# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Vokalistin BATUSHKA’sı bir yeni şarkı daha yayınladı
06.06.2019

Gitaristin BATUSHKA’sının albümünü de bugün inceledik bakın hemen sol tarafta.

İlk albümü “Litourgiya” ile metal dünyasının en büyük patlamalarından birini yapan Polonyalı gizemli black metal grubu BATUSHKA, hatırlanacağı üzere 2018 sonunda tuhaf bir ayrılık ve muallaklık durumuna girmiş, grup içinden iki farklı kanat BATUSHKA’yı sahiplenmişti. Grubun gitaristi Krzysztof “Христофор” Drabikowski 22 Aralık’ta Instagram’dan yaptığı açıklamada “Litourgiya” turne döngüsünü tamamıyla kapadığını ve yeni albüm hazırlıklarına başladığını duyurmuştu. Drabikowski, yazım çalışmaları başlayan albümün adının “панихида” (okunuşu “panihida”, anlamı “ağıt”) olacağını da açıklamıştı.

Христофор buna ek olarak, vokalist Варфоломей’in grupla ilişiğinin kesildiğini ve yeni albümde başka bir vokalist olacağını da açıklamaya eklemişti. Dolayısıyla yukarıdaki fotoğraftaki arkadaşın artık grupta olmadığı sonucu çıkmıştı.

Lakin…

BATUSHKA’nın Instagram kanadından bu açıklamalar gelirken (ki o paylaşım sonradan silindi), 28 Aralık 2018′de grubun Facebook sayfasından da bambaşka bir açıklama yapılmıştı:

“Geçtiğimiz Pazar günü BATUSHKA’nın Instagram sayfasından yapılan açıklamaya istinaden bir şeyler söylemek istiyoruz: Eski gitaristimiz Kris’e BATUSHKA’nın 2019 faaliyetlerinde yer almayacağını ilettik. Hayal kırıklığına uğradı, ancak anlayışla karşıladı. Kris tarafından idare edilen Instagram sayfasına erişim sağlamak için çaba gösterdik; Kris BATUSHKA’nın Instagram sayfasını bize devredeceğini söylemiş olmasına rağmen bunu yapmadı. Bu da fikrî mülkiyet ve ticari marka sahipliği kaynaklı sebeplerle Kris’in idaresindeki sayfaların kapatılması talebine yol açtı. Ancak merak etmeyin, yakında her şey yoluna girecek! BATUSHKA 2019 yılında yeni müzik ve yeni turnelerle geri dönecek!”

Bu arada iki taraf da açıklamalarında aşağıda bulunan aynı görseli paylaşarak en azından bir noktada mutabakat sağlanmıştı. Yine de yukarıdaki Facebook paylaşımına gelen bazı yorumların grup tarafından silinmesinin hayranların tepkisine yol açmıştı.

Her ne olduysa oldu, Krzysztof Drabikowski hakimiyetindeki BATHUSKA “Песнь 1″ adlı yeni şarkısını 12 Mayıs’ta yayınladı. Krzysztof yeni BATUSHKA albümünü Sphieratz Production üzerinden çıkacağını da duyurdu, hatta bununla da kalmayıp diğer elemanların idaresindeki BATUSHKA’nın BATUSHKA adıyla konser vermesinin ve albüm çıkarmasının mahkeme kararıyla engellendiğini de duyurdu.

Görünüşe göre Krzysztof Drabikowski BATUSHKA’yı sahiplenme konusunda diğer elemanlardan daha çok acele ediyor, zira “панихида” adlı yeni BATUSHKA albümü yayınlandı. Detaylar şöyle.

1. Песнь 1
2. Песнь 2
3. Песнь 3
4. Песнь 4
5. Песнь 5
6. Песнь 6
7. Песнь 7
8. Песнь 8

Bu da albüm.

Bu da o mahkeme kararı.

Sonra durum daha da karmaşıklaştı, zira Metal Blade bünyesindeki diğer BATUSHKA da “Chapter I: The Emptiness – Polunosznica” adlı yeni bir şarkı yayınladı ve fazladan 12 Temmuz’da çıkacak “Hospodi” (Господи) adlı albümün kapağını da sundu.

