# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Vokalistin BATUSHKA’sı bir yeni şarkı daha yayınladı
06.06.2019

Gitaristin BATUSHKA’sının albümünü de bugün inceledik bakın hemen sol tarafta.

İlk albümü “Litourgiya” ile metal dünyasının en büyük patlamalarından birini yapan Polonyalı gizemli black metal grubu BATUSHKA, hatırlanacağı üzere 2018 sonunda tuhaf bir ayrılık ve muallaklık durumuna girmiş, grup içinden iki farklı kanat BATUSHKA’yı sahiplenmişti. Grubun gitaristi Krzysztof “Христофор” Drabikowski 22 Aralık’ta Instagram’dan yaptığı açıklamada “Litourgiya” turne döngüsünü tamamıyla kapadığını ve yeni albüm hazırlıklarına başladığını duyurmuştu. Drabikowski, yazım çalışmaları başlayan albümün adının “панихида” (okunuşu “panihida”, anlamı “ağıt”) olacağını da açıklamıştı.

Христофор buna ek olarak, vokalist Варфоломей’in grupla ilişiğinin kesildiğini ve yeni albümde başka bir vokalist olacağını da açıklamaya eklemişti. Dolayısıyla yukarıdaki fotoğraftaki arkadaşın artık grupta olmadığı sonucu çıkmıştı.

Lakin…

BATUSHKA’nın Instagram kanadından bu açıklamalar gelirken (ki o paylaşım sonradan silindi), 28 Aralık 2018′de grubun Facebook sayfasından da bambaşka bir açıklama yapılmıştı:

“Geçtiğimiz Pazar günü BATUSHKA’nın Instagram sayfasından yapılan açıklamaya istinaden bir şeyler söylemek istiyoruz: Eski gitaristimiz Kris’e BATUSHKA’nın 2019 faaliyetlerinde yer almayacağını ilettik. Hayal kırıklığına uğradı, ancak anlayışla karşıladı. Kris tarafından idare edilen Instagram sayfasına erişim sağlamak için çaba gösterdik; Kris BATUSHKA’nın Instagram sayfasını bize devredeceğini söylemiş olmasına rağmen bunu yapmadı. Bu da fikrî mülkiyet ve ticari marka sahipliği kaynaklı sebeplerle Kris’in idaresindeki sayfaların kapatılması talebine yol açtı. Ancak merak etmeyin, yakında her şey yoluna girecek! BATUSHKA 2019 yılında yeni müzik ve yeni turnelerle geri dönecek!”

Bu arada iki taraf da açıklamalarında aşağıda bulunan aynı görseli paylaşarak en azından bir noktada mutabakat sağlanmıştı. Yine de yukarıdaki Facebook paylaşımına gelen bazı yorumların grup tarafından silinmesinin hayranların tepkisine yol açmıştı.

Her ne olduysa oldu, Krzysztof Drabikowski hakimiyetindeki BATHUSKA “Песнь 1″ adlı yeni şarkısını 12 Mayıs’ta yayınladı. Krzysztof yeni BATUSHKA albümünü Sphieratz Production üzerinden çıkacağını da duyurdu, hatta bununla da kalmayıp diğer elemanların idaresindeki BATUSHKA’nın BATUSHKA adıyla konser vermesinin ve albüm çıkarmasının mahkeme kararıyla engellendiğini de duyurdu.

Görünüşe göre Krzysztof Drabikowski BATUSHKA’yı sahiplenme konusunda diğer elemanlardan daha çok acele ediyor, zira “панихида” adlı yeni BATUSHKA albümü yayınlandı. Detaylar şöyle.

1. Песнь 1
2. Песнь 2
3. Песнь 3
4. Песнь 4
5. Песнь 5
6. Песнь 6
7. Песнь 7
8. Песнь 8

Bu da albüm.

Bu da o mahkeme kararı.

Sonra durum daha da karmaşıklaştı, zira Metal Blade bünyesindeki diğer BATUSHKA da “Chapter I: The Emptiness – Polunosznica” adlı yeni bir şarkı yayınladı ve fazladan 12 Temmuz’da çıkacak “Hospodi” (Господи) adlı albümün kapağını da sundu.

