# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Yeni IHSAHN albümünün tamamı Norveççe ve black metal olacak
22.07.2019

Yhaaaa.

Solo kariyerine başladığı andan itibaren dur durak bilmeyen Ihsahn, son albümü “Àmr“ı çıkardıktan 10 ay sonra tekrardan stüdyoya girmiş ve geçtiğimiz Mart ayında çalışmalara başlamıştı.

Davul kayıtları SHINING, eski-LEPROUS davulcusu Tobias Ørnes Andersen tarafından yapılan albümle ilgili olarak Ihsahn, henüz herhangi bir detayı belli olmayan çalışmanın tamamen Norveççe sözler içereceğini ve kendisinin black metal kimliğine odaklanacağını ifade etmiş. Ihsahn bu albümle birlikte çeşitli konsept konserler de vereceğini ifade etmiş. Madem öyle biz de Ihsahn’ın ilk solo albümünden, black metal tarafı yerli yerinde şarkılardan birini paylaşalım.

  Yorum alanı

“Yeni IHSAHN albümünün tamamı Norveççe ve black metal olacak” yazısına 24 yorum var

  1. ali says:

    Abi yapmayın nolur ya!… Bu kadar sık albüm çıkartmayın işte, yaratıcılığınız azalıyor, albümler olmuyor, olamıyor!!

    ali

    @ali, Opeth’ten İsveççe, Ihsahn’dan Norveççe… Bu işin sadece folk-romantik boyutu olmadığına ve Avrupa’da yükselen o çirkin politikalar ile doğrudan ilgisi olduğuna artık kesinlikle eminim… Çok üzücü maalesef.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ali, ben de bu düşünceyi anlamlandıramıyorum. Adamların kendi bulduğu, yeri geldiğinde devletlerinin bile yayılmasına destek olduğu, okullarda bölümleri açılan ve kendi kültürlerini yansıtan bir türü ana dillerinde icra etmek istemeleri kadar normal bir şey yok bence.

    Moonspell’in Lizbon depremini konu eden son albümünün baştan sona Portekizce olması veya yarın öbür gün Myrath’ın tamamen Arapça bir albüm yapma ihtimali kadar normal bir şey.

    Mikael veya Ihsahn’ın albümü yazarken “of şu mülteciler de hakikaten çok can sıktı, Avrupa Avrupalılarındır! Ben en iyisi ana dilimde söyleyeyim de ceddime zeval gelmesin” diye düşündüğünü sanmıyorum. Şahsen ben sözlerini hiç anlamasam bile Norveççe black metali İngilizce black metale tercih ederim.

    ali

    @Ahmet Saraçoğlu, Hocam ortaya koyduğun argümana katılabilmem için 1990′dan bugüne kadar çıkmış Emperor, Ihsahn, Peccatum, Thou Shalt Suffer, Zyklon-B, Xerasia, Ebryonic, Hardingrock albümlerinden hiç olmazsa birinin Norveççe; 1995′ten bugüne kadar çıkmış Opeth, Steel, Katatonia, Bloodbath, Storm Corrosion albümlerinden yine hiç olmazsa birinin İsveççe olması gerekirdi bence. Bu insanların aklına kendi dillerinde bir albüm yapma fikri, gerçekten tesadüfen mi bu sağcı popülizm döneminde geliverdi? Metal müziğin, hele ki black metalin, faşist doğasını yadsıyor veya bunu sadece Mikael ile Ihsahn’a atfediyor değilim. Bunları kabullensem bile faşizmin artışından hiç olmazsa albüm satışları düzeyinde yararlanma dürtüsü olduğunu düşündüğüm bu kendi dilinde albüm yapma kararını eleştirebileceğime inanıyorum.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ali, eleştirmekte sıkıntı yok, istediğin gibi eleştir tabii ama ben bunu üzücü bir şey olarak görmüyorum, o yüzden sana cevap verme ihtiyacı hissettim.

    Senin “Çok üzücü maalesef” demene zıt olarak, ben 20 yıldan uzun süredir takip ettiğim bir sanatçının daha önce kendisinden duymadığım bir şeyler sunacak olmasından dolayı mutlu oldum. Her ne motivasyonla olursa olsun; ben burada karşı tarafın ne düşündüğüyle değil, ne sunduğuyla ilgileniyorum. Benim için isteyen sanatçı istediği güdüyle hareket edebilir. Ben burada üretilen sanatın tüketicisiyim ve gayet pragmatik bir bakış açısıyla ortaya çıkacak şeyle ilgileniyorum, bunun merakını yaşıyorum.

    ali

    @Ahmet Saraçoğlu, Türkiye’de sadece pragmatik-tüketicisin, İsveç/Norveç’te olsaydın pragmatik-tüketici ve sağcı olacaktın Hocam. Bu da iyi bir piyasa zaten, bunda bir sıkıntı yok. Ben sevdiğim müzisyenlerin bu trendi takip etmelerine üzüldüğüm için “çok üzücü” demiştim. Siz de üzülün veya topluca üzülelim/duyar kasalım gibi bir derdim yok tabi ki… Yanıt için teşekkürler.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ali, “İsveç/Norveç’te olsaydın pragmatik-tüketici ve sağcı olacaktın” kısmı son derece varsayımsal ve hiçbir dayanağı olmayan bir yorum.

