğinde belirgin bir black metal karakteri olsa da IMMORTAL BIRD bir black metal grubu değil. Crust karakterini yırtıcı bir kimlikle sunan grup, olaya öküz osurtan bir sludge/grindcore/death metal harmanını da ekleyerek ciddi anlamda vurucu bir iş yapıyor. Burada en önemli kısım IMMORTAL BIRD’ün bir an bile kolaya kaçmaması ve hep zekice, akılda kalıcı, zevk sahibi bir yapıyla şarkı yazması.

“Thrive on Neglect”teki tüm şarkılarda belirgin bir iş bilme, zekâ ve yaratıcılık görüyoruz. Bu bazen nefis bir rif, bazen de enfes bir düzenleme olarak karşımıza çıkıyor. Grup bazen CONVERGE yeleğini, bazen THE DILLINGER ESCPE PLAN hırkasını, bazen THE RED CHORD eşofmanını, bazen MARTYRDÖD içliğini, nadiren de KVELERTAK tangasını giyerek veriyor veriştiriyor.

Vokalist Rae Amitay’ın hiç bulşit kaldırmayan gayet vahşi ve yürekten bir böğürtüsü var. Rifler çok büyük oranda karambolden ve paldır küldür yardırmaktan uzak duruyorlar ancak bu IMMORTAL BIRD’ün steril davrandığı anlamına da gelmiyor. İkinci dalga black metalden ilham alır gibi duran bir rif, yerine göre bir anda NAILS’e, TRAP THEM’e göz kırparak asla güvenilmez şerefsiz haysiyetsiz bir at hırsızına da dönüşebiliyor. Bu açıdan IMMORTAL BIRD harbiden de ne yapıyorsa onu yapıyor, bilerek, isteyerek yapıyor.

Yukarıdaki “Avolitin”dan da göreceğiniz üzere IMMORTAL BIRD bir an olsun boş yapmıyor ve lezzetli ekstrem metalini olanca tutkusu ve iştahıyla üzerimize yığıyor. Basit birtakım fikirlerin karakter katılarak sunulması sayesinde şarkı bir an olsun durmadan yakıp yıkarak ilerliyor. Bu anlayış albümün genelinde hâkim ve tüm şarkıların bu hüviyetle sunulması sayesinde “Thrive on Neglect”i dinlemesi baştan sona çok zevkli bir hâl alıyor.

Başta da dediğim gibi, “Thrive on Neglect” bu sene dinlediğim en iyi, en keyifli albümlerden biri ve umarım hak ettiği değeri görerek hem pek çoklarının kulaklarında hem de yıl sonu listelerinde kendine yer bulur.

8,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.64/10, Toplam oy: 22)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2019
Şirket
20 Buck Spin
Kadro
Rae Amitay: Vokal
Nate Madden: Gitar
John Picillo: Bas
Matt Korajczyk: Davul
Şarkılar
1. Anger Breeds Contempt
2. House of Anhedonia
3. Vestigial Warnings
4. Avolition
5. Solace in Dead Structures
6. Quisquilian Company
7. Stumbling Toward Catharsis
  Yorum alanı

“IMMORTAL BIRD – Thrive on Neglect” yazısına 8 yorum var

  1. Aykut says:

    Haydaaa… Tamda abbath a yazdım. Tam siteyi yeniledim telefonda bu albüm kritiği geldi:))) Bugün osuruklardan gidiyoruz anlaşılan ahahahha… Abi bi dur okuyum. Bu kadar meth ettiğine göre sağlamdır. Albümü çevirip gelicem…😁🤘👍

  2. Aykut says:

    Ohhhhh beeee. Kritikteki harikaymış gerçekten. Bu sıcaklarda klima etkisi yaptı valla nımısız…🤘

  3. Ihsanoird says:

    House of Anhedonia – Vestigial Warnings – Avolition arka arkaya inanılmaz bir yıkım yaratıyor, hangi şarkının daha iyi olduğuna karar veremiyorum. Müthiş albüm.

  4. Hans says:

    Melodi-hayvanlık dengesi mükemmel kurulmuş albümde. Bu yılın en büyük sürprizlerinden biri benim için. Avolition bu seneki top 5 şarkılarıma çok rahat girer.

  5. “Avolition”ı hâlâ dinlemeyen varsa büyük yanlışlarda bence.

  6. Ali Osman says:

    Bunlardan ses yok mu ya?

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.