Albümden “Wieczernia” yayınlandı.

Bu da “Chapter I: The Emptiness – Polunosznica” adlı şarkı.

Sonuçta şu an her şeyiyle aynı olan ve ikisi de gerçek BATUSHKA olduğunu iddia eden 2 BATUSHKA var. Durum elbet bir şekilde çözülecektir, bekleyip göreceğiz.

Bu arada grubun “Litourgiya” albümündeki davulları çalan ve sonra gruptan ayrılan davulcu Martin ise konuyla ilgili detaylı bir açıklama yaptı. Martin’in çok uzun açıklamasını madde madde özetlersek:

- BATUSHKA’yı gitarist Krzysztof’un da içinde bulunduğu 3 kişi kurdu. Bu kişilerden biri davulcu Martin.
- Krzysztof o sıralarda bunu ciddi bir şey olarak görmüyordu. Başta BATUSHKA şakasına yapılan bir şeydi.
- Vokalist Bartłomiej Krysiuk’un gruba alınmasına karar verildi.
- Bartłomiej Krysiuk albümdeki vokalleri yaptı ve ilk şarkı yayınlandı.
- İlk şarkı devasa ilgi görünce gruba teklifler gelmeye başladı.
- Gitarist Krzysztof konser vermeye gerek olmadığını düşünüyor ve bunu sürekli dile getiriyordu.
- BATUSHKA’ya dair bilinen diğer her şeyi vokalist Bartłomiej Krysiuk sağladı.
- Albümdeki müziğin büyük kısmını Krzysztof yazmış olsa da, BATUSHKA’nın bilgisayardaki bir proje olarak kalmamasını Bartłomiej Krysiuk sağladı.
- Albümün çıkışını, konserlerde çalınacak gitarları, BATUSHKA kostümlerini, konser iletişimlerini, organizasyonlarla görüşmeleri, sahnede kullandıkları malzemeleri, kısacası BATUSHKA’nın iş, promosyon, yönetim kısmını tek başına vokalist Bartłomiej Krysiuk üstlendi.
- Krzysztof bu süreçte dahi, BEHEMOTH’un alt grubu olduklarında dahi konser vermenin anlamsızlığını söylüyor, grubu yeterince ciddiye almıyordu.
- Grup büyüdükçe Bartłomiej Krysiuk’un grubun lideri olarak görülmesi ve işin büyük kısmını onun üstlenmesi sebebiyle gitarist Krzysztof bu duruma uyuz oldu ve Bartłomiej Krysiuk’a karşı bilenmeye başladı.
- Krzysztof kendini grubun süperstarı olarak görmeye, diğer elemanlara yan eleman gibi davranmaya başladı. Toplantılara herkesten sonra geliyor, konser sonrasında herkesten ayrı takılıyor, dışarıya bu tarz bir lider imajı yansıtmaya çalışıyordu.
- Tüm bunlar grup içinde ayrışmaya sebep oldu ve grup ikiye bölündü. Davulcu Martin iki BATUHSKA’nın da yeni albümünde çalmadığını, kimseyi rahatsız etmemek adına iki tarafla da müzikal bir iş birliği yapmayacağını ifade ediyor. Dahası, kendisine göre BATUSHKA olarak devam etmeyi hak eden vokalist Bartłomiej Krysiuk önderliğindeki BATUSHKA’nın artık “Litourgiya” şarkılarını canlı çalmayacağını da ekliyor.