Albümden “Wieczernia” yayınlandı.

Bu da “Chapter I: The Emptiness – Polunosznica” adlı şarkı.

Sonuçta şu an her şeyiyle aynı olan ve ikisi de gerçek BATUSHKA olduğunu iddia eden 2 BATUSHKA var. Durum elbet bir şekilde çözülecektir, bekleyip göreceğiz.

Bu arada grubun “Litourgiya” albümündeki davulları çalan ve sonra gruptan ayrılan davulcu Martin ise konuyla ilgili detaylı bir açıklama yaptı. Martin’in çok uzun açıklamasını madde madde özetlersek:

- BATUSHKA’yı gitarist Krzysztof’un da içinde bulunduğu 3 kişi kurdu. Bu kişilerden biri davulcu Martin.
- Krzysztof o sıralarda bunu ciddi bir şey olarak görmüyordu. Başta BATUSHKA şakasına yapılan bir şeydi.
- Vokalist Bartłomiej Krysiuk’un gruba alınmasına karar verildi.
- Bartłomiej Krysiuk albümdeki vokalleri yaptı ve ilk şarkı yayınlandı.
- İlk şarkı devasa ilgi görünce gruba teklifler gelmeye başladı.
- Gitarist Krzysztof konser vermeye gerek olmadığını düşünüyor ve bunu sürekli dile getiriyordu.
- BATUSHKA’ya dair bilinen diğer her şeyi vokalist Bartłomiej Krysiuk sağladı.
- Albümdeki müziğin büyük kısmını Krzysztof yazmış olsa da, BATUSHKA’nın bilgisayardaki bir proje olarak kalmamasını Bartłomiej Krysiuk sağladı.
- Albümün çıkışını, konserlerde çalınacak gitarları, BATUSHKA kostümlerini, konser iletişimlerini, organizasyonlarla görüşmeleri, sahnede kullandıkları malzemeleri, kısacası BATUSHKA’nın iş, promosyon, yönetim kısmını tek başına vokalist Bartłomiej Krysiuk üstlendi.
- Krzysztof bu süreçte dahi, BEHEMOTH’un alt grubu olduklarında dahi konser vermenin anlamsızlığını söylüyor, grubu yeterince ciddiye almıyordu.
- Grup büyüdükçe Bartłomiej Krysiuk’un grubun lideri olarak görülmesi ve işin büyük kısmını onun üstlenmesi sebebiyle gitarist Krzysztof bu duruma uyuz oldu ve Bartłomiej Krysiuk’a karşı bilenmeye başladı.
- Krzysztof kendini grubun süperstarı olarak görmeye, diğer elemanlara yan eleman gibi davranmaya başladı. Toplantılara herkesten sonra geliyor, konser sonrasında herkesten ayrı takılıyor, dışarıya bu tarz bir lider imajı yansıtmaya çalışıyordu.
- Tüm bunlar grup içinde ayrışmaya sebep oldu ve grup ikiye bölündü. Davulcu Martin iki BATUHSKA’nın da yeni albümünde çalmadığını, kimseyi rahatsız etmemek adına iki tarafla da müzikal bir iş birliği yapmayacağını ifade ediyor. Dahası, kendisine göre BATUSHKA olarak devam etmeyi hak eden vokalist Bartłomiej Krysiuk önderliğindeki BATUSHKA’nın artık “Litourgiya” şarkılarını canlı çalmayacağını da ekliyor.