    Tartışmayı uzatmak için yazmıyorum ama Norveçli olsaydım belki mültecilerin barınması, vatandaşlık alması ve Stavanger’de cami inşa edilmesi için kampanya yapan bir insan olurdum, belki Arisk Holokaust Brigade SS diye tek kişilik grup kurardım, belki de hiç umurumda olmazdı.

    Yaklaşımında fazlasıyla sabit olduğunu hissettiğim için yazdım bunu; bence müzik veya herhangi x bir konudaki düşüncesinden dolayı kimseyi yaftalamamak gerek. Hele ki “x olsaydın y olurdun” gibi tamamıyla sübjektif değerlendirmelerle.

    Benim için tüm bu muhabbetin ana fikri: metal seviyorum, farklı şeyler duyma fikri güzel, bu farklı şeyi yaratan sanatçı istediğini düşünebilir.

    Canoir

    @ali, akerfeldt ve dan swanö’nün isvecce bir sarkisi var aslinda. Sörskogen – mordet i grottan

    https://m.youtube.com/watch?v=097nANw3hx4

    Emre

    @ali, “metal müziğin, hele ki black metalin, faşist doğası” çok talihsiz bir ifade olmuş.

    Ugur

    @ali, Öff yine başladık.Yemin ediyorum maaş bağlamışlar size başka açıklaması olamaz.

    ali

    @Ugur, Evet UNHCR bir Suriyeliye vereceğine bana günde 20 tl veriyor; ben de bu parayla büyük kamuoyu portalı pasifagresif’te pro-göçmen propaganda yapıyorum. Eğer 21 tl verirsen, senin papağanın olurum Hocam; o kadar da ucuzum. Iban için bilahare görüşelim.

    Ugur

    @ali, İnsanın kendini bilmesi iyi bir şey tabi.

    bahadır

    @ali, kendi dillerinde şarkı söyleme isteği avrupa toplumlarında yaşayan her milletin sanatçısında vardır bunun popülizmle bir alakası yok. Moonspell’i ele al daha onlar da bunu yapıyor hatta şarkı sözlerinin arasına portekizce lirikleri ekliyor. sadece bununla da değil tür farkı gözetmeksizin başka rock grupları ele al; isveçli kaipa’nın 70′li yıllarda yaptığı albümler isveççe’ydi. macar gruplar macarca müzikler yapan, bunun avrupa’da yükselen çirkin politikalarla alakası yok adamların kendi yapma isteğiyle alakası var. adamlar 70′li yıllardan beri bunu yapıyor araştırırsan bunu görürsün. sana böyle onlarca grup yazarım burada.

    tarık

    @ali, hocam boşver bunlar ile tartışmaya girilmez. yaptığın tespit de tamamen yerinde ve doğru. bizim dinleyici gibi laçkası yok, müziği tüketimden çok bir fikir olarak gören kaliteli topraklarda insanlar da düşündürülen şeyleri algılayarak politik çıkarımlar yaparlar. bizim topraklardan dünya çapında tipler çıkmaması da tamamen bu laçka dinleyici ve icracılarla alakalı. kutbun amerikancılık olursa senelerce sağ sol demeden adamların ekmeğine yağ sürüp kollarını gel beni sömür diye açarsan böyle yoz eşek gibi ihtimaller dahilinde diye mal mal yorumlar yaparsın. ülkede iyi ki senin gibi dinleyiciler var.

    Rust in Peace.

    @tarık, birileri yine büyük resmi görmüş

  2. trivago says:

    ihsan çalışıyo valla çocuğa helal olsun

  3. Haberdeki Invocation’ın hastasıyım. Davulda eski Borknagar davulcusu Asgeir Mickelson var, onun partisyonları da efsane. Özellikle 3. dakikadan sonra 1,5 dakika falan şhovtaym yapıyor.

  4. HaNNibaL says:

    Ihsahn dan kötü albüm geleceğini hiç sanmıyorum çok farklı ve yaratıcı bir müzisyen

  5. deadhouse says:

    Bu kadar çirkinleşecek ne vardı? Ana dilde müzik mi olur? Vahşi misiniz? Neo-naziler sizi!

  6. Ugur says:

    Canıms bebeğims Ihsahncım bekliyoruz.

  7. deadhouse says:

    Umarım ana dilde (öz dil) müzik yapmak yaygınlaşır. Çok iyi bir haber bu. Ihsahn gibilerin başlangıç olması dileğiyle.

  8. Rashid says:

    Her grubun kendi ana dilinde müzik yapmasını aşırı destekleyen biri olarak bu haber sevindirici ama black metal kısmına üzülmedim değil. Olm, progressive sularında iyiydik be. Son bir kaç albümdür de baya almış başını gidiyordun. Emperor’la yine bir kaç konser verince Black Metal sevgisi mi kabarmış ne. Umarım iyi olur da en azından böyle ani bir tür değişikliği yapmasına değer.

  9. Ugur says:

    Yeni şarkı ‘Stridig’ yayınlandı ^^

  10. deryaw says:

    İhsahnim kendini kanitlamis bu saatten sonra turkce de soylese dinlerim. Zaten bmyi sozleri icin dinlemiyoruz ki? ben brutal vokalini ve muzigini sevdigim icin dinliyorum. Bu arada ihsahn black metal felsefesihakkinda neler soylemis merak ediyorum bununla ilgili bir yazi bekliyorum.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.