ÖZET: BATUHSKA’yı vokalist Bartłomiej Krysiuk kurmadı ancak işin geyiğine yapılmış bir şey olarak kalmasını engelleyen oydu. BATUSHKA’nın dünyayı turlayan ve çok geniş kitlelere yayılan bir şeye dönüşmesini, imajını, atmosferini, business kısmını, kısacası şarkıların besteleri dışındaki her şeyini o sağladı. Davulcu Martin’e göre tüm bunlar ona BATUSHKA olarak devam etme hakkını veriyor. Gitarist Krzysztof ise olayı çok uzun süre geyik olarak gördü ve büyük festivallere çıkarken bile konser vermenin anlamsız olduğunu düşündü. Grup bugün gerçek anlamda iş yapmak isteyen tarafça sahiplenildiği için de öfke duyuyor, işi inada bindiriyor ve BATUSHKA’nın hayatının en değerli sanatsal ögesi olduğunu iddia ediyor. Martin’e göreyse böyle bir şey yok. Martin, Krzysztof’un olay yaratan ilk BATUSHKA single’ı olan “Yekteníya VII”ı sadece 8 saatte yazdığını söyleyerek zamanında çevresine “artislik” yapmayı ihmal etmediğini de sözlerine ekliyor. Zamanında gruba karşı bu denli ilgisiz ve umursamaz yaklaşan ve ciddiye almayan Krzysztof, şimdiyse kendi eliyle yarattığı bu şeyin kendisinden çalındığını iddia ediyor. Muhtemelen bu sebepten, Metal Blade de bu zamana kadar muhatap aldıkları kişiyi, yani grubun business tarafıyla ilgilenen vokalist Bartłomiej Krysiuk’u gerçek BATUSHKA olarak görüyor ve onların albümünü çıkarıyor.

Sonuç olarak Krzysztof tarafı BATUSHKA olarak yeni albümünü çıkardı, şimdi diğer BATUSHKA’dan da yeni BATUSHKA albümünü bekliyoruz.

:m

  Yorum alanı

“Vokalistin BATUSHKA’sı bir yeni şarkı daha yayınladı” yazısına 117 yorum var

  1. Nox says:

    vokalistin batuşka’sı biraz daha ambient bir hava veriyor. benim daha çok hoşuma gitti ama gitaristin batuşkası da güzel. rekabet iyidir. her grup böyle 2′ye ayrılsa rekabetten neler neler dinleriz kim bilir :D

  2. blueoystercult says:

    dostlar ilk albüm litourgiya’yı tamamen yazan, kaydeden, mixleyen adam krzystof. şişko vokalist grubu çalmaya çalıştı. iki albüm arasındaki kalite farkından dolayı aşikar olacak bu durum zaten.

    kryzstof’un çıkardığı panikhida felaket albüm olmuş.
    pecn 3 acayip tehlikeli riffler barındırıyor, dinlerken dikkat edin.

    Ahmet Saraçoğlu

    @blueoystercult, yaklaşık 1000 kelime içeren ve 4-5 aydır her yeni gelişmenin ardından en az 10 kez edit’lenen haberi “şişko vokalist grubu çalmaya çalıştı” şeklinde özetlediğin için teşekkürler, aylardır boşuna yazmışız bu kadar detayı. :)

    blueoystercult

    @Ahmet Saraçoğlu, tam da ondan yazdım ya. Detaylarda boğulmuşunuz. Müziği yazan kim ise grup da onundur albüm de onundur grup adı da onundur. Yok ben dağıtımını yaptım, tanıtımını promosyonunu yaptım, grubun tanınmasında benim hakkım var grubu devralıyorum, şifreleri değiştiriyorum demek grubu çalmaya çalışmaktır. Esefle kınanmalıdır.

    Kusra bakmayın ama kimse şişko vokalistin kara kaşı kara gözü için batushka dinlemiyor, yaptıkları müzik cidden iyi bu da sadece ve sadece müziği yazan adama pay edilir.

    Ahmet Saraçoğlu

    @blueoystercult, basın görevimiz olunca hâliyle “şişko olan çalmış arkadaşlar” diyemiyoruz, tüm detayları yansıtmaya çalışıyoruz.

    Hırsızlık konusundaki düşüncene saygı duyuyorum ama bir grup daha çok büyümek istiyorsa ve grubu kuran kişi buna engel oluyorsa, diğer elemanlar belli durumlarda yola devam edebilirler bence. Grubu kuran kişi grubun resmî sahibi değilse tabii. Batushka olayında durum biraz sürüncemede gibi, çünkü koskoca Metal Blade desteğini grubu kurandan değil, Batushka’yı bugünkü hâline getiren kişiden kullanmış.

    Burada olay biraz da grubu kuran kişinin yaklaşımında bitiyor. Benim de Thrown to the Sun diye grubum vardı. Grubu ben kurmuştum ve yıllar sonra gruptan ayrılmayı seçtim, grubu diğerlerine bıraktım. Besteleri ben yaptığım için devamı gelmedi, dağıldılar.