ÖZET: BATUHSKA’yı vokalist Bartłomiej Krysiuk kurmadı ancak işin geyiğine yapılmış bir şey olarak kalmasını engelleyen oydu. BATUSHKA’nın dünyayı turlayan ve çok geniş kitlelere yayılan bir şeye dönüşmesini, imajını, atmosferini, business kısmını, kısacası şarkıların besteleri dışındaki her şeyini o sağladı. Davulcu Martin’e göre tüm bunlar ona BATUSHKA olarak devam etme hakkını veriyor. Gitarist Krzysztof ise olayı çok uzun süre geyik olarak gördü ve büyük festivallere çıkarken bile konser vermenin anlamsız olduğunu düşündü. Grup bugün gerçek anlamda iş yapmak isteyen tarafça sahiplenildiği için de öfke duyuyor, işi inada bindiriyor ve BATUSHKA’nın hayatının en değerli sanatsal ögesi olduğunu iddia ediyor. Martin’e göreyse böyle bir şey yok. Martin, Krzysztof’un olay yaratan ilk BATUSHKA single’ı olan “Yekteníya VII”ı sadece 8 saatte yazdığını söyleyerek zamanında çevresine “artislik” yapmayı ihmal etmediğini de sözlerine ekliyor. Zamanında gruba karşı bu denli ilgisiz ve umursamaz yaklaşan ve ciddiye almayan Krzysztof, şimdiyse kendi eliyle yarattığı bu şeyin kendisinden çalındığını iddia ediyor. Muhtemelen bu sebepten, Metal Blade de bu zamana kadar muhatap aldıkları kişiyi, yani grubun business tarafıyla ilgilenen vokalist Bartłomiej Krysiuk’u gerçek BATUSHKA olarak görüyor ve onların albümünü çıkarıyor.

Sonuç olarak Krzysztof tarafı BATUSHKA olarak yeni albümünü çıkardı, şimdi diğer BATUSHKA’dan da yeni BATUSHKA albümünü bekliyoruz.

:m

  Yorum alanı

“Vokalistin BATUSHKA’sı bir yeni şarkı daha yayınladı” yazısına 117 yorum var

  1. Aşırı merak, çok fazla merak.

    Edit: Yukarıdaki yorumu 2017′de yapmıştım, son olaylarla birlikte merak kalmadı, hislerim komple “noluyo amk?”a dönüştü.

  2. deadhouse says:

    Albümün çok iyi olacağını düşünüyorum, zerre şüphe duymuyorum.

  3. Agrypnie says:

    Albüm Mgla ile aynı vakit düşerse piyasaya çok fena olur.

  4. Rashid says:

    2018 yılı Polonya gruplarının yılı olacak bu gidişle.

    puhahahaha

    @Rashid, Sevgili Admin

    Anlıyorum çok sevdiğin bir grup olduğu için konduramıyorsun ama Decapitated olayı harbiden kopardı bitirdi mevzuyu. Neyse ki 39 yaşındayım artık ortamların içinde de değilim bu yüzden gönül rahatlığı içinde mazi olarak kalacak benim için.

    Ahmet Saraçoğlu

    @puhahahaha, Admin derken?

    puhahahaha

    @Ahmet Saraçoğlu,

    Az önce yazdığım mesajı kabul etmemişsin de ona istinaden yazdımdı. Decapitated’ın Polonya’yı da çok kötü etkileyeceği kanısındayım bunu da burada bir daha dile getirmeyeceğim. Kabak tadı diye bi olay var sonuçta ve ben bile sıkıldım aynı şeyi yazmaktan. Ama oçlere çok kızgınım piyasaya böyle bir malzeme verdikleri için. Çalmayı ve dinlemeyi oldukça sevdiğim bir gruptu halbuki :’(

    Rashid

    @puhahahaha, Yanlış yere yazdın sanırım yazıyı :D

  5. Kamil says:

    2017 yılı benim için sönük geçti ama 2018 felaket olacak gibi duruyor. Mgla ve Batushka aynı anda çıksa… Uuu beybi.

  6. Ouz says:

    İlk albümün havasının yarısını bile tuttursalar benim için yeterli. Aman bozmasınlar, ayinli mayinli devam etsinler.

  7. circleperspective says:

    Allah, allah!!

  8. Agrypnie says:

    Alakasız belki ama bu adamların da albümünün 2018 de piyasada olacağını düşününce,gelecek yıl şimdiden çok büyük artılarla başlamış olur benim için.

    https://www.fotoconciertos.com/harakiri-for-the-sky-portada-tracklist-teaser-arson-nuevo-disco/

  9. şeyh hulud says:

    Yeni fikirler bulmanın hem kolay hem de zor olduğu bir müzik yapıyorlar, yani nasıl olur bilemedim.

  10. deadhouse says:

    @şeyh hulud, Litourgiya gibi bir albüm ya da ona yakın bir albüm gelirse şikayet etmem. Her gruptan bir sonraki albümde kendilerini aşmalarını beklemeye gerek yok bence.

  11. Ece says:

    Bu harika oldu işte. Albümün adı ”Ağıt” olduğuna göre hem ciğer dağlayan hem de Batushka’nın bize alıştırdığı sertlikte bir şeyler bekliyorum. Countdown başlasın.

  12. umarth says:

    Vokalist Варфоломей’de gitaristin kovulduğunu açıkladı. Grubun resmi instagram ve facebook hesabı vokalistin, twitter hesabı gitaristin elinde. Yeni bir Immortal-Gorgoroth vakası daha yolda.

  13. Son yılların en ruhani albümlerinden birini (“Litourgiya”) yap, hayvan gibi iyi konsept oturt, sonra yok Instagram şifresini vermiyor, yok Facebook yorumlarını sil, yok bilmem ne…

    İki dakikada ağzına sıçtınız la şu güzel ortamın.

  14. HaNNibaL says:

    Bu aralar metal camiasında garip şeyler oluyor. Ergenler gibi hesabın şifresini vermemek nedir ya bu nasıl bir trip atmaktır :))

  15. ismail vilehand says:

    Bence gitarist haklı. Çünkü 8 telli ile black metal çalıyor.

    chuck

    Paşam, bâri siz yapmayın…

  16. Ouz says:

    Salak salak işlerle yalan olmasa bu grup bari. Immortal devdi, her iki taraf da işi bir şekilde kotardı ama bu adamların öyle bir olayı da yok.

  17. sueda says:

    rezillique.

  18. SA says:

    Grubun hem şarkılarında hem kendilerinde bir gizem vardı… Ne diyeceksin. Nekadar gizemli ve farklı da takılsalar bunlar da insan sonuçta. Dövüşürler, küserler… Beşeri şeyler.

  19. Kaan says:

    “Litourgiya”nın , Batushka tarafından yapılmış tek albümlük bir şaheser olarak kalacağı ve gerisinin gelmeyeceği artık besbelli.

  20. cotard delusion says:

    https://www.youtube.com/watch?v=coWmXZo8Lio

    İyice çıldırdılar. Nasıl bir götlük dönüyor burada arkadaş?

    riser

    @cotard delusion, krysiuk isim hakkı markasını tescil ettirdiyse Batushka ismi krysiuk’ta kalır. şarkıların telif hakkı ortak mı yoksa kişisel mi ona göre bu şarkıları kullanabilmesine karar verilir.

    hukuki eyyorlamam bu kadar.

  21. uirebfuin says:

    ne ettiniz ki siz şimdi ne gerek vardı böyle dramalara abiler

    albüm verin bize!

  22. şeyh hulud says:

    Batushka eşliğinde zikir keyfimiz vardı bir tek, o da gitti.

  23. Unas says:

    Krzysztof yeni şarkı yayınlamış

    https://youtu.be/cJlcndLGc4Q

  24. Ouz says:

    Batushka tarafında bir hareketlilik olacağını Spotify kapak resmini değiştirmelerinden tahmin etmiştim. Parça, eğer albümün açılışını yapacaksa kabul edilebilir, yoksa zayıf buldum.

    agrypnie

    @Ouz, +1

  25. Gürkan says:

    Batushka’daki bu telif sorunu oldukça üzücü bir durum. Lakin şu an Krzysztof Drabikowski’nin Batushka’nın tek ve gerçek sahibi olduğu apaçık belli. Bildiğin Bartłomiej Krysiuk denen çakal gelmiş ilk albümde vokalistlik yapmış, bakmış grup almış başını yürüyor, oradan buradan para akıyor, tutmuş bildiğin grubu çalmış. Olay bundan ibaret.