    Batushka’da bunun tam tersi yaşanıyor; iki taraf da grubu sahipleniyor. Eğer Krzysztof grubun isim hakkına resmen sahipse zaten diğer elemanlar Entombed A.D. gibi başka isimle devam etmek zorunda kalırlar. Ama böyle de değil herhalde ki Metal Blade aynen Batushka diye çıkarıyor adamların albümünü.

    Bence en makul olan Krzysztof’un Batushka diye devam etmesi, diğer elemanların da başka bir isimle Batushka imajını aynen kullanarak yeni bir grup olarak devam etmeleri. Zaten konserlerde “Litourgiya”dan çalmayacaklarmış, benzer türde bir isimle aynen yardırsınlar bakalım. Dinleyici müzikal farklara göre birini öne çıkaracaktır.

    blueoystercult

    @Ahmet Saraçoğlu, Kryzstof’un batushka’sının yayımladığı albüme bakarsak işleri cidden zor. Çünkü albüm direkt litourgiya ayarında, buram buram Batushka kokuyor. Aynı psikopat, bağımlılık yapan riffler mevcut. Temiz 9/10 veririm ve çok net bu sene dinlediğim en iyi black metal albümlerinden biridir. Sizlerin incelemesini de bekliyoruz teşekkürler.

    Ahmet Saraçoğlu

    @blueoystercult, ben de baya merak ediyorum, önümüzdeki hafta sitede olacak incelemesi.

    9yearsago

    @blueoystercult, Ben de şişko vokalin bu işin altından kalkabileceğini sanmıyorum. Kalkabilse bile kitle şu anda Kristof’un tarafında. Rateyourmusic’te şişkonun yayınladığı tekli için verilen puanların ortalaması 1,5/5. Mantıklı olan ve tepki toplamayacak olan da yeni bir grup kurarak kendince yorumlayacağı Batushka soundunda devam etmesiydi ama gaspçılık yapmayı seçti.

    Kristof’un grup için ne düşündüğünün, ciddiye alıp almadığının da bir önemi yok. Nihayetinde adam bu müziğin sahibi. Beğenmiyor bile olabilir ama ilgi gördüğü için yapıyorsa bile bunda kınanacak bir şey yok. Hepimiz bir karşılık almak için tercih etmeyeceğimiz şeyler yapıyoruz, çalışmak gibi. Kaldı ki bu “grubu ciddiye almıyor” iddiası, şişko ve taraftarlarınca çarpıtılıyor da olabilir.

    Her ne ise. Zaten şişkonun albümü de çıktığında ak göt kara göt belli olacak. Kimse de satın almayacaktır muhtemelen.

    blueoystercult

    @9yearsago, her cümlesine imzamı atarım. Burası black metal piyasası, tatlı liboş hareketleri ters gelir adama. Ilık ılık ‘ama ben grubun tanıtımını yapıyodum yha, ben olmasam bilgisayarda kalırdı.’ dersen böyle tepkiyle karşılaşırsın. Kristof kardeşimizin arkasındayız kıskançlıktan çatla şişko vokalist. Bu arada ben birileri ölür diye düşünüyodum bu anlaşmazlığın sonunda (bkz.Varg Vikernes) ama beklediğim olmadı.

  3. şeyh hulud says:

    Krzysztof benim kafadaymış, ne gerek var konser falan evde takılalım işte :) Bak Deathspell Omega’ya, Darkthrone’a konser mi veriyorlar. İcat çıkarmayın.

  4. burock1988 says:

    Krzysztof’un Batushka albümü çok iyi olmuş. Metal blade den gelecek olan Batushka albümünün bu kadar iyi olacağını pek mümkün görmüyorum. Ayrıca bu albümdeki vokali ilk albümden daha çok beğendim.

  5. Kuruderi says:

    Krzysztof=Erdal Bakkal, vokalist dayı= gözlüklü Kaan. Vokalist, bakkala tavuk döner koydum, çay koydum ciro arttı dolayısıyla bakkal benim demiş :)

  6. Koralp says:

    İlk dinleyişimin gazıyla da yazıyor olabilirim ama albüm dehşet olmuş.

  7. Melkor says:

    Gitaristin albümünü iki kere döndürdüm. Yine müzikal anlamda çok iyi gözüküyor.
    İyice bi sindireyim bi daha yazıcam.
    Bence şişko vokalin albümü de yadsınamaz kadar iyi çıkacak. Metal blade’deki lavuklar taraf seçerken bir şeyler dinlemeden anlaşma yapmamışlardır.

  8. Depatre says:

    Albüm başlar başlamaz “ben Batushkayım lan!” diye bağırıyor, şişkonun işi zor olacak.

  9. Vehbi says:

    Karıştırmamak için Gitarist Batushka’sı ve Vokalist Batushka’sı olarak isimlendirelim bundan sonra. Daha rahat anlarız. Gitarist Batushka’sı Litourgiya net devamı. Bunu mu istiyorduk dersen evet sanırım bunu istiyorduk. Vokalist Batushka’sı tek şarkıdan anladığımız kadarı ile daha değişik bir yoldan gidecek.

    Aaron

    @Vehbi, peki gitarist Batushka’sı hangisi oluyor, Hospodi albümünü çıkaran mı? Benim kafam çok pis karıştı :)

    Rashid

    @Aaron, Hayır, hospodi’yi vokalistin Batushka’sı çıkarıyor.

    Aaron

    @Rashid, teşekkür ederim :)

  10. Boba Fett says:

    Madem ilk albümden parça dinlemeyeceğiz başka bir grup kurun zaten bir süre reklamınız yapılır, yaptığınız albüm iyiyse yürür gidersiniz.

  11. Berca B. says:

    Ahaha Metal Archives’ta bile status kısmına daha önce hiç görmediğim, mor renkli bi “disputed” ibaresi koymuşlar. Kaç yıllık siteyi bile karıştırdınız allahsızlar.

    Bu arada vokalist istediği kadar basın kassın grubu tanıtsın, tanıttığı ürün başkasının ürünü. Kaldı ki gitarist ürünü bilgisayarda bile kalsa durumdan şikayetçi değil, sen niye başkasının ürününü bu kadar promote edip sonra tamamen üstüne almaya çalışıyorsun. Gitarist haklı.

    Koralp

    @Berca B., aynen ben de disputed’ı gördüğümde şaşırdım, daha önce sitede görmediğim bir olay. bu arada eski Batushka’yı ayrı, yeni Batushka’ları iki farklı sayfa olarak yeniden düzenlemişler. Toplamda 3 Batushka oldu metallum’da.

  12. Ouz says:

    Albümü 4-5 kez dinledim, abartıldığı kadar beğenemiyorum maalesef. Polunosznica şarkısı bence çok daha iyi. Şişkonun albümünü daha bir merakla bekliyorum artık. Metal Blade de yanlış ata oynamış olamaz.

  13. deadhouse says:

    Şişko falan hoş değil arkadaşlar. Eşcinsellere ibne, siyahilere zenci demekten farkı yok.

    Ouz

    @deadhouse, Şakasına mı yazdın ciddi misin?

    deadhouse

    @Ouz, Ouz sence ciddi miyim?

  14. Rashid says:

    Bence direk “grup gitarist’in vokalist hırsız” demekle acele etmemek gerek. Bu işin sonu garip bir yere varacak gibi. Koskoca metal-archives bile şimdilik gitaristin Batushka’na “disputed” damgası vurdu ve “панихида” albümünü hala sitelerine eklemediler ama vokalistin Batushka’sının albümü Panihida’yı sitelerine eklediler. Metal Blade bile herhalde haberde bahsedildiği gibi yalnız vokalistle irtibatta olduğu için onun tarafındalar. Bu arada gitarist abi “isim haklarını aldım” diyor ama Metal Blade Batushka ismi altında albümü çıkarıyorsa demekki gitaristin ya söylediği şeyler yalan ya da dava hala sürüyor isim hakları konusunda.

  15. Boba Fett says:

    Ben vokalistin yerinde olsam bu 3. dünya balkan eskort ismini grup adı olarak almam. Onun yerine Black Paradise falan koyarım tematik müziğime devam ederim.