    Bir süre önce Drabikowski mahkeme kararını paylaştı. Mahkeme kesin hükmünü verene kadar şu an Facebook ve Instagram’da yaşamını sürdüren ve Metal Blade Records ile anlaşmış olan Krysiuk’un Batushka adı altında müzik yapması yasaklanmış, ki bu da çok büyük ihtimalle kesin hükmün Drabikowski lehine çıkacağına işaret zaten. İşin ilginç yanı ise Metal Blade Records’un göz göre göre bu adamla anlaşma imzalaması. Buradan baya büyük bir olay çıkabilir. Sahte Batushka ilginç bir şekilde mahkeme kararına uymayarak bugün bir single yayınladı. Aynı zamanda bu sahte Batushka Facebook ve Instagram üzerinde kendilerine yapılan bütün eleştirileri ve yorumları siliyor, aynı zamanda youtube üzerinden yayınladıkları single’ı da yoruma ve beğeniye kapatıyorlar. Grubun gerçek sahibi olsan böyle mi davranırsın?

    (Gerçek Batushka)Drabikowski Batushka’sının single’ı: https://www.youtube.com/watch?v=cJlcndLGc4Q&feature=youtu.be
    (Sahte Batushka) Krysiuk Batushka’sının single’ı: https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=sccJ35Y223A

    Arada dağlar kadar fark var ve davayı da geçtim, sadece şu müzikler aracılığıyla Drabikowski’nin Batushka’nın gerçek sahibi olduğu apaçık ortada. Ek olarak sahte olan Krysiuk Batushka’sının çıkardığı single da tek kelimeyle rezalet. Zaten davanun kesin kararı çıkınca o rezil parça yeryüzünden bir daha geri dönmeyecek üzere silinir umarım.

  26. P L A G U E says:

    Batushka’dan yeni klip; https://youtu.be/sccJ35Y223A

  27. Özgür says:

    Sahte Batushka da bir klip sundu.
    https://youtu.be/sccJ35Y223A

    Ouz

    @Özgür, Sahtesi gerçeğinden daha gerçek bence.

  28. burock1988 says:

    Sahtede güzel gerçekte güzel. İkisininde Allah yolunu açık etsin. :)

  29. HaNNibaL says:

    Bu iş iyice karıştı :)

  30. İlginç olan Krzysztof mahkeme kararıyla isim hakkını almışken Metal Blade’in diğer tarafı seçmiş olması, hatta şirket tarihinde hiç görülmemiş şekilde YouTube yorumlarına kapatılmış, dislike/like sayıları gizlenmiş video yayınlaması.

    Sıçtınız batırdınız, oldu bir kere. Bari isim muhabbetini çözün de BATUSHKA ve BATUSHKI falan diye benzer müzik yapan 2 grup olsun, kazanan biz olalım.

    Ouz

    @Ahmet Saraçoğlu, İlk parçalara göre sence hangi tarafın albümü daha iyi olur, var mı bir tahminin abi? Metal Blade, sahtenin arkasında durduğuna göre onun albümünün daha iyi olma ihtimali var mı?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ouz, ne Batushka şarkılarını ne de yeni Deathspell Omega şarkısını dinledim. DsO’yu bilinçli olarak dinlemedim, haftaya albüm çıktığında dinleyeceğim, Batushka’ları, Abbath’ları falan da müsait olunca dinleyeceğim en kısa zamanda.

    Metal Blade’den çıkmış olması etkilemez bence. İlk albümü kim yazdıysa onunki daha tutkulu olacaktır gibime geliyor.

  31. Aykut says:

    Bune karmaşadır arkadaş. Krzysztof mahkeme kararını acaba grup ismi olarak rusça mı? Yoksa ingilizce olarak mı? Aldı acaba. Metal blade inde kanuna karşı gelerek göğsünü gere gere kapı gibi de klip çekmiş. Çok enteresan işler. Hayır o değil de iki şarkı da çok çok iyi. Ama en son gelen klip bitirdi resmen beni. Daha geçen gün kardeşim sayılacak genç bir arkadaşımı motorsiklet kazasında kaybettim. Bu son klipte tuzla biber oldu resmen. Dibe vurdurdu.yapmayın olum amk böyle şeyler:(((

    Ouz

    @Aykut, Başın sağ olsun hocam.