    Rust in Peace.

    @Boba Fett, black paradise yapıldı, daha iyisi gelmez hocam

  16. Noumena says:

    Olayın ‘magazin boyutu’ ile ilgilenmiyorum açıkçası.. Diğer albümü de merakla bekliyorum ama ‘gitaristin Batushkasının’ albümünü bugün sadece 2 tur döndürdüm ve şunu söyleyebilirim ki yılın en iyi birkaç albümünden biri olmuş. Özellikle 2 ve 3. Şarkıda aklım gitti!

  17. deadhouse says:

    Metal Blade yanlış ata oynamış gibi görünüyor. Krzysztof’un albümü dehşet. Aynı ilk albüm gibi kolay dinlenebilen, basit (olumlu anlamda) ama vurucu bir albüm var karşımızda. Ayrıca albümde Agalloch esintileri var gibi geldi bana.

  18. ismail vilehand says:

    Birileri çıkıp ibneliğine Batushka diye üçüncü bi grup kursa ve albüm çıkartsa inanılmaz gülerim.

    Boba Fett

    @ismail vilehand, bir kişi de çıkıp Batuskha kurarsa o zaman daha da komik olur. O değil adamların imajı falan gitti, ben hayatta albümün havasına giremem artık.

    Vehbi

    @Boba Fett, The Real Batushka

    Yiğit

    @ismail vilehand, yaklaşık 30 farklı kişi yaptı bunu. Albüm çıkaran var mı bilmiyorum ama şu anda 36 tane farklı batushka olduğu söyleniyor redditte

  19. sacrifist says:

    Öz hakiki Batushka :)

    Aaron

    @sacrifist, Batushkalaştıramadıklarımızdan mısınız?

  20. Vokalist Bartłomiej’in Batushka’sında davullarda Hate davulcusu, gitarda Furia gitaristi var.

    Dolayısıyla 27 Eylül’deki Furia İstanbul konserinde geçen yılki Batushka’nın bir kısmını içeren günümüz Bathuska’sından bir kişiyi muhtemelen karşımızda görmüş olacağız.

  21. Raddor says:

    Şimcik, o kadar okudum anlamadım. Okuduğumu mu anlamadım yoksa? Anlamadığım şu; bu Batushka’nın ismi teliflenmemiş mi? Taraflar ayrılınca ismin telif hakkının bir tarafta kalmış olması gerekmiyor mu? Nasıl ki Cavalera ayrılınca Sepultura ismiyle devam edemedi, Guns N’ Roses’da Axl tek başına kaldı da diğer elemanlar bir araya gelip GN’R ismini kullanamadı, bunlarda da öyle olması gerekmiyor muydu? Bu telif işlerinden hiç anlamadığım için nasıl döndüğünü bilmiyorum ama şu ana kadar böyle aynı isimde ikiye bölünüp gerçeği benim diyen gruplara rastlamamıştım.

  22. burock1988 says:

    2013 te aynı durumun bir benzeri Queensryche içinde yaşanmıştı. Geoff Tate 2013 yılında Frequency Unknown albümünü Queensryche olarak yayınladı. Aynı sene gitarist Michael Wiltonun bulunduğu grupda century media ile anlaşıp Queensryche albümünü yayınladı. Fakat daha sonra Geoff Tate Queensryche adını yasal engellemelerden dolayı kullanamadı. Grubun ismini operation mindcrime olarak değiştirdi. Bu Batushka olayındada aynı senaryo olacak bence ve vokalistin Batushkası isim değiştirecek gibi gözüküyor.

  23. 9yearsago says:

    Hipster black metal, Batushka’nın vaziyeti hakkında bir belgesel hazırlamış.

    https://youtu.be/gXSdWSNpxrg

  24. Godless Killing Machine says:

    Abi şimdi hangisi gerçek hangisi sahte, bu heriflerin isimlerini sürekli karıştırıyorum, spotify’a girip yazıyorum iki tane çıkıyor biri latin alfabesi diğeri kiril. Bi darkthrone’a bak bi de bu gevşeklere. Daha derin, diğerleri gibi olmadığını düşündüğümüz bir türden son yılların en iyi albümlerinden birini çıkartıyorsun, sonra miras kavgası yapan anadolu köylüsü tavırlarıyla bizi kendinden soğutuyorsun. Bu heriflerin hiçbirinin yaptığı müziğin bence artık bir hükmü yoktur, şahsen benim aklıma sürekli noterde sıra bekleyen bir black metalci gelirken oturup da bu müziğin olması gereken ruhani tarafına odaklanamam. Madem götüne güveniyorsun kur yeni bir grup dinleyelim neymiş bu kadar yani, altı üstü bir kaç senelik grupsun zaten. Sen Polonyalısın be kardeşim büyük düşün.

  25. Melkor says:

    5 ve 6 arka arkaya çok iyi gidiyor ya.
    5′in ilk iki dksı insanın etrafında ellerinde tütsüler ile papazlar beliriyor zaten. Benim gibi allahsızı bile çırpındırıyor aq.

  26. Ece says:

    Krzysztof’un albümünü 2 gündür döndürüyorum, çok net ‘olmuş’. 3. parçaya fena takıldım, 2 ve 6 da favorilerim şu an.

    Benim dikkatimi çeken; Krzysztof kiril alfabesiyle yazılmış grup adını kullanıyor, diğeri latin alfabesi. Metal archives’da 3 sayfa var, kirilli olan Krzysztof’unki.

    Last.fm’de de durum aynı şekilde.

  27. hickdead says:

    “Batushka değil matruşka mübarek, içinden sürekli başka grup çıkıyor. Hıa-ha-ha-ha :D”

    -Binali Yıldırım

  28. Ouz says:

    Vokal kendince güçlü olan tarafa oynamış ama şarkının bence süper olduğu söylenemez. Umarım albümün en iyi parçası filan değildir bu.

  29. Rashid says:

    Vokal facebook hesaplarından Batushka isim haklarının gitarist’ten alındığını ve artık vokalistin de Batushka ismi altında albüm çıkarıp, konser vermelerine izin verdiğiyle ilgili bir haber paylaştı. Yılan hikayesine döndü la bunların olayı. Ortalık karıştı Rıza baba.

  30. Noumena says:

    Yayınlanan 2.şarkıdan sonra gönül rahatlığıyla gitaristin Batushka’sının tarafında olduğumu söyleyebilirim artık. Şarkı fena değil ama 2.yarıdan sonra tekdüze rifflerle sıkıcı bir hal alıyor. Kliple konseptle falan cilalanmış bir promosyon ama yemezler. Bu arada 2 şarkı için de yorumların kapatılması ayrı bir tartışma konusu.

  31. burock1988 says:

    Vokalistin son yayınladığı şarkı çok iyi gözüküyor. İşler iyice kızıştı.

  32. Rust in Peace. says:

    Ben vokalistin Batushkasını şimdilik daha çok beğendim.
    Batushkada beni çeken şey o ayinsi havasıydı. Vokalistin grubu bu işi daha iyi yapmış (e haliyle daha iyi yapmalıydı). Bunun nedeni de tabiki vokalistin vokal tarzı.

  33. Jonni says:

    Sanıyorum ilk batuş albümünü seven ama aşırı yükselmeyen bir insan olduğum için çıkan eserlere daha dışardan daha objektif bir biçimde sanki biri kutsalıma el atmış gibi davranmanın ötesinde bakabileceğim.

    Şimdilik çıkan, gitaristin albümünü ve vokalistin 2 şarkısını bolca dinledim fikrim şu: vokalin işleri, rakibinin çıkardığı albümdeki her şarkıdan iyi. Hayırlı günler

  34. Melkor says:

    Birinde gitarlar iyi diğerinde koro vokaller. Hay sıçam.

  35. Nox says:

    valla vokalistin batuşka’sının 2. şarkısı gerçekten efsane. baya atmosferik, epik bir şey olmuş. gitarlar da iyi bence. vokal zaten baya ön planda.

  36. Melkor says:

    Şuan albümü dinliyorum. Rezil gözüküyor.
    Hırsız şişko ve ona çanak tutan metal blade’i iki siktir ile uğurluyoruz.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.