  32. Aykut says:

    Yok yav daha yeni farkettim eleman her iki alfabede almış mahkeme kararını. Sorry…
    Yada metal blade polonya mahkemesi beni bağlamaz. Kafasına mı gidiyor yoksa. Neyse ney öküz gibi albüm bekliyordum. Sonuçta 2 ayrı yeni albüm çıkacak. Hayır o değil de tekrar tekrar klipleri çevirdim.son klip ve parça gerçekten çok muazzam. Vokalin ilk girdiği çığlık ciğerimi söktü resmen…

  33. SA says:

    Benim özet olarak gördüğüm iki grubun da yayınladığı şarkıların ilk albümün kalitesi ile hiç alakası olmadığı. İkisini de sevmedim. Bakalım albümleri nasıl olacak. Beklentim yok açıkçası.

  34. Aykut says:

    @Ouz, eyvallah hocam…🙏

  35. Melkor says:

    Sahte batushka’nın şarkısı spotify’a gelmiş.

  36. agrypnie says:

    Sahtesi gerçeğinden çok daha batushka olmuş.Bence ilk albüme benzer bişeyler dinlemek isteyen sahte batushkayı takip etsin,ilk albümün ekmeği de gruptan ayrılan arkadaştan çıkmış bunu da anlamış olduk :)

  37. Unas says:

    Batushka (Krzysztof) yeni albümü yayınladı:
    https://youtu.be/XTwdZVaq4vQ

  38. deadhouse says:

    Bence her şeyi özetleyen cümle şu: “Batushka şakasına yapılan bir şeydi.”

  39. Haberi güncellemekten gençliğim çürüdü, yeterin artık biriniz adınızı değiştirin de aynı haberin her yanını modifiye etmemiz gerekmesin.

    Sal bizi Batushka.

  40. ismail vilehand says:

    Romanyalı seks işçisi ismi gibi isim yüzünden olanlara bak. Ben iki taraftan biri olsam grubun adını değiştirir karşı tarafa da beni Batushka adından kurtardığı için teşekkür ederim.

  41. hickdead says:

    her iki tarafında büyük haklılıkları var ama benim gönlüm gitarist krzyszsyszyzsytof’dan yana.

  42. 9yearsago says:

    Crusader Kings senaryosu gibi, harika.

  43. Rust in Peace. says:

    Gitariste çok uyuz oldum, grubun büyümesini istemiyorsun,büyüyünce de asıl adamı kıskanıp grubu ele almaya çalışıyorsun.

  44. Bu arada 2 grubun yayınladığı şarkıyı da dinlemedim, bugün yayınlanan albümü de dinlemedim. Merak da etmiyor değilim. Albümün incelemesi haftaya sitede olacak.

  45. Ouz says:

    İlk albümü, ilk dinleyişimde çarpılmıştım, hâlâ açıp dinlediğimde beni etkiler.

    Söyleyeceklerim bu kadar.

  46. Rashid says:

    Bu ne abi. Brezilya dizilerinde bile bu kadar karman çorman olaylar olmuyor. Artık biriniz isim değiştirin de kapansın şu konu. Canım grubun içine ettiniz.

  47. Sevilen_Ayi_yorgo says:

    Spoiler alert: Krzysztof’un Batushka’sı şu an yılın albümü konumunda benim gözümde

  48. Gürkan says:

    Misthyrming, Deathspell Omega üstüne bir de şimdi gerçek Batushka albümü. Göğe erdim yemin ediyorum.

    Albümü henüz bir kez dinledim, şimdilik ilk albümün kalitesine çok yakın olduğu kanaatindeyim. Belki dinledikçe üstüne de çıkabilir çok sağlam parçalar var. Sadece mixingde bir sorun var, biraz fazla boğuk. O da bütün bu meseleler yüzünden adamın işi aceleye getirmesinden kaynaklı sanırım.

    Drabikowski kardeşimiz şu sorunu bir çözsün de artık ağız tadıyla dinleyelim şu albümü